Litvanci plaču jer moraju služiti vojsku
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Litvanci plaču jer moraju služiti vojsku
http://www.trueactivist.com/14-powerful-photos-of-men-reacting-to-the-new-mandatory-lithuanian-army-draft/2/
Kermit-
2014-04-17
Re: Litvanci plaču jer moraju služiti vojsku
"Can you imprison a man’s choice and call it free living?"
On May 11th, 2015, more than 37,000 men between the ages of 19-26 woke up to find their surnames on Lithuania’s compulsory military service list. 3,000 were needed for the first wave of recruits, but 2/3 of the first group were filled by volunteers. Some of the men took to social media to express their thoughts on what was being called a sudden and random ‘lottery.’
But perhaps most disturbing was the public’s response to the expressed feelings of those men who did not want to join the army. They were called “unmanly,” “cowardly,” “disgraceful,” etc. This negativity caught the attention of two women in Lithuania who decided to use photography to lend depth into the very controversial topic.
Lithuanian Actress and TV host Beata Tiskevic-Hasanova and Lithuanian photographer and political science student Neringa Rekasiute began capturing portraits of men suddenly conscripted into the Lithuanian army just a few short months ago.
The two women gathered 14 random men, aged 17-28, and took their photographs. In the portraits, the men are captured crying in military uniforms. It’s an understatement to say the images evolve beyond words and are very moving.
Beata and Neringa thought this project would be a good way to show how dangerous gender expectations are: a man is expected to be rational, emotionless, and aggressive. But if that is the gender stereotype we accept and allow to rule our masculine-driven world, little will be resolved through the way of conflict.
It is very important that we, as a collective, teach men to express their emotions and not force a stereotypical archaic role onto them.
Every picture is accompanied by the models’ quotes. They are expressing their opinions about what it is to be manly and how it relates to going to the army.
On May 11th, 2015, more than 37,000 men between the ages of 19-26 woke up to find their surnames on Lithuania’s compulsory military service list. 3,000 were needed for the first wave of recruits, but 2/3 of the first group were filled by volunteers. Some of the men took to social media to express their thoughts on what was being called a sudden and random ‘lottery.’
But perhaps most disturbing was the public’s response to the expressed feelings of those men who did not want to join the army. They were called “unmanly,” “cowardly,” “disgraceful,” etc. This negativity caught the attention of two women in Lithuania who decided to use photography to lend depth into the very controversial topic.
Lithuanian Actress and TV host Beata Tiskevic-Hasanova and Lithuanian photographer and political science student Neringa Rekasiute began capturing portraits of men suddenly conscripted into the Lithuanian army just a few short months ago.
The two women gathered 14 random men, aged 17-28, and took their photographs. In the portraits, the men are captured crying in military uniforms. It’s an understatement to say the images evolve beyond words and are very moving.
Beata and Neringa thought this project would be a good way to show how dangerous gender expectations are: a man is expected to be rational, emotionless, and aggressive. But if that is the gender stereotype we accept and allow to rule our masculine-driven world, little will be resolved through the way of conflict.
It is very important that we, as a collective, teach men to express their emotions and not force a stereotypical archaic role onto them.
Every picture is accompanied by the models’ quotes. They are expressing their opinions about what it is to be manly and how it relates to going to the army.
Kermit-
2014-04-17
Ovaj je i pametnjaković pa kaže:
""Can you imprison a man’s choice and call it free living?"
DANAS, 28: In my opinion, the archaic times when a man was supposed to kill a buffalo and drag it home to his family are long over. I think that army is not a bad thing in general, but a compulsory one is definitely not a good thing either. Especially when the government announced it so suddenly without any public debate or preparation. A system should be introduced, one should know at school that there is a possibility to serve in the army, one should grow up with this idea."
Jebo mi mu debelu litvansku mamicu
Kermit-
2014-04-17
Fuck the army, ne bi se borija za socijalističku državu ni da me vataju po svitu ka dezertera.
2014-04-16
moj svekar plače na sapunice..i on se oslobodija vojske..mom mužu je to crnjak pa pokušava bit što ekstremniji mačo..jide kokoš skupa sa kostima da ne ispadne njonjav..itd..
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
..plakalo se i prije...naocito kad se islo u jna..neki od srece a neki od tuge
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
plakanje ima veze sa veličinom testisa i proizvodnjom testosterona, što su testisi manji i što proizvode manje testosterona to će muškarac biti sličniji ženi po svom ponašanju
Guest- Guest
A, kolika su mu jaja?frakcija wrote:moj svekar plače na sapunice..i on se oslobodija vojske..mom mužu je to crnjak pa pokušava bit što ekstremniji mačo..jide kokoš skupa sa kostima da ne ispadne njonjav..itd..
2014-04-16
neam pojma, iako sveki ima potrebu svako malo hvalit njegove spolne moći..mi začepimo uši i stisnemo oči..aben wrote:A, kolika su mu jaja?frakcija wrote:moj svekar plače na sapunice..i on se oslobodija vojske..mom mužu je to crnjak pa pokušava bit što ekstremniji mačo..jide kokoš skupa sa kostima da ne ispadne njonjav..itd..
2016-03-09
muškarcima s godinama pada proizvodnja testosterona, pogotovo ako su debeli
Guest- Guest
deda getting old wrote:muškarcima s godinama pada proizvodnja testosterona, pogotovo ako su debeli
koliko Ero brije na Kolindu..ta teorija i nije baš nešto...
Guest- Guest
ovisifrakcija wrote:neam pojma, iako sveki ima potrebu svako malo hvalit njegove spolne moći..mi začepimo uši i stisnemo oči..aben wrote:A, kolika su mu jaja?frakcija wrote:moj svekar plače na sapunice..i on se oslobodija vojske..mom mužu je to crnjak pa pokušava bit što ekstremniji mačo..jide kokoš skupa sa kostima da ne ispadne njonjav..itd..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Najbolje na liječničkom za vojsku uronit ih u posudu s vodom i koliko budu velika odrediti koji rod će biti.aben wrote:A, kolika su mu jaja?frakcija wrote:moj svekar plače na sapunice..i on se oslobodija vojske..mom mužu je to crnjak pa pokušava bit što ekstremniji mačo..jide kokoš skupa sa kostima da ne ispadne njonjav..itd..
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
mutava baštarda wrote:Najbolje na liječničkom za vojsku uronit ih u posudu s vodom i koliko budu velika odrediti koji rod će biti.aben wrote:A, kolika su mu jaja?frakcija wrote:moj svekar plače na sapunice..i on se oslobodija vojske..mom mužu je to crnjak pa pokušava bit što ekstremniji mačo..jide kokoš skupa sa kostima da ne ispadne njonjav..itd..
2016-03-09
Misli sun ti na muža:), al svejedno,frakcija wrote:neam pojma, iako sveki ima potrebu svako malo hvalit njegove spolne moći..mi začepimo uši i stisnemo oči..aben wrote:A, kolika su mu jaja?frakcija wrote:moj svekar plače na sapunice..i on se oslobodija vojske..mom mužu je to crnjak pa pokušava bit što ekstremniji mačo..jide kokoš skupa sa kostima da ne ispadne njonjav..itd..
Svekrva možda kompenziro, ko ča i i tvoj muž očito kompeziro zbog oca,
Jo imun uvid u otprilike 15 pari jaja, i zanimljivo je da su dvo nojagresivnija un s nojvećima i un s nojmanjima. Ostali su nekako random zastupljeni. Jednostavno, neki s velikin jojima grizu sve ok bsebe pod testosteronskim udarima, al neki ne osićaju potribu gristi kosti jer valjda nisu ugroženi, a ovi s molima neki grizu da kompeziraju, a neki ništa jer su u principu ženske.
Tu na forumu bi escaped tribo imati nojveća jaja, a deboto i jušto nojmanja.
2014-04-16
a ćo mi imaš mislit na muža pogrdo? :Daben wrote:Misli sun ti na muža:), al svejedno,frakcija wrote:neam pojma, iako sveki ima potrebu svako malo hvalit njegove spolne moći..mi začepimo uši i stisnemo oči..aben wrote:A, kolika su mu jaja?frakcija wrote:moj svekar plače na sapunice..i on se oslobodija vojske..mom mužu je to crnjak pa pokušava bit što ekstremniji mačo..jide kokoš skupa sa kostima da ne ispadne njonjav..itd..
Jo imun uvid u otprilike 15 pari jaja, i zanimljivo je da su dvo nojagresivnija un s nojvećima i un s nojmanjima. Ostali su nekako random zastupljeni. Jednostavno, neki s velikin jojima grizu sve ok bsebe pod testosteronskim udarima, al neki ne osićaju potribu gristi kosti jer valjda nisu ugroženi, a ovi s molima neki grizu da kompeziraju, a neki ništa jer su u principu ženske.
2016-03-09
A ne fali ni tebi testosterona, vidin:)frakcija wrote:a ćo mi imaš mislit na muža pogrdo? :Daben wrote:Misli sun ti na muža:), al svejedno,frakcija wrote:neam pojma, iako sveki ima potrebu svako malo hvalit njegove spolne moći..mi začepimo uši i stisnemo oči..aben wrote:A, kolika su mu jaja?frakcija wrote:moj svekar plače na sapunice..i on se oslobodija vojske..mom mužu je to crnjak pa pokušava bit što ekstremniji mačo..jide kokoš skupa sa kostima da ne ispadne njonjav..itd..
Nis ti ga misli preoteti, samo razvijun dalje dedalosovu znanost:)
2014-04-16
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Za vojni rok su najviše oni koji ga ne moraju služiti
» epikur . kako te nije sramota služiti SOCIJALISTIČKOM RASIZMU
» Poljska: Zbogom neoliberalizmu, ekonomska politika treba služiti građanima!
» ideja da će poklanjanjem vrijednih nekretnina Katoličkoj crkvi imovina služiti ljudima, jedna je od zabavnijih izjava godine
» Kad kim plače, svi plaču...
» epikur . kako te nije sramota služiti SOCIJALISTIČKOM RASIZMU
» Poljska: Zbogom neoliberalizmu, ekonomska politika treba služiti građanima!
» ideja da će poklanjanjem vrijednih nekretnina Katoličkoj crkvi imovina služiti ljudima, jedna je od zabavnijih izjava godine
» Kad kim plače, svi plaču...
Page 1 of 3