Hrabri Slovenac poginuo u Siriji kao pripadnik vojske Kurda
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Hrabri Slovenac poginuo u Siriji kao pripadnik vojske Kurda
SVIJET
Foto: DELIL SOULEIMAN/AFPAutor: HINA 22:19 02.08.2016
Nekoliko je mlađih slovenskih državljana, uglavnom preobraćenika na islam, sudjelovalo u ratu u Siriji, uglavnom na strani islamista, a jedan od njih je nedavno nakon povratka u domovinu izručen Italiji zbog istrage u kojoj se sumnjiči da je u toj zemlji novačio borce za IS.[/size]
NAJKRVAVIJE RATIŠTE
[size=36]DOBROVOLJNO OTIŠAO RATOVATI: U Siriji poginuo Slovenac koji se borio na strani KurdaFoto: DELIL SOULEIMAN/AFPAutor: HINA 22:19 02.08.2016
Ljubljančanin Martin Gruden koji se u Siriji borio kao dobrovoljac na strani kurdskih snaga poginuo je 27. prošlog mjeseca u sukobima s ISIS-om u okolici Manjiba, objavili su u utorak kurdski izvori, a prenose slovenski mediji.
Kurdska milicija YPG je preko društvenih mreža objavila da su u ofenzivi na sirijski grad Manbij, koji je trenutno u rukama Islamske države, poginula dva zapadna dobrovoljca, Slovenac Martin Gruden, poznat pod ratnim imenom Rodî Çekdar, i Britanac Dean Carl Evans, te objavila njihove fotografije u uniformama.Slovenska policija provjerava informaciju
Slovenska policija navela je da o Grudenovoj smrti nema obavijesti, ali da to provjerava. Isto stajalište ponovilo je i slovensko ministarstvo vanjskih poslova, ne želeći komentirati vijest.Nekoliko je mlađih slovenskih državljana, uglavnom preobraćenika na islam, sudjelovalo u ratu u Siriji, uglavnom na strani islamista, a jedan od njih je nedavno nakon povratka u domovinu izručen Italiji zbog istrage u kojoj se sumnjiči da je u toj zemlji novačio borce za IS.[/size]
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Hrabri Slovenac poginuo u Siriji kao pripadnik vojske Kurda
Slava mu!
Inače kurdska vojska privlači ljevičare širom svijeta,naročito zapadnjake,koji ondje dolaze da bi se borili protiv ISIL-a.
Uz ovog Slovenca,kojeg se suborci sjećaju kao izuzetno hrabrog borca koji je prvi išao u izviđačke zadatke,čini se poginuo je i jedan Englez.
U jedinici ima masa Nijemaca,a i jedna Nijemica,čini mi se Ana Hofnan ondje se bori.
Inače kurdska vojska privlači ljevičare širom svijeta,naročito zapadnjake,koji ondje dolaze da bi se borili protiv ISIL-a.
Uz ovog Slovenca,kojeg se suborci sjećaju kao izuzetno hrabrog borca koji je prvi išao u izviđačke zadatke,čini se poginuo je i jedan Englez.
U jedinici ima masa Nijemaca,a i jedna Nijemica,čini mi se Ana Hofnan ondje se bori.
2014-04-22
Martin Gruden. Slovenski junak,poginuo u borbi protiv džihadija.
2014-04-22
Dean Carl Evans in Martin Gruden
V ofenzivi na sirsko mesto Manbidž, ki je trenutno v rokah skrajne skupine Islamska država (IS), je umrl Ljubljančan Martin Gruden, ki se je boril na strani kurdske milice YPG. Novico o smrti je prek socialnih omrežjih sporočila YPG, ki podatke o padlih borcih iz tujine, potem ko o smrti obvesti sorodnike, tudi javno objavi. Slovensko ministrstvo za zunanje zadeve je nocoj potrdilo, da je v Siriji umrl slovenski državljan. »Svojci so bili o njegovi smrti že obveščeni. Ministrstvo bo v nadaljevanju vzpostavilo kontakt z lokalnimi oblastmi na območju, kjer je do smrti prišlo, ter skušalo pridobiti več informacij o okoliščinah in o možnostih za vrnitev posmrtnih ostankov pokojnika v domovino,« piše v sporočilu, objavljenem na spletni strani ministrstva. Grudnovo sirsko ime oziroma vzdevek je bil Rodi Cekdar. YPG je novico o smrti Grudna objavil skupaj z novico o smrti svojega britanskega borca Deana Carla Evansa
2014-04-22
Poginuo za širenje USA imperije na bliskom istoku
Guest- Guest
Ma Ero je više za A3OB ili umjerene islamiste.bogomdani wrote:to je zlovenac a ne Eroo
2014-04-22
Ka'ćeš ti sokole za ideale izginut? Samo serendaš ovdje a YPG neka sam ratuje jeli?
2014-04-15
Pa ako netko iz Hrvatske baš želi ratovati,evo mu prilike.n_razbojnik wrote:Ka'ćeš ti sokole za ideale izginut? Samo serendaš ovdje a YPG neka sam ratuje jeli?
Borba protiv islamista s jedne strane,a ujedno i nacionalna borba jednog obespravljenog naroda.
Eto,hrvatski kvazi domoljubi mogu biti sigurni u opravdane ciljeve borbe. No,oni idu u nacistički A3OB.
2014-04-22
ustaše su se opredijeljile za ukrajinski narod, ja kao istaknuti antifa otvorio sam hotline za sirijske Kurde, i ine Kurde diljem Kurdistana...nijedan antifašista se nije prijavio, eto...i zato će ustaše i danas slaviti a mi moramo Srbe u pomoć zvati da išta proslavimo!jastreb wrote:Pa ako netko iz Hrvatske baš želi ratovati,evo mu prilike.n_razbojnik wrote:Ka'ćeš ti sokole za ideale izginut? Samo serendaš ovdje a YPG neka sam ratuje jeli?
Borba protiv islamista s jedne strane,a ujedno i nacionalna borba jednog obespravljenog naroda.
Eto,hrvatski kvazi domoljubi mogu biti sigurni u opravdane ciljeve borbe. No,oni idu u nacistički A3OB.
2014-04-15
Vruče je dole ....plus 50.jastreb wrote:
Pa ako netko iz Hrvatske baš želi ratovati,evo mu prilike.
Neka Danci to malo bombardiraju pa čekamo da im ISIL spawači po Europi naprawe odmazdu u widu masownog pokolja negdje po Danskoj.
Prvi danski udari na ISIL u Siriji
5 august 2016 Izmijenjeno 16:52 CEST
Četiri aviona F-16 bombardirala su komandna i kontrolna postrojenja, zalihe oružja i borce ISIL-a u Raqqi.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/prvi-danski-udari-na-isil-u-siriji-0
Last edited by RayMabus on 5/8/2016, 17:47; edited 2 times in total
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
jastreb wrote:Pa ako netko iz Hrvatske baš želi ratovati,evo mu prilike.n_razbojnik wrote:Ka'ćeš ti sokole za ideale izginut? Samo serendaš ovdje a YPG neka sam ratuje jeli?
ukrainci su slavenski bratski narod hrvatima, hrvati potječu iz ukraine, ukrainci govore ikavicom kao u dalmaciji.
kakve veze itko od hrvata ima sa kurdima , kojih ima 40 milijuna i ne mogu skupiti 200 000 boraca da očiste ISIS, + hrpa kurda su radikalni islamisti koji se bore na strani ISISa i Nusre
(jedan od samoubojica što prije 2-3 dana napao Assadovu bazu je bio Kurd iz Nusre)ž
ukratko poginuo zakurac
Guest- Guest
bome, 40 milijuna viče free kurdistan i pravi baklava fajtove sa turcima po Njemačkoj a ne može ih se skupit da naprave državu i oćeraju AJZIS... Što smo onda mi trebali reći onomad
2014-04-15
Ja kao antifašist prvi neću u taj Kurdistan dok ne prihvate postulate Internacionale i u glavnom gradu ne naprave najveći Trg sa Titinim imenom...recimo Trg Maršala Tite u Diyarbakiru, e onda stižemo šesta lička i ja
2014-04-15
https://en.wikipedia.org/wiki/Manbij_offensive_%282016%29
2014-04-11
jastreb wrote:Pa ako netko iz Hrvatske baš želi ratovati,evo mu prilike.n_razbojnik wrote:Ka'ćeš ti sokole za ideale izginut? Samo serendaš ovdje a YPG neka sam ratuje jeli?
Jedan momak kojega znam se vratio nakon tri miseca boravka tamo kod Kurda
kad je pokušao opet otići, naši ga nisu pustili.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Zanimljivo.Yehudi wrote:jastreb wrote:Pa ako netko iz Hrvatske baš želi ratovati,evo mu prilike.n_razbojnik wrote:Ka'ćeš ti sokole za ideale izginut? Samo serendaš ovdje a YPG neka sam ratuje jeli?
Jedan momak kojega znam se vratio nakon tri miseca boravka tamo kod Kurda
kad je pokušao opet otići, naši ga nisu pustili.
A ove ustašoide iz A3OB-a puštaju i tamo i vamo.
2014-04-22
kurdi iz Turske i Sirije nemaju veze sa USA , njihova ideologija je socijalisticki relikt iz hladnog rata ,sirijski kurdi su u potomci izbjeglica iz Turske koji su pobijegli od genocida sa kraja 20' proslog stoljeca , YPG je u stvari ispostava PKK-a,koji je nekad bio financiran i podrzan od SSSR kao saveznik za destabilizaciju NATO clana Turskedva brata wrote:Poginuo za širenje USA imperije na bliskom istoku
Clone Stormtrooper-
2016-02-19
Kurdi moraju dobiti svoju drzavu
2014-04-14
4. kolovoz 2016|09:31Winter is coming wrote:Kurdi moraju dobiti svoju drzavu
Iranske snage izvele veliku operaciju na zapadu zemlje - navodi se kako je uhićeno više od 100 ekstremista, neki su ubijeni
Iranske snage sigurnosti izvele su veliku operaciju na prostoru iranske zapadne provincije Kordestan - u izvještaju se navodi kako su uhitili više od 100 pripadnika terorističke organizacije Tawhid.
U iranskim medijima ne ističe se previše tko su uopće pripadnici ove skupine, no drugi izvori navode kako je zapravo riječ o sunitskoj militantnoj skupini na prostoru Irana (Iran je većinski šijitska zemlja, suniti tvore oko 5 do 10% populacije).
http://www.advance.hr/vijesti/iranske-snage-izvele-veliku-operaciju-na-zapadu-zemlje-navodi-se-kako-je-uhiceno-vise-od-100-ekstremista-neki-su-ubijeni/
U Iranu neće.
Province | |
Location of Kurdistan Province within Iran |
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Bajro Ikanović poginuo u Siriji
» Erdogan objavio - glavni cilj turske vojske u Siriji je rušenje Assadova režima
» Komplikacije u Siriji,Turska poručuje Assadu:Nečemo ti dati gradove koje osvojimo u Siriji"
» Terorist iz Londona ratovao u BiH kao pripadnik zloglasnog odreda 'El Mujahid'
» Hrabri Sovjeti i komunisti
» Erdogan objavio - glavni cilj turske vojske u Siriji je rušenje Assadova režima
» Komplikacije u Siriji,Turska poručuje Assadu:Nečemo ti dati gradove koje osvojimo u Siriji"
» Terorist iz Londona ratovao u BiH kao pripadnik zloglasnog odreda 'El Mujahid'
» Hrabri Sovjeti i komunisti
Page 1 of 2