Potaknuo ga loš rad Turističke zajednice: dovodi Ruse u Hrvatsku, a od toga nema ni rublje
Page 1 of 1
Potaknuo ga loš rad Turističke zajednice: dovodi Ruse u Hrvatsku, a od toga nema ni rublje
Da imamo više turističkih djelatnika nego što govore službene brojke potvrđuje nam i primjer splitskog studenta Mate Perkovića koji samoinicijativno radi na turističkoj promociji Splita i okolice koristeći se društvenim mrežama naročito kada su ruski turisti u pitanju.
Mate je, ničim neizazvan što bi se reklo, odlučio usavršavati ruski jezik koji uči već treću godinu, preko interneta, pa je ispalo da mu se svakodnevno javljaju turisti ruskog govornog područja postavljajući mnogobrojna pitanja vezana uz Split i Dalmaciju koja im je očito, sve zanimljivija destinacija.
- Nemam apartmane za iznajmljivanje, niti to radim za ikoga. Ispalo je sasvim slučajno. Ne dolazim iz turističkog sektora, tek sam student strojarstva na FESB-u gdje završavam diplomski rad. Kako učim ruski, palo mi je na pamet da unapređujem znanje jezika preko društvenih mreža, prvenstveno Instagrama prilagođenog ruskim turistima (https://www.instagram.com/matep1700), i to potaknut lošim radom Turističke zajednice grada Splita koja se slabo koristi društvenim mrežama. Odabrao sam Instagram jer se kao vizualna platforma s više od 400 milijuna korisnika s pravom može nazvati najboljim turističkim vodičem. Uostalom, iz Instagrama su nedavno objavili da je Rusija ušla u top 5 zemalja po broju korisnika - priča nam Mate koji u ćaskanju s Rusima koristi hashtagove preko kojih se jako brzo može pregledati ponuda grada i okolice.
Iako, priznaje, nije profesionalni fotograf, Mate se trudi snimiti lijepe fotografije našeg grada, a cijelu priču proširio je i na Twitter, Facebook i YouTube.
- Ono što me iznenadilo jest činjenica da tim ljudima nedostaje informacija! Pregledavajući turističke zajednice i njihovo reklamiranje, ispada da im je, općenito, problem pokrenuti profile na više stranih jezika, a nažalost, oni to nisu u stanju kvalitetno odraditi niti na engleskom! Pa sam Instagram ima više od 400 milijuna korisnika, a kad pogledate profile domaćih turističkih zajednica, imate dojam da su postavljene reda radi, objave su neredovite, slike često neatraktivne, a takva promidžba uopće ne izaziva reakcije, što se vidi po broju lajkova i komentara. Split je tu gotovo najgori među ostalim većim gradovima - kritičan je Mate koji kao pozitivan primjer navodi tek grad Zadar koji je odnedavno više pažnje posvetio Instagramu.
Dok TZ Zadar na facebooku ima 19.314 fanova, TZ Split ih ima tek 8484, TZ Omiš 19.568, a TZ Dubrovnik 25.389.
- Nisam htio biti zlonamjeran već samo uputiti dobronamjernu kritiku turističkim djelatnicima koji znaju strane jezike da se pokrenu i više daju truda oko promocije grada. Društvene mreže su važne kada je u pitanju promocija destinacije. Turisti često pod utjecajem objavljenih fotografija mjenjaju već isplanirano putovanje. Cilj svega je učiniti Split i okolicu pristupačnim turistima koji su prisutni na društvenim mrežama u potrazi za informacijama. Konačno, nije problem da se svaki dan stavi neka objava na više jezika, i to na svim društvenim mrežama koje su postavljene kao promidžba - poručuje Mate Perković.
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/313851/dovodi-ruse-u-hrvatsku-a-od-toga-nema-ni-rublje
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Potaknuo ga loš rad Turističke zajednice: dovodi Ruse u Hrvatsku, a od toga nema ni rublje
as se čudi što državni sektor koji je preplaćen porezima , kurca neradi.. gle čuda, di on to živi pa da se čudi preplaćenom državnom sektoru koji uzima puno para a daje malo za uzvrat :D dobro došao u RH
Guest- Guest
Re: Potaknuo ga loš rad Turističke zajednice: dovodi Ruse u Hrvatsku, a od toga nema ni rublje
U biti pajdo radi njihov posao al ono opet razlog ucenja ruskog jezika je mašinski strojevi jer Rusi imaju dobru literaturu kad su te stvari u pitanju i onda je to njega privuklo i pajdo naucija ruski a ovo mu je onako usput plus još vježba ruski jezik.
Meni je otac inžinjer strojarstva pa znam da je ruska literatura kad je strojarstvo u pitanju vrh a ovaj to studira. Iako to nije nigdje receno znam ja šta je njega uopce potaklo na ucenje tog jezika : ruska literatura na tematici strojarstva .....koje se ocito nemjenja jer je ta osnova tj ti zakoni ono nema se tu šta ta osnova minjat.
U bivšoj Jugi smo ti mi to sve preuzeli od Rusa ....drug Tito , komunisticka partija , radništvo i te šeme ....šta je ona Juga imala na tu tematiku jel ? Prakticki malo i ništa a sve šta se uzelo se kopiralo se od Rusa tako da ti je ta literatura od prije 50 godina jednostavnija i lakša za shvatit nego ova neka nova koja je napisana kao da ti u startu to znaš.
Ruska literatura na tematici strojarstva : svijetski vrh.....broj 1.
Meni je otac inžinjer strojarstva pa znam da je ruska literatura kad je strojarstvo u pitanju vrh a ovaj to studira. Iako to nije nigdje receno znam ja šta je njega uopce potaklo na ucenje tog jezika : ruska literatura na tematici strojarstva .....koje se ocito nemjenja jer je ta osnova tj ti zakoni ono nema se tu šta ta osnova minjat.
U bivšoj Jugi smo ti mi to sve preuzeli od Rusa ....drug Tito , komunisticka partija , radništvo i te šeme ....šta je ona Juga imala na tu tematiku jel ? Prakticki malo i ništa a sve šta se uzelo se kopiralo se od Rusa tako da ti je ta literatura od prije 50 godina jednostavnija i lakša za shvatit nego ova neka nova koja je napisana kao da ti u startu to znaš.
Ruska literatura na tematici strojarstva : svijetski vrh.....broj 1.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Similar topics
» crtica iz turisticke zajednice
» Putin poslao zahtjev Bugarskoj: Hoću rublje ili nema plina za vas
» Vigilare u Hrvatsku dovodi kardinala kojeg se zbog ekstremizma oko pobačaja "odrekao" i Papa
» "Nema više puno toga njemačkog“
» Nakon Nazarbajeva nema mjesta za Ruse u Kazastanu
» Putin poslao zahtjev Bugarskoj: Hoću rublje ili nema plina za vas
» Vigilare u Hrvatsku dovodi kardinala kojeg se zbog ekstremizma oko pobačaja "odrekao" i Papa
» "Nema više puno toga njemačkog“
» Nakon Nazarbajeva nema mjesta za Ruse u Kazastanu
Page 1 of 1