ITALIJANSKI GENERAL DEL VEKIO: Srbe su klali, a mi smo ćutali o tome
Page 1 of 1
ITALIJANSKI GENERAL DEL VEKIO: Srbe su klali, a mi smo ćutali o tome
SVEDOK UŽASNOG STRADANJA NA KOSMETU U JUNU 1999. GODINE
[size=49]ITALIJANSKI GENERAL DEL VEKIO: Srbe su klali, a mi smo ćutali o tome[/size]
POLITIKA12:19, 13.06.2016.350
[url=https://twitter.com/share?url=http://www.kurir.rs/vesti/politika/italijanski-general-del-vekio-srbe-su-klali-a-mi-smo-cutali-o-tome-clanak-2306167&text=ITALIJANSKI GENERAL DEL VEKIO: Srbe su klali, a mi smo %C4%87utali o tome][/url]
Nekadašnji italijanski general Mauro del Vekio, koji je sa svojom jedinicom među prvima ušao na Kosovo u junu 1999, odmah po potpisivanju Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu i okončanju bombardovanja SRJ, potvrdio je jezivu istinu o stradanju, istrebljivanju i masakriranju Srba na Kosovu, a o čemu godinama nije smeo da govori jer mu je strogo bilo zabranjeno.
Del Vekio je u međuvremenu napustio vojni angažman i ušao u političke vode, a njegovo stravično svedočenje - potkrepljeno fotografijama užasnih zločina nad Srbima na koje su nailazili on i njegovi vojnici - objavljeno je u uglednom italijanskom magazinu Panorama u decembru 2008. godine.
ITALIJANSKI ISTORIČAR OTKRIVA: Zašto je Milošević predstavljen kao Hitler, a Srbi kao novi nacisti
General Del Vekio bio je među prvim stranim zvaničnicima koji su posvedočili i o zločinima koji su se dešavali u Žutoj kući - mestu najvećeg užasa na kojima su teroristi OVK otetim Srbima vadili organe i prodavali ih na crnom tržištu.
[url=http://www.yugofile.org.uk/pdfs/PANORAMA 20081218.pdf]SVEDOČENJE GENERALA DEL VEKIJA MOŽETE PROČITATI OVDE[/url]
Del Vekio je po okončanju bombardovanja SRJ ušao na Kosovo sa svojom jedinicom od 7.000 vojnika. Bilo je to u junu 1999. i tada su ga, kako je i sam posvedočio Panorami, izveštaji o telima zaklanih i izmasakriranih Srba i Roma svakog jutra sačekivali na stolu. U to vreme, on o tome nije smeo ni da progovori, bilo mu je strogo zabranjeno:
"Zaticali smo napuštene srpske kuće koje su bile ili sravnjene sa zemljom ili spaljene. Albanci su napadali i crkve i manastire, a cilj im je bio da zatru svaki trag srpskog prisustva i postojanja na Kosovu... Ubistava je bilo i kasnije, ali ne tako često. Srbi koji su u to vreme i dalje bili na Kosovu, koji nisu pobegli, svaki dan su rizikovali da budu ubijeni ili silovani", ispričao je Del Vekio potkrepljujući svoju priču fotografijama izmasakriranih srpskih tela koje su on i njegovi vojnici snimili na Kosmetu.
Foto: Printscreen
REPUBLIKA SRPSKA SE PRIPAJA SRBIJI, RUSI DOLAZE, PA SLEDI HAOS: Mračna prognoza britanskog diplomate
"Srpske leševe niko nije sklanjao i nalazili smo ih na svim mogućim mestima. Majke i žene otetih Srba molile su tamošnju stranu upravu da im nađu muževe i sinove, ali većina njih nikada nije pronađena, čak ni njihova tela - rekao je nekadašnji general, a italijanska Panorama objavila da frapantan podatak da je 70 odsto Srba oteto po okončanju neprijateljstava, znači posle juna 1999.
MRAČNE PROGNOZE BIVŠEG ZVANIČNIKA CIA: Granice na Balkanu još će se menjati
Panorama je tada objavila i da poseduje fotografije koje su pronašli vojnici Unmika u Dečanima 2003. godine, ali da ne može da ih objavi jer su prizori na njima neljudski stravični. Na njima se vide nasmejani pripadnici OVK sa odsečenom glavom srpskog rezerviste, a na drugoj sa čak dve odsečene srpske glave.
periodu kada su nastale fotografije, kako list piše, ta zona je bila pod komandom zločinca Ramuša Haradinaja, koga je u aprilu 2013. godine Haški tribunal oslobodio optužbi. Svedoci koji su ga optuživali umrli su u čudnim nesrećama ili im je ozbiljno prećeno.
(EPK/Panorama)
http://www.kurir.rs/vesti/politika/italijanski-general-del-vekio-srbe-su-klali-a-mi-smo-cutali-o-tome-clanak-2306167
Serbinho-3- Posts : 27698
2014-08-25
Re: ITALIJANSKI GENERAL DEL VEKIO: Srbe su klali, a mi smo ćutali o tome
Dobro je da nisu ove bez glava osudili u Hagu za ratne zlocine, dobro su jos prosli.
Serbinho-3- Posts : 27698
2014-08-25
šćiptarska posla
A tu - žutu kuću - su srušili čini mi se, zar ne
A tu - žutu kuću - su srušili čini mi se, zar ne
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
kolo srece se okrece , prvo su srbi ubijali ,klali ,pljackali pa onda im albanci istom mjerom vratili ... nek prestanu pizditi dobili su sto su zakuhali 1
Clone Stormtrooper-
2016-02-19
Pročitavši naslov,pomislio sam da se radi o razdoblju između 1941/43god. kada su Talijani nemušto promatrali ustaške pokolje nad nedužnom srpskom nejači sve od Ogulina pa do Boke Kotorske.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Rekoh ja...Kuće na Kosovu su naglo pojeftinile.
Baš se pitam zbog čega.
Baš se pitam zbog čega.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Treba pobiti i raseliti Albance, samo da bi Srbi bili zadovoljni. Serbinjo tako nekako planira
Guest- Guest
Talijanske kukavice, samo gledaju, nista ne pomazu
dijagram-
2015-08-09
Pa ne kaže džabe ona stara pjesma da su "Latini stare varalice".
2014-04-22
Treba samo pratiti narodnu epiku.
2014-04-22
Sve do jednog. Nema većeg nesoja.kofein wrote:Treba pobiti i raseliti Albance, samo da bi Srbi bili zadovoljni. Serbinjo tako nekako planira
Mislim kako bi majčica Srbija trebala tužiti Italiju zbog ustaškog genocida nad nedužnom srpskom nejači.Pavelić je pripreman i doveden iz Italije da upravlja u marionetskoj NDH,što znači da su Talijani obučili i doveli ustaše da pokolju pravoslavne šizmatike a to je stoljetna politika Vatikana i rimskih papa.
Znači nije antifašistička Hrvatska(stvorena Zavnohom) ta koju Srbi trebaju tužiti za genocid,već Italiju a i Vatikan.
Znači nije antifašistička Hrvatska(stvorena Zavnohom) ta koju Srbi trebaju tužiti za genocid,već Italiju a i Vatikan.
2015-07-23
Već u prvom redu Vatikan. Italiju uopće ne. Vatikan u sprezi sa AU imali su u planu pokatoličiti ne samo Srbiju,već i Rusiju.Iknar je gay wrote: Znači nije antifašistička Hrvatska(stvorena Zavnohom) ta koju Srbi trebaju tužiti za genocid,već Italiju a i Vatikan.
2014-04-22
Vatikan je ideološki a kraljevina Italija logistički krivac za ustaški genocid nad 750 000 nedužne srpske nejači.jastreb wrote:Već u prvom redu Vatikan. Italiju uopće ne. Vatikan u sprezi sa AU imali su u planu pokatoličiti ne samo Srbiju,već i Rusiju.Iknar je gay wrote: Znači nije antifašistička Hrvatska(stvorena Zavnohom) ta koju Srbi trebaju tužiti za genocid,već Italiju a i Vatikan.
2015-07-23
tako je , Italiju i Vatikan,, zavera :D
2014-04-12
Evo,Švabe su se usudili i držnuli osuditi turski genocid nad Armencima a kada će se usuditi osuditi i genocid nad Srbima u kojem su i oni dali velik zamah.
Bundestag pod hitno treba donijeti osuđujuću rezlociju spram vatikansko-ustaškog genocida nad nedužnom srpskom nejači.
Bundestag pod hitno treba donijeti osuđujuću rezlociju spram vatikansko-ustaškog genocida nad nedužnom srpskom nejači.
2015-07-23
dzango wrote:Sve do jednog. Nema većeg nesoja.kofein wrote:Treba pobiti i raseliti Albance, samo da bi Srbi bili zadovoljni. Serbinjo tako nekako planira
Džango, ti bi genocidiso? :D Oslobodio vas zapad muke i brige.
Guest- Guest
A kako ono svaki put završi...Izdaja! Bjež'te noge posrat će vas guzica...:)kofein wrote:dzango wrote:Sve do jednog. Nema većeg nesoja.kofein wrote:Treba pobiti i raseliti Albance, samo da bi Srbi bili zadovoljni. Serbinjo tako nekako planira
Džango, ti bi genocidiso? :D Oslobodio vas zapad muke i brige.
darth_vader-
2014-04-17
dzango wrote:Sve do jednog. Nema većeg nesoja.kofein wrote:Treba pobiti i raseliti Albance, samo da bi Srbi bili zadovoljni. Serbinjo tako nekako planira
Nešto slično je AS rekao za vas...
» "D*bilčino, letuješ na mestu gde su klali Srbe"
» Napali srpskog glumca zbog odmora u Hrvatskoj: "Što ćeš s ustašama, tu su klali Srbe"
» Bugarski general: Rusi naoružavaju Srbe, a nama NATO ništa
» Domagoj Tolić: general Dudaković je zapovjedio ‘Odvedite generala HVO-a na spavanje!’; Nakon toga general Vlado Šantić zvjerski je mučen i ubijen
» Opet Dodik i Del Vekio
» Napali srpskog glumca zbog odmora u Hrvatskoj: "Što ćeš s ustašama, tu su klali Srbe"
» Bugarski general: Rusi naoružavaju Srbe, a nama NATO ništa
» Domagoj Tolić: general Dudaković je zapovjedio ‘Odvedite generala HVO-a na spavanje!’; Nakon toga general Vlado Šantić zvjerski je mučen i ubijen
» Opet Dodik i Del Vekio
Page 1 of 1