Forumska čajoteka
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Forumska čajoteka
Već znam da ste kavofili, a sad me zanima kako stojite s čajevima
Koliko često pijete čajeve? Koje? Gdje ih kupujete?
Čajeve pijem tijekom cijele godine, nemam k'o jedna poznanica "sezonu ispijanja čajeva". Najčešće uzimam čajeve u Kući zelenog čaja, imaju divne mješavine.
Nisam pretjerani fan čajeva u filter vrećicama, ali ako ih uzimam to su uglavnom Yogi čajevi (Ginger Lemon, Ginger Hibiscus, Choco...) ili zeleni Ahmad s jasminom.
Koliko često pijete čajeve? Koje? Gdje ih kupujete?
Čajeve pijem tijekom cijele godine, nemam k'o jedna poznanica "sezonu ispijanja čajeva". Najčešće uzimam čajeve u Kući zelenog čaja, imaju divne mješavine.
Nisam pretjerani fan čajeva u filter vrećicama, ali ako ih uzimam to su uglavnom Yogi čajevi (Ginger Lemon, Ginger Hibiscus, Choco...) ili zeleni Ahmad s jasminom.
Guest- Guest
Re: Forumska čajoteka
domaća kadulja mi je najdraža sad, čaj volim piti i kad je toplo vrijeme, ali u zadnje vrijeme preferiram kompote :^3
Čaj samo za hladnije dane, neki voćni (borovnica), šipak ili kamilica.
Zeleni pijem stalno jer kažu da je dobar antiosidans, i to bez šećera. Odvratno, al' štaš...
U obzir dolaze samo filter vrećice jer sam prelijena za onu zajebanciju sa cijeđenjem...
Zeleni pijem stalno jer kažu da je dobar antiosidans, i to bez šećera. Odvratno, al' štaš...
U obzir dolaze samo filter vrećice jer sam prelijena za onu zajebanciju sa cijeđenjem...
Trinity-
2014-04-17
Obožavam čajeve, pijem ih cijelu godinu.
Navečer često kamilica ili majčna dušica, preko dana zeleni iz neke od čajoteka.
Navečer često kamilica ili majčna dušica, preko dana zeleni iz neke od čajoteka.
medication- Posts : 5689
2014-04-14
Fina stvar...uglavnom Earl Grey,sa secerom,medom i malo limuna...volim opore jake crne cajeve..ponekad uvecer,kamilica sa medom i limunom..jako osvjezavajuce..ima odlican caj od narance u Lidlu,to volim po ljeti popiti..
Guest- Guest
E da, od crnih samo Earl Grey.
Doduše imala sam goste Ruse ovo ljeto, ostavili su mi neki prefini crni čaj. Gust, savršena aroma, iako nisam ljubiteljica čistih crnih, ovaj je pun pogodak.
Doduše imala sam goste Ruse ovo ljeto, ostavili su mi neki prefini crni čaj. Gust, savršena aroma, iako nisam ljubiteljica čistih crnih, ovaj je pun pogodak.
medication- Posts : 5689
2014-04-14
Meni su okusom najdraži zeleni čajevi, nezaslađeni, naravno. Nikad ne stavljam šećer ni u kavi ni u čajeve, totalno mi izmijeni okus.
By the way, jučer mi je frendica koja je ostala jedan dan kod mene osvijestila da sam tijekom cijelog dana popila sigurno 2l zelenog čaja. Mislim da imam problem.
Smanjila sam unos kave na neke normalne razine, međutim, izgleda da sam to samo supstituirala čajem...
By the way, jučer mi je frendica koja je ostala jedan dan kod mene osvijestila da sam tijekom cijelog dana popila sigurno 2l zelenog čaja. Mislim da imam problem.
Smanjila sam unos kave na neke normalne razine, međutim, izgleda da sam to samo supstituirala čajem...
Guest- Guest
ne razumijem zašto bi bilo potrebno cijeđenje, za dobar dio čajeva je dovoljno ubaciti hrpu listića ili cvjetova i politi vrilom vodom, dat's it.
prestani živjeti zdravoVegvísir wrote:Meni su okusom najdraži zeleni čajevi, nezaslađeni, naravno. Nikad ne stavljam šećer ni u kavi ni u čajeve, totalno mi izmijeni okus.
(ali mislim da ni s čim ne bi trebalo pretjerati opet)
Neke, poput zelenih i bijelih, definitivno treba procijediti jer se ne preporuča da stoje duže od 2-5 minuta i nikako se ne smiju prelijevati kupućom vodom.
Guest- Guest
To znam čak i ja... Zato, dva puta dnevno po dva deci...Vegvísir wrote:Neke, poput zelenih i bijelih, definitivno treba procijediti jer se ne preporuča da stoje duže od 2-5 minuta i nikako se ne smiju prelijevati kupućom vodom.
Trinity-
2014-04-17
kic wrote:prestani živjeti zdravoVegvísir wrote:Meni su okusom najdraži zeleni čajevi, nezaslađeni, naravno. Nikad ne stavljam šećer ni u kavi ni u čajeve, totalno mi izmijeni okus.
(ali mislim da ni s čim ne bi trebalo pretjerati opet)
To mi je i sestra rekla... Zadnji put kad je bila kod mene i dopizdilo joj je što stalno pijem te čajeve i trudim se kuhati zdravo, samo me pogledala i rekla činjenicu i istinu kako ona ne pazi uopće i uvijek je superzdrava, a meni koja stalno nešto pazim i probirem uvijek je neko sranje.
Guest- Guest
Trinity wrote:To znam čak i ja... Zato, dva puta dnevno po dva deci...Vegvísir wrote:Neke, poput zelenih i bijelih, definitivno treba procijediti jer se ne preporuča da stoje duže od 2-5 minuta i nikako se ne smiju prelijevati kupućom vodom.
Joj, ja napravim onu šalicu od pola litre i onda lagano pijuckam... i tako nekoliko puta tijekom dana.
Nekad čak i ponesem sa sobom, umjesto boce vode...
Guest- Guest
Od novoisprobanih, ovaj čaj mi je jako fin, iako je u filter vrećicama...
Guest- Guest
Volim cajeve i u zadnje vrijeme popodnevnu kavu mijenjam sa soljom caja sa medom.....bez meda nema sanse.....kako pijem jako slatku kavu ovo mi je super alternativa.....volim biljne i nekad vocne,zelene i crne ne podnosim jer su mi pre jaki.....volim iz rinfuze caj ali mi se cesto ne da zajebavati sa cjedjenjem pa koristim vecinom filtere.....volim koprivu,kadulju i mjesane biljne najvise....
käsepappeltee obozavam al ne znam kako se kaze na nasi.....smiri i mene i zeludac.....
käsepappeltee obozavam al ne znam kako se kaze na nasi.....smiri i mene i zeludac.....
Guest- Guest
za sto je dobra ta kadulja ?
a kopriva ?
da li je istina da tih 'ljekovitih' cajeva nije dobro previse pit ?
nikad nisam bila neki kavopija, cajopija jos manje
kad bi popila kavu, to bi bilo s mlijekom i jaaaaako puno cukra
danas se to promijenilo :D
ako i popijem salicu kave, onda je to crna i bez secera, a caj s malom zlicom meda
caj obavezno pijem pred spavanje
nastojim uvijek neki drugi isprobat
zeleni s dodacima mente i ruze, sumsko voce, kamilica, sipak, vanilija, crni, ma mislim da ne postoji neki koji ne volim
ponekad stavim i zlicicu ulja od crnog kima u caj
a kopriva ?
da li je istina da tih 'ljekovitih' cajeva nije dobro previse pit ?
nikad nisam bila neki kavopija, cajopija jos manje
kad bi popila kavu, to bi bilo s mlijekom i jaaaaako puno cukra
danas se to promijenilo :D
ako i popijem salicu kave, onda je to crna i bez secera, a caj s malom zlicom meda
caj obavezno pijem pred spavanje
nastojim uvijek neki drugi isprobat
zeleni s dodacima mente i ruze, sumsko voce, kamilica, sipak, vanilija, crni, ma mislim da ne postoji neki koji ne volim
ponekad stavim i zlicicu ulja od crnog kima u caj
betty.boop-
2015-01-23
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Page 1 of 6