ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ministrica rada izjavila je da imamo previše visokoobrazovanih, najozbiljnije

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Ministrica rada izjavila je da imamo previše visokoobrazovanih, najozbiljnije Empty Ministrica rada izjavila je da imamo previše visokoobrazovanih, najozbiljnije

Post by debotoijusto 12/7/2016, 17:38

TEHNIČKA ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić (HDZ) najavila je danas stipendiranje deficitarnih zanimanja iz Europskog socijalnog onda, rekavši između ostalog kako Hrvatska ima višak visokoobrazovanih građana.

ESF je generator pomoći ne samo za ova zanimanja, nego socijalno poduzetništvo u Hrvatskoj, objasnila je ministrica te naglasila kako je u planu iskoristiti svaki euro te tako pomoći lokalnim zajednicama, ako bi se osigurala stalna radna mjesta za građane te tako zaustavilo iseljavanje.

Na upit koliko je trenutno upisanih u obrtnička zanimanja u odnosu na broj učenika upisanih u gimnazije, Šikić je rekla:

"Mogu vam taj podatak dati napismeno. Međutim, doista jeste problem što jako veliki broj se upisuje u gimnazije, što bi značilo da ne stječu nikakvu kvalifikaciju. Ona je preduvjet za visoko obrazovanje. Mi u ovom trenutku stimuliramo u RH visoko obrazovanje, iako znamo da nositelj razvoja nije visoko obrazovanje. Ta količina visoko obrazovanih ljudi ni u Hrvatskoj niti igdje u svijetu nije potrebna", rekla je Šikić te nastavila - "to ne znači da ne treba obrazovati ljude, već to mora biti ciljano, u skladu s potrebama na tržištu rada".

Na upit novinarke znači li to da je Hrvatska postala zemlja s previše visokoobrazovanih, ministrica je odgovorila potvrdno.

"Niste me krivo shvatili, zato što moramo staviti kvote upisivanja pravnika, a pogotovo ekonomista, kojih je najviše na Zavodu za zapošljavanje, u skladu s potrebama. Trebamo stimulirati liječnike, kojih nema. I onda je velika šteta da nakon pet godina teškog rada studenta oni u stvari ne mogu naći radno mjesto", rekla je Šikić.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministrica-rada-izjavila-je-da-imamo-previse-visokoobrazovanih-najozbiljnije/905910.aspx
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Ministrica rada izjavila je da imamo previše visokoobrazovanih, najozbiljnije Empty Re: Ministrica rada izjavila je da imamo previše visokoobrazovanih, najozbiljnije

Post by debotoijusto 12/7/2016, 17:41

Niste me krivo shvatili, zato što moramo staviti kvote upisivanja pravnika, a pogotovo ekonomista, kojih je najviše na Zavodu za zapošljavanje, u skladu s potrebama. Trebamo stimulirati liječnike, kojih nema. I onda je velika šteta da nakon pet godina teškog rada studenta oni u stvari ne mogu naći radno mjesto"

index ide u krajnost , evo jedna iz HDZ koja zasluzuje pohvalu jer kuzi igru , steta sto nije dosla do izrazaja u nekoj normalnoj vladi
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Ministrica rada izjavila je da imamo previše visokoobrazovanih, najozbiljnije Empty Re: Ministrica rada izjavila je da imamo previše visokoobrazovanih, najozbiljnije

Post by veber 12/7/2016, 17:50

izjavila je da imamo neka zanimanja deficitarna. tipa krovopolagač, varioc, tokar.
a, s druge strane da imamo hrpu nepotrebnih vss. koji završe kasnije kao pomoćni radnici.

nisam baš čuo da netko s etf, fer ili medicine i arhitekture radi kao konobar.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 12/7/2016, 17:56

hyperion wrote:
nisam baš čuo da netko s etf, fer ili medicine i arhitekture radi kao konobar.

rade u trgovini kao trgovački putnici ili predstavnici robnih marki stranih tvrtki iz područja elektronike ili farmacije

nema ni za njih pravih poslova u struci, jer u Hrvatskoj baš i nema istraživanja i razvoja
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/7/2016, 18:48

pa istina je, pogotovo te društvene smjerove, treba ih barem za 5godina zatvoriti
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/7/2016, 18:55

U prevodu : trebamo uvest radnu snagu iz Bosne.

Preprozirni su.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/7/2016, 19:00

Ugovor je vrijedan 11,5 milijuna kuna, a njime će se financirati 1280 stipendija po 750 kuna na mjesec, priopćeno je iz Ministarstva poduzetništva i obrta. Stipendije su namijenjene za zanimanja autolakirera, automehatroničara, dimnjačara, elektroinstalatera, fasadera, instalatera grijanja i klimatizacije, konobara, kuhara, mesara, pekara, plinoinstalatera i slastičara te druga deficitarna zanimanja.

Ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić najavila je da se priprema i nastavak projekta koji će biti potpisan početkom kolovoza i za koji je osigurano 23 milijuna kuna.

U sklopu tog projekta stipendirat će se 2000 učenika, a bit će provedeno i 40 naukovanja za obrtnička zanimanja. Projekt se, istaknula je ministrica Šikić, financira novcem iz europskih fondova, a prvi put iz tih će se fondova financirati i učeničke zadruge, vježbovne tvrtke i studentski poduzetnički inkubatori. Za to je namijenjeno dva milijuna kuna, dodala je.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/za-stipendije-ucenika-u-deficitarnim-obrtnickim-zanimanjima-izdvojit-ce-se-115-milijuna-kuna/905932.aspx

Šta ce mi ovo kad ce i onako svi zaprašit za Švicu , Austriju , Njemacku di je duplo i troduplo veca placa ?

A pricate gluposti. DIgnite plaće za te serktore di vam nedostaje radne snage Jednostavno.

Ma pušite kuraz više s to glupom filozofijom.

Plati radnika pa ceš ga i imat.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by rigbi 12/7/2016, 19:04

a nikad manje nezaposlenosti :)
rigbi
rigbi

2015-08-02

Back to top Go down

Post by Guest 12/7/2016, 19:09

preko_vode_do_slobode wrote:pa istina je, pogotovo te društvene smjerove, treba ih barem za 5godina zatvoriti

za njih ima posla jer postoji potražnja za njihovim zanimanjima
mislim da je bila vijest nedavno kako će baš u Splitu biti otvoreno oko 4.000 radnih mjesta za takve jer dolazi neki komunikacijski centar iz SADa
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/7/2016, 19:10

Podsjeti me na spiku sa onim "historicarem" iz Osijeka,intelektualci,kurci-palci..
jedino sto priznajem u tom smislu su produktivne i znanstvene grane,recimo FER,strojarski,farmaceutski i tako to..sto se tice drustvenih,ovih i onih,kako yoda rece,pozatvarati..
Svabima je najveca pohvala i cast,kad se dokazu u strojarskim i inzenjerskim smjerovima..Obozavaju se zbrljati ako treba do laktova u mrljavstinu,da bi iz komada metala stvorili nesto korisno..
ali stos,na balkanu je tradicionalno prodavanje magle i uhljebljivanje,ovo i ono..
Volio bih da svi takvi paraziti apliciraju u svojim "bransama" posao na zapadu..Veoma bi tanko kakali.. jocolor
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/7/2016, 19:13

deda hipster wrote:
preko_vode_do_slobode wrote:pa istina je, pogotovo te društvene smjerove, treba ih barem za 5godina zatvoriti

za njih ima posla jer postoji potražnja za njihovim zanimanjima
mislim da je bila vijest nedavno kako će baš u Splitu biti otvoreno oko 4.000 radnih mjesta za takve jer dolazi neki komunikacijski centar iz SADa
2000 međutim u praksi po meni to je ono : 400 stalno zaposlenih , oko 600 na ugovor i onda sezona i to još par stotina do maksimalno 1000.

NIje klasicnih 2000.

Poznavanje dva strana jezika obavezno : engleski plus još jedan tecno bar za ove koji su za stalno il pod ugovorom tj nisu sezonci.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 12/7/2016, 19:20

RayMabus wrote:
Poznavanje dva strana jezika obavezno : engleski plus još jedan tecno bar za ove koji su za stalno il pod ugovorom tj nisu sezonci.

sad će se sve splićanke koje su otišle na studij u Zagreb vratit doma,
imaš priliku uhvatiti neku obrazovanu s diplomom koja će donosit plaću u kuću
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/7/2016, 19:55

deda hipster wrote:
imaš priliku uhvatiti neku obrazovanu s diplomom koja će donosit plaću u kuću
Ženske s diplomom ne dolaze u razmatranje. Ako mi samo jedno u svađi u braku nabaci nešto kao ja imam faks a ti ne to je rastava braka s moje strane i to bez mogucnosti ispravljanja. Takva situacija mi nije situacija koja mi je poželjna a pogotovo kad znam da je moguca pa ono ne dolazi u obzir.

Nekad nije sve u njima jer ima i ja svoja pravila a ovo mi se ne riskria niti malo a niti je razumno svijesno sebe dovest u situaciju za koju znaš da se može desit i znaš šta će s tvoje strane biti odgovor.

Može biti samo ; moja strucna sprema razina il niža ....viša ne može.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 12/7/2016, 19:58

Qurca je to visokoobrazovano..provlacilo se na sto nacina kroz studiranje..da su visokoobrazovani,i drustvo i drzava bi cvali..uz malo vrijednih rucica spremnih da rade..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/7/2016, 20:02

bogomdani wrote:Qurca je to visokoobrazovano..provlacilo se na sto nacina kroz studiranje..da su visokoobrazovani,i drustvo i drzava bi cvali..uz malo vrijednih rucica spremnih da rade..
Ne zanima me rasprava o ovome uopće.

Pravilo je : može biti samo moja razina školske spreme ili niža .....viša ne može.

Znaci ja da imam fakultet onda bi upadale a pošto nemam a niti mi se studira sada nit ima smsila previše onda je odgovor :: NE.

Odgvor je NE u mom slucaju.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/7/2016, 20:08

Sto ljudi sto cudi. Svak ima neka svoja pravila koja mu najbolje pašu. Osoba s istom razinom škole ili nižom mi svakako ne može upast u svađi : ja sam pametnija do tebe jer imam faks i nema rizika. Ova s fakultetom može i koliko god to nekome zvucalo predrasticno al ja s takvom necu živit ostatak života niti uopce nešto vremenski nakon te recenice. Želim rastavu. AJ BOG.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/7/2016, 20:23

Te s fakultetima kao i one s tetovažama posebno na mjestima koja su vidljiva i to tj nije zglob noge npr i neka mala tetovažica šta mogu tolerirat tu smatrajte da sam ja peder.

Prije par dana ženska odlicna picka , odlican auto ima , ima cura para i okrene se i na leđima velicine šake tetovaža kraljevske krune ....mislim britanske cak.

Ja peder.

Santa leda.

KRAJ PRICE.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/7/2016, 20:24

RayMabus wrote:Te s fakultetima kao i one s tetovažama posebno na mjestima koja su vidljiva i to tj nije zglob noge npr i neka mala tetovažica šta mogu tolerirat tu smatrajte da sam ja peder.

Prije par dana ženska odlicna picka , odlican auto ima , ima cura para i okrene se i na leđima velicine šake tetovaža kraljevske krune ....mislim britanske cak.

Ja peder.

Santa leda.

KRAJ PRICE.
MI SMO ZAVRŠILI.

NEMA RASPRAVE.

KRAJ.

THE ENDE.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/7/2016, 20:41

Tetovaža ( osim mala na gležnju i ako je estetski pogođena tj nešto šta je estetski ok a nije ono ja je heben i gledam tu njenu tetovažu ) i fakultet .....automatski ja postajem peder.

Nema više nikave price daljnje šta se ovih stvari tice da će ona nešto ja nešto ......nema mene , ja sam draga peder. Kraj igre. GAME OVER.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by jastreb 12/7/2016, 20:43

RayMabus wrote:  ja sam draga peder 
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics