Poduzetnička inicijativa
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Poduzetnička inicijativa
deda born again wrote:opet Hrvati ne znaju zbrojit 2 i 2, ali znaju da su svi drugi krivi za njihov neuspjeh, nepoznavanje zakona, averziju od traženje stručnog savjeta knjigovođe, pravnika itd.
Stigo je Deda. Pomoz Bog idem...
Guest- Guest
Ships&Chips wrote:What goes around, comes around.
Da i to ali postoji kod ljudi zluradost
Zluradost - (njemački Schadenfreude) je termin koji opisuje radost nevolji ili nesreći koja se dogodi drugoj osobi ili skupini. Može biti potajna ili otvorena (prezir, ismijavanje, ironija, zloba, sarkazam).
Guest- Guest
Ships&Chips wrote:policajac ima normu jer mora puniti proračun, vlastiti i državni, umjesto da efektivno kontrolira i sankcionira sve one koji su u prekršaju i ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu.veber wrote:policajac je dužan "uloviti" 250 autiju koji voze prebrzo na ljubljanskoj ili slavonskoj, u smjeni.
kaj on ima s tim?
evo ga, pokušaj zbrajanja 2+2
al ne ide
Guest- Guest
kic wrote:- inspektori uzmu obrtniku 5000 kn jer nema poklopac na kanti za smeće
- poduzetnik je morao platiti 20 000 kn jer nije obračunavao PDV na upravnu pristojbu
- 74% smatra kako samo jedna kazna može ugroziti poslovanje i dovesti do stečaja
- visine kazni „primjerene“ su velikim tržišnim igračima, a ne malim poduzetnicima
- za većinu firmi jedna kazna je smrtna presuda i šteta je desecima puta veća od iznosa kazne koja se ionako neće moći naplatiti
- ako na deklaraciji piše riječ sinomin „sastav“ umjesto „sastojci“kazna je 50.000 kn (???)
- kazne nisu proporcionalne veličini tvrtke
- kazne se plaćaju i zato što postoje neujednačena mišljenja Porezne uprave. Dakle, država kazni poduzetnika jer mu je sama stvorila probleme
Kad nisu dužni milijune tko im kriv. Ak si dužan 70 milja poreza onda si državi partner s kojim se pregovara pa ti pol oproste, a pol plaćaš u obrocima od 500 godina.
Guest- Guest
ja razumijem braina, velik dio ljudi je polupismen ili se pravi takvima, i čisto je tu gromada loše volje ili zle namjere prisutna, ali nažalost sam uvjerenja da bi brainov rant bio duži da radi kao poduzetnik..
zavisi da li te je tko vidio,i jos koji detalj..koji moras nekako saznati..Usne Stjepana Gnječa wrote:Koliko dobiješ ako ubiješ inspektora?
Guest- Guest
Naravno da bi, samo to i nije moja poanta, nije mi ni bila namjera izdvojiti pa prikazati bilo koji sloj društva kao glup i bahat. Poanta je nešto drugo a to je da nam je kompletni pravosudni sistem u banani jer smo u globalu kao nacija jednostavno cigani. Ako malo bolje pogledaš kompletno pravo u RH, u kompletu je postavljeno preventivno i svejedno imamo pretrpane sudove jer se ekipa cigani a da prdneš na samo u šumi ti treba 48 potvrda. Vlast proizlazi iz naroda ali često zaboravljamo trodiobu vlasti izvršna, zakonodavna i sudska.kic wrote:ja razumijem braina, velik dio ljudi je polupismen ili se pravi takvima, i čisto je tu gromada loše volje ili zle namjere prisutna, ali nažalost sam uvjerenja da bi brainov rant bio duži da radi kao poduzetnik..
Potonje dvije se prikladno zanemaruju ali naš pravosudni sustav je čak i stvarnije ogledalo društva od kretena koji se cere po TV-u jer se direktno prilagođava novonastalim situacijama i odnosima.
Jedinica društva koju bi nazvao "normalna manjina" ne razumije da je taoc ciganske većine.
I ne razumije da bi prilagođavanje sustava njihovom mentalitetu upravo NJIMA donijelo najviše štete.
Brain32-
2014-04-15
nemamo obrazovanje. to je problem.
nedavnio bio kod bilježnika i ženska mi krene objašnjavat što znači solmenizirani ugovor.
ja, njoj da jako dobro znam što je i da banka ulazi u jednak rizik. ne posjedujem ništa na sebe.
ali banka zna tko sam i odobrila mi kredit u 24h bez ikakvih jamaca i instrumenta osiguranja.
plaću ne moram ni primit. svjesno smo banka i ja ušli u rizik.
s tim da sam se ja osigurao ako ne mogu plaćat kredit, jebeš 20€ mjesčno.
a, ekipa iz udruge franak, cugam po parkiću, vozim auto koji ne mogu otplatiti neka se jebu.
i nauče financijskoj disciplini.
nedavnio bio kod bilježnika i ženska mi krene objašnjavat što znači solmenizirani ugovor.
ja, njoj da jako dobro znam što je i da banka ulazi u jednak rizik. ne posjedujem ništa na sebe.
ali banka zna tko sam i odobrila mi kredit u 24h bez ikakvih jamaca i instrumenta osiguranja.
plaću ne moram ni primit. svjesno smo banka i ja ušli u rizik.
s tim da sam se ja osigurao ako ne mogu plaćat kredit, jebeš 20€ mjesčno.
a, ekipa iz udruge franak, cugam po parkiću, vozim auto koji ne mogu otplatiti neka se jebu.
i nauče financijskoj disciplini.
2014-12-30
Brain32 wrote:Naravno da bi, samo to i nije moja poanta, nije mi ni bila namjera izdvojiti pa prikazati bilo koji sloj društva kao glup i bahat. Poanta je nešto drugo a to je da nam je kompletni pravosudni sistem u banani jer smo u globalu kao nacija jednostavno cigani. Ako malo bolje pogledaš kompletno pravo u RH, u kompletu je postavljeno preventivno i svejedno imamo pretrpane sudove jer se ekipa cigani a da prdneš na samo u šumi ti treba 48 potvrda. Vlast proizlazi iz naroda ali često zaboravljamo trodiobu vlasti izvršna, zakonodavna i sudska.kic wrote:ja razumijem braina, velik dio ljudi je polupismen ili se pravi takvima, i čisto je tu gromada loše volje ili zle namjere prisutna, ali nažalost sam uvjerenja da bi brainov rant bio duži da radi kao poduzetnik..
Potonje dvije se prikladno zanemaruju ali naš pravosudni sustav je čak i stvarnije ogledalo društva od kretena koji se cere po TV-u jer se direktno prilagođava novonastalim situacijama i odnosima.
Jedinica društva koju bi nazvao "normalna manjina" ne razumije da je taoc ciganske većine.
I ne razumije da bi prilagođavanje sustava njihovom mentalitetu upravo NJIMA donijelo najviše štete.
to sam htio baš reć, galamdžije napušu problem, pa se ne može čuti onaj normalni dio poduzetnika koji traži neka sitna rješenja - koja bi puno značila..
ali oke si rekao, praksa pravosuđa - kao trećeg stupa vlasti, je najbolji odraz 'režima' u državi, jer su od tri stupa najviše i najintenzivnije u dodiru s narodom, svakodnevno.. a odnos je očajan :D
@Kic,
Zašto mi ne radi vrstica za uređivanje teksta, iznad prozorčića?
Mogao bi eseje napisati o ovome...
Prodavao sam firme sto sam naslijedio od roditelja u Njemackoj, i to nisu bili mali pogoni, puno je obitelji bilo ovisno o meni, a ja se u taj posao nisam razumio. I nije bilo nikakvih problema, ni due diligence ni pregovori ni prodaja, a drzava je na kraju registrirala. Ljudi su ostali na poslu, iste place i kolektivni, dobavljaci namireni do u cent, porezi placeni do ponoci datuma preuzimanja, itd. itd.
Vratio sam se u Hrvatsku, vrag mi nije dao mira, htio sam osnovati IT j.d.o.o. koji bi se bavio razvojem matematickog softvera, probabilitet i matrice, i stovana drzavna uprava je odbila izdati rjesenje, trazili su da osnujem d.o.o., jer da j.d.o.o. ''nije predvidjen za tu svrhu''. Pa tko to meni ima pravo govoriti kakav posao da zasnujem? Ponajmanje neki parazit u drzavnoj upravi.
I naravno, biljezi, parafiskalni nameti, clanstvo u HGK...EU fondovi su super ako imas love, jer AKO ti odobre projekt, dodijeliti ce ti sredstva kad projekt bude bio u FAT/UAT fazama.
Najbolje to otvoriti u Izraelu.
Prodavao sam firme sto sam naslijedio od roditelja u Njemackoj, i to nisu bili mali pogoni, puno je obitelji bilo ovisno o meni, a ja se u taj posao nisam razumio. I nije bilo nikakvih problema, ni due diligence ni pregovori ni prodaja, a drzava je na kraju registrirala. Ljudi su ostali na poslu, iste place i kolektivni, dobavljaci namireni do u cent, porezi placeni do ponoci datuma preuzimanja, itd. itd.
Vratio sam se u Hrvatsku, vrag mi nije dao mira, htio sam osnovati IT j.d.o.o. koji bi se bavio razvojem matematickog softvera, probabilitet i matrice, i stovana drzavna uprava je odbila izdati rjesenje, trazili su da osnujem d.o.o., jer da j.d.o.o. ''nije predvidjen za tu svrhu''. Pa tko to meni ima pravo govoriti kakav posao da zasnujem? Ponajmanje neki parazit u drzavnoj upravi.
I naravno, biljezi, parafiskalni nameti, clanstvo u HGK...EU fondovi su super ako imas love, jer AKO ti odobre projekt, dodijeliti ce ti sredstva kad projekt bude bio u FAT/UAT fazama.
Guest- Guest
zanimljivo, opiši malo detalje razlike RH i DEU birokracije.. i ima li DEU birokracija kakvih minus?
i imaš li nekih pozitivnih primjera kod RH birokracije?
i imaš li nekih pozitivnih primjera kod RH birokracije?
Guest- Guest
ne razmem :/Eroo wrote:@Kic,
kic wrote:ne razmem :/Eroo wrote:@Kic,
Ne mogu unosit slika, videa, boldati i slično...linije za editiranje uopće nemam?
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
PS: Postoje samo smajlići na desnoj strani, ostalog nemam!!!
2016-07-22
PS2:
Na Croma-i mi radi, ali ne i na Pale Moon. U čemu je problem?
Do sada nisam imao ovakav problem.
Mrzim Croma-u!
Mrzim Croma-u!
najhveca greska tvojih roditelja je sto te nisu kao ghovedo tjerali svaki dan da ucis obiteljski biznis,od temelja do9 krova..umjest otoga,zivio si lagodan posao boema,trosio pare,a kad je trebalo POKRENUTI MOZAG...upsss..!!!! pa ja to ne znam raditi,nisam ja za to... idem prodati firmu(koja je vec bila uhodana i kako shvatjam u pozitivi bez dugova...kolerik wrote:Mogao bi eseje napisati o ovome...
Potom dojdes u Fukojebiju,gdje vladaju financijska nedisciplina od vrha do dna,ekonomija u rasulu,lopovski i ucjenjivacki mentalitet i ti bi tu nes mudrovao..po tvojim dosadasnjim pisanjima,cinis se dobar decko,pametan i bistar...dakle,problem je lenjosti...
Puno srece u iducem zivotu
Guest- Guest
ne galami na rano jutro..Eroo wrote:PS2:
Mrzim Croma-u!
Guest- Guest
dodao bih,da je ovo samo jedna pouka roditeljima sto "postedjuju" "dijete" obaveza i ucenja o vodjenju posla,jer je ono jos "premlado" za tako nesto i nedajBoze da propusti nesto od zivota.."dijete" treba malo da uziva..
Guest- Guest
bogomdani wrote:ne galami na rano jutro..Eroo wrote:PS2:
Mrzim Croma-u!
S*anje. Čak ni smajlić ne mogu postavit. :D
2016-07-22
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Inicijativa triju mora definitivno se etablirala kao relevantna, snažna inicijativa između Baltika, Jadrana i Crnog mora
» Hrvatska poduzetnička krema na najjače
» Velika inicijativa EU parlamenta radi bojkota Mundijala (SPN-a) u Rusiji
» Njemačka inicijativa "kupujmo balkansko"
» "INICIJATIVA TRI MORA" je ipak bila vizionarska
» Hrvatska poduzetnička krema na najjače
» Velika inicijativa EU parlamenta radi bojkota Mundijala (SPN-a) u Rusiji
» Njemačka inicijativa "kupujmo balkansko"
» "INICIJATIVA TRI MORA" je ipak bila vizionarska
Page 5 of 6