ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Erdogan ide Putinu u Kremlj, osovina Iran-Rusija-Turska

Page 7 of 15 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 15  Next

Go down

Erdogan ide Putinu u Kremlj, osovina Iran-Rusija-Turska - Page 7 Empty Re: Erdogan ide Putinu u Kremlj, osovina Iran-Rusija-Turska

Post by epikur37 21/7/2016, 01:04

Treba pustiti da se ova stvar s Turskom malo slegne pa vidjeti što i kako, ali po svemu sudeći, Erdogan će se nakon svega osjećati moćnije i planirati duži politički vijek.

Planirat će sada i definitivno preobraziti Tursku u konzervativnu, islamsku državu, suverenog regionalnog igrača, sa zonama interesa u obrisima otomanskog carstva.

U tom smislu vazalstvo i čisto tehnička subordinacija SAD-u neće više prolaziti.

Radije će ići licem u lice s drugim državama i licem u lice s većom i jačom Rusijom,koja mu neće sporiti suverenitet i uređenje vlastite države ali će s pozicije jakosti tražiti povoljan deal.

Rusija i Turska tu mogu surađivati ali čim se suradnja ospe, konstantinopolj se vrati :)

epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Erdogan ide Putinu u Kremlj, osovina Iran-Rusija-Turska - Page 7 Empty Re: Erdogan ide Putinu u Kremlj, osovina Iran-Rusija-Turska

Post by Guest 21/7/2016, 01:05

epikur37 wrote:
tre911 wrote:
epikur37 wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:
epikur37 wrote:

kae to :)

Elita medju raznim grupama koji se u slobodno vrijeme bave ubijanjem rusa po Ukraini :))

Pošteno, eo što je čovjek, otpočetka ne trpi ruse a i ja im otpočetka dajem podršku i sve 5. A ne ovo yoda i tre se izmotavaju kao nisu rusofobi a svaka vijest o padu helikoptera ili terorizmu u rusiji im dođe kao praznik :)
Ja na takvim temama gotovo da i ne pišem, samo pročitam i vidim istu ekipu kako svršava na putina što god da napravi. Ovi mediji na zapadu i u RH isto jedu govna sve u 16 i ne skidaju putina sa naslovnica  i tovare mu sve i svašta ali brate mili ni vi niste ništa bolji u obrani stog.

Pa Putin je ok i u odnosu na Amere i zapad je pozitivac. Svatko ima svojih mana ali to je to. Mogao bih ja napraviti i kritiku Putinu ali nemam vremena jer ga vi amero-vehabije napadate a čovjek je jedina brana vašoh vehabitsko-pederskoj perverziji.
Dobro ajde, od sada sam sebe zovi rusovehabija :DD
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 21/7/2016, 01:08

Stvar sa članstvom u EU je jasna, neće ga biti. Bit će zanimljivo pratiti kako će Turska funkcionirati u NATO- paktu. Inače taj truli savez bi tebalo raspustiti prije nego EU koju treba sačuvati u nekoj formi.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/7/2016, 01:09

epikur37 wrote:

Rusija i Turska tu mogu surađivati ali čim se suradnja ospe, konstantinopolj se vrati :)
Jes ga i ti navalio s time. Realnije je Kurde naoružavat i odvojit Erdogana i Turke od mosulske nafte u sjevernom Iraku tj da ne postanu naftno ekonomski.

Istanbul se može vratit jedino ako prije toga razbiješ Tursku kao državu u maloj Aziji.....doduše ja ni ne mislim da bi se vratio cijeli al bar ovaj evropski dio.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 21/7/2016, 01:09

epikur37 wrote:Planirat će sada i definitivno preobraziti Tursku u konzervativnu, islamsku državu, suverenog regionalnog igrača, sa zonama interesa u obrisima otomanskog carstva.

U tom smislu vazalstvo i čisto tehnička subordinacija SAD-u neće više prolaziti.

A nemora znaciti, Amerima recimo ne smetaju takve zemlje (Saudijci,Qatar,UAE,...) njima generalno puca kurac sta tko radi doma dok god suraduje. To su cinjenice. Njegovo kaubojisanje najvise ide na kurac EU u trenutnom obliku. Mislim da nece bas otici tako daleko da uspije zakucat bas drzavu u nekakav ono......bas islamizam zestoki. Jerbo pazi na prosvjedima protiv udara nisu bas svi redom bili ljubitelji Erdogana. Udari nisu nigdje popularni ni u kom obliku. Rijetko kad to ljudi bas ono podrze....pogotovo ce kurac to dole proci. Svi vruce glave. Ali da krene neznam sad propagirati....da sve zene moraju se pokrivati,braniti glazbu,klubove,kafiche izlaske.....ne vjerujem jednostavno. Prakticki citavu industriju zemlje,turizam,promet....drze ljudi iz dijelova drustva koje prolazi pod progresivnije. Nemozes za Pamuka recimo reci da je nekakvo politicki opredjeljeno djubre od covjeka....pa riga zuch na njega konstantno. A covjek im je ono kulturoloski predstavnik zemlje zadnje desetljece. Mislim da ce biti drasticnih promjena, ali mislim da nije toliko lud da ode bas u totalnu krajnost. Ja bas mislim da ce balansirati lik.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 21/7/2016, 01:18

MaximusDecimusMiridije wrote:
epikur37 wrote:Planirat će sada i definitivno preobraziti Tursku u konzervativnu, islamsku državu, suverenog regionalnog igrača, sa zonama interesa u obrisima otomanskog carstva.

A nemora znaciti, Amerima recimo ne smetaju takve zemlje (Saudijci,Qatar,UAE,...) njima generalno puca kurac sta tko radi doma dok god suraduje. To su cinjenice. Njegovo kaubojisanje najvise ide na kurac EU u trenutnom obliku. Mislim da nece bas otici tako daleko da uspije zakucat bas drzavu u nekakav ono......bas islamizam zestoki. Jerbo pazi na prosvjedima protiv udara nisu bas svi redom bili ljubitelji Erdogana. Udari nisu nigdje popularni ni u kom obliku. Rijetko kad to ljudi bas ono podrze....pogotovo ce kurac to dole proci. Svi vruce glave. Ali da krene neznam sad propagirati....da sve zene moraju se pokrivati,braniti glazbu,klubove,kafiche izlaske.....ne vjerujem jednostavno. Prakticki citavu industriju zemlje,turizam,promet....drze ljudi iz dijelova drustva koje prolazi pod progresivnije. Nemozes za Pamuka recimo reci da je nekakvo politicki opredjeljeno djubre od covjeka....pa riga zuch na njega konstantno. A covjek im je ono kulturoloski predstavnik zemlje zadnje desetljece. Mislim da ce biti drasticnih promjena, ali mislim da nije toliko lud da ode bas u totalnu krajnost. Ja bas mislim da ce balansirati lik.

Ne mislim da će otići u islamističku krajnost ali turska neće biti sekularna država više. To mu je neophodno u namjeri da se postavi otomanski kako želi. Turci nisu arapi ali su muslimani i na tradiciji otomanskog planira vratiti islamski karakter državi, ne vehabijski.

SAD prihvaća svakakvo smeće ali ovdje je poanta da Erdogan neće pristati na tehničku subordinaciju, dapače....bit će protiv nje jer mu ruši ideju suvereniteta koji planira.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 21/7/2016, 01:21

Ne mislim ni ja de ce biti zemlja sekularna vise. Na zalost. Doduse bolje i to nego da non stop visi u zraku nekakva neopredjeljenost radi koje su svi u kurcu. Bit ce interesantno vidjeti u kom ce smjeru otici on osobno. Jerbo poslje ovoga nemoze igrati ni na kartu nekakve demokracije pogotovo ako krene rezanje nekih sloboda. Sto bi se moglo dogoditi. Onda je pitanje i kako on vidi svoju buducnost u Turskoj. Dakle vlastiti polozaj :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 21/7/2016, 01:25

MaximusDecimusMiridije wrote:Ne mislim ni ja de ce biti zemlja sekularna vise. Na zalost. Doduse bolje i to nego da non stop visi u zraku nekakva neopredjeljenost radi koje su svi u kurcu. Bit ce interesantno vidjeti u kom ce smjeru otici on osobno. Jerbo poslje ovoga nemoze igrati ni na kartu nekakve demokracije pogotovo ako krene rezanje nekih sloboda. Sto bi se moglo dogoditi. Onda je pitanje i kako on vidi svoju buducnost u Turskoj. Dakle vlastiti polozaj :)

Sultan ne može biti jer to nazivlje i politička tehnologija ne pripada ovom vremenu. Ali može biti moćan autokrat koji će osigurati uvjete i mehanizme za obnavljanje svog mandata.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 21/7/2016, 01:26

ok jedan je već počeo hvaliti erdogana..

još jehudi, leviatan, njemanja(eva) i asila i imamo novo rusko-vehabijsko prijateljstvo
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 21/7/2016, 01:27

preko_vode_do_slobode wrote:ok jedan je već počeo hvaliti erdogana..

još jehudi, leviatan, njemanja(eva) i asila i imamo novo rusko-vehabijsko prijateljstvo

u glavnom tvoji su popušili pa sad moš kmečatio kolko oš :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 21/7/2016, 01:28

epikur37 wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:Ne mislim ni ja de ce biti zemlja sekularna vise. Na zalost. Doduse bolje i to nego da non stop visi u zraku nekakva neopredjeljenost radi koje su svi u kurcu. Bit ce interesantno vidjeti u kom ce smjeru otici on osobno. Jerbo poslje ovoga nemoze igrati ni na kartu nekakve demokracije pogotovo ako krene rezanje nekih sloboda. Sto bi se moglo dogoditi. Onda je pitanje i kako on vidi svoju buducnost u Turskoj. Dakle vlastiti polozaj :)

Sultan ne može biti jer to nazivlje i politička tehnologija ne pripada ovom vremenu. Ali može biti moćan autokrat koji će osigurati uvjete i mehanizme za obnavljanje svog mandata.
Ugledao se na putina :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/7/2016, 01:28

epikur37 wrote:

Sta ja znam, ja mislim iskreno da je ovo grozno za njih osobno. Uzas za turizam i sve ostalo. Mislim da je Ataturkovo naslijede bilo vrijedno u toj mjeri da je osiguravalo prakticki jedinu koliko-toliko modernu zemlju medju gomilom manijaka. I meni je totalno zao sto to ocigledno propada. Mislim da ce im dugorocno sve ovo donijeti samo jad i nestabilnost. Ali stoji ono da lik ima golemu potporu za takve poteze.....meni to svejedno sve skupa totalno zalosno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/7/2016, 01:30

epikur37 wrote:

"moji" su običan eu, ruski i američki narod.. dakle obični zapadnjaci(i da rusija je zapadna civilizacija)

EU "elite" i "USA" elite su popušili promašenim pučom protiv Erdogana, ali Europi i Americi(pogotovo ako se izabere Trump) odlično će doći odmak od turaka i islama

sa druge strane Putin je opet mastorski pobjedio, sada opet on i Erdogan mogu otvarati đamije u Moskvi , jer 2milijuna muslimana u Moskvi će uskoro biti 3milijuna itd.. treba godišnje par desetaka đamija.. eto pobjede..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/7/2016, 01:30

epikur37 wrote:

Ok, cimaš i provociraš to je jasno, uteg prošlih vremena(stavova i iznošenja kroz postove istih) na leđima velik pa je razumljiv i pokušaj prebacivanja dio tereta na susjedova leđa :DD
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 21/7/2016, 01:31

tre911 wrote:
epikur37 wrote:

Ugledao se na putina :)

Pokušat će ...nije mu do koljena ali može probati.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 21/7/2016, 01:32

Nece Trump pobjediti. Pobjedit ce Hilary. Nadrkana luda kucka s kompleksom manje vrijednosti. Bog joj podario dug zivot i dvostruki mandat :))
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/7/2016, 01:32

MaximusDecimusMiridije wrote:Nece Trump pobjediti. Pobjedit ce Hilary. Nadrkana luda kucka s kompleksom manje vrijednosti. Bog joj podario dug zivot i dvostruki mandat :))
nisam baš siguran...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/7/2016, 01:33

Ja jesam :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 21/7/2016, 01:33

preko_vode_do_slobode wrote:
epikur37 wrote:

"moji"  su običan eu, ruski i američki narod.. dakle obični zapadnjaci(i da rusija je zapadna civilizacija)

EU "elite" i "USA" elite su popušili promašenim pučom protiv Erdogana, ali Europi i Americi(pogotovo ako se izabere Trump) odlično će doći odmak od turaka i islama

sa druge strane Putin je opet mastorski pobjedio, sada opet on i Erdogan mogu otvarati đamije u Moskvi , jer 2milijuna muslimana u Moskvi će uskoro biti 3milijuna itd.. treba godišnje par desetaka đamija.. eto pobjede..

Dobro pošto ti je propala politika zavlačiš se u narod ;)

Lako za rusiju i njene muje....euroapa se guši
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 21/7/2016, 01:34

tre911 wrote:
epikur37 wrote:

Ok, cimaš i provociraš to je jasno, uteg prošlih vremena(stavova i iznošenja kroz postove istih) na leđima velik pa je razumljiv i pokušaj prebacivanja dio tereta na susjedova leđa :DD

Gle zna se yoda i sam snaći, doduše nemušto, ali takva je i tvoja pomoć ;)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 21/7/2016, 01:35

guši se europa i rusija , zajedno natrpani, Putin se ne razlikuje od Hollandea i Merkelice puno , ideološki su na istoj razini
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 15 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 15  Next

Back to top

- Similar topics