Ruski astronomi pronašli signal inteligentne rase udaljen 95 svjetlosnih godina?
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Ruski astronomi pronašli signal inteligentne rase udaljen 95 svjetlosnih godina?
RayMabus wrote:Indigo djeca ne postoje. U evoluciji ako je potomstvo dobro hranjeno i uči a šta je slucaj na zapadu svaka nova generacija ce biti pametnija od prethodne .....to je ono šta vi zovete indigo al to nije indigo nego evolucija.
u periodu od 17 godina evolucijski se ništa značajno ne može dogoditi
Guest- Guest
Re: Ruski astronomi pronašli signal inteligentne rase udaljen 95 svjetlosnih godina?
A ono ....a pa šta cu ja tu ?omni wrote:I cilj je? Da nas evolucija dovede do tog stadija da mozemo naselit druge planete jer ovoj ce doci kraj kad tad. Tu jedino vidim neki smisao ostojanja inace cemu sav kujac palac kad ce se planet pretvorit u hladnu kamencinu. Ili ce evolucija pristan na kvantitet a ne kvalitet, znaci gomila neuhranjenih idiota koji polako ali sigurno idu u propast klanjajuci s evisim bicima nesposobni da izvuku pouku o Nojevoj barci.RayMabus wrote:Indigo djeca ne postoje. U evoluciji ako je potomstvo dobro hranjeno i uči a šta je slucaj na zapadu svaka nova generacija ce biti pametnija od prethodne .....to je ono šta vi zovete indigo al to nije indigo nego evolucija.
Tako je kako je. Opusti se i uživaj.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Polako, daj nam još malo vremena, sad ćemo mi za post, dva ubaciti ustaše, partizane i UDB-u u priču.mrincredible wrote:Ovu temu, obzirom na to u što se pretvorila, treba prebaciti na forum Medicina, ako takav ovdje postoji.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Ja bih i Desimire ubacio.udba wrote:Polako, daj nam još malo vremena, sad ćemo mi za post, dva ubaciti ustaše, partizane i UDB-u u priču.mrincredible wrote:Ovu temu, obzirom na to u što se pretvorila, treba prebaciti na forum Medicina, ako takav ovdje postoji.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ne možete vi s menom pricat na nacin da vi dobijete cistu analitiku s moje strane ....evo vam primjer : netko je spomenuo man in black i onaj blic za brisanje memorije .....znate da sam ušutio a razlog je : počmem li o tome a vi ništa o tome ne znate ode tema u kurac.RayMabus wrote:Možeš cijeli planet tamo prebaciti jer se ja inace ovako ne izražavam i ponašam al kad vidim di sam onda jednostavno taktika : hebeš sve i hebem vam svima malter jer i onako ništa necete shvatit pa vas barem mogu sprdat i sprdat se s vama skupa.mrincredible wrote:Ovu temu, obzirom na to u što se pretvorila, treba prebaciti na forum Medicina, ako takav ovdje postoji.
Veseli pesimista.
Vidite da sam i vanzemaljce u Rusiji sveo na najosnovnije cisto samo da vam dam taj podatak da ima tu nešto i gdje ima i kako u osnovnim crtama.
2014-04-11
fali status tvoje i longijeve knjige...udba wrote:Naslov baca na sotonizam i na Zrinku K. Mijenjaj.RayMabus wrote:Moja ekselencija.udba wrote:On je komandir, jebeni Oberšturmžan-luk-pikard, stariji Feldmaršal prve klase. Nakon testiranja njemu i daju prototip na uporabu.∞ wrote:misliš da je dovoljno visoko u hijerarhiji da su mu dali taj geđet?udba wrote:
ne mora, ima on onaj blic ko u "Men in black" kad ti blicne u facu, sve zaboraviš. Mene neko jebe s tim potajice, često uletim u gražu i onda mislim po što sam uopće došo, ne mogu se sjetit. Ili otvorim prozor za unos novog posta i nemam plagog pojma šta sam htio napisat.
Prvi zadatak mu je bio uništiti emancipaciju u Saudijskoj Arabiji, ISIL-u i još nekim arapskim zemljama. Malo tko se može pohvaliti takvom učinkovitošću. Drugi zadatak je uvesti slovo "w" u hrvatsku abecedu.
DIgao sam se s razmišljanjem kako bi napisao neku knjigu al na engleski tako da je svi citaju ....zvala bi se : Djeca Lucifera a knjiga bi bila o religijama i ponata bi bila da su ovo sve djeca Lucifera.
Sviđa mi se činjenica da je sve više potencijalnih pisaca na ovom forumu.
Jastreb - knjiga o Torlacima, Morlocima, Eowima i ostalim rasama iz filma "Vremeplov", status:skuplja materiju
Vuksdinare - dogodovštine iz 1991, Boban, Maksimir, straža u Savskoj u Zagrebu, oko rata i tako. Status: traži lektora, svaki koji vidi tekst emigrira za Njemačku
RayMabus - Karavana kroz vaseljenu i borba brotiv Dirty Forces (sila nečistih, po imaćanskome - žena)
Udba - Joža Manolić - od nastanka mliječne staze do eksplodiranja sunca u crvenog diva.
pa dobro ionako većinu vremena pričaš sam sa sobom...RayMabus wrote:Ne možete vi s menom pricat na nacin da vi dobijete cistu analitiku s moje strane ....evo vam primjer : netko je spomenuo man in black i onaj blic za brisanje memorije .....znate da sam ušutio a razlog je : počmem li o tome a vi ništa o tome ne znate ode tema u kurac.RayMabus wrote:Možeš cijeli planet tamo prebaciti jer se ja inace ovako ne izražavam i ponašam al kad vidim di sam onda jednostavno taktika : hebeš sve i hebem vam svima malter jer i onako ništa necete shvatit pa vas barem mogu sprdat i sprdat se s vama skupa.mrincredible wrote:Ovu temu, obzirom na to u što se pretvorila, treba prebaciti na forum Medicina, ako takav ovdje postoji.
Veseli pesimista.
Vidite da sam i vanzemaljce u Rusiji sveo na najosnovnije cisto samo da vam dam taj podatak da ima tu nešto i gdje ima i kako u osnovnim crtama.
Ne vidim uzbuđenje oko ove teme : tehnologija napreduje , svake godine il svako koju godinu naprave bolji radar za otkrivanje zvukova u svemiru otrkiwat če ih se više i ono pa šta onda ?
Opusti se i užiwaj
Opusti se i užiwaj
Last edited by RayMabus on 31/8/2016, 13:57; edited 1 time in total
2014-04-11
To je odlika svih velikih mislioca i filozofa. Pocevsi od Ante Pavlovica pa nadalje.∞™ wrote:pa dobro ionako većinu vremena pričaš sam sa sobom...RayMabus wrote:Ne možete vi s menom pricat na nacin da vi dobijete cistu analitiku s moje strane ....evo vam primjer : netko je spomenuo man in black i onaj blic za brisanje memorije .....znate da sam ušutio a razlog je : počmem li o tome a vi ništa o tome ne znate ode tema u kurac.RayMabus wrote:Možeš cijeli planet tamo prebaciti jer se ja inace ovako ne izražavam i ponašam al kad vidim di sam onda jednostavno taktika : hebeš sve i hebem vam svima malter jer i onako ništa necete shvatit pa vas barem mogu sprdat i sprdat se s vama skupa.mrincredible wrote:Ovu temu, obzirom na to u što se pretvorila, treba prebaciti na forum Medicina, ako takav ovdje postoji.
Veseli pesimista.
omni-
2014-04-12
Noor wrote:RayMabus wrote:Indigo djeca ne postoje. U evoluciji ako je potomstvo dobro hranjeno i uči a šta je slucaj na zapadu svaka nova generacija ce biti pametnija od prethodne .....to je ono šta vi zovete indigo al to nije indigo nego evolucija.
Svijet se strahovito brzo mijenja. Evo, prije 25 let mi se ne bi družili svaki dan ovak.
Guest- Guest
Ah pa za te radare dobijaju nadahnuca odnekud.RayMabus wrote:Ne vidim uzbuđenje oko ove teme : tehnologija napreduje , svake godine il svako koju godinu naprave bolji radar za otkrivanje zvukova u svemiru otrkiwat če ih se više i ono pa šta onda ?
Opusti se i užiwaj
omni-
2014-04-12
∞™ wrote:pa dobro ionako većinu vremena pričaš sam sa sobom...RayMabus wrote:Ne možete vi s menom pricat na nacin da vi dobijete cistu analitiku s moje strane ....evo vam primjer : netko je spomenuo man in black i onaj blic za brisanje memorije .....znate da sam ušutio a razlog je : počmem li o tome a vi ništa o tome ne znate ode tema u kurac.RayMabus wrote:Možeš cijeli planet tamo prebaciti jer se ja inace ovako ne izražavam i ponašam al kad vidim di sam onda jednostavno taktika : hebeš sve i hebem vam svima malter jer i onako ništa necete shvatit pa vas barem mogu sprdat i sprdat se s vama skupa.mrincredible wrote:Ovu temu, obzirom na to u što se pretvorila, treba prebaciti na forum Medicina, ako takav ovdje postoji.
Veseli pesimista.
Pa bolje i to nek da donosi svoje textove s dnevnog sim i divi se sam sebi.
Guest- Guest
Inače 95 swijetlosnih godina ......nije baš da mi se filozofira al da stawimo i da je brzina zwuka u swemiru jednaka brzini swijetlosti čisto da skužimo ponatu to znači da je taj zwuk onda star jedno stolječe najmanje.
Brezweze. Prošo woz.
Brezweze. Prošo woz.
2014-04-11
Eva wrote:Noor wrote:RayMabus wrote:Indigo djeca ne postoje. U evoluciji ako je potomstvo dobro hranjeno i uči a šta je slucaj na zapadu svaka nova generacija ce biti pametnija od prethodne .....to je ono šta vi zovete indigo al to nije indigo nego evolucija.
Svijet se strahovito brzo mijenja. Evo, prije 25 let mi se ne bi družili svaki dan ovak.
štima, al to nema veze s evolucijom
Guest- Guest
evo ti prijedlog za narodnu pjesmu u desetercu:jastreb wrote:Ja bih i Desimire ubacio.udba wrote:Polako, daj nam još malo vremena, sad ćemo mi za post, dva ubaciti ustaše, partizane i UDB-u u priču.mrincredible wrote:Ovu temu, obzirom na to u što se pretvorila, treba prebaciti na forum Medicina, ako takav ovdje postoji.
Prvi vokal (Steve Wonder)
De si da si De si mire što se ne javiš
De si da si aman Desimire što se ne javiš
Drugi vokal
Evo mene pokraj tebe, zar me ne vidiš? (normalno da ne vidi jer je Steve Wonder slijep)
A gdje ti je stara majka,ne bilo ti je!
Otišla je u Joule-Baštu mine da bere
Noor wrote:Eva wrote:Noor wrote:RayMabus wrote:Indigo djeca ne postoje. U evoluciji ako je potomstvo dobro hranjeno i uči a šta je slucaj na zapadu svaka nova generacija ce biti pametnija od prethodne .....to je ono šta vi zovete indigo al to nije indigo nego evolucija.
štima, al to nema veze s evolucijom
Ma ima, klincima su svi ti device dio extremiteta.
Guest- Guest
Radio valovi se krecu brzinom svjetlostiRayMabus wrote:Inače 95 swijetlosnih godina ......nije baš da mi se filozofira al da stawimo i da je brzina zwuka u swemiru jednaka brzini swijetlosti čisto da skužimo ponatu to znači da je taj zwuk onda star jedno stolječe najmanje.
Brezweze. Prošo woz.
omni-
2014-04-12
nešto mi je blicnulo, kakav status..?∞™ wrote:fali status tvoje i longijeve knjige...udba wrote:
Naslov baca na sotonizam i na Zrinku K. Mijenjaj.
Sviđa mi se činjenica da je sve više potencijalnih pisaca na ovom forumu.
Jastreb - knjiga o Torlacima, Morlocima, Eowima i ostalim rasama iz filma "Vremeplov", status:skuplja materiju
Vuksdinare - dogodovštine iz 1991, Boban, Maksimir, straža u Savskoj u Zagrebu, oko rata i tako. Status: traži lektora, svaki koji vidi tekst emigrira za Njemačku
RayMabus - Karavana kroz vaseljenu i borba brotiv Dirty Forces (sila nečistih, po imaćanskome - žena)
Udba - Joža Manolić - od nastanka mliječne staze do eksplodiranja sunca u crvenog diva.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Zato sam i stawio ovo da sad ne filozofiramo nego da to stawimo znak jednakosti.omni wrote:Radio valovi se krecu brzinom svjetlostiRayMabus wrote:Inače 95 swijetlosnih godina ......nije baš da mi se filozofira al da stawimo i da je brzina zwuka u swemiru jednaka brzini swijetlosti čisto da skužimo ponatu to znači da je taj zwuk onda star jedno stolječe najmanje.
Brezweze. Prošo woz.
A cuj meteor , nešto eskplodira .....zvuk dođe ovdje nakon xy godina owi ga uhvate i proucavaju al ovi zvukovi nisu iz tih izvora na koje su nawikli nego čudni pa pretpostawljaju da su nematerijalni faktor tj od inteligentne civilizacije .....same planete cuvaju zvukove tako da jedino owi swemirski brodowi u wakumu ili radio odašiljači u swemir mogu tako jake zwukowe odaslat u swemir owako daleko.
2014-04-11
udba wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ruski-astronomi-pronasli-signal-inteligentne-rase-udaljen-95-svjetlosnih-godina---448351.html
Ruski astronomi pronašli signal inteligentne rase udaljen 95 svjetlosnih godina?
Ruski radio teleskop koji skenira zvjezdana prostranstva svemira, pronašao je "snažan signal" koji dolazi s obližnje zvijezde HD164595, u sazvježđu Herkula. Zvijezda u pitanju udaljena je od nas 95 svjetlosnih godina i gotovo je identična veličinom našem Suncu (99 posto veličine našeg Sunca).
U orbiti HD164595 nalazi se najmanje jedan planet, HD164595b, koji je veličine Neptuna i kojem jedna godina traje 40 zemaljskih dana.
Otkriće ruskih znanstvenika šokiralo je šefa SETI instituta (Search for Extraterrestrial Intelligence Institute) iz Kalifornije, Setha Shostaka. On je za Guardian rekao da su podaci ruskih znanstvenika dobiveni još prije godinu dana te da je za njega šokantno otkriti ih tek sad.
Teleskop koji je otkrio signal naziva se Ratan-600 i njegova glavna zadaća je promatranje sunca, iako je pridonio i u radu SETI instituta. Njime upravlja Ruska akademija znanosti.
Vijest o otkriću objavio je protekle subote Claudio Maccone sa Sveučilišta Turin u Italiji, koji je sudjelovao na sastanku znanstvenika koji su snimili dotični signal još u svibnju 2015. godine. Maccone je podatke s predavanja proslijedio piscu znanstvenih i znanstveno-fantastičnih tekstova, Paulu Gilsteru, koji ima blog o međuzvjezdanom istraživanju pod nazivom Centauri Dreams. Maccone je neobjavu rezultata pripisao "stidljivosti ruskih znanstvenika".
Maccone smatra da su Rusi pronašli nešto što je vrijedno pažnje te je Guardianu poslao prijedlog svoje prezentacije na sastanku Međunarodne akademije astronautike 2016, koji bi se trebao održati 27. rujna. Na njemu će znanstvenu zajednicu pozvati na konstantno promatranje HD164595.
"Snaga primljenog signala nije nerealistična za tip 1 civilizacije", napisao je u svojoj prezentaciji Maccone. Pojam "tip 1 civilizacije" prvi je koristio i osmislio Nikolai Kardašev u 60-im godinama 20. stoljeća, ruski astrofizičar, po kojem je i napravljena takozvana Kardaševova ljestvica.
Tip 1 civilizacija bi po razvoju bila na visini ljudske civilizacije, no to je zasad samo pretpostavka. Ako podaci pokazuju da je prijenos signala došao preko širokog radijskog spektra, onda je vjerojatnije da je izvor zvuka bio kvazar ili druga zvjezdana "buka", kaže Gilster. No, ako dolazi iz uskog spektra ali je vrlo snažan, onda je vjerojatnije da je riječ o signalu kojeg šalje inteligentna izvanzemaljska rasa, dodaje.
Signal nije u međuvremenu ponovno zabilježen, a ako se opet ne ponovi, teško će znanstvenici o čemu se zapravo radilo i je li možda riječ bila i o signalu iz lokalnog izvora, koji znanstvenici nisu imali na umu ili dokučili.
Ruski znanstvenici su posljednjih godinu dana analizirali dobivene podatke i potvrđivali njihovu autentičnost. SETI od nedjelje traži taj signal, no bez uspjeha.
Koje budalaštine. Jel su ti astronomi na canabisu ili LSD? Možda previše vodke.
In the movie Contact, astronomers receive a radio signal from the star Vega. Buried within the signal is a broadcast of Hitler’s speech for the opening of the 1936 Olympic games. The television signal had made the 25 light year journey to Vega, which let the aliens know we’re here. The idea that our television and radio signals are gradually reaching ever more distant stars is a popular one, but in reality things aren’t so simple.
The opening ceremony of the 1936 Olympics was the first major television signal at a frequency high enough to penetrate Earth’s ionosphere. From there you could calculate that any star within about 80 light years of Earth could detect our presence. There’s even a website that shows which TV shows might be reaching potentially habitable worlds. But the problem with this idea is that it isn’t good enough for the signal to reach a distant star, it also needs to be powerful and clear enough to be detectable.
For example, the most distant human-made object is Voyager I, which has a transmission power of about 23 Watts, and is still detectable by radio telescopes 125 AU away. Proxima Centauri, the closest star to the Sun, is about 2,200 times more distant. Since the strength of a light signal decreases with distance following the inverse square relation, one would need a transmission power of more than 110 million Watts to transmit a signal to Proxima Centauri with the strength of Voyager to Earth. Current TV broadcasts (at least in the States) is limited to around 5 million Watts for UHF stations, and many stations aren’t nearly that powerful.
One might argue that an advanced alien civilization would surely have more advanced detectors than we currently have, so a weaker signal isn’t a huge problem. However the television signals we transmit aren’t targeted at space. Some of the signal does leak out into space, but they aren’t specifically aimed at a stellar target the way Voyager I’s signal is aimed at Earth. They also lack a clear mechanism for how transform the signal to an image. On Earth this works by implementing a specific standard, which any alien civilization would need to reverse engineer to really watch TV. On top of that, there is the problem of scattering and absorption of the signal by interstellar gas and dust. This can diminish the power and distort the signal. Even if aliens could detect our signals, they might still confuse it with background noise.
That doesn’t mean it’s impossible to communicate between stars. It just means that communication would require an intentional effort on both sides. If you really want to communicate with aliens, you need to make sure your signal is both clear and readable. To make it stand out among all the electromagnetic noise in the universe, you’d want to choose a wavelength were things are relatively quiet. One good region is known as the water hole, which spans a range from 18 to 21 cm. Hydrogen (H) emits at about 21 cm, and hydroxyl (HO) has a strong emission at about 18 cm. Together they can form water, hence the name for the quite gap in between. You also need to make your signal easy to recognize as an artificial signal. In Contact the aliens did this by transmitting a series of prime numbers.
In 1974 humanity made its most famous effort to send a signal to the stars. It was a radio transmission sent from the Arecibo observatory, and consisted of 1,679 binary digits, lasting three minutes. Since 1,679 is the product of the primes 23 and 73, the bits can be arranged into an image of those dimensions. There have been other efforts to send messages to the stars, but they haven’t been as powerful or as simple.
Beyond a few light years, our leaky TV broadcasts are likely undetectable. As we’ve switched to digital television and lower transmission powers they’ve become even harder to detect. Any aliens looking for us will have to rely on other bits of evidence, such as the indication of water in our atmosphere or chlorophyl on Earth’s surface, just as we will strive to detect such things on distant worlds. Either way, the first message received won’t be a complex text of information. It will simply be a recognition of life on another world.
https://briankoberlein.com/2015/02/19/e-t-phone-home/
Guest- Guest
Mijesas zvuk i radio valove, al nije vazno.RayMabus wrote:Zato sam i stawio ovo da sad ne filozofiramo nego da to stawimo znak jednakosti.omni wrote:Radio valovi se krecu brzinom svjetlostiRayMabus wrote:Inače 95 swijetlosnih godina ......nije baš da mi se filozofira al da stawimo i da je brzina zwuka u swemiru jednaka brzini swijetlosti čisto da skužimo ponatu to znači da je taj zwuk onda star jedno stolječe najmanje.
Brezweze. Prošo woz.
A cuj meteor , nešto eskplodira .....zvuk dođe ovdje nakon xy godina owi ga uhvate i proucavaju al ovi zvukovi nisu iz tih izvora na koje su nawikli nego čudni pa pretpostawljaju da su nematerijalni faktor tj od inteligentne civilizacije .....same planete cuvaju zvukove tako da jedino owi swemirski brodowi u wakumu ili radio odašiljači u swemir mogu tako jake zwukowe odaslat u swemir owako daleko.
omni-
2014-04-12
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» U Vučedolu pronašli ustško znakovlje staro preko 5 000 godina :)
» Ruski veleposlanik: 2017. je najbolja godina u povijesti rusko-hrvatskih odnosa
» Ukrajinski jezik je u zadnjih pet šest godina potpuno istisnuo ruski iz ukrajinskog medijskog prostora
» Astronomi našli bizarni objekt koji kruži oko zvijezde
» POTPUNO NOVE SPOZNAJE O OSOBINAMA KOJE KRASE INTELIGENTNE LJUDE
» Ruski veleposlanik: 2017. je najbolja godina u povijesti rusko-hrvatskih odnosa
» Ukrajinski jezik je u zadnjih pet šest godina potpuno istisnuo ruski iz ukrajinskog medijskog prostora
» Astronomi našli bizarni objekt koji kruži oko zvijezde
» POTPUNO NOVE SPOZNAJE O OSOBINAMA KOJE KRASE INTELIGENTNE LJUDE
Page 5 of 7