Dalmaciju zahvatio prvi toplinski val, temperature oko 35 stupnjeva
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Dalmaciju zahvatio prvi toplinski val, temperature oko 35 stupnjeva
NA PADINAMA Mosora između Žrnovnice i Sitna Donjeg, istočno od Splita, u poslijepodnevnim satima buknuo je požar u kojem gori borova šuma i nisko raslinje, ali kuće u tim naseljima nisu ugrožene vatrenom stihijom, doznanje se u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Žrnovnica.
U gašenju požara sudjeluje 30-ak vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila te po jedan kanader i helikopter.
Vatrogasci se nadaju da će do večernjih sati taj požar biti stavljen pod kontrolu.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pocela-sezona-pozara-gori-nedaleko-splita-u-gasenje-se-ukljucio-kanader/901753.aspx
U gašenju požara sudjeluje 30-ak vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila te po jedan kanader i helikopter.
Vatrogasci se nadaju da će do večernjih sati taj požar biti stavljen pod kontrolu.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pocela-sezona-pozara-gori-nedaleko-splita-u-gasenje-se-ukljucio-kanader/901753.aspx
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nisam ni ja znao. A onda ju je na onom forumu pustio onaj ludi Kostarikanac.RayMabus wrote:Kako god al ja nisam. Prvi put ovo vidim , tu pismu. NIkad cuja za to niti znam da uopce postoji taj pjevac i ta pisma.jastreb wrote:Onda je to bio onaj ludi Kostarikanac. Moje izvinjenje.
Kad ga vidim nagrabusio je.
Zamijenio sam vas. Sve OK.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ma ok. Nije bitno.
Ja idem sad kupit ventilator. Prevruce mi je u sobi ( prakticki potkrovlje jer imam kat poviše tj šufit tj potkrovlje pa je uvik vruce tu a ventilator barem radi cirkualciju zraka i malo ladi ). Tuširanje pa pravac auto i do šoping centra to obavit jer necu moc spavat u sobi veceras od vrucine.
Ja idem sad kupit ventilator. Prevruce mi je u sobi ( prakticki potkrovlje jer imam kat poviše tj šufit tj potkrovlje pa je uvik vruce tu a ventilator barem radi cirkualciju zraka i malo ladi ). Tuširanje pa pravac auto i do šoping centra to obavit jer necu moc spavat u sobi veceras od vrucine.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ma ok. Nije bitno.
gadno + ako imas komarce ...
zasto nemas klimu ?
...bar barilo vode nasrid sobe i velika polivaca pa svako malo polit se po glavi
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Kamena kuca , velike prostorije .....mora bi je stavit poviše glave da osjetim efekt a to mi se ne isplati. Imam konobu a dole je ko u ledenici kad je vani i plus 50 stupnjeva. Možda kupim i ležajku pa budem spava u konobi ako se temeperature previše dignu. Imam i teracu , spavali smo prije i tamo a ako bude vruce ovo lito samo cemo izvadit madrace i spavat vanka ....pod vedrim nebom.debotoijusto wrote:.
zasto nemas klimu ?
2014-04-11
RayMabus wrote:Kamena kuca , velike prostorije .....mora bi je stavit poviše glave da osjetim efekt a to mi se ne isplati. Imam konobu a dole je ko u ledenici kad je vani i plus 50 stupnjeva. Možda kupim i ležajku pa budem spava u konobi ako se temeperature previše dignu. Imam i teracu , spavali smo prije i tamo a ako bude vruce ovo lito samo cemo izvadit madrace i spavat vanka ....pod vedrim nebom.debotoijusto wrote:.
zasto nemas klimu ?
konoba starinska je zakon
a komarci ?
2014-04-12
mi smo jednom dok smo skitali spavali u građevinskim cijevima..bila je to glupa ideja jer nas je usijani beton dehidrirao
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
a jesi isla pjeske kroz usjek pruge ( pazar ) kad napravljeno ?frakcija wrote:mi smo jednom dok smo skitali spavali u građevinskim cijevima..bila je to glupa ideja jer nas je usijani beton dehidrirao
skocila s 5 kavale i mlatarala glavom u STOP-a na miladojka youneed ?
2014-04-12
Nema komaraca nikad.debotoijusto wrote:RayMabus wrote:Kamena kuca , velike prostorije .....mora bi je stavit poviše glave da osjetim efekt a to mi se ne isplati. Imam konobu a dole je ko u ledenici kad je vani i plus 50 stupnjeva. Možda kupim i ležajku pa budem spava u konobi ako se temeperature previše dignu. Imam i teracu , spavali smo prije i tamo a ako bude vruce ovo lito samo cemo izvadit madrace i spavat vanka ....pod vedrim nebom.debotoijusto wrote:.
zasto nemas klimu ?
konoba starinska je zakon
a komarci ?
Evo sad sam se istušira i baš namjerno uša u konobu da nešto vidim. Ma nema tamo 10 stupnjeva cezusa. Cista gula tamo spavat. Tri kata kuca , vrtal ispred , parking iza , predvorje , teraca , u biti imam još jednu kucu do novogradnaj al nije uređena , onda ide konoba sa predvorjem i drugim sobama , pa ide gore jedan kat i teraca , pa opet jedan kat gore su sobe pa još iznad toga je šufit tj potkorvlje........ono nema tu smisla stavljat klimu osim u dnevni boravak a to je ovaj prvi kat a tamo nije toliko vruce ka gori u sobama.
Ventilator najednostavniji a more mi je dva metra od kuce , ima tuš , konoba ako ništa drugo .....samo mi je u sobama gore vruce a dole niže je ledenica.
2014-04-11
Odo kupit ventilator ....sad vadi pare iz bankomata pa dok dođem do EMezete pa vamo tamo ajme tlake al moram kupit ventilator pa bolje sad nego odgađat.
I will back verj kvikli.
Brzo ja radim kad nešto triba obavit ...ekspresno ....ono lin sam al kad triba to ja obavim brzo jer znam šta ocu.
I will back verj kvikli.
Brzo ja radim kad nešto triba obavit ...ekspresno ....ono lin sam al kad triba to ja obavim brzo jer znam šta ocu.
2014-04-11
RayMabus wrote:Odo kupit ventilator ....sad vadi pare iz bankomata pa dok dođem do EMezete pa vamo tamo ajme tlake al moram kupit ventilator pa bolje sad nego odgađat.
I will back verj kvikli.
sretna kupovina , junace
nemoj sad bit bracanin pa kupit renomiranu marku supercool za 99.00
baci se malo u investiciju , jedan je zivot
2014-04-12
Već sam je i namontira .....a brale promaje.
Ne kupujen ti ja škart ....bila neka 120 kuna a do nje 150 kuna ...uzeja tu skuplju odma ....brzo ti ja to ...samo uša i zgrabija ....više san ceka na kasi da dođen na red.
Sad san miran ovo lito ......jebme se.
Ne kupujen ti ja škart ....bila neka 120 kuna a do nje 150 kuna ...uzeja tu skuplju odma ....brzo ti ja to ...samo uša i zgrabija ....više san ceka na kasi da dođen na red.
Sad san miran ovo lito ......jebme se.
2014-04-11
Aaaaaa milineeeeee .......otpuvat će me.
2014-04-11
to mi je poznato odnekud.jel to bila poštapalica neka, il su to sve tvoji podvizi? :Ddebotoijusto wrote:a jesi isla pjeske kroz usjek pruge ( pazar ) kad napravljeno ?frakcija wrote:mi smo jednom dok smo skitali spavali u građevinskim cijevima..bila je to glupa ideja jer nas je usijani beton dehidrirao
skocila s 5 kavale i mlatarala glavom u STOP-a na miladojka youneed ?
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» '' 49 STUPNJEVA U AUSTRALIJI UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: NAJGORI TOPLINSKI UDAR U ZADNJIH 59 GODINA Rekordne temperature izazvale pomor životinja: 'Nikad nisam vidio tako nešto' ''
» Povijesni toplinski val zahvatio Moskvu
» Ekstremni toplinski val zahvatio većinu Europe
» Kekin:'Moj Milutin će biti odličan prvi drug.. kh, kh prvi gospodin u Hrvatskoj'
» Toplinski val
» Povijesni toplinski val zahvatio Moskvu
» Ekstremni toplinski val zahvatio većinu Europe
» Kekin:'Moj Milutin će biti odličan prvi drug.. kh, kh prvi gospodin u Hrvatskoj'
» Toplinski val
Page 2 of 2