MI smo gosti Angele Merkel ; Imigranti u Njemačkoj ODBIJAJU da rade
Page 1 of 1
MI smo gosti Angele Merkel ; Imigranti u Njemačkoj ODBIJAJU da rade
Migranti smešetni u gradu Valdenburg na istoku Nemačke odbijaju da rade jer su, kako kažu, gosti Angele Merkel. Sa druge strane, gradonačelnik Valdenburga Bernd Polers optužuje azilante da su odbijanjem ponuđenih poslova zloupotrebili gostoprismtvo nemačke kancelarke.
Prema pravilima EU vezanim za migracije, migrantima nije dozvoljeno da rade, ali mogu da volontiraju. Lokalne vlasti napravile su plan volontiranja čiji je cilj da pomogne migrantima da se integrišu, ali i lokalnom stanovništu da ih brže prihvati.
Prema planu volontiranja, migranti je trebalo da rade od 18 do 20 sati za nominalnu isplatu od 20 evra. Takođe, volontere bi privatan prevoz dovozio na radna mesta, gde bi dobijali hranu, a potom bi ih vraćao u smeštaj. Lokalna vlast potrošila je i oko 600 evra na uniforme.
Iako su u prvi mah prihvatili ovaj plan, migranti su vrlo brzo odustali od te ideje i to nakon što su saznali da je u Nemačkoj minimalna isplata po satu 8,5 evra.
- Konstantno su ponavljali da su oni gosti Angele Merkel, a da gosti ne moraju da rade. Oni misle da je minimalna satnica ono što im treba da bude isplaćeno - kaže Polers.
Gradonačelnik Valdenburga dodaje da je svestan da bi njegove reči mogle da zloupotrebe oni koji se protive politici otvorenih vrata Angele Merkel, ali kako kaže, morao je da progovori zbog ljudi iz lokalne zajednice koji su učestvovali u skupljanju pomoći ili dali priloge za pomoć migrantima.
http://www.blic.rs/vesti/svet/mi-smo-gosti-angele-merkel-migranti-u-nemackoj-odbijaju-da-rade/xxhrjx9
Prema pravilima EU vezanim za migracije, migrantima nije dozvoljeno da rade, ali mogu da volontiraju. Lokalne vlasti napravile su plan volontiranja čiji je cilj da pomogne migrantima da se integrišu, ali i lokalnom stanovništu da ih brže prihvati.
Prema planu volontiranja, migranti je trebalo da rade od 18 do 20 sati za nominalnu isplatu od 20 evra. Takođe, volontere bi privatan prevoz dovozio na radna mesta, gde bi dobijali hranu, a potom bi ih vraćao u smeštaj. Lokalna vlast potrošila je i oko 600 evra na uniforme.
Iako su u prvi mah prihvatili ovaj plan, migranti su vrlo brzo odustali od te ideje i to nakon što su saznali da je u Nemačkoj minimalna isplata po satu 8,5 evra.
- Konstantno su ponavljali da su oni gosti Angele Merkel, a da gosti ne moraju da rade. Oni misle da je minimalna satnica ono što im treba da bude isplaćeno - kaže Polers.
Gradonačelnik Valdenburga dodaje da je svestan da bi njegove reči mogle da zloupotrebe oni koji se protive politici otvorenih vrata Angele Merkel, ali kako kaže, morao je da progovori zbog ljudi iz lokalne zajednice koji su učestvovali u skupljanju pomoći ili dali priloge za pomoć migrantima.
http://www.blic.rs/vesti/svet/mi-smo-gosti-angele-merkel-migranti-u-nemackoj-odbijaju-da-rade/xxhrjx9
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: MI smo gosti Angele Merkel ; Imigranti u Njemačkoj ODBIJAJU da rade
Cuj fasista, oni bi da im ovi izmuceni doktori i fizicari rade. Pazi tog bezobrazluka, jos malo pa ce se pocet i bunit sto im siluju zenske. Procvat fasizma u Europi jbt.
omni-
2014-04-12
---
Švabama ocito netko treba održat lekciju iz povijesti i objašnjenja pojma arapski brojevi te da ovi znaju elementarnu matematiku i nisu baš toliko glupi koliko Švabe misle.
---
Švabama ocito netko treba održat lekciju iz povijesti i objašnjenja pojma arapski brojevi te da ovi znaju elementarnu matematiku i nisu baš toliko glupi koliko Švabe misle.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Logično... Ameri i Zapad sudjelovali su u realizaciji kaosa u njihovim zemljama pa koji kurac sad da još i rade za kikiriki. Nisu blesavi.
Oni su skroz u pravu. Kad ih je Merkel zvala, nije spominjala jeftinu radnu snagu, nego utociste od rata. Pa izbjeglice se ne sili da rade, nisu oni radna snaga iz nuzde.
Ili je Frau Merkel mislila iskoristiti situaciju u Siriji i dovesti jeftinu, gotovo iskljucivo musku radnu snagu i malo usput popraviti demografsku krvnu sliku, htjele to Njemice ili ne...
Hm, hm.
Ili je Frau Merkel mislila iskoristiti situaciju u Siriji i dovesti jeftinu, gotovo iskljucivo musku radnu snagu i malo usput popraviti demografsku krvnu sliku, htjele to Njemice ili ne...
Hm, hm.
Guest- Guest
Logori su sačuvani u obrazovne svrhe. Sjeverni tok radi. Spojimo cievi.
Regoč wrote:Logori su sačuvani u obrazovne svrhe. Sjeverni tok radi. Spojimo cievi.
Dobro, samo valja testirati, jest da je AG Farben izradjivao i to je kvaliteta, ali staro je to...Angela ce volontirati.
Guest- Guest
treba ovo itno javit provi pa nek pravi transparente,,,,dosta je bilo viseomni wrote:Cuj fasista, oni bi da im ovi izmuceni doktori i fizicari rade. Pazi tog bezobrazluka, jos malo pa ce se pocet i bunit sto im siluju zenske. Procvat fasizma u Europi jbt.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
evo vid, nisam ni video da je budala tuprovocator wrote:Logično... Ameri i Zapad sudjelovali su u realizaciji kaosa u njihovim zemljama pa koji kurac sad da još i rade za kikiriki. Nisu blesavi.
2014-04-19
A jadan ti!prckov wrote:evo vid, nisam ni video da je budala tuprovocator wrote:Logično... Ameri i Zapad sudjelovali su u realizaciji kaosa u njihovim zemljama pa koji kurac sad da još i rade za kikiriki. Nisu blesavi.
Nisi video? Ne vidiš ti dalje od nosa, imbecilu.
sta ima kod tebe jaro, jel ti ikad zora svanulaprovocator wrote:A jadan ti!prckov wrote:evo vid, nisam ni video da je budala tuprovocator wrote:Logično... Ameri i Zapad sudjelovali su u realizaciji kaosa u njihovim zemljama pa koji kurac sad da još i rade za kikiriki. Nisu blesavi.
Nisi video? Ne vidiš ti dalje od nosa, imbecilu.
2014-04-19
šta je krivo reko
2014-04-16
1,05 € je satnica za izbjeglice i azilante ako rade poslove u prihvatilistu za izbjeglice. Kad grad (komuna) zeli iskoristiti izbjeglice za komunalne radove po istoj cijeni - obicno to opravdavaju kako izbjeglice primaju socijalnu pomoc.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Similar topics
» Njemačka: imigranti odbijaju raditi jer smatraju da su gosti Angele Merkl
» Lijep život u njemačkoj Angele Merkel
» Desničari ubijaju političare iz redova Angele Merkel po Njemačkoj
» Merkel : Njemačkoj će u budućnosti trebati imigranti
» Novogodišnja poruka Angele Merkel: Islamski terorizam je najveća prijetnja Njemačkoj
» Lijep život u njemačkoj Angele Merkel
» Desničari ubijaju političare iz redova Angele Merkel po Njemačkoj
» Merkel : Njemačkoj će u budućnosti trebati imigranti
» Novogodišnja poruka Angele Merkel: Islamski terorizam je najveća prijetnja Njemačkoj
Page 1 of 1