Dnevna doza pameti s oltara
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Dnevna doza pameti s oltara
jastreb wrote:Jedno su crkvena pravila,a drugo je već vjekovima očigledno ocrnjivanje seksa i prikazivanje istoga kao nečeg gnjusnog i odvratnog od strane Rimske crkve.udba wrote:To su crkvena pravila, kome ne odgovaraju uvijek može uz novčanu donaciju zatražiti dodatnu dozvolu ili oprost.
A to sve zbog toga kaj su radi škrtosti sami sebi uskratili brak i djecu, pa sad isfrustrirani nejebicom svim ostalima žele zgadit sex. Bolesnici u haljinama!
Guest- Guest
udba wrote:To su crkvena pravila, kome ne odgovaraju uvijek može uz novčanu donaciju zatražiti dodatnu dozvolu ili oprost.
Guest- Guest
Jastrebe, nitko te ne tjera vjerovati, vjera je stvar uvjerenja. Crkva kaže što kaže, tko hoće sliediti, neka sliedi; tko neće, ne mora.
Regoč wrote:Jastrebe, nitko te ne tjera vjerovati, vjera je stvar uvjerenja. Crkva kaže što kaže, tko hoće sliediti, neka sliedi; tko neće, ne mora.
kako ne mora, što kaptol odluči, ona miss piggy + nedrk se trude sprovesti...gdje je tu izbor?!
Guest- Guest
Najjače je kaj slijede, bar na javno se tak deklariraju, oni kaj su već u drugom braku decu napravili a nisu udovci. Thompson i Karamarka, da dalje ne nabrajam.
Guest- Guest
Kako je moguće da jedan normalan bračni par,gdje se dvoje ljudi vole ne uživa u seksu?Regoč wrote:Jastrebe, nitko te ne tjera vjerovati, vjera je stvar uvjerenja. Crkva kaže što kaže, tko hoće sliediti, neka sliedi; tko neće, ne mora.
Ako muškarac ne uživa u seksu,onda mu je žena s kojom liježe odvratna,ili je pijan pa su mu osjetila otupjela,ili je protiv svoje volje natjeran na spolni čin.
A ako plus toga ni žena ne uživa,onda je ili silovana,ili drogirana,pa nema pojma đe je,ili je u nesvijesti.
E pa sad kad bi se sve to poklopilo kod oba učesnika,kolika je vjerojatnost da dođe do toga i da se još začne dijete???
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Eva wrote:Ma crkva sere jer su sjebani celibatom.
a što njima i treba brak? kuharicu i spremačicu imaju svi...a nađe se i pokoji dostavljač novina
Guest- Guest
uživati u bilo čemu, osim vjerojatno u misi i molitvi je znači grijeh, katolicima sve ostalo treba biti muka, tlaka i patnja?Regoč wrote:Crkveni nauk za Mariju kaže da je bez grieha začeta (!) pa to ukazuje na izostanak užitka.
mislim da se tu malo predoslovno tumači ono per aspera ad astra
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Osim kleru, oni baš ne hodaju u apostolkama, nego im vozni park cheeroke, audi i mercedes, bar ovih tam u mom zagrebačkom kvartu.
Guest- Guest
Ni ne smiju jer su zabranjene po Plitvicama, a po ulaštenom mramoru nije ni uputno hodati u istoj obući koja se prije 2000 godina nosila po prašini.Eva wrote:Osim kleru, oni baš ne hodaju u apostolkama,
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Eva wrote:Osim kleru, oni baš ne hodaju u apostolkama, nego im vozni park cheeroke, audi i mercedes, bar ovih tam u mom zagrebačkom kvartu.
pisala sam o jednom ovdje...puši i drma viski ko blesav...dolazi u BMW X5, a kune ko kočijaš
još da je jedini..ok
Guest- Guest
udba wrote:Ni ne smiju jer su zabranjene po Plitvicama, a po ulaštenom mramoru nije ni uputno hodati u istoj obući koja se prije 2000 godina nosila po prašini.Eva wrote:Osim kleru, oni baš ne hodaju u apostolkama,
Je, zato varg nosi Pradu.
Guest- Guest
Jastrebe, nikad mi nitko u Crkvi nije govorio protiv užitka u seksu, jedino što ga Crkva vezuje za brak. E, sad, tuđa iskustva neću komentirati.
Moj je OK, od luksuza ima samo Iphone 6s ali je namjerno smanjio memoriju na 32 Giga da ne bi srali kako je razmetljiv. Ali ok je čovjek, dolaze razni ljudi po sakramente i ne traži dlaku u jajetu i često organizira skupljanje para za ljude koji su zapali u probleme. Nije loš.Noor wrote:Eva wrote:Osim kleru, oni baš ne hodaju u apostolkama, nego im vozni park cheeroke, audi i mercedes, bar ovih tam u mom zagrebačkom kvartu.
pisala sam o jednom ovdje...puši i drma viski ko blesav...dolazi u BMW X5, a kune ko kočijaš
još da je jedini..ok
a možda je nadbiskup ovim naputkom ustvari ciljao određenu socijalnu situaciju u Philadelphiji, općenito u USA i šire? :/
njihove statistike govore da je stopa razvoda najveća među 'low income' stanovništvom koje u uzastopnim brakovima štanca djecu iako su uglavnom na socijali
It’s worth noting, however, that the decline is highly concentrated among people with college degrees, whereas those who are less educated are still facing divorce rates at levels similar to those in the 70s and 80s.
http://www.phillymag.com/philadelphia-wedding/2014/12/08/study-divorce-rates-actually-decline/
sjećam se podatka o velikom broju žena u USA koje su se udavale i rastavljale 5-6 puta i imaju isto toliko ili više djece od različitih očeva, one ne rade i ne isplati im se raditi, jer za svu tu djecu ubiru veću socijalu nego što bi zaradile na slabo plaćenim poslovima
njihove statistike govore da je stopa razvoda najveća među 'low income' stanovništvom koje u uzastopnim brakovima štanca djecu iako su uglavnom na socijali
It’s worth noting, however, that the decline is highly concentrated among people with college degrees, whereas those who are less educated are still facing divorce rates at levels similar to those in the 70s and 80s.
http://www.phillymag.com/philadelphia-wedding/2014/12/08/study-divorce-rates-actually-decline/
sjećam se podatka o velikom broju žena u USA koje su se udavale i rastavljale 5-6 puta i imaju isto toliko ili više djece od različitih očeva, one ne rade i ne isplati im se raditi, jer za svu tu djecu ubiru veću socijalu nego što bi zaradile na slabo plaćenim poslovima
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Ja ne znam sto se vi bunite moja baba je uvijek govorila cerce brak ti izgleda ovako: prvo ste kao muz i zena, onda ste kao brat i sestra, na kraju ste kao svije sestre. Tako da ovi su jos darezljivi, ne moras odmah u terminalnu fazu.
darla- Admin
2015-10-22
udba wrote:Moj je OK, od luksuza ima samo Iphone 6s ali je namjerno smanjio memoriju na 32 Giga da ne bi srali kako je razmetljiv. Ali ok je čovjek, dolaze razni ljudi po sakramente i ne traži dlaku u jajetu i često organizira skupljanje para za ljude koji su zapali u probleme. Nije loš.Noor wrote:Eva wrote:Osim kleru, oni baš ne hodaju u apostolkama, nego im vozni park cheeroke, audi i mercedes, bar ovih tam u mom zagrebačkom kvartu.
još da je jedini..ok
ajd, taj tvoj ima bar malo obraza
župljani to sigurno prepoznaju i cijene
Guest- Guest
Ovo što Harley opisuje prisutno je i u nas: niskoobrazovani s puno djece iz više brakovah. Znam nekoliko takvih obiteljih.
Regoč wrote:Ovo što Harley opisuje prisutno je i u nas: niskoobrazovani s puno djece iz više brakovah. Znam nekoliko takvih obiteljih.
A bome niti visokoobrazovani ne zaostaju u Hrvata je brak trenutno prilicno potrosna roba.
darla- Admin
2015-10-22
Djeca niskoobrazovanih su najbolje topovsko meso u slučaju rata. Nemaju zaleđe ko djeca bogatih za sakrit se ili otić vanka, nemaju karijere zbog kojih treba izbjegavati poginuće za Domovinu. Ko će na front? Dijete Milanovića ili Todorića? Dajte, mislite malo i na svijetlu budućnost.
Similar topics
» Dnevna doza humora
» Dnevna doza splitskog ner(a)da-nestao
» Još jedan patetični spomenik nakon lažnog Oltara domovine
» dosla pameti u epizodi prerezalo
» Hanžeković piša po Hrvatima i zdravoj pameti
» Dnevna doza splitskog ner(a)da-nestao
» Još jedan patetični spomenik nakon lažnog Oltara domovine
» dosla pameti u epizodi prerezalo
» Hanžeković piša po Hrvatima i zdravoj pameti
Page 2 of 4