Ameri nemaju Živi zid
Page 1 of 1
Ameri nemaju Živi zid
Ovdje se tijekom godina "gradi" kreditna sposobnost tako da se na vrijeme plaćaju svi računi.
Onima koji imaju manje od 500 bodova teže će odobriti zajam. Neki put čak osoba s niskim kreditnim brojem neće dobiti željeni posao, iako je kvalificirana za isti, dok sretnici s brojem većim od 700 imaju bolje uvjete za kupnju kuće ili automobila.
Prema posljednjim podacima, prosječnog Amerikanca krasi 640 bodova. Dakle, što je broj veći, krediti dolaze s manjim kamatama. Naravno, oni su uvijek u američkim dolarima, nema drugih mogućnosti.
Naš postupak razvijao se vrlo glatko i sve je bilo gotovo za sat vremena. Mogli smo kupiti prvu kuću nedaleko od Tampe.
Omča je stavljena oko našeg vrata i ovdje će biti sljedećih 20 godina. U vlasničku strukturu upisan je suprug, moja malenkost i Bank of America.
Ovaj treći suvlasnik uvijek je u prednosti i samo čeka da ne platimo jednu mjesečnu ratu kako bi mogao poslati obavijest: "U sljedeća tri dana napustite kuću!"
http://mojahrvatska.vecernji.hr/americki-hrvati-kupili-kucu-na-kredit-stavili-smo-si-omcu-oko-vrata-1098989
Onima koji imaju manje od 500 bodova teže će odobriti zajam. Neki put čak osoba s niskim kreditnim brojem neće dobiti željeni posao, iako je kvalificirana za isti, dok sretnici s brojem većim od 700 imaju bolje uvjete za kupnju kuće ili automobila.
Prema posljednjim podacima, prosječnog Amerikanca krasi 640 bodova. Dakle, što je broj veći, krediti dolaze s manjim kamatama. Naravno, oni su uvijek u američkim dolarima, nema drugih mogućnosti.
Naš postupak razvijao se vrlo glatko i sve je bilo gotovo za sat vremena. Mogli smo kupiti prvu kuću nedaleko od Tampe.
Omča je stavljena oko našeg vrata i ovdje će biti sljedećih 20 godina. U vlasničku strukturu upisan je suprug, moja malenkost i Bank of America.
Ovaj treći suvlasnik uvijek je u prednosti i samo čeka da ne platimo jednu mjesečnu ratu kako bi mogao poslati obavijest: "U sljedeća tri dana napustite kuću!"
http://mojahrvatska.vecernji.hr/americki-hrvati-kupili-kucu-na-kredit-stavili-smo-si-omcu-oko-vrata-1098989
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Re: Ameri nemaju Živi zid
sva sreća pa kod nas ima...tko bi pozelio divlji kapitalizam i bešćutnost amerike..,moja sućut američkim hrvatima
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
samo u USA je nezaposlenost oko 4-5-6% (i to uglavnom nigazi) tako da nemoraju se strašit, tipa "izgubim posao neću naći idući nikada".. ovdje doslovno ako si +45godina, i ako izgubiš posao, velika je šansa da se nećeš više nikada zaposliti.. to je razlika između "neoliberalnog kapitalizma" u USA gdje uvik ima posla, i kvazi-polu socijalizma, gdje jedino uhljebi dobro žive dok država ne bankrotira
opet ako je osobna pametna, stavlja neku štednju sa strane, tako da ako i dobije otkaz da nije odmah da ne može poslati ratu za kredit.. nego da ima sa strane
i treća stvar, nevirujem da banke odmah uzimaju nekretnine, čisto da ponovim bankke su najsretnije kada im uredno vraćaš novac, čim se moraju zajebavati sa nekretninama odmah su na gubitku.
dakle ako i šta zapneš, vjerojatno možeš nazvati banku, dogovoriti se , da ti daju odgodu dok ne nadjes novi posao itd
opet ako je osobna pametna, stavlja neku štednju sa strane, tako da ako i dobije otkaz da nije odmah da ne može poslati ratu za kredit.. nego da ima sa strane
i treća stvar, nevirujem da banke odmah uzimaju nekretnine, čisto da ponovim bankke su najsretnije kada im uredno vraćaš novac, čim se moraju zajebavati sa nekretninama odmah su na gubitku.
dakle ako i šta zapneš, vjerojatno možeš nazvati banku, dogovoriti se , da ti daju odgodu dok ne nadjes novi posao itd
Guest- Guest
imali u tom tektstu malo za odvadit
2014-04-19
preko_vode_do_slobode wrote:
ako propustiš ratu kredita time kršiš ugovor koji si potpisao s bankom, a ona tad ima pravo tražiti povrat cijelog iznosa kredita odjednom, u tom slučaju ako odmah ne isplatiš kredit imovina ti ide pod ovrhu i na dražbu
tako je i kod nas, ne samo u americi, ljudi ne čitaju ugovore i misle da ih ne moraju poštovati
Guest- Guest
Dovoljno da su kamenčić u cipeli HDZ-u, valjaju :) Slušat to kmečanje o mostu i živom zidu trule garniture je stvarno glazba za uši.
Guest- Guest
ajde onda da mi netko pojasni zašto je nastala ona posljednja svjetska kriza?
Nije li se to dogodilo zbog toga što su nikad siti američki bankari dijelili rizične kredite šakom i kapom pa to nisu mogli kasnije naplatiti?
Koliko je ono milijardi američka država dala bankama da ne propadnu pa su sve te kredite zapravo platili porezni obveznici.
I na kraju uspoređivati ameriku i nas je pomalo glupo,jel?Mi se možemo uspoređivati eventualno sa slovačkom,češkom,mađarskom ali gdje vi biseri nađete baš ameriku?
Nije li se to dogodilo zbog toga što su nikad siti američki bankari dijelili rizične kredite šakom i kapom pa to nisu mogli kasnije naplatiti?
Koliko je ono milijardi američka država dala bankama da ne propadnu pa su sve te kredite zapravo platili porezni obveznici.
I na kraju uspoređivati ameriku i nas je pomalo glupo,jel?Mi se možemo uspoređivati eventualno sa slovačkom,češkom,mađarskom ali gdje vi biseri nađete baš ameriku?
vili40-
2015-08-02
ljudi ostanu bez posla, pa njihovi krediti postanu nenaplativi i rizični, to je sigurno kriva bankavili40 wrote:ajde onda da mi netko pojasni zašto je nastala ona posljednja svjetska kriza?
Guest- Guest
ja ne znam dal bilo koja europska država ima stranku poput živog zida i da ta stranka dobija 5 ili više posto.deda hipster wrote:ljudi ostanu bez posla, pa njihovi krediti postanu nenaplativi i rizični, to je sigurno kriva bankavili40 wrote:ajde onda da mi netko pojasni zašto je nastala ona posljednja svjetska kriza?
A tko je taj živi zid stvorio,dal se to itko zapitao?
Naš suludi ovršni zakon je onemogućio i onima koji bi se iz momentalne krize nekako izvukli pa da se dignu,a ne,hijene poput hanžekovića i kompanije,fina,javni bilježnici...svu tu raskoš moraju financirati ljudi koji su ne svojom krivnjom ostali bez posla,umjesto da im se pomogne zakopali su ih do kraja.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:ja ne znam dal bilo koja europska država ima stranku poput živog zida i da ta stranka dobija 5 ili više posto.deda hipster wrote:ljudi ostanu bez posla, pa njihovi krediti postanu nenaplativi i rizični, to je sigurno kriva bankavili40 wrote:ajde onda da mi netko pojasni zašto je nastala ona posljednja svjetska kriza?
Naš suludi ovršni zakon je onemogućio i onima koji bi se iz momentalne krize nekako izvukli pa da se dignu,a ne,hijene poput hanžekovića i kompanije,fina,javni bilježnici...svu tu raskoš moraju financirati ljudi koji su ne svojom krivnjom ostali bez posla,umjesto da im se pomogne zakopali su ih do kraja.
Živi zid nije spriječio nijednu ovrhu, niti će ju ikad spriječiti, ovrhe su provedene, imovina prodana na dražbi, a policija ako ne izbaci ovršene danas izbacit će ih sutra. Samo naivci vjeruju kako Živi zid išta radi, tj. naprave još veću štetu jer dužnici povrh svega dobiju još i račun za plaćanje rada interventne policije.
Kad bi živi zid radio nešto korisno, onda bi nudio besplatnu pravnu pomoć onima kojima prijeti ovrha.
Ovo što rade Sinčić i Pernar je običan teatar i samoreklama na štetu ovršenih, besplatno politički profitiraju na drami njihovog jada.
Pa vi glasajte za takve idijote i smeće, jer oni nešto čine.
Guest- Guest
Regoč-
2015-08-21
Ja ću glasat za nekog da uđe u Sabor, pa ću onda tražiti da mu se smanji plaća, jer znam da sam glup i ne cijenim svoj izbor, moj glas ne vrijedi baš puno pa zato ni idijot za kojeg sam glasao ne vrijedi mnogo, i ne treba dobiti dobru plaću jer od njega nikakve koristi.
Guest- Guest
Najbolje je glasati za što veće nesposobne idijote, jer su oni najjeftiniji za platiti.
Guest- Guest
GGdeda hipster wrote:Ja ću glasat za nekog da uđe u Sabor, pa ću onda tražiti da mu se smanji plaća, jer znam da sam glup i ne cijenim svoj izbor, moj glas ne vrijedi baš puno pa zato ni idijot za kojeg sam glasao ne vrijedi mnogo, i ne treba dobiti dobru plaću jer od njega nikakve koristi.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
a za koga da ljudi glasaju,za SDP-HDZ-ove ništarije koje su dovele do toga svega?Pa što si protiv tog kretenskog ovršnog zakona bilo tko može bilo što pomoći?Ljudi šalju poruku ovom udruženom superhiku i može se vremenom dogoditi da više sami neće moći formirati vladu.Ko ih jebe,radije za most ili živi zid kad svatko vidi koliko ih to smeta.deda hipster wrote:vili40 wrote:ja ne znam dal bilo koja europska država ima stranku poput živog zida i da ta stranka dobija 5 ili više posto.deda hipster wrote:ljudi ostanu bez posla, pa njihovi krediti postanu nenaplativi i rizični, to je sigurno kriva bankavili40 wrote:ajde onda da mi netko pojasni zašto je nastala ona posljednja svjetska kriza?
Živi zid nije spriječio nijednu ovrhu, niti će ju ikad spriječiti, ovrhe su provedene, imovina prodana na dražbi, a policija ako ne izbaci ovršene danas izbacit će ih sutra. Samo naivci vjeruju kako Živi zid išta radi, tj. naprave još veću štetu jer dužnici povrh svega dobiju još i račun za plaćanje rada interventne policije.
Kad bi živi zid radio nešto korisno, onda bi nudio besplatnu pravnu pomoć onima kojima prijeti ovrha.
Ovo što rade Sinčić i Pernar je običan teatar i samoreklama na štetu ovršenih, besplatno politički profitiraju na drami njihovog jada.
Pa vi glasajte za takve idijote i smeće, jer oni nešto čine.
vili40-
2015-08-02
Ja MOST ili ŽZ
ŽZ su redikuli iz ekonomije u nekim pogledima, ali u drugim pogledima totalno su pravo, glede ovršnog zakona ili sprdačine "neka institucije rade svoj posao".
Meni je cilj da je što duže anarhija, da nema vlasti ,da HDZ i SDP nemaju kontrolu nad državom i represivnim aparatom i ostalim , jer tako će napraviti najmanje štete
MOST je obavio odlično to. Planirali su uvesti porez na nekretnine i druge gluposti, a nisu stigli.
ŽZ su redikuli iz ekonomije u nekim pogledima, ali u drugim pogledima totalno su pravo, glede ovršnog zakona ili sprdačine "neka institucije rade svoj posao".
Meni je cilj da je što duže anarhija, da nema vlasti ,da HDZ i SDP nemaju kontrolu nad državom i represivnim aparatom i ostalim , jer tako će napraviti najmanje štete
MOST je obavio odlično to. Planirali su uvesti porez na nekretnine i druge gluposti, a nisu stigli.
Guest- Guest
Možda nisu svojom krivnjom ostali bez posla ali su bome radili svinjarije i to teške svinjarije. Banke jesu postupale prijevarno a država ciganski ali bome ni ljudi koji su te silne kredite dizali nisu bez krivnje, u najmanju ruku im se može pripisati doprinos oštećenika. Osim nemara i nonšalantnosti pri uzimanju kredita tu je još i apsolutni manjak realnosti pri trošenju kreditiranih sredstava pa se tako kupovalo sve i svašta a kad je zagrmilo, kuku meni.vili40 wrote:ja ne znam dal bilo koja europska država ima stranku poput živog zida i da ta stranka dobija 5 ili više posto.deda hipster wrote:ljudi ostanu bez posla, pa njihovi krediti postanu nenaplativi i rizični, to je sigurno kriva bankavili40 wrote:ajde onda da mi netko pojasni zašto je nastala ona posljednja svjetska kriza?
Brain32-
2014-04-15
Similar topics
» Nemaju za račune, a ručak u restoranu je luksuz: Evo kako živi petina Nemaca
» Klauški: Živi zid ili živi užas? Pernar i Sinčić se dokazali kao licemjeri
» Dodo u Trebinju na mitingu:Nek nam zivi Velika Srbija Suljo:Neka zivi.Ziveli!
» Nemaju ni za cigare
» Mima i Ana nemaju ni 30 godina
» Klauški: Živi zid ili živi užas? Pernar i Sinčić se dokazali kao licemjeri
» Dodo u Trebinju na mitingu:Nek nam zivi Velika Srbija Suljo:Neka zivi.Ziveli!
» Nemaju ni za cigare
» Mima i Ana nemaju ni 30 godina
Page 1 of 1