Hrvatska četvrta na svijetu po snalaženju na Internetu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Hrvatska četvrta na svijetu po snalaženju na Internetu
http://www.bug.hr/vijesti/lijepa-nasa-piratska-hrvatska-cetvrta-svijetu-p/154848.aspx
TorrentFreak je objavio ljestvicu od 50 zemalja svijeta rangiranih prema stopi piratstva. Podatke je prikupila organizacija koja se bavi borbom protiv piratskih sadržaja MUSO, a odnose se na internetsko piratstvo i pristup najpopularnijim stranicama (njih 14.000) za razmjenu piratskih datoteka. U posljednjih godinu dana zabilježena je čak 141 milijarda pristupa tim stranicama, a najnovija analiza pokazala je odakle stižu njihovi posjetitelji.
Hrvatska se na ovoj top listi našla vrlo visoko – i to na četvrtom mjestu, iza Latvije, Bugarske i Litve. Podaci govore da ukupno 22,7% Hrvata posjećuje piratske stranice, dok je prva na ovoj neslavnoj listi Latvija (Letonija) s čak više od 46% internetskih korisnika sklonih piratstvu.
U prvih 10 zemalja nalaze se još i Španjolska, Grčka, Srbija, Irska, Rumunjska i Švedska, pa je primjetno da su Europljani vodeći pirati u svijetu. Tek na 12. mjestu nalazi se jedna ne-europska nacija, Australci.
TorrentFreak je objavio ljestvicu od 50 zemalja svijeta rangiranih prema stopi piratstva. Podatke je prikupila organizacija koja se bavi borbom protiv piratskih sadržaja MUSO, a odnose se na internetsko piratstvo i pristup najpopularnijim stranicama (njih 14.000) za razmjenu piratskih datoteka. U posljednjih godinu dana zabilježena je čak 141 milijarda pristupa tim stranicama, a najnovija analiza pokazala je odakle stižu njihovi posjetitelji.
Hrvatska se na ovoj top listi našla vrlo visoko – i to na četvrtom mjestu, iza Latvije, Bugarske i Litve. Podaci govore da ukupno 22,7% Hrvata posjećuje piratske stranice, dok je prva na ovoj neslavnoj listi Latvija (Letonija) s čak više od 46% internetskih korisnika sklonih piratstvu.
U prvih 10 zemalja nalaze se još i Španjolska, Grčka, Srbija, Irska, Rumunjska i Švedska, pa je primjetno da su Europljani vodeći pirati u svijetu. Tek na 12. mjestu nalazi se jedna ne-europska nacija, Australci.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Re: Hrvatska četvrta na svijetu po snalaženju na Internetu
bed je sto Mladost oodeeeee...!!! ostaju stari i zaguljeni drkarosi,koji istjeruju pravdu po forumima..
Guest- Guest
Slabo skidam više preko torrenta, evo danas u mom selu kino ulaznica za 15 kuna, a sve novi filmovi, "Vlak u snijegu", "Družba Pere Kvržice", "Jazz Pjevač", "Casablanca".
I igre platim preko Steama, bude akcija u pola cijene. Jedino mi je mrsko plaćat HTV pretplatu, onda se osjećam ko Aben, prevareno i poniženo. Jes da imam 2 televizora, tri računala, tablet, dva laptopa i ni sam ne znam koliko uređaja za prijam radio programa, ali nije to to.
I igre platim preko Steama, bude akcija u pola cijene. Jedino mi je mrsko plaćat HTV pretplatu, onda se osjećam ko Aben, prevareno i poniženo. Jes da imam 2 televizora, tri računala, tablet, dva laptopa i ni sam ne znam koliko uređaja za prijam radio programa, ali nije to to.
ovo su samo podaci koje ISP vidi...di su još oni skriveni iza kojekakvih zaštita...možda smo i prvi :D
pa kad u prosjeku svaki lik i likica nakupe minimalno i 10 godina staza po Forumima,dotad mogli doktorirati,zaposliti se i zaraditi bar auto...
Guest- Guest
Windowsi 10 su besplatni (bili do neki dan) Imam Open Office za Excel i Word, šta će mi krekani softver, čak i ova dva, tri virusa koji mi se vrte na desktopu i izbacuju reklame su mi original.
Zajeb su drajveri, stavio sam novu nVidiju Borer 4mm i nema drajvera za Ubuntu. Osim toga sva računala na policama u Pevecu već imaju predinstalisane Penđere. Ko će se hebavat s Linuxima.bogomdani wrote:OS nije bitan..moze i Linux
2015-11-10
sve je besplatno ako se traži na pravim mjestima iza dobre zaštite...
Znam, bio sam u HDZ-u šest godina, sranje je samo ako izabereš krivu stranu u prelomnim trenucima, vidiš kako je Polačec gulio ni kriv ni dužan.Dread_Pirate_Roberts wrote:sve je besplatno ako se traži na pravim mjestima iza dobre zaštite...
2015-11-10
damir se nije dobro zakamuflirao...
Imam standardnu Nvidiju đi fors na lapu,i bez beda je prepoznaje..jedino da probas -Mint distru.,.nju jako forsiraju da lici sto vise na Win i da je pokrivena svim driverima..udba wrote:Zajeb su drajveri, stavio sam novu nVidiju Borer 4mm i nema drajvera za Ubuntu. Osim toga sva računala na policama u Pevecu već imaju predinstalisane Penđere. Ko će se hebavat s Linuxima.bogomdani wrote:OS nije bitan..moze i Linux
Mhhh..koji ti je qrc taj borer 4 mm??
Guest- Guest
Vidija borer, svrdlo za armirani beton. Njime sam bušio rupe za šarafe na kućištu jer rupe nisu odgovarale pa sam greškom probio procesor po sredini. Intel I5, uzeo bih I7 ali se bojim da nije prevelik.bogomdani wrote:Imam standardnu Nvidiju đi fors na lapu,i bez beda je prepoznaje..jedino da probas -Mint distru.,.nju jako forsiraju da lici sto vise na Win i da je pokrivena svim driverima..udba wrote:Zajeb su drajveri, stavio sam novu nVidiju Borer 4mm i nema drajvera za Ubuntu. Osim toga sva računala na policama u Pevecu već imaju predinstalisane Penđere. Ko će se hebavat s Linuxima.bogomdani wrote:OS nije bitan..moze i Linux
2015-11-10
hahahahahaha..dobar...i7 je nepotrebna zivina..ako plejas,dobro izbalansirani i5 je zakon..udba wrote:Vidija borer, svrdlo za armirani beton. Njime sam bušio rupe za šarafe na kućištu jer rupe nisu odgovarale pa sam greškom probio procesor po sredini. Intel I5, uzeo bih I7 ali se bojim da nije prevelik.bogomdani wrote:Imam standardnu Nvidiju đi fors na lapu,i bez beda je prepoznaje..jedino da probas -Mint distru.,.nju jako forsiraju da lici sto vise na Win i da je pokrivena svim driverima..udba wrote:Zajeb su drajveri, stavio sam novu nVidiju Borer 4mm i nema drajvera za Ubuntu. Osim toga sva računala na policama u Pevecu već imaju predinstalisane Penđere. Ko će se hebavat s Linuxima.bogomdani wrote:OS nije bitan..moze i Linux
Guest- Guest
kud vidijom na tu jadnu plastiku:)udba wrote:Vidija borer, svrdlo za armirani beton. Njime sam bušio rupe za šarafe na kućištu jer rupe nisu odgovarale pa sam greškom probio procesor po sredini. Intel I5, uzeo bih I7 ali se bojim da nije prevelik.bogomdani wrote:Imam standardnu Nvidiju đi fors na lapu,i bez beda je prepoznaje..jedino da probas -Mint distru.,.nju jako forsiraju da lici sto vise na Win i da je pokrivena svim driverima..udba wrote:Zajeb su drajveri, stavio sam novu nVidiju Borer 4mm i nema drajvera za Ubuntu. Osim toga sva računala na policama u Pevecu već imaju predinstalisane Penđere. Ko će se hebavat s Linuxima.bogomdani wrote:OS nije bitan..moze i Linux
burgiju za metal pa burgijaj
dijagram-
2015-08-09
Nije problem bila vidija, nego mi bušilica ostala na vibri jer sam mislio da će se manje čut ko na mobitelu kad staviš na vibru. I još se glava okretala na kontra stranu, za odvrtanje na lijevo. Na kraju se sve razletilo.dijagram wrote:kud vidijom na tu jadnu plastiku:)udba wrote:Vidija borer, svrdlo za armirani beton. Njime sam bušio rupe za šarafe na kućištu jer rupe nisu odgovarale pa sam greškom probio procesor po sredini. Intel I5, uzeo bih I7 ali se bojim da nije prevelik.bogomdani wrote:Imam standardnu Nvidiju đi fors na lapu,i bez beda je prepoznaje..jedino da probas -Mint distru.,.nju jako forsiraju da lici sto vise na Win i da je pokrivena svim driverima..udba wrote:Zajeb su drajveri, stavio sam novu nVidiju Borer 4mm i nema drajvera za Ubuntu. Osim toga sva računala na policama u Pevecu već imaju predinstalisane Penđere. Ko će se hebavat s Linuxima.bogomdani wrote:OS nije bitan..moze i Linux
2015-11-10
a da i nije uopce svrdlalo nego je radio samo cekic za stemanjeudba wrote:Nije problem bila vidija, nego mi bušilica ostala na vibri jer sam mislio da će se manje čut ko na mobitelu kad staviš na vibru. I još se glava okretala na kontra stranu, za odvrtanje na lijevo. Na kraju se sve razletilo.dijagram wrote:kud vidijom na tu jadnu plastiku:)udba wrote:Vidija borer, svrdlo za armirani beton. Njime sam bušio rupe za šarafe na kućištu jer rupe nisu odgovarale pa sam greškom probio procesor po sredini. Intel I5, uzeo bih I7 ali se bojim da nije prevelik.bogomdani wrote:Imam standardnu Nvidiju đi fors na lapu,i bez beda je prepoznaje..jedino da probas -Mint distru.,.nju jako forsiraju da lici sto vise na Win i da je pokrivena svim driverima..udba wrote:
Zajeb su drajveri, stavio sam novu nVidiju Borer 4mm i nema drajvera za Ubuntu. Osim toga sva računala na policama u Pevecu već imaju predinstalisane Penđere. Ko će se hebavat s Linuxima.
dijagram-
2015-08-09
nije, vrtilo se ulijevo jer mi je svrdlo zakačilo srh od lima o okrenulo cijelo kućište pola kruga u zid. Polomilo ruku skoro, kažu stari majstori da treba na vrh svrdla stavit neku krpu kad bušiš lim, jebi ga nisam se baš puno bavio informatikom prije pa mi je sve to novo.dijagram wrote:
a da i nije uopce svrdlalo nego je radio samo cekic za stemanje
2015-11-10
jooooj udba...nasmijao sam se do suza...
Similar topics
» ''U DRUŠTVU HAITIJA I VENEZUELE KATASTROFA: Economist objavio graf prema kojem je Hrvatska, u možda najvažnijoj kategoriji za budućnost, četvrta najgora na svijetu''
» Hrvatska 15-a na listinajjadnijihzemalja na svijetu
» Hrvatska je 49. najbogatija država na svijetu
» Hrvatska, među prvima u svijetu
» I HRVATSKA JE U NECHEMU PRVA U SVIJETU
» Hrvatska 15-a na listinajjadnijihzemalja na svijetu
» Hrvatska je 49. najbogatija država na svijetu
» Hrvatska, među prvima u svijetu
» I HRVATSKA JE U NECHEMU PRVA U SVIJETU
Page 1 of 2