Hoće li se raspasti Ukrajina?
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Hoće li se raspasti Ukrajina?
Vojvodina nije bila zasebna upravna cjelina do 1945., a nije ni imala srbsku većinu prije kolonizacije pod Titinom vlašću. U Bosni pravoslavci jesu bili najbrojniji, ali nisu imali natpolovičnu većinu.Stanojko wrote:U Vojvodini je, a o celoj Bosni da ne govorimo, ziveo srpski narod... Cije su bile zavisilo je od odnosa snaga u svetu, a ne o etnickoj zastupljenosti...Eroo wrote:A Vojvodina je vekovima bila srpska. I Republika srpska...već sam naziv ti kaže.Stanojko wrote:Idi begaj? Ko velis komunci su sve zajebali samo su granice ljudski povukli? Od prilike ko i u Jugoslaviji? Ne valja Tito, ali valjaju Istra i Dalmacija koje sa rvackom nikakve veze nikada nisu imale? Zanimljivo...Regoč wrote:Ne postoje komunističke granice, sve su te granice poviesno ili nacionalno zasnovane. Iako, svi bismo da su više ili manje drukčije.pizzon wrote:to bre " za nepoverovati "
da su od komunizma prihvatljive samo
" bratske " administrativne granice,
koje su nas spajale, lazljivo, a sad su drzavne.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Vojvodina u davna vremena nije ni bila u sastavu Srbije ali se Srbija dolje protezala do sadasnje Grcke,Granice stare Srbije su bile u raskoj oblasti a glavni grad Krusevac
2014-04-14
Gubili smo svi, a i dobivali. Izgubili ste Macedoniju, dobili Vojvodinu, obje po nacionalnom kriteriju. Mi smo izgubili Sriem i Boku, dobili Baranju i Istru, sve četvoro prema nacionalnom kriteriju. Prema Bosheru je očuvana granica iz 1918. kako s naše, tako i s vaše strane.pizzon wrote:kako nisu, hehehe ....Regoč wrote:Ne postoje komunističke granice, sve su te granice poviesno ili nacionalno zasnovane. Iako, svi bismo da su više ili manje drukčije.pizzon wrote:to bre " za nepoverovati "
da su od komunizma prihvatljive samo
" bratske " administrativne granice,
koje su nas spajale, lazljivo, a sad su drzavne.
kako ono bese, ovde cemo administrativne, a ovde cemo po nac. strukturu,
i sve tako kako ne odgovara srbima. nista nije zavrseno !
jaki ste mi sa raspadom države. recimo da ukrainci izgube krim, pa čak i donjeck i lugansk. imaju ostatak ukraine gdje čine preko 90+% stanovništva i to je to.
u puno većoj šansi za raspad su srbija, rusija, francuska, i njemačka, gdje im manjine se množe a domicilno stanovništvo se smanjuje
u puno većoj šansi za raspad su srbija, rusija, francuska, i njemačka, gdje im manjine se množe a domicilno stanovništvo se smanjuje
Guest- Guest
Lenjin je po svemu bio u pravu.
Država se kao represivna institucija mora kad-tad ugasiti.
No daleko je ljudsko društvo od toga.
Možda su Ezek i IJG u pravu kada proriču da će se nešto slično dogoditi,samo što su u zabludi ako misle da će to biti skoro.
Država se kao represivna institucija mora kad-tad ugasiti.
No daleko je ljudsko društvo od toga.
Možda su Ezek i IJG u pravu kada proriču da će se nešto slično dogoditi,samo što su u zabludi ako misle da će to biti skoro.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Eroo wrote:A ti si blento!jastreb wrote:Ukrajina. To je kraj ,tj.granica, krajina ruske oblasti,otuda i ime Ukrajina. TU je kolijevka ruske drzhavnosti. Tu je car Vladimir pokrstio Ruse. Kijevska Rus zvala se ta oblast. Poljaci su ih poceli odnarodjivati i unijatiti,a naziv Ukrajina je novog datuma. Malorusija, Galicija, Bukovina... Ukrajina je Lenjinova iz,ishljogina.
Dobro ti je rekao samo šta ti ne želiš prihvatiti itinu.
Danas sam vidio jednoga glupoga ukra
i malo je falilo da mu saspem sve u facu. Pola ure nije mogao isparkirati
Reka sam sam sebi da ću mu sutra očitati lekciju ( jer u kampu je do mene odmah
Ako je za naci pučiste, može odmah kuiti prnje. Ujutro mu je na autu izrisano - R U S S I J A - Donbas -
I to još doša u misto di moj prijatelj Rus ima Dachu i velebno ogradjeno imanje
Imam slike i sve ako te zanima Slovenac
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Ero je zaluđen. Naziv Ukrajina je do početka 20.stoljeća potpuno nepoznat široj "publici",a o nazivu Ukrajinci da se ne govori.Yehudi wrote:Eroo wrote:A ti si blento!jastreb wrote:Ukrajina. To je kraj ,tj.granica, krajina ruske oblasti,otuda i ime Ukrajina. TU je kolijevka ruske drzhavnosti. Tu je car Vladimir pokrstio Ruse. Kijevska Rus zvala se ta oblast. Poljaci su ih poceli odnarodjivati i unijatiti,a naziv Ukrajina je novog datuma. Malorusija, Galicija, Bukovina... Ukrajina je Lenjinova iz,ishljogina.
Dobro ti je rekao samo šta ti ne želiš prihvatiti itinu.
Danas sam vidio jednoga glupoga ukra
i malo je falilo da mu saspem sve u facu. Pola ure nije mogao isparkirati
Reka sam sam sebi da ću mu sutra očitati lekciju ( jer u kampu je do mene odmah
Ako je za naci pučiste, može odmah kuiti prnje. Ujutro mu je na autu izrisano - R U S S I J A - Donbas -
I to još doša u misto di moj prijatelj Rus ima Dachu i velebno ogradjeno imanje
Imam slike i sve ako te zanima Slovenac
Ukrajina je jedan mali dio današnje države koji je bio granica prema Poljacima. Dakle nešto kao kod nas Vojna Krajina.
I sada zamislimo kad bi netko ondašnje Srbe i Hrvate okrstio Krajišnicima i formirao novu naciju.
Najveći broj današnjih Ukrajinaca bili su poznati pod nazivom Malorusi.
Čak se ni oni Malorusi koji su naseljavali naše prostore nisu nazivali Ukrajincima,nego Rusinima,a u Bosni su ih nazivali Galicijanerima.
Naziv Ukrajinci učvršćen je tek nakon pobjede Oktobarske revolucije,a dio je Lenjinove teorije o osamostaljenju drugih naroda od Rusa.
Za razliku od Bjelorusa,koji se i danas tako zovu Malorusi su odbacili rusko ime iz svog naziva.
Opće poznata povijesna činjenica na koju Ero nema nikakvog pametnog odgovora pa se ruga.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
nece se raspasti , mozda izgubiti Krim Ukrajina ima dugu drzavotvornost ,cak duzu od rusa koji su u stvari najvecim djelom slavinizirani ugro-finci i turci ,nakon dominacije Moskovske Knezevine pocinju nasilnu rusifikaciju a ime rus su ukrali od danasnjih ukrajinaca koji su naziv rus izbacili iz svog nacionalnog naziva da bi se razlikovali od tadasnjih rusa i njihove nasilne asimilacije drugih naroda
Ukrajinska drzava ,odn, tadasnja Ukrajinska Sovjetska Republika je jedan od osnivaca Ujedinjenih Naroda ;http://www.un.org/depts/dhl/unms/founders.shtml
Ukrajinska drzava ,odn, tadasnja Ukrajinska Sovjetska Republika je jedan od osnivaca Ujedinjenih Naroda ;http://www.un.org/depts/dhl/unms/founders.shtml
Clone Stormtrooper-
2016-02-19
pa vec se raspala
2014-04-14
Nije bitno što nazivi Ukrajina i Ukrajinci nisu bili poznati, danas postoje i nacija, i država.
ne vjerujem da bi ga mogli izgubiti ako se pita ukrajince na krimuClone Stormtrooper wrote:nece se raspasti , mozda izgubiti Krim
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Iskreno,dao bih svim muskarcima Ukrajine sansu i radnu vizu u Svabiji...pa tko zeli nek izvoli..iz cijelog svijeta dolaze raditi u Svabiju,ali _Ukrajinaca,na prste ruku..Ukrajinki i ima..Eroo wrote:Eto i tebe u Dojčlandu. Da si (ste) znao riješio bi svoje probleme doma. A, eto, ti znaš kako bi ih riješio u Ukrajini.bogomdani wrote:To je kao retoricko pitanje: Hoce li stradati kurvine tangice u seksu?...nazivno se mogu nazvati da su u jednom komadu :D
Ruskom okupacijom, jelda.
Guest- Guest
nije to naviklo raditi u kapitalistickom sistemu,zato i imaju snege za pizdarije,da ode u neku firmu gdje te izradi masimalno sve za sta bi imao snage je dovuci ze do kuce i istovremeneo se boreci da ne zaspes za volanom,na brzinu nesto pozderati,pisati,srati i srusiti se u krevet
2014-04-14
Lijepo je vidjeti da su neki nadisli takvu vrstu zivljena i pronasli privatnu nirvanu gdje je moguce zivjeti i provoditi citav dan propovjedajuci spasenje drugima :)
Guest- Guest
neznm gdje si to vidio?
2014-04-14
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Nije pitanje, hoće li se BiH raspasti, pitanje je samo kada i na koji način
» Koliko je zapravo Ukrajina jadna zemlja kad Gruzijac bez državljanstva hoće rušiti pučiste
» IVO LUČIĆ: Bosna i Hercegovina će se raspasti
» Rusija će se raspasti do 2033. godine
» Politolog Dejan Jović: HDZ bi se mogao raspasti
» Koliko je zapravo Ukrajina jadna zemlja kad Gruzijac bez državljanstva hoće rušiti pučiste
» IVO LUČIĆ: Bosna i Hercegovina će se raspasti
» Rusija će se raspasti do 2033. godine
» Politolog Dejan Jović: HDZ bi se mogao raspasti
Page 3 of 3