Što je to nacionalni interes?
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Što je to nacionalni interes?
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/vecina-u-mostu-bit-ce-protiv-davanja-podrske-karamarku/4104738/
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Što je to nacionalni interes?
da sjasi kurta a uzjasi murta...
2015-09-08
...da ina ode od mađara a zavrsi u rukama rusa ili amera
2015-09-08
...da se hrvatska rastrancira na par regija...pa kud koji mili moji
2015-09-08
....da svatko u svom selu bude serif
2015-09-08
....da zmirimo na teritorijalne pretenzije radi poslova tedeskija ili todorica...
2015-09-08
...da nam je vazniji pederski zivot zapada nego drzati do svoje tradicije
2015-09-08
....da je moj sokol maric a njegov bilic-eric..
2015-09-08
..ne kuzim sto je to nacionalni interes...da je bolji moj tajkun nego njegov...da je moj manje krao a njegov vise..
2015-09-08
..da se unisti ili dokrajci ratno zrakoplovstvo,izbusi jadran i prodaje oruzje đihadistima..sto ej to nacionalni interes..glup sam...da odglumim crvenkastog
2015-09-08
Upravo u tom grmu i leži zec. Kad ste učinili posljednji put neko dobro za drugoga, bez ikakvih kalkulacija, ne očekujući išta za uzvrat, ne tražeći ništa za sebe? Kad ste pročitali ili čuli u medijima da je netko učinio nešto za drugoga, a da pri tome ne gleda vlastitu korist? Ne radi se samo o nacionalnom interesu. Naprosto se radi o ljudima, o duhu vremena. Ja prvi se ne sjećam kada sam učinio neko dobro za drugoga ne kalkulirajući koliko će me to koštati, i to je sramota. Ovdje se čak ne radi toliko o ekonomiji, koliko o elementarnoj ljudskosti. Mi kao društvo ne postojimo, a htjeli bi smo biti država, i to uspješna. Kao pojedinci, kao ljudi, očekujemo da nam se sve servira na pladnju, i razmaženi smo. Jednako tako, uživamo u tlačenju drugoga ili okrećemo glavu od ljudske patnje. Ne radi se o tome hoćemo li nazvati nekakav broj za vrijeme kakve humanitarne akcije radi nabave nekog skupog medicinskog aparata ili omogućiti nekom djetetu skupu operaciju u Švicarskoj koja mu može spasiti život. Od nas se ne očekuju veliki iskoraci koji će se društveno slaviti, koji će dobro zvučati u medijima, niti nam trebaju veliki izazovi da bi smo pokazali svoju vrijednost. Svoju vrijednost pokazujemo svaki dan u malim stvarima, ili ju uopće ne pokazujemo. Od čovjeka, od pojedinca i njegova stava i odnosa prema životu, prema sebi i prema drugim ljudima sve započinje i sve završava. Ako smo tu falični, nema političara, heroja ili Boga koji će nas spasiti - već smo propali i kao narod i kao država, ali prije svega kao ljudi.vuksadinare wrote:da sjasi kurta a uzjasi murta...
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Imamo velika očekivanja, ali nemamo potencijala da ih ostvarimo, i ne činimo ništa da poboljšamo sebe ili svoju okolinu. Ali sa strašću bacamo kamenje na one koji rade na sebi ili pokušavaju nešto promijeniti. Danas je to Most, sutra je to Živi zid, prekosutra je...nebitno. Lakše je mahati zastavom ili ideologijom, ratovati simbolima kolektivne (ne)svijesti. Ali jednom kad iscrpimo sve te simbole, morat ćemo jednom stati pred ogledalo, hoće li nam se svidjeti što ćemo vidjeti? Pred ovim svemirom nismo odgovorni ni kao država ni kao društvo, već kao pojedinci, kao individue i osobe s imenom i prezimenom. I neće biti partije koja će nas moći zaštititi, ta sve će partije biti zločinačke!melkior wrote:Upravo u tom grmu i leži zec. Kad ste učinili posljednji put neko dobro za drugoga, bez ikakvih kalkulacija, ne očekujući išta za uzvrat, ne tražeći ništa za sebe? Kad ste pročitali ili čuli u medijima da je netko učinio nešto za drugoga, a da pri tome ne gleda vlastitu korist? Ne radi se samo o nacionalnom interesu. Naprosto se radi o ljudima, o duhu vremena. Ja prvi se ne sjećam kada sam učinio neko dobro za drugoga ne kalkulirajući koliko će me to koštati, i to je sramota. Ovdje se čak ne radi toliko o ekonomiji, koliko o elementarnoj ljudskosti. Mi kao društvo ne postojimo, a htjeli bi smo biti država, i to uspješna. Kao pojedinci, kao ljudi, očekujemo da nam se sve servira na pladnju, i razmaženi smo. Jednako tako, uživamo u tlačenju drugoga ili okrećemo glavu od ljudske patnje. Ne radi se o tome hoćemo li nazvati nekakav broj za vrijeme kakve humanitarne akcije radi nabave nekog skupog medicinskog aparata ili omogućiti nekom djetetu skupu operaciju u Švicarskoj koja mu može spasiti život. Od nas se ne očekuju veliki iskoraci koji će se društveno slaviti, koji će dobro zvučati u medijima, niti nam trebaju veliki izazovi da bi smo pokazali svoju vrijednost. Svoju vrijednost pokazujemo svaki dan u malim stvarima, ili ju uopće ne pokazujemo. Od čovjeka, od pojedinca i njegova stava i odnosa prema životu, prema sebi i prema drugim ljudima sve započinje i sve završava. Ako smo tu falični, nema političara, heroja ili Boga koji će nas spasiti - već smo propali i kao narod i kao država, ali prije svega kao ljudi.vuksadinare wrote:da sjasi kurta a uzjasi murta...
2015-08-09
Nacionalni interes bit će reforma rada, obazovanja, zdravstva i mirovinska reforma te demografska obnova. Na tome pada ili opstaje svaki nacionalni interes, država i društvo u cjelini. Nitko se nikada ozbiljno u ovoj zemlji nije pozabavio pravosuđem, ono je uvijek bilo poluga vlasti i moćnih partikularnih lobija i interesa. Ja sam otpisao ovu državu, digao ruke od nje. Pokušavam se baviti stvarima na koje mogu utjecati.vuksadinare wrote:http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/vecina-u-mostu-bit-ce-protiv-davanja-podrske-karamarku/4104738/
2015-08-09
Meni ina se ne smije prodavati samo iz jednog strateskog interesa- vojnog....a ako je strateski interes ponovno uhljebljivanje podobnih...sto se mene tice mogu je prodat i busmanima
2015-09-08
INA je dugoročno ionako izgubljena. Hrvatska je odavno izgubila većinski paket dionica, upravljačka prava i nitko se dobrovoljno, a naročito Mađari toga neće odreći. I da nisu Mađari, bili bi neki drugi. INA je proliveno mlijeko - nikada se neće moći vratiti u bocu.vuksadinare wrote:Meni ina se ne smije prodavati samo iz jednog strateskog interesa- vojnog....a ako je strateski interes ponovno uhljebljivanje podobnih...sto se mene tice mogu je prodat i busmanima
2015-08-09
Što će biti kada i ako se pokaže da je MOL financirao HDZ-ovu predizbornu kampanju? Što će biti kada i ako Lozančić ili CIA preko Nacionala ispliva s dokumentima?melkior wrote:INA je dugoročno ionako izgubljena. Hrvatska je odavno izgubila većinski paket dionica, upravljačka prava i nitko se dobrovoljno, a naročito Mađari toga neće odreći. I da nisu Mađari, bili bi neki drugi. INA je proliveno mlijeko - nikada se neće moći vratiti u bocu.vuksadinare wrote:Meni ina se ne smije prodavati samo iz jednog strateskog interesa- vojnog....a ako je strateski interes ponovno uhljebljivanje podobnih...sto se mene tice mogu je prodat i busmanima
2015-08-09
melkior wrote:Što će biti kada i ako se pokaže da je MOL financirao HDZ-ovu predizbornu kampanju? Što će biti kada i ako Lozančić ili CIA preko Nacionala ispliva s dokumentima?melkior wrote:INA je dugoročno ionako izgubljena. Hrvatska je odavno izgubila većinski paket dionica, upravljačka prava i nitko se dobrovoljno, a naročito Mađari toga neće odreći. I da nisu Mađari, bili bi neki drugi. INA je proliveno mlijeko - nikada se neće moći vratiti u bocu.vuksadinare wrote:Meni ina se ne smije prodavati samo iz jednog strateskog interesa- vojnog....a ako je strateski interes ponovno uhljebljivanje podobnih...sto se mene tice mogu je prodat i busmanima
Severina će popizdit od ljubomore.
Guest- Guest
Hrvatska ne želi otkupiti INU, MOL tri godine traži kupca, a na arbitražu Karamarko ionako ne može utjecati. Novi izbori, najbolje. Most je već dopizdio i bogu i vragu. Predviđam im potpuni potop na izborima.
ovi HDZovci su legalo nesposobnih uhljeba, lopova i ostaloga, jedini koji valjda je Hasanbegović
Guest- Guest
Most je ekipa koja bi jebala ali da ne udje....ili zagorski ne bi se stel nikom zamerit al bi popio jen gemist na tudji racunmarcellus wrote:Hrvatska ne želi otkupiti INU, MOL tri godine traži kupca, a na arbitražu Karamarko ionako ne može utjecati. Novi izbori, najbolje. Most je već dopizdio i bogu i vragu. Predviđam im potpuni potop na izborima.
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Nacionalni interes
» Koji je nacionalni interes u kupnji Ine? Pojeftinit će gorivo i prezervativi, a uvest će i popust za katolike i branitelje!
» Nacionalni egoizmi
» Frljicev 'krvavi nacionalni copor'
» Le Pen: "Srbija nema interes da uđe u EU"
» Koji je nacionalni interes u kupnji Ine? Pojeftinit će gorivo i prezervativi, a uvest će i popust za katolike i branitelje!
» Nacionalni egoizmi
» Frljicev 'krvavi nacionalni copor'
» Le Pen: "Srbija nema interes da uđe u EU"
Page 1 of 2