Hrabri Slovenac poginuo u Siriji kao pripadnik vojske Kurda
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Hrabri Slovenac poginuo u Siriji kao pripadnik vojske Kurda
4. kolovoz 2016|09:31Winter is coming wrote:Kurdi moraju dobiti svoju drzavu
Iranske snage izvele veliku operaciju na zapadu zemlje - navodi se kako je uhićeno više od 100 ekstremista, neki su ubijeni
Iranske snage sigurnosti izvele su veliku operaciju na prostoru iranske zapadne provincije Kordestan - u izvještaju se navodi kako su uhitili više od 100 pripadnika terorističke organizacije Tawhid.
U iranskim medijima ne ističe se previše tko su uopće pripadnici ove skupine, no drugi izvori navode kako je zapravo riječ o sunitskoj militantnoj skupini na prostoru Irana (Iran je većinski šijitska zemlja, suniti tvore oko 5 do 10% populacije).
http://www.advance.hr/vijesti/iranske-snage-izvele-veliku-operaciju-na-zapadu-zemlje-navodi-se-kako-je-uhiceno-vise-od-100-ekstremista-neki-su-ubijeni/
U Iranu neće.
Province | |
Location of Kurdistan Province within Iran |
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
A gdje piše da moraju? Neće im se pokloniti, nisu židovi, samo ognjem i mačemWinter is coming wrote:Kurdi moraju dobiti svoju drzavu
2014-04-15
n_razbojnik wrote:A gdje piše da moraju? Neće im se pokloniti, nisu židovi, samo ognjem i mačemWinter is coming wrote:Kurdi moraju dobiti svoju drzavu
a taman tako, nema države bez pišanja krvi, ako je 4milijuna hrvata moglo skupiti 200 000 vojnika i stvoriti našu državu, nije mi jasno zašto 40milijuna kurda nemože skupiti 200 000 boraca i satrati ISIS... + imaju američku avijaciju , vojnike, specijalce, satelite, obuku, vojnu pomoć od njemačke, hrvatske, amerike - sve na raspolaganju
Guest- Guest
tu im ni ne treba jer imaju sva gradjanska prava,to je bila obojena revolucija
2014-04-14
Kurdi su zakon, najbolji berberi koje sam ikada imao! :)
Guest- Guest
dva brata wrote:n_razbojnik wrote:A gdje piše da moraju? Neće im se pokloniti, nisu židovi, samo ognjem i mačemWinter is coming wrote:Kurdi moraju dobiti svoju drzavu
a taman tako, nema države bez pišanja krvi, ako je 4milijuna hrvata moglo skupiti 200 000 vojnika i stvoriti našu državu, nije mi jasno zašto 40milijuna kurda nemože skupiti 200 000 boraca i satrati ISIS... + imaju američku avijaciju , vojnike, specijalce, satelite, obuku, vojnu pomoć od njemačke, hrvatske, amerike - sve na raspolaganju
Da, ali ne zaboravi da oni zive na jednom velikom prostoru i da se bore protiv jedne Turske koja nije isto sto i ostaci ostataka vojske u Krajini..
Bore se oni vec dugo i zestoko ;)
Guest- Guest
Neki dan sam pričao sa grupom iračkih Kurda,turista iz Njemačke i kad sam im spomenuo Pešmerge bilo im je drago.dzmrdz wrote:Kurdi su zakon, najbolji berberi koje sam ikada imao! :)
Kad su odlazili naklonili su se i stavili ruku na srce.
Pičke su im avioni.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Neki dan sam pričao sa grupom iračkih Kurda,turista iz Njemačke i kad sam im spomenuo Pešmerge bilo im je drago.dzmrdz wrote:Kurdi su zakon, najbolji berberi koje sam ikada imao! :)
Pičke su im avioni.
Ja sam nekoliko puta prolazio preko Trafalgar sq kada su imali demonstracije i namerno sam isao kroz njih da malo osacujem cure..uff..ima ih gabora s brkovima ali koja valja radi nje bi se i osunetio hahah
Guest- Guest
jastreb wrote:Neki dan sam pričao sa grupom iračkih Kurda,turista iz Njemačke i kad sam im spomenuo Pešmerge bilo im je drago.dzmrdz wrote:Kurdi su zakon, najbolji berberi koje sam ikada imao! :)
Pičke su im avioni.
Ovi moji sto me friziraju su iz Iraka takodjer, ok su skroz. Obavezno me oslovljavaju sa brother, mada je doduse to ovde u East End-u normalno tako da sam brother i s kim hocu i necu..ili "boss"...e kad cujem hello boss onda znam da sam blizu kuce
Guest- Guest
Video: Posljednja bitka za Manbij, ISIL zapalio svoj štab
12 august 2016 Izmijenjeno 21:33 CEST
Sirijske demokratske snage (SDF) kažu da su krenule u posljednji napad kako bi iz Manbija protjerale preostale borce grupe Islamska država Irak i Levant.
Borci SDF-a bore na sjeveru Sirije, nedaleko od turske granice, uz podršku koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama.
"Ovo je posljednja operacija i posljednji napad", rekao je Sharfan Darvish, glasnogovornik sirijskih arapskih i kurdskih snaga, prenosi Reuters.
Sirijske demokratske snage saopćile su prošle sedmice da su preuzele skoro potpunu kontrolu u Manbiju, gdje je preostao još samo mali broj boraca grupe Islamska država Irak i Levant.
Paljevina u povlačenju
Kurdska informativna agencija je objavila da su borci ISIL-a spalili svoje sjedište i sve dokumente koji su se tamo nalazili tokom povlačenja iz Manbija.
ISIL je također zapalio lokalnu tržnicu u gradu, u kojoj se nalazilo više od 200 trgovina te glavni poštanski ured, kulturni centar, trgovački centar i glavna bolnica Madina.
Borci SDF-a, podržani borcima Vojnog vijeća Manbija, tvrde da je vojni napad jedini način da se oslobodi grad i da borci ISIL-a uzimaju civile za taoce u četvrti Sareb, sjeverno od Manbija.
Lokalni aktivisti iz Manbija su kazali da su civili blokirani u četvrti Sareb.
Druga lokalna grupa aktivista tvrdi da je ISIL zaprijetio da će spaliti civile ako SDF napreduje u četvrt Sareb.
Ove informacije nisu trenutno nezavisno potvrđene.
Sirijske demokratske snage pokušavaju istjerati ISIL iz Manbija od juna, uz podršku zračnih udara međunarodne koalicije.
ISIL ima kontrolu nad gradom od 2014.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/video-posljednja-bitka-za-manbij-isil-zapalio-svoj-stab
12 august 2016 Izmijenjeno 21:33 CEST
Sirijske demokratske snage krenule u posljednji napad kako bi iz Manbija protjerale preostale borce ISIL-a.
Sirijske demokratske snage (SDF) kažu da su krenule u posljednji napad kako bi iz Manbija protjerale preostale borce grupe Islamska država Irak i Levant.
Borci SDF-a bore na sjeveru Sirije, nedaleko od turske granice, uz podršku koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama.
"Ovo je posljednja operacija i posljednji napad", rekao je Sharfan Darvish, glasnogovornik sirijskih arapskih i kurdskih snaga, prenosi Reuters.
Sirijske demokratske snage saopćile su prošle sedmice da su preuzele skoro potpunu kontrolu u Manbiju, gdje je preostao još samo mali broj boraca grupe Islamska država Irak i Levant.
Paljevina u povlačenju
Kurdska informativna agencija je objavila da su borci ISIL-a spalili svoje sjedište i sve dokumente koji su se tamo nalazili tokom povlačenja iz Manbija.
ISIL je također zapalio lokalnu tržnicu u gradu, u kojoj se nalazilo više od 200 trgovina te glavni poštanski ured, kulturni centar, trgovački centar i glavna bolnica Madina.
Borci SDF-a, podržani borcima Vojnog vijeća Manbija, tvrde da je vojni napad jedini način da se oslobodi grad i da borci ISIL-a uzimaju civile za taoce u četvrti Sareb, sjeverno od Manbija.
Lokalni aktivisti iz Manbija su kazali da su civili blokirani u četvrti Sareb.
Druga lokalna grupa aktivista tvrdi da je ISIL zaprijetio da će spaliti civile ako SDF napreduje u četvrt Sareb.
Ove informacije nisu trenutno nezavisno potvrđene.
Sirijske demokratske snage pokušavaju istjerati ISIL iz Manbija od juna, uz podršku zračnih udara međunarodne koalicije.
ISIL ima kontrolu nad gradom od 2014.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/video-posljednja-bitka-za-manbij-isil-zapalio-svoj-stab
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
više voli udovicama DR dizat pemzije na karačinu,,to je idealistn_razbojnik wrote:Ka'ćeš ti sokole za ideale izginut? Samo serendaš ovdje a YPG neka sam ratuje jeli?
stenjalica-
2015-10-18
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Bajro Ikanović poginuo u Siriji
» Erdogan objavio - glavni cilj turske vojske u Siriji je rušenje Assadova režima
» Komplikacije u Siriji,Turska poručuje Assadu:Nečemo ti dati gradove koje osvojimo u Siriji"
» Terorist iz Londona ratovao u BiH kao pripadnik zloglasnog odreda 'El Mujahid'
» Hrabri Sovjeti i komunisti
» Erdogan objavio - glavni cilj turske vojske u Siriji je rušenje Assadova režima
» Komplikacije u Siriji,Turska poručuje Assadu:Nečemo ti dati gradove koje osvojimo u Siriji"
» Terorist iz Londona ratovao u BiH kao pripadnik zloglasnog odreda 'El Mujahid'
» Hrabri Sovjeti i komunisti
Page 2 of 2