Dernek u Slavjansku
Page 6 of 17
Page 6 of 17 • 1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17
Re: Dernek u Slavjansku
ovaj ikar pao sa transportera prilikom povlacenja,e sad mi nije jasno koji kurac su im rusi dozvolili da izvuku taj transporter?zar to nije oruzje koje je trebalo ostati i predati u ruke oslobodioca?
Winter is coming- Posts : 9181
2014-04-14
I to pade pred kamerama dok su se kurčili pobegulje.
Biće su se utekli negdi pod okriljem magle i noći jer bilo je bežanije priko polja.
- koljektivnaja razvaljotka -
Biće su se utekli negdi pod okriljem magle i noći jer bilo je bežanije priko polja.
- koljektivnaja razvaljotka -
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
International friendship of Novorossiyan volunteers
Алэксис Кастиё Идодэаи (left) from Colombia and Russell Bonner Bentley III (right) from USA became friends in the land of Novorossiya.
Here in Novorossiya one from several front lines of fight between Good and Evil, between will of free people and will of transnational corporations. Everyone is welcome as volunteer to fight for a just cause.
Lik iz Kolumbije i desni Amer
2014-04-20
A lutkica naša mala - Female NAF soldier Yulia Kharlamova at the frontlines with RPG-7 / PG-7VL anti-tank rocket-propelled grenade launcher.
2014-04-20
UKRAJINA: SAD isporučio mini nuklearke, porodica Porošenka napustila zemlju
Porodica ukrajinskog predsednika Porošenka hitno je napustila zemlju čarter letom. Ovo znači da je situacija u zemlji mnogo nestabilnija nego što se predstavlja te se prava razmera nemira vidi. To takođe znači da Porošenko zna da može biti smenjen svakog trenutka pa je pregovarao o azilu za svoju porodicu sa Zapadom kao deo sporazuma u Minsku.
Porodica ukrajinskog predsednika Porošenka hitno je napustila zemlju čarter letom. Ovo znači da je situacija u zemlji mnogo nestabilnija nego što se predstavlja te se prava razmera nemira vidi. To takođe znači da Porošenko zna da može biti smenjen svakog trenutka pa je pregovarao o azilu za svoju porodicu sa Zapadom kao deo sporazuma u Minsku.
Umesto da se vrati pravo za Kijev posle Minska, Porošenko je zapravo otišao u Brisel gde je imao razgovor za političarima Evropske unije, uključujući Merkelovu i Olanda. Nesumnjivo, tada se pregovaralo o azilu.
U jednom od svojih prethodnih članaka napisao sam da očekujem još jedan kijevski Majdan do proleća 2015. Jaroš i drugi ukronacisti kažu da se ne slažu sa mirovnim sporazumom u Minsku i prete da svrgnu Porošenka. Rada pokušava da pokrene postupak za opoziv. Majdan može biti blizu. Da li će se desiti? Ja mislim da je sada red na tandem Merkelove i Olanda. Uplašeni od rata u Evropi oni mogu skupiti hrabrosti da predstave jedinstveni front u Minsku. Oni mogu pokvariti zabavu.
Takođe sam napisao da ne vidim Porošenka na svojoj poziciji još dugo. Imali smo diskusiju o mogućem dolasku očiglednog nacističkog režima nakon Porošenka. Mišljenja sam da taj najgori scenario otvorenog nacizma može biti bolji jer će gnoj isplivati na površinu. Što se brže desi, ljudi će ranije početi proces ponovne izgradnje.
Ukrajinski izvori izveštavaju da otkad narod sabotira mobilizaciju, kijevska hunta sada sprovodi nasilnu mobilizaciju. Vojska ulazi u gradski autobus, naređuje ženama da izađu dok se svi muškarci premeštaju u kamione i šalju na front. Ljudi iz Zaporohja, u centralnoj Ukrajini, pričaju da nacionalna garda ulazi u domove i nasilno odvodi muškarce u vojsku.
Sve ovo se dešava nakon potpisanog mirovnog sporazuma u Minsku i nakon što je prekid vatre trebao biti uspostavljen. Za to vreme, Donbas izveštava da nema prekida vatre i da kijevska armija skuplja svoje snage i napada pozicije. Ponovo su pokušali da preuzmu aerodrom Donjeck, koji je, prema sporazumu iz Minska, deo teritorije DNR. Kijev je potpuno napustio 5000 svojih vojnika koji su bili u Delbacevu. Kijev negira njihovo prisustvo i činjenicu da su te snage bile okružene DNR-om i LNR-om.
Nemački izvori izveštavaju da su američki vojni savetnici u Ukrajini bili zauzeti. Prema nemačkoj obaveštanoj službi, Amerikanci su uspeli da na teritoriju Delbatseva unesu „kofer“ nuklearki. SAD ne želi ništa da izgubi time što su Nemačka i Francuska sele da mirno pregovaraju sa Rusijom.
Cilj SAD-a u Ukrajini je između ostalog da napravi razdor između Rusije i Nemačke, Francuske i Evropske unije, da prikaže Rusiju kao negativca i da ubaci Ukrajinu i Rusiju u rat, tako što će naterati Rusiju da pošalje trupe u Ukrajinu.
Potencijalna nameštaljka koja uključuje mini nuklearku unutar Delbatseva služi da bi se okrivila Rusija. Tako se Rusija prikazuje kao negativac koji detonira nuklearke u jadnoj Ukrajini. Ovo može rezultovatinovim sankcijama EU i isporukom novog smrtonosnog naoružanja iz SAD-a.
SAD-u treba velika nameštaljka u Ukrajini, nešto veće i od MH17. Skoro je došlo do detonacije mini nuklearke u hemijskoj fabrici u Donbasu ali nije uspela da postigne željeni efekat. Moguće je da će pokušati ponovo u Delbatsevu.
Prema rusko-ukrajinskom vojnom analitičaru Aleksandru Zilinu četiri takve američke nuklearke su isporučene prošlog novembra na vojnom aerodromu Ivano-Frankovsk u zapadnoj Ukrajini. Pitanje je samo gde će biti aktivirane.
(Futurist end cast prevod Maja Orlić)
2014-04-14
2014-04-14
A ovo je miks od dva snimatelja. Iz Černuhina.
Prvi dio je zaplijenjeni snimak di se naci garda zajebava nešto kao na straži
u očekivanju napada. Borave u podrumu kuće.
Drugi dio snimke prikazuje istu kuću pogodjenu grantama i urušenu , stradale
a oni iz podruma su biće tamo i ostali.
2014-04-20
3000 mrtvih i ko zna koliko ranjenih,baš su ga ispušili dobro
2014-04-14
zakljucali nam temu
2014-04-14
Koju? Biće tamo na netaeru?
Pa to je čast .
Znači da su u banani teškoj. HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAA
pa šta je sa demokracijom i slobodom govora.
Vidi se da su popušili i na verbalnoj razini, sve više ljudi kuži da
su oni pučistički ukri zbilja lažljivi, podli nacisti.
Pa to je čast .
Znači da su u banani teškoj. HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAA
pa šta je sa demokracijom i slobodom govora.
Vidi se da su popušili i na verbalnoj razini, sve više ljudi kuži da
su oni pučistički ukri zbilja lažljivi, podli nacisti.
2014-04-20
ne nego ovdje,samo tek danas primjetih 2 iste teme
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t428p990-dernek-u-slavjansku
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t428p990-dernek-u-slavjansku
2014-04-14
ovo su ostavili u debaljcevu (osim svojih kostiju)
2014-04-14
Ma smeće nacističko. Situacija je slična kao u Španjolskom gradjanskom ratu.
Tada su Njemačka i Italija ( fašističe vlade ) podržavale Franca kako ideološki tako
i materijalno tj. oružjem i trupama. Sada se dogadja skoro isto.
Medjutim uvjeren sam da će na kraju nacisti popušiti.
Tada su Njemačka i Italija ( fašističe vlade ) podržavale Franca kako ideološki tako
i materijalno tj. oružjem i trupama. Sada se dogadja skoro isto.
Medjutim uvjeren sam da će na kraju nacisti popušiti.
2014-04-20
Zapovjednik brigade "kiyevska Rus!" demantira paroša:
- Nije bilo organiziranog izvlačenja snaga.....to je bila bezglava bežanija...."
PS - Znamo da je tako ali mi nije jasno kako ukri puše takve laži pučista
i šta će reći obiteljima stradalih ( 3 500 ) , kako će to sakriti.
Biće ih vode kao - nestali - ( Arena traži svoje najmilije ) Uh.
Nažalost stradalo je oko 500 branitelja Novorusije ( najviše krajem Januara )
2014-04-20
I nešto o jeziku / jezicima:
Stvarna situacija , nasuprot virtualnoj ukro propagandi.
Jezik. U Ukrajini su dominantna dva jezika i jedan hibrid (mješavina). MANJINSKI JEZIK JE UKRAJINSKI, a većinski jezik je ruski i mješavina ruskog i ukrajinskog - suržik.
jezička mapa
detaljnija mapa
To što nacionalisti nazivaju Ukrajinskim je zapravo zapadnoukrajinski dijelakt ili galicijski uglavnom.
Ali radikalni nacionalisti iz Galicije I Z. Ukrajine općenito, taj su dijalekt nametnuli kao Ukrajinski.
Neko je to jednom ovdje dobro usporedio sa Hrvatskom, to bi bilo kao kad bi neko kajkavski odredio kao hrvatski jezički standard svim Hrvatima uopće.
Stvarna situacija , nasuprot virtualnoj ukro propagandi.
Jezik. U Ukrajini su dominantna dva jezika i jedan hibrid (mješavina). MANJINSKI JEZIK JE UKRAJINSKI, a većinski jezik je ruski i mješavina ruskog i ukrajinskog - suržik.
jezička mapa
detaljnija mapa
To što nacionalisti nazivaju Ukrajinskim je zapravo zapadnoukrajinski dijelakt ili galicijski uglavnom.
Ali radikalni nacionalisti iz Galicije I Z. Ukrajine općenito, taj su dijalekt nametnuli kao Ukrajinski.
Neko je to jednom ovdje dobro usporedio sa Hrvatskom, to bi bilo kao kad bi neko kajkavski odredio kao hrvatski jezički standard svim Hrvatima uopće.
2014-04-20
2014-04-14
--- Evo baš čitam kako se oko Debelceva smuca oko 500 zaostale ukro vojske
koji se nisu uspijeli spasiti bijegom. Veće ili manje grupe nastoje se dokopati
sigurnosti ali sumnjamda će im to poći za rukom.
--- "Propavshimi bez Vesti nazyvayutsya poryadka polutora tisuća chelovek" - soobschil u efire ukrainskogo telekanala "24" predsedatel tsentra sodeystviya osvobozhdeniyu plennyx i zalozhnikov na Sluzhbe bezopasnosti Ukrainy (SBU) Yuri Tandit.
" nestali bestraga " - na ukro tv kanal 24 ,neki predcjednik centra sigurnosti ( SBU )
objavio da im nedostaje - 1 500 - ljudi
Znači počeli su polako priznavati
---
«Новороссия — прекрасная страна», — Грэм Филлипс
Ja sam ponosan na svoju zemlju. Ali ja sam se stidio položaj naše zemlje u odnosu na događaje u Donbass ", - rekao je novinar u tijelu poruke.
Ništa u mom radu nije u suprotnosti sa zakonom, svaka moja želja je da bude najbolji dopisnik, koliko je to moguće", - rekao je u pisanom odgovoru.
Britanski Foreign Office, između ostalog, izrazio zabrinutost da je novinar fotografiran u odori i sa oružjem u rukama.
Prema Phillips, te mjere mogu lako objasniti. "Nosim kamuflažu when'm gađanje na čelu, kako ne bi privući dodatnu pozornost na one s kojima sam ja tamo, ili u sebi.
Ukrajinski vojna jednako skloni pucati na novinare boreci, "- rekao je.
Lik odbio poziv/preporuku iz GB ambasade da ode iz Novorusije.
koji se nisu uspijeli spasiti bijegom. Veće ili manje grupe nastoje se dokopati
sigurnosti ali sumnjamda će im to poći za rukom.
--- "Propavshimi bez Vesti nazyvayutsya poryadka polutora tisuća chelovek" - soobschil u efire ukrainskogo telekanala "24" predsedatel tsentra sodeystviya osvobozhdeniyu plennyx i zalozhnikov na Sluzhbe bezopasnosti Ukrainy (SBU) Yuri Tandit.
" nestali bestraga " - na ukro tv kanal 24 ,neki predcjednik centra sigurnosti ( SBU )
objavio da im nedostaje - 1 500 - ljudi
Znači počeli su polako priznavati
---
«Новороссия — прекрасная страна», — Грэм Филлипс
Ja sam ponosan na svoju zemlju. Ali ja sam se stidio položaj naše zemlje u odnosu na događaje u Donbass ", - rekao je novinar u tijelu poruke.
Ništa u mom radu nije u suprotnosti sa zakonom, svaka moja želja je da bude najbolji dopisnik, koliko je to moguće", - rekao je u pisanom odgovoru.
Britanski Foreign Office, između ostalog, izrazio zabrinutost da je novinar fotografiran u odori i sa oružjem u rukama.
Prema Phillips, te mjere mogu lako objasniti. "Nosim kamuflažu when'm gađanje na čelu, kako ne bi privući dodatnu pozornost na one s kojima sam ja tamo, ili u sebi.
Ukrajinski vojna jednako skloni pucati na novinare boreci, "- rekao je.
Lik odbio poziv/preporuku iz GB ambasade da ode iz Novorusije.
2014-04-20
vjerujem da će se dobro "ukopati" a i zima je tako da nije frka
2014-04-14
Page 6 of 17 • 1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17
Page 6 of 17