Tesla: Bog, Srbin, znanstvenik
Page 9 of 9
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Tesla: Bog, Srbin, znanstvenik
Wow...
Oldest Croatian Church Could Be Sold To Italians
America's oldest Croatian church soon could be in the hands of an Italian company, despite efforts of Pittsburgh Croatians to buy the closed church and convert it into a shrine. St. Nicholas Croatian Catholic Church, built in 1901 and worshipped in until it was closed in 2004, could soon be bought by the Follieri Group, which is based in Italy but also has offices in New York City.
Former parishioners and preservationists interested in saving the church still believe their plan will succeed. They said they hope an Oct. 25 meeting between Catholic Diocese of Pittsburgh officials, former St. Nicholas parishioners and preservationists could still resolve the matter in their favor.
http://www.croatia.org/crown/articles/8815/1/America8217s-Oldest-Croatian-Church-Could-Be-Sold-To-Italians.html
Oldest Croatian Church Could Be Sold To Italians
America's oldest Croatian church soon could be in the hands of an Italian company, despite efforts of Pittsburgh Croatians to buy the closed church and convert it into a shrine. St. Nicholas Croatian Catholic Church, built in 1901 and worshipped in until it was closed in 2004, could soon be bought by the Follieri Group, which is based in Italy but also has offices in New York City.
Former parishioners and preservationists interested in saving the church still believe their plan will succeed. They said they hope an Oct. 25 meeting between Catholic Diocese of Pittsburgh officials, former St. Nicholas parishioners and preservationists could still resolve the matter in their favor.
http://www.croatia.org/crown/articles/8815/1/America8217s-Oldest-Croatian-Church-Could-Be-Sold-To-Italians.html
Guest- Guest
Pa Hrvatska je imala određeni pravni status u Austro Ugarskoj, prema Ugarskoj zaseban prema austriji zajednički s ugarskom sukladno hrvatsko Ugarskoj i Austro Ugarskoj nagodbi ali ti naravno o tome pojma nemaš . Imala je samostalnost u zakonodavstvu, upravi , u financijama doduše nije. Ali nije to imala ni u SFRJ. Tako da bezveze pišeš ali ne da mi se vise o tom , ukratko nije bila samo geografski pojam ili emocionalan kako mislis.Usne Stjepana Gnječa wrote:kaja_333 wrote:A jesi pametan... Čudo. Pazite on ne bio iz hrvatske nego iz SRH . To ti je kao da kažeš ja nisam glup nego tup!Usne Stjepana Gnječa wrote:kaja_333 wrote:Ok, da si umro 1990e bi li ti bio iz Hrvatske ?Usne Stjepana Gnječa wrote:
Državljanstvo SFRJ mi nitko nije oduzeo znači jesam ma da SFRJ više ne postoji. Istodobno sam i državljanin RH.
Ne. Bio bih iz Socijalističke republike Hrvatske
To što sam napisao je pravno ispravno to bi ti trebala znati kao wannabe advokatkinja iliti pravnica jer Hrvatska ne znači ama baš ništa osim geografsko emocionalnog pojma ako nema pravni status a SR Hrvatska imala je pravni status bila je, pazi sad, republika! u federaciji SFRJ.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Nije bitno što itko smatra o Tesli, sam se izjasnio Srbinom. Rođen je u Hrvatskoj (Smiljan je u Lici, čini mi se po raspravi da to neki ne znaju), dakle Srbin iz Hrvatske. Sve što je izumio, izumio je u Americi pa je američki znanstvenik.
valjda sve što je patentirao u americi..(ja se brifirala pa se pravim pametna)Regoč wrote:Nije bitno što itko smatra o Tesli, sam se izjasnio Srbinom. Rođen je u Hrvatskoj (Smiljan je u Lici, čini mi se po raspravi da to neki ne znaju), dakle Srbin iz Hrvatske. Sve što je izumio, izumio je u Americi pa je američki znanstvenik.
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
I bolje da je otišao......da je ostao,lopovski narod ,ukrali bi mu i spomenik sa groba
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Umro bi sam, zaboravljen i siromasan. Tststststststss
2014-04-14
Umro bi bez priznatih patenata, da je ostao doma.
2014-04-14
Koja sreca da je jedan proizvodzac auta uzeo njegovo ime i vrati ga medju velikane.
2014-04-14
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Tesla je bio Srbin, ali ne i Srbijanac, a Smiljan i Gospić jesu u Hrvatskoj
» Američki veleposlanik- REALNO GLEDANO TESLA NIJE SRBIN
» 'Ja..osećati da sam Srbin..tata Hrvat..mama Srbin..ne razgovarati sa tata famili jer..oni braniti se od Srba..mama rekla Hrvat..ustaša..pa ja čimp..sorry..Serbin'
» hrvatski " znanstvenik " hr.porekla
» najveći rvacki znanstvenik vidoviti đikson
» Američki veleposlanik- REALNO GLEDANO TESLA NIJE SRBIN
» 'Ja..osećati da sam Srbin..tata Hrvat..mama Srbin..ne razgovarati sa tata famili jer..oni braniti se od Srba..mama rekla Hrvat..ustaša..pa ja čimp..sorry..Serbin'
» hrvatski " znanstvenik " hr.porekla
» najveći rvacki znanstvenik vidoviti đikson
Page 9 of 9