Mala Crna Gora i nezavisnost Velike Srbije
Page 1 of 1
Mala Crna Gora i nezavisnost Velike Srbije
Šta je Srbija dobila od crnogorske nezavisnosti?
Izvor: ANADOLIJA/Nihad Ibrahimkadic
Autor teksta:
Tadašnji predsednik Srbije, Boris Tadić, u otprilike baš ovo vreme, pre tačno 10 godina, nije bio pristalica crnogorske nezavisnosti. Smatra da je Srbija time izgubila izlaz na more, ali i smanjila manevar koji se ticao rešenja statusa Kosova. Sada razmišlja nešto drugačije…
http://rs.n1info.com/a162237/Vesti/Sta-je-Srbija-dobila-od-crnogorske-nezavisnosti.html#
Izvor: ANADOLIJA/Nihad Ibrahimkadic
Autor teksta:
Jovana Štetin
Tadašnji predsednik Srbije, Boris Tadić, u otprilike baš ovo vreme, pre tačno 10 godina, nije bio pristalica crnogorske nezavisnosti. Smatra da je Srbija time izgubila izlaz na more, ali i smanjila manevar koji se ticao rešenja statusa Kosova. Sada razmišlja nešto drugačije…
http://rs.n1info.com/a162237/Vesti/Sta-je-Srbija-dobila-od-crnogorske-nezavisnosti.html#
Re: Mala Crna Gora i nezavisnost Velike Srbije
Tvrdnja, da je Mala Crna Gora ustvari dala nezavisnost Velikoj Srbiji, je prije 10 godina
izgledala kao zaebantska šala. A evo, sad to isto tvrde i oni koji su se najviše protivili
samostalnosti Crne Gore. Ili su Srbi samo velemajstori kako se poraz slavi kao pobjeda.
izgledala kao zaebantska šala. A evo, sad to isto tvrde i oni koji su se najviše protivili
samostalnosti Crne Gore. Ili su Srbi samo velemajstori kako se poraz slavi kao pobjeda.
svakako je odvajanje c.gore politicki poraz srbije.
to je dokaz svopsteg potiskivnja srba sa obale.
što je realno nepravedno, ali, sila boga ne moli.
ne postoji ni jedan narod na svetu koji je na obali,
pred obalom najbrojniji, a da nema obalu.
epa, to smo mi, srbi, i jesu krivi englezi i t.d.
ja oduvek pisem: da nama glava stoji na panju
u dvoristu zapada, sekira je u njihovim rukama,
a mi im svakodnevno u oci kenjamo : ko vas jebe.
to nije moglo drugacije. mi smo zasluzni sto hrvatska
preuzima kontrolu neba od skoplja do zagreba,
preko c.gore.
nije zapad olicenje postenja, ali tu mo mi nemocni.
msm, da je ovo sto radimo, nepragmaticno, i da
pacamo zestoku cenu, a zasto, pa dobro, ja sam glup.
to je dokaz svopsteg potiskivnja srba sa obale.
što je realno nepravedno, ali, sila boga ne moli.
ne postoji ni jedan narod na svetu koji je na obali,
pred obalom najbrojniji, a da nema obalu.
epa, to smo mi, srbi, i jesu krivi englezi i t.d.
ja oduvek pisem: da nama glava stoji na panju
u dvoristu zapada, sekira je u njihovim rukama,
a mi im svakodnevno u oci kenjamo : ko vas jebe.
to nije moglo drugacije. mi smo zasluzni sto hrvatska
preko c.gore.
nije zapad olicenje postenja, ali tu mo mi nemocni.
msm, da je ovo sto radimo, nepragmaticno, i da
pacamo zestoku cenu, a zasto, pa dobro, ja sam glup.
Guest- Guest
srbija je okupirala i anektirala Crnu Goru nakon 1WW , pokusali su asimilirati crnogorce represalijama medjutim bio je jak crnogorski otpor koji su slomili tek komunisti nakon 45' i zamalo omogucili srbima da asimiliraju crnogorski narod
Clone Stormtrooper-
2016-02-19
Sumnjam. Za tako šta ti trebaju avioni koji zahvacaju taj prostor a ovi iz ZG ne zahvacaju ni srednju Dalmaciju a kamo li to.pizzon wrote: mi smo zasluzni sto hrvatska
preko c.gore.
Mislim da će ipak Italija imat air policing nad time a ne mi jer :
Dalmatinsko nebo čuvaju talijanski lovci
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/265329/dalmatinsko-nebo-cuvaju-talijanski-lovci
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
el zna neko ko su c.gorci,
odakle poticu ti ljudi,
ko je taj deo nazvao c.gorom.
c.gorci su posebnost, isto koliko i dalmatinci,
šumadinci, slavonci, vojvodjani ili moravci.
ali, nebitno, svako ima pravo da iskaze ono sto
oseca, ali i obavezu da drugome ne namece svoje.
tako i c.gorci, koji nisu naklonnjeni srbima,
moraju da uvaze realnost. drugo, c.gora,
bez srba, bila bi vrlo blizu makedonskog
scenraija.
odakle poticu ti ljudi,
scenraija.
Guest- Guest
crnogorci, dalmatinci, ličani..iste nošnje, isti običaji, slični zakonici..slična fizionomijapizzon wrote:el zna neko ko su c.gorci,
odakle poticu ti ljudi,
scenraija.
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Ako si mislio na ovaj dio da cemo mi kontrolirati njihovo nebo :
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:606332-Hrvatska-kontrola-crnogorskog-neba
Oni ce ga kontrolirat ......rijec je o radarima i tome .....povezano u jedno kao komandni centar al to je radi lakšeg pracenja neba nad ovim prostorima al air policing radi NATO tj tko je najbliži a to je dole uglanom Italija koja ima avio bazu na Otrantu.
.....
Otvaranje centra u Golubovcima bilo je planirano za petak, ali je odloženo zbog lošeg vremena.
U Ministarstvu odbrane ističu da se radi o nadzoru vazdušnog prostora Crne Gore koji je kompatibilan sa NATO sistemom za razmenu važnih informacija o situaciji u vazdušnom prostoru.
Vazduhoplovni operativni centar raspolaže radarskom slikom i podacima o civilnom vazdušnom saobraćaju, kao i podacima o regionalnom vazdušnom prostoru u saradnji sa NATO centrom za kontrolu i izveštavanje iz Zagreba!
---
Znaci razmjena ti je ono u oba smjera .....povezuju se ....suradnja.
Razmjena znaci i to da će kontrolori iz Golubovca dakle oni iz CG isto imat povratne informacije iz ovih drugih država tj njihovih agencija za kontrolu neba ( radari i osoblje koje to prati ).
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:606332-Hrvatska-kontrola-crnogorskog-neba
Oni ce ga kontrolirat ......rijec je o radarima i tome .....povezano u jedno kao komandni centar al to je radi lakšeg pracenja neba nad ovim prostorima al air policing radi NATO tj tko je najbliži a to je dole uglanom Italija koja ima avio bazu na Otrantu.
.....
Otvaranje centra u Golubovcima bilo je planirano za petak, ali je odloženo zbog lošeg vremena.
U Ministarstvu odbrane ističu da se radi o nadzoru vazdušnog prostora Crne Gore koji je kompatibilan sa NATO sistemom za razmenu važnih informacija o situaciji u vazdušnom prostoru.
Vazduhoplovni operativni centar raspolaže radarskom slikom i podacima o civilnom vazdušnom saobraćaju, kao i podacima o regionalnom vazdušnom prostoru u saradnji sa NATO centrom za kontrolu i izveštavanje iz Zagreba!
---
Znaci razmjena ti je ono u oba smjera .....povezuju se ....suradnja.
Razmjena znaci i to da će kontrolori iz Golubovca dakle oni iz CG isto imat povratne informacije iz ovih drugih država tj njihovih agencija za kontrolu neba ( radari i osoblje koje to prati ).
2014-04-11
Aj dobro, Hercegovci smo uvik bili nešto posebno..frakcija wrote:crnogorci, dalmatinci, ličani..iste nošnje, isti običaji, slični zakonici..slična fizionomija
di ercegovce izostavi?!, mea maxima culpa..Ero wrote:Aj dobro, Hercegovci smo uvik bili nešto posebno..frakcija wrote:crnogorci, dalmatinci, ličani..iste nošnje, isti običaji, slični zakonici..slična fizionomija
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Uglawnom na ovom linku od novosti.rs :
...urednik je waljda namjerno il slućajno iz neznanja stawio sliku miga i to i taj naslow al u tekstu se o tome ne priča nego radarskoj kontroli .....a onda dole komentari o tome da ćemo mi awionima to čuwat iako to uopče nije ono o čemu se priča u tekstu.
RIječ je o radarima i poweziwanju istih.
Pametna obrana.
Tako će oni dobiwat informaćiju od nas kad netko ide preko Jadrana i Dalmaćije prema njima i obratno.
Isto je i sa drugim držawama koje su u owom programu.
Štite jedni druge tako šta surađuju na tome da šire swoje oći tj radarski odraz oko sebe razmjenjujući informaćije.
Npr mi sad znamo da ako wi pošaljete koji awion prema dole tj prema zoni mora ....da ste ga poslali jer imamo jedan radar wiše dole na jugu.
...urednik je waljda namjerno il slućajno iz neznanja stawio sliku miga i to i taj naslow al u tekstu se o tome ne priča nego radarskoj kontroli .....a onda dole komentari o tome da ćemo mi awionima to čuwat iako to uopče nije ono o čemu se priča u tekstu.
RIječ je o radarima i poweziwanju istih.
Pametna obrana.
Tako će oni dobiwat informaćiju od nas kad netko ide preko Jadrana i Dalmaćije prema njima i obratno.
Isto je i sa drugim držawama koje su u owom programu.
Štite jedni druge tako šta surađuju na tome da šire swoje oći tj radarski odraz oko sebe razmjenjujući informaćije.
Npr mi sad znamo da ako wi pošaljete koji awion prema dole tj prema zoni mora ....da ste ga poslali jer imamo jedan radar wiše dole na jugu.
2014-04-11
Neka paze crnogorci, preveliko bahaćenje i antiruska politika skupo bi ih mogla stajati ionako su šaka jada u svojoj državi...ta nema ih jedva preko 50% :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Listaj goro, cvjetaj cvijeće
Crna Gora u boj kreće
Crna Gora u boj kreće
Bez pobjede doći neće
Crna Gora u boj kreće
Crna Gora u boj kreće
Bez pobjede doći neće
Guest- Guest
Xkic wrote:Crvena Hrvatska, kek
2014-04-12
A ti stvarno misliš da je ovim Srbima šta žive dole a žive uz more i od turizma u interesu spajanje sa onom sirotinjom iz Srbije i da im uprava ode onako daleko na sjever u Bg i onda da im oni komanduju šta će i kako će ?epikur37 wrote:Neka paze crnogorci, preveliko bahaćenje i antiruska politika skupo bi ih mogla stajati ionako su šaka jada u svojoj državi...ta nema ih jedva preko 50% :)
2014-04-11
RayMabus wrote:A ti stvarno misliš da je ovim Srbima šta žive dole a žive uz more i od turizma u interesu spajanje sa onom sirotinjom iz Srbije i da im uprava ode onako daleko na sjever u Bg i onda da im oni komanduju šta će i kako će ?epikur37 wrote:Neka paze crnogorci, preveliko bahaćenje i antiruska politika skupo bi ih mogla stajati ionako su šaka jada u svojoj državi...ta nema ih jedva preko 50% :)
Kaj god ali antisrpska i antiruska politika im je jako opasna.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Teška glupost.Clone Stormtrooper wrote:srbija je okupirala i anektirala Crnu Goru nakon 1WW , pokusali su asimilirati crnogorce represalijama medjutim bio je jak crnogorski otpor koji su slomili tek komunisti nakon 45' i zamalo omogucili srbima da asimiliraju crnogorski narod
Upravo su komunisti inzistirali na crnogorskoj posebnosti,pa je tako još u toku NOR-a formirana i KP CG,kao i Antifašističko vijeće nar.oslobođenja Crne Gore,Sandžaka i Boke.
Da se ne govori da su komunisti od samog osnivanja priznavali Crnogorce kao poseban narod.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Jeste ....baš je CG ogromna zemlja da ce se Rusija trznit na to šta ova vodi proevropsku politiku.epikur37 wrote:RayMabus wrote:A ti stvarno misliš da je ovim Srbima šta žive dole a žive uz more i od turizma u interesu spajanje sa onom sirotinjom iz Srbije i da im uprava ode onako daleko na sjever u Bg i onda da im oni komanduju šta će i kako će ?epikur37 wrote:Neka paze crnogorci, preveliko bahaćenje i antiruska politika skupo bi ih mogla stajati ionako su šaka jada u svojoj državi...ta nema ih jedva preko 50% :)
Kaj god ali antisrpska i antiruska politika im je jako opasna.
Rusi se nisu baš nešt ovdje ni pretrgli ono da se postave kao fer igraci a nije da nisu imali prilika a valjda su mislili sve dobit na gotovo i za male pare .....ajde neka.
2014-04-11
Similar topics
» Mitropolit Joanikije: Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina
» "Crna Gora je okupirana od strane seljačke Srbije"
» Đukanović: Crna Gora stabilna država, uhićeno 20 terorista iz Srbije
» Stekli se uslovi da Crna Gora otvori granice za građane Srbije
» Crna Gora protiv Srbije danas igra po prvi put u zelenim komitskim dresovima
» "Crna Gora je okupirana od strane seljačke Srbije"
» Đukanović: Crna Gora stabilna država, uhićeno 20 terorista iz Srbije
» Stekli se uslovi da Crna Gora otvori granice za građane Srbije
» Crna Gora protiv Srbije danas igra po prvi put u zelenim komitskim dresovima