Tresla se brda, rodio se IBM
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Tresla se brda, rodio se IBM
Prije svega, reći ću kako je ovo dobar potez i dobro je što se ovo dogodilo, pa moje kritike sagledajte u takvom pozitivnom ozračju: štošta se može reći o ovoj maloj državotvornoj medijskoj histeriji, no ne i da je riječ o promašenom potezu.
IBM u Hrvatsku ne donosi pet stotina visokotehnoloških radnih mjesta, ne. Donosi pet stotina vrlo početničkih radnih mjesta, upravo onih koje obično i dobivaju svježe diplomirani studenti. Nema tu niti govora o nekom važnom razvoju, istraživanju ili nečem trećem: djelatnici će dobiti trening u korištenju i ispravljanju pogrešaka IBM-ovih proizvoda, i to vjerojatno na onom prvom nivou: pokušat će korisniku riješiti problem čitajući skripte i malo čačkajući u granicama svojih znanja i mogućnosti, a sve ozbiljnije poteškoće vjerojatno će biti delegirane višim instancama. Upravo onako kako već godinama kod nas rade korisnički centri teleoperatera.
To je ta liga u kojoj igramo: liga skidača gaća. Ne trebamo biti traumatizirani, riječ je o regionalnoj ligi i nema nam se tko smijati, niti se mi imamo kome smijati: svi zajedno natežemo gaće u borbi za mušteriju. Malo me jedino žalosti što smo toliko nisko spali da gaćoskid za petsto novih radnih mjesta, ne posebno perspektivnih, dižemo u nebesa. Kad već trebamo skidati gaće, skidajmo ih za uistinu spektakularne poslove.
Ovo je igra skidanja gaća, i tko svoje gaće skine najdublje, taj će dobiti posao. Pri tome je jedino bitno da, dok zavodljivo natežemo gumicu gaća prema dolje, snenim pogledom od investitora iskamčimo uvjete koji će nam kasnije biti od koristi. Piše: Radoslav Dejanović
link
IBM u Hrvatsku ne donosi pet stotina visokotehnoloških radnih mjesta, ne. Donosi pet stotina vrlo početničkih radnih mjesta, upravo onih koje obično i dobivaju svježe diplomirani studenti. Nema tu niti govora o nekom važnom razvoju, istraživanju ili nečem trećem: djelatnici će dobiti trening u korištenju i ispravljanju pogrešaka IBM-ovih proizvoda, i to vjerojatno na onom prvom nivou: pokušat će korisniku riješiti problem čitajući skripte i malo čačkajući u granicama svojih znanja i mogućnosti, a sve ozbiljnije poteškoće vjerojatno će biti delegirane višim instancama. Upravo onako kako već godinama kod nas rade korisnički centri teleoperatera.
To je ta liga u kojoj igramo: liga skidača gaća. Ne trebamo biti traumatizirani, riječ je o regionalnoj ligi i nema nam se tko smijati, niti se mi imamo kome smijati: svi zajedno natežemo gaće u borbi za mušteriju. Malo me jedino žalosti što smo toliko nisko spali da gaćoskid za petsto novih radnih mjesta, ne posebno perspektivnih, dižemo u nebesa. Kad već trebamo skidati gaće, skidajmo ih za uistinu spektakularne poslove.
Ovo je igra skidanja gaća, i tko svoje gaće skine najdublje, taj će dobiti posao. Pri tome je jedino bitno da, dok zavodljivo natežemo gumicu gaća prema dolje, snenim pogledom od investitora iskamčimo uvjete koji će nam kasnije biti od koristi. Piše: Radoslav Dejanović
link
Re: Tresla se brda, rodio se IBM
A Provo će im kuvat kavu, što nije mala stvar.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
to je to
jos samo navala na ova radna mjesta da sve se svede na 300€
rezultat 25g. bahacenja bez podloge
rezultat 25g. bahacenja bez podloge
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
to je OK plaća za inženjera s FERadebotoijusto wrote:
Guest- Guest
...koji se javlja bakicama na tel.deda born again wrote:to je OK plaća za inženjera s FERadebotoijusto wrote:
je
2014-04-12
taman posao za tebe...debotoijusto wrote:...koji se javlja bakicama na tel.deda born again wrote:to je OK plaća za inženjera s FERadebotoijusto wrote:
je
2014-12-30
veber wrote:taman posao za tebe...debotoijusto wrote:...koji se javlja bakicama na tel.deda born again wrote:to je OK plaća za inženjera s FERadebotoijusto wrote:
je
nisam kvalificiran za tako dobro radno mjesto
2014-04-12
Bolje ista, nego nista, znaju reci...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Najprije pogledajte što IBM proizvodi i koje usluge hardwera i softwarea nudi pa onda pričajte o tzv. call centru. Pogledajte samo IBM Linux ONE servere pa pričajte mi malo o call centru. nije to T-com.
Guest- Guest
To je call centar pa makar pravio i vasionske brodove.Usne Stjepana Gnječa wrote:Najprije pogledajte što IBM proizvodi i koje usluge hardwera i softwarea nudi pa onda pričajte o tzv. call centru. Pogledajte samo IBM Linux ONE servere pa pričajte mi malo o call centru. nije to T-com.
Zakupe poslovni prostor, pokrece se ekonomija, lete avionom, pokrece se ekonomija, hoteli spavanje, automobili, ishrana, ovo, ono, sve to pokrece ekonomiju.
Samo kukate, kao u Jugi, nikad nista valja, pa Hamzi u MinKen na nisan.
Samo kukate, kao u Jugi, nikad nista valja, pa Hamzi u MinKen na nisan.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
koji će zaposliti 500 ljudi...dzango wrote:To je call centar pa makar pravio i vasionske brodove.Usne Stjepana Gnječa wrote:Najprije pogledajte što IBM proizvodi i koje usluge hardwera i softwarea nudi pa onda pričajte o tzv. call centru. Pogledajte samo IBM Linux ONE servere pa pričajte mi malo o call centru. nije to T-com.
2014-12-30
dzango wrote:To je call centar pa makar pravio i vasionske brodove.Usne Stjepana Gnječa wrote:Najprije pogledajte što IBM proizvodi i koje usluge hardwera i softwarea nudi pa onda pričajte o tzv. call centru. Pogledajte samo IBM Linux ONE servere pa pričajte mi malo o call centru. nije to T-com.
Ako ti kažeš da je to call centar daj sada odmah ovdje napiši telefonski broj IBM call centra. Jer call centar kao što mu samo ime govori ima i broj 0800 itd. ili neki drugi free phone call number. Šta ćeš zvati da ti se router zblesirao??? Na IBM stranici imaš samo online podršku za poslovne partnere koji su većinom veće ili manje firme i korporacije a ne obični građani jer obični građani u IBM-u nemaju što tražiti a niti kupiti osim nekoliko softwerskih aplikacija koje su opet za profesionalce npr. IBM SPSS Statistics.
Guest- Guest
Uz najniže plate i konjsko radno vreme. Bez ikakvih ulaganja. Sutra ceo posao može da se prenese u Albaniju ili Moldaviju. Isto su i kod nas otvorili call centar za američke bankomate i najavili kao veliki posao i tehnološko ulaganje. U suštini - iskorišćavanje jeftine radne snage.veber wrote:koji će zaposliti 500 ljudi...dzango wrote:To je call centar pa makar pravio i vasionske brodove.Usne Stjepana Gnječa wrote:Najprije pogledajte što IBM proizvodi i koje usluge hardwera i softwarea nudi pa onda pričajte o tzv. call centru. Pogledajte samo IBM Linux ONE servere pa pričajte mi malo o call centru. nije to T-com.
Daj mi reci šta je ako nije call centar? Kakve veze ima ko je korisnik call centra? Šta će da rade tamo?Usne Stjepana Gnječa wrote:dzango wrote:To je call centar pa makar pravio i vasionske brodove.Usne Stjepana Gnječa wrote:Najprije pogledajte što IBM proizvodi i koje usluge hardwera i softwarea nudi pa onda pričajte o tzv. call centru. Pogledajte samo IBM Linux ONE servere pa pričajte mi malo o call centru. nije to T-com.
Ako ti kažeš da je to call centar daj sada odmah ovdje napiši telefonski broj IBM call centra. Jer call centar kao što mu samo ime govori ima i broj 0800 itd. ili neki drugi free phone call number. Šta ćeš zvati da ti se router zblesirao??? Na IBM stranici imaš samo online podršku za poslovne partnere koji su većinom veće ili manje firme i korporacije a ne obični građani jer obični građani u IBM-u nemaju što tražiti a niti kupiti osim nekoliko softwerskih aplikacija koje su opet za profesionalce npr. IBM SPSS Statistics.
dzango wrote:Uz najniže plate i konjsko radno vreme. Bez ikakvih ulaganja. Sutra ceo posao može da se prenese u Albaniju ili Moldaviju. Isto su i kod nas otvorili call centar za američke bankomate i najavili kao veliki posao i tehnološko ulaganje. U suštini - iskorišćavanje jeftine radne snage.veber wrote:koji će zaposliti 500 ljudi...dzango wrote:To je call centar pa makar pravio i vasionske brodove.Usne Stjepana Gnječa wrote:Najprije pogledajte što IBM proizvodi i koje usluge hardwera i softwarea nudi pa onda pričajte o tzv. call centru. Pogledajte samo IBM Linux ONE servere pa pričajte mi malo o call centru. nije to T-com.
Radno vrijeme za online podršku je 09:00 – 17:00 broj koji nije besplatan znači sam plaćaš poziv je +385 1 6308 108
http://www-05.ibm.com/support/operations/hr/hr/overview.html?lnk=hrhpcs2#two
Guest- Guest
E to drastično menja situaciju.Usne Stjepana Gnječa wrote:dzango wrote:Uz najniže plate i konjsko radno vreme. Bez ikakvih ulaganja. Sutra ceo posao može da se prenese u Albaniju ili Moldaviju. Isto su i kod nas otvorili call centar za američke bankomate i najavili kao veliki posao i tehnološko ulaganje. U suštini - iskorišćavanje jeftine radne snage.veber wrote:koji će zaposliti 500 ljudi...dzango wrote:To je call centar pa makar pravio i vasionske brodove.Usne Stjepana Gnječa wrote:Najprije pogledajte što IBM proizvodi i koje usluge hardwera i softwarea nudi pa onda pričajte o tzv. call centru. Pogledajte samo IBM Linux ONE servere pa pričajte mi malo o call centru. nije to T-com.
Radno vrijeme za online podršku je 09:00 – 17:00 broj koji nije besplatan znači sam plaćaš poziv je +385 1 6308 108
http://www-05.ibm.com/support/operations/hr/hr/overview.html?lnk=hrhpcs2#two
dzango wrote:Daj mi reci šta je ako nije call centar? Kakve veze ima ko je korisnik call centra? Šta će da rade tamo?Usne Stjepana Gnječa wrote:dzango wrote:To je call centar pa makar pravio i vasionske brodove.Usne Stjepana Gnječa wrote:Najprije pogledajte što IBM proizvodi i koje usluge hardwera i softwarea nudi pa onda pričajte o tzv. call centru. Pogledajte samo IBM Linux ONE servere pa pričajte mi malo o call centru. nije to T-com.
http://www-05.ibm.com/support/operations/hr/hr/faq.html
Guest- Guest
Vi s kumrovečkim kursom ne dolazite u obzir, jbga...debotoijusto wrote:veber wrote:taman posao za tebe...debotoijusto wrote:...koji se javlja bakicama na tel.deda born again wrote:to je OK plaća za inženjera s FERadebotoijusto wrote:
je
nisam kvalificiran za tako dobro radno mjesto
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Angela Merkel se opet tresla
» Sejdo Komšić z'brda povikuje...
» Kerum za Index: HDZ je u panici, od mene imaju komplekse, zato su odveli Plenkovića na moja Brda
» Oprasio/rodio se hibrid svinje i čovjeka...
» vesna pusić obabila kurdistan... rodio se u porođajnim mukama
» Sejdo Komšić z'brda povikuje...
» Kerum za Index: HDZ je u panici, od mene imaju komplekse, zato su odveli Plenkovića na moja Brda
» Oprasio/rodio se hibrid svinje i čovjeka...
» vesna pusić obabila kurdistan... rodio se u porođajnim mukama
Page 1 of 2