Denkverbot
Page 39 of 50
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Re: Denkverbot
imoš osjećaje koda si na gljivama:)mativka wrote:aben wrote:
socijalizam je prethistorijska prilagodba ljudi u lovačkosakupljačkin uvjetima, da ljudi nisu dijelili jedan drugome, svi bi umrli.
u situaciji kad više ne živimo u rodovima veličine 20-7'0 ljudi, nego u nuklearnim obiteljima, a ekonomski smo isprepleteni s milijunima ljudi koje ne poznajemo niti smo ih ikad vidili( i, the pencil- fantastičan uradak) socijalistička prilagodba, još uvik aktivna u reptilskon mozgu, postaje kontraproduktivna. tako su ljudi još uvik većinom socijalisti, ali sad više nemaju kontrolu nad svojim rodom, u kojem su pomagali samo kad bi svojin očima vilili da neki lovac nemo sriće i ili da neki sakupljač imo uganutu nogu, a kad bi vidili da se neko ne trudi, unda se ne bi dililo išnjin.
Opet, imam osjećaj da više nego ikada živimo u rodovima veličine prosječne 20 ljudi..
aben- Posts : 35492
2014-04-16
pa neke kontrole mora bit, jel..mativka wrote:Odakle si to izvukao?! :) (da nasilna sredstva podrazumijevam)aben wrote:
ne, ti pištolj nisi spomenula, ti pištolj podrazumjevoš.
irelevantno je zoč vas pušćun. moroš gljadati outcome, a ne motiv.
fredi je druga, fašistička priča..
Aha, nek ti brojiš i prstići nek uživaju, jel?! :)
Oruđe je isto ;)
a ne, nego jo da rodin a ti da brojiš...ccc
2014-04-16
Dakako :) Ili pravila ponašanja :) (pisana ili nepisana) :) Ali ne s takvim hladnim ili toplim oruđima :) Jer i škare su oruđe, bitne su ruke ;)aben wrote:
pa neke kontrole mora bit, jel..
Ti broji, ali daj izbrojano meni:) Ionako žene znaju bolje upraviti novcem nego muškarci :)
Guest- Guest
ali to ča ti ne vidiš kako uhljebi dolazu s pištoljima i tiraju nas, ne znoči da ih nemo. a oni su tote samo zoto ča neki išću da "kontrole moro biti"mativka wrote:Dakako :) Ili pravila ponašanja :) (pisana ili nepisana) :) Ali ne s takvim hladnim ili toplim oruđima :) Jer i škare su oruđe, bitne su ruke ;)aben wrote:
pa neke kontrole mora bit, jel..
Ti broji, ali daj izbrojano meni:) Ionako žene znaju bolje upraviti novcem nego muškarci :)
žene bolje is šoldima? aben!
2014-04-16
jo o onomu ča me svrbi, o fašizmu,kic wrote:o čemu vi pričate ..
a mativka o...nis sigur:)
2014-04-16
Ako si usmjeren na prijetnje nema napretka. Ako si usmjeren na rješenja, to je već korak :)aben wrote:
ali to ča ti ne vidiš kako uhljebi dolazu s pištoljima i tiraju nas, ne znoči da ih nemo. a oni su tote samo zoto ča neki išću da "kontrole moro biti"
Zar u tvom životu ne postoje ne nametnuta pravila ponašanja (pisana ili nepisana)?
Jesu :) (jer uvijek ostavljaju crni fond) :)
Aben, što zapravo znači? (ja sam si to odmah uzela kao ali :))
Guest- Guest
O odgovornom ponašanju zbog kojeg ne bi proživljavao taj svrab :Daben wrote:jo o onomu ča me svrbi, o fašizmu,kic wrote:o čemu vi pričate ..
a mativka o...nis sigur:)
Guest- Guest
a ki ti je reko da jo želim činiti koroci?mativka wrote:Ako si usmjeren na prijetnje nema napretka. Ako si usmjeren na rješenja, to je već korak :)aben wrote:
ali to ča ti ne vidiš kako uhljebi dolazu s pištoljima i tiraju nas, ne znoči da ih nemo. a oni su tote samo zoto ča neki išću da "kontrole moro biti"
Zar u tvom životu ne postoje ne nametnuta pravila ponašanja (pisana ili nepisana)?
Jesu :) (jer uvijek ostavljaju crni fond) :)
Aben, što zapravo znači? (ja sam si to odmah uzela kao ali :))
u mon životu caruju nenametnuta pravila, mi volimo pravila, mi od pravila činimo religiju. i sva su nenametnuta.
pih, meni je svaki cent ki imun u crnom fondu, u jedinon fondu:)
aben je uzvik za "je, kurac", ili "malo sutra", ili "da će un", a izgovara se a-ben, sa širokin osmjehun i potcjenjivačkin odmahivanjem rukon...
2014-04-16
pa ne moremo, ča se češešmativka wrote:kic wrote:možete li se vi oko ičeg složit?
2014-04-16
Djeluješ poput osobe koja nije statična :)aben wrote:
a ki ti je reko da jo želim činiti koroci?
u mon životu caruju nenametnuta pravila, mi volimo pravila, mi od pravila činimo religiju. i sva su nenametnuta.
aben je uzvik za "je, kurac", ili "malo sutra", ili "da će un", a izgovara se a-ben, sa širokin osmjehun i potcjenjivačkin odmahivanjem rukon...
Ova mi se rečenica jako sviđa i na tako nešto sam mislila dok sam pisala o istome :)
Uh, još i škrtac?! :)
Vjerojatno sam te po sluhu prepoznala pa te zovem Abend ;)
Guest- Guest
A, to je tvoje stajalište, fašističko upakovano u nešto s mašnicom :)aben wrote:pa ne moremo, ča se češešmativka wrote:kic wrote:možete li se vi oko ičeg složit?
Uvjerenja sam da postoje dodirne točke u djelićima, u kojima se slažemo :)
Guest- Guest
nemo veze, ne moreš ti za mene odlučivati di sun usmjeren, i unda propisivati kako da dojden namo.mativka wrote:Djeluješ poput osobe koja nije statična :)aben wrote:
a ki ti je reko da jo želim činiti koroci?
Ova mi se rečenica jako sviđa i na tako nešto sam mislila dok sam pisala o istome :)
Uh, još i škrtac?! :)
Vjerojatno sam te po sluhu prepoznala pa te zovem Abend ;)
pa mi imomo elaborate scheme koja su pravila poštena, i unda ih dobrovoljno usvajamo do razine vlastite dna, i tako je prenosimo sljedećin naraštajima. znoči, to nisu pravila koja nam koriste svima, to nisu pravila koja nužno pomožu ni nami somima, ( jo bi prvi izgubi poso da se mene poslušo), to su pravila koja su selfevidentli ispravna.
otočani znaju da te jedino rezerva more spositi.
abend ne rezonira tako, a ben je izgovored s napadno dugouzlazno a iza koga sljedi kratko i slilazno ben, dakle samo jedun slog, nemo mesta za d...
2014-04-16
ok,mativka wrote:A, to je tvoje stajalište, fašističko upakovano u nešto s mašnicom :)aben wrote:pa ne moremo, ča se češešmativka wrote:kic wrote:možete li se vi oko ičeg složit?
da čujin ke to.
2014-04-16
Nije mi to bila namjera niti smatram da imam takvo što pravo. Iznijela sam dojam, osobni :)aben wrote:
nemo veze, ne moreš ti za mene odlučivati di sun usmjeren, i unda propisivati kako da dojden namo.
pa mi imomo elaborate scheme koja su pravila poštena, i unda ih dobrovoljno usvajamo do razine vlastite dna, i tako je prenosimo sljedećin naraštajima. znoči, to nisu pravila koja nam koriste svima, to nisu pravila koja nužno pomožu ni nami somima, ( jo bi prvi izgubi poso da se mene poslušo), to su pravila koja su selfevidentli ispravna.
abend ne rezonira tako, a ben je izgovored s napadno dugouzlazno a iza koga sljedi kratko i slilazno ben, dakle samo jedun slog, nemo mesta za d...
Riječ ispravno svakako se razlikuje od osobe do osobe...
Ne razumijem taj dalmatinski mentalitet niti podjele koje postoje između otočana i ovih kopnenih. Znam samo da oduvijek ljetujem na otocima :)
Ja sam to sebi uzela poput njemačkog :) Imala sam kuma koji se zvao Abend :) Aben mi djeluje nekako nedovršeno, nedorečeno...Što se tiče izgovora Aben i tu bi se izgovaranje razlikovalo između mene i tebe :)
Guest- Guest
al ni to slika pa da se more tebi sviditi a meni ne, tu je rič o tomu da mi predpostavljamo da je temeljna jedinica za odlučivanje pojedinac, i da nemo veće instance od njega. iz toga se deriviro da nijedan pojedinac ne more drugomu reći ča da čini jer je taj drugi pojedinac isto nojviša instanca. e, kako ti misliš da se ispravno more razlikovati, to ne znoči da je dovoljno reći da to ni ispravno, nego moroš reći zoč to ni ispravno i ponuditi svoje ispravno.mativka wrote:aben wrote:
nemo veze, ne moreš ti za mene odlučivati di sun usmjeren, i unda propisivati kako da dojden namo.
Riječ ispravno svakako se razlikuje od osobe do osobe...
Ne razumijem taj dalmatinski mentalitet niti podjele koje postoje između otočana i ovih kopnenih. Znam samo da oduvijek ljetujem na otocima :)
Ja sam to sebi uzela poput njemačkog :) Imala sam kuma koji se zvao Abend :) Aben mi djeluje nekako nedovršeno, nedorečeno...Što se tiče izgovora Aben i tu bi se izgovaranje razlikovalo između mene i tebe :)
a, to je mentalitet izolacionizma, oslanjanja samo nose, ne gljedanja u tuji piat, nos ni briga za svit, i volili bi da svit ni briga za nos.
abend je ime? a gruboga imena, majo moja...
2014-04-16
Pa u svemu što kažeš ili staviš, ja se slažem s nekim dijelom. Recimo ova zadnja rečenica koja se tiče pravila meni je odlična, no ja ju uzimam osobno i svjesna sam težine njenog značenja.aben wrote:
da čujin ke to.
Ma, ima tu dosta rečenica :)
Last edited by mativka on 30/9/2016, 23:25; edited 1 time in total
Guest- Guest
Istina, zato sam stavila naglasak u razlikovanju :)aben wrote:
al ni to slika pa da se more tebi sviditi a meni ne, tu je rič o tomu da mi predpostavljamo da je temeljna jedinica za odlučivanje pojedinac, i da nemo veće instance od njega. iz toga se deriviro da nijedan pojedinac ne more drugomu reći ča da čini jer je taj drugi pojedinac isto nojviša instanca. e, kako ti misliš da se ispravno more razlikovati, to ne znoči da je dovoljno reći da to ni ispravno, nego moroš reći zoč to ni ispravno i ponuditi svoje ispravno.
a, to je mentalitet izolacionizma, oslanjanja samo nose, ne gljedanja u tuji piat, nos ni briga za svit, i volili bi da svit ni briga za nos.
abend je ime? a gruboga imena, majo moja...
Pa nije uzalud ona univerzalna: Pomozi si sam, i Bog će ti pomoći :)
Guest- Guest
Pa u svemu što kažeš ili staviš, ja se slažem s nekim dijelom. Recimo ova zadnja rečenica koja se tiče pravila meni je odlična, no ja ju uzimam osobno i svjesna sam težine njenog značenja.mativka wrote:ok,aben wrote:
da čujin ke to.
Ma, ima tu dosta rečenica :)
[/quote]
sobro, ali to su samo lipe rečenice, jer smisao je u tomu da volin samo nenametunuta pravila. dakle, fundamentalna je rozlika evidentna.
2014-04-16
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Page 39 of 50