ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zajednička kršćanska zauzetost za one koji to nisu!

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Zajednička kršćanska zauzetost za one koji to nisu! Empty Zajednička kršćanska zauzetost za one koji to nisu!

Post by Patriot_1 15/9/2014, 18:36

Zagreb, (IKA) – Drugi dan ekumenskog hoda crkvama grada Zagreba u petak 22. siječnja vjernici su se okupili u baptističkoj crkvi.
Molitvu je predvodio glavni tajnik Saveza baptističkih Crkava u RH Željko Mraz.
U prigodnom nagovoru, Mraz je podsjetio kako je svim kršćanskim Crkvama zajedničko da vjeruju u uskrsnuće Isusa Krista. To je dio našeg vjerovanja, vjerujemo da je Isus Krist radi našeg otkupljenja uskrsnuo. On je onaj koji nas okuplja, koji je među nama, u nama, s nama, rekao je Mraz, te istaknuo kako ono što kršćanstvo razlikuje od drugih religija je to, da one žele doći do Boga, a Bog je došao među nas kao malo dijete, Isus, Emanuel Bog s nama. I to da bude kao sluga, postao je sličan ljudima da s ljudima pati, da s njima suosjeća. U tom kontekstu, Mraz je istaknuo kako je i tema petog dana u okviru Molitvene osmine poziv na svjedočenje trpljenja. Mi kršćani pozvani smo da našeg Gospodina proslavljamo u trpljenju, jer to je ono što je Sin Božji učinio za nas, uzeo je obličje čovjeka, postao je sličan ljudima i postao je kao sluga. I on sam za sebe kaže, da Sin Čovječji nije došao da mu služe, nego da on služi drugima. On je taj primjer ostavio nama da služimo, svjedočimo trpljenjem. No, trpljenje nije nešto što volimo, ali trpljenje je nešto s čime se susrećemo u našim životima, to je iskustvo našeg životnog puta. Što smo stariji sve više trpljenja osjećamo. Shvaćamo njegovu vrijednost, rekao je Mraz, te podsjetio da teško možemo suosjećati s onima koji pate, ako i sami nismo iskusili patnju i teškoće. Možemo si postaviti pitanje suosjećamo li uopće s onima koji pate ili ih izbjegavamo. Ili nam je ponekad teško jer nemamo odgovora, a htjeli bi čovjeku pomoći. Isus nas uči da budemo jedni s drugima, ako i ne možemo pomoći da budemo jedni s drugima.
Ovih dana mnogo se govori o Haitiju. Prikupljanjem priloga pokazujemo suosjećanje, jer još uvijek su nam svježe uspomene kako su prije 19 godina drugi prikupljali za nas, rekao je Željko Mraz, te pozvao da i ovaj molitveni susret bude i služba davanja, tj. spontano prikupljanje priloga za Haiti. Koliko god da je dar mali, i u tomu slijedimo Isusov primjer, i pokazujemo da smo oni koji su Kristovi ne samo onda kad je dobro, nego i kad je loše, i da znamo suosjećati s onima koji pate i s onima kojima je teško, rekao je na kraju Mraz.
U obraćanju predsjednik Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije biskup Vlado Košić je istaknuo kako tema ovogodišnje molitvene osmine govori o zajedničkoj baštini vjere, o temeljnom sadržaju, a to je Uskrs. Po uskrsnuću Gospodinovu i mi smo otkrili pravi smisao našega života. I mi smo jedno, jer ostvarujemo to prijateljstvo, jer je on došao darovati se nama. On je rekao „više vas ne zovem slugama, jer sam vam priopćio sve što sam čuo od svoga Oca". Nije priopćio samo što je čuo, već nam je priopćio i božanski život, život vječni. To je život uskrsnuća, to je vizija vječnosti u punini, radosti života. Zahvaljujući Kristu i njegovu uskrsnuću mi smo ovdje okupljeni kao njegovi učenici, ali i kao njegovi prijatelji, još više kao prijatelji među sobom. To prijateljstvo vidimo kao dar Kristova uskrsnuća i svima vam zahvaljujem da doprinosu da ono jača, rekao je biskup Košić, te podsjetio kako ekumenizam ima cilj, no mi činimo male korake, ali sve veliko raste polako.
Predstavnik Srpske pravoslavne crkve protojerej stavrofor o. Marinko Juretić se nadovezao na riječi biskupa Košića, te dodao kako su naša nastojanja mali, ali čvrsti i sigurni koraci. Ne možemo odjednom biti jedna Crkva, no važna je međusobna ljubav.
Pastor Evangeličke crkve Boris Gunjević podsjetio je na put dvojice učenika prema Emausu. Pozvao je prisutne da se zamisle na mjestu tih dvojice Isusovih suputnika, te istaknuo kako se poput njih i nama često u životu zna dogoditi da smo svjedočili nečemu, da toga nismo i svjesni. Naime, stranac koji im se pridružio ponaša se čudno, jer na poziv da ostane s njima, on preuzima ulogu domaćina, jer u židovskoj tradiciji je domaćin onaj koji lomi kruh i dijeli ga sustolnicima. I oni ga prepoznaše u tumačenju pisma i zajedničkom obroku. To neka i nama bude poziv da nam se otvore oči kako bi mogli prepoznati uskrslog Krista i biti njegovi svjedoci, rekao je Gunjević.
Pastor Evanđeoske pentekostne crkve Danijel Berković je u svom obraćanju istaknuo kako je pečat Božjega stvorenja različitost i raznolikost. No, sad se moramo pitati kako u toj različitosti biti jedno, kako biti u zajedništvu. Riječ „zajedno" evidentno znači biti skupa, ali ona je i složenica „za jedno". Dakle, mi smo zajedno, za jedno, a jedan je Gospodin, podsjetio je Berković.
Prije završetka, djelatniku Hrvatskog Caritasa Borisu Peterlinu uručen je prikupljen novac tijekom molitvenog susreta u iznosu od 3.189,96 kn.
Primajući novac koji će Caritas uputiti nastradalima na Haitiju, Peterlin je istaknuo kako je to znak našeg zajedništva, znak da zajedno stojimo za jedno, a zajedno možemo stajati za one koji ne mogu stajati sami, a Caritas je Božja djelatna ljubav i želimo se zajedno s onima koji pate sakriti u toj ljubavi.
Na samom kraju, Željko Mraz je zahvalio biskupu Košiću na jedanaestgodišnjem vođenju ekumenskih susreta, te mu darovao prvi Novi zavjet na hrvatskom jeziku na glagoljici i knjigu „Ekumenske misli".
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Zajednička kršćanska zauzetost za one koji to nisu! Empty Re: Zajednička kršćanska zauzetost za one koji to nisu!

Post by Slap 15/9/2014, 21:27

Gospodo ekumenisti ...spasite prvo sebe pa onda druge !  Nešto je i Isus o tim preduvjetima pričao...a Sefirot za to ne mari...

Ekumenisti...molite za Sefirota.
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Zajednička kršćanska zauzetost za one koji to nisu! Empty Re: Zajednička kršćanska zauzetost za one koji to nisu!

Post by Patriot_1 15/9/2014, 21:49

Slap wrote:Gospodo ekumenisti ...spasite prvo sebe pa onda druge !  Nešto je i Isus o tim preduvjetima pričao...a Sefirot za to ne mari...

Sebe?
A tko će spasiti tebe?
No zar nije ovo gore,,i ideja i govor Željka Mraza ,,vrlo dobro?
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Slap 15/9/2014, 21:53

Patriot_1 wrote:
Slap wrote:Gospodo ekumenisti ...spasite prvo sebe pa onda druge !  Nešto je i Isus o tim preduvjetima pričao...a Sefirot za to ne mari...

Sebe?
A tko će spasiti tebe?

Oprosti ako psujem ja samo govorim onako kako čujem: da samo spašeni spašavati mogu...

Oprosti nisam čita sve...djeda Mraza sam odavno savladao...
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Patriot_1 15/9/2014, 22:04

Slap wrote:
Patriot_1 wrote:

Sebe?
A tko će spasiti tebe?

Oprosti ako psujem ja samo govorim onako kako čujem: da samo spašeni spašavati mogu...

Oprosti nisam čita sve...djeda Mraza sam odavno savladao...
A ti si kao spašen a oni nisu?
Željko Mraz(znam ga osobno) je jedan divan čovjek i predani kršćanin!
Mnogi katolici su pravi Kristovi sljedbenici!
Mnogi pravoslavci i protestanti!
A naravno,,neće svi "koji mi govore "Gospodine,,,Gospodine ..." kako Isus kaza,,vidjet kraljevstvo nebesko!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Slap 16/9/2014, 04:33

Patriot_1 wrote:A ti si kao spašen a oni nisu?
Željko Mraz(znam ga osobno) je jedan divan čovjek i predani kršćanin!
Mnogi katolici su pravi Kristovi sljedbenici!
Mnogi pravoslavci i protestanti!
A naravno,,neće svi "koji mi govore "Gospodine,,,Gospodine ..." kako Isus kaza,,vidjet kraljevstvo nebesko!

nebitan sam ja...
 opet ne razumiješ:  samo dobar plod daje dobar rod
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Trinity 16/9/2014, 08:37

Čekaj, to je vijest od 22.siječnja ?!
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sefirot 16/9/2014, 10:24

Hahahahahaha. Na mene te vaše crnomagijske trećerazredne tehnike ne diraju...

https://www.facebook.com/KrvavaPovijestCrkve?fref=ts

Zajednička kršćanska zauzetost za one koji to nisu! No10
Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 16/9/2014, 12:49

Sefirot wrote:

Tko TEBE dira?
Jel se ovo na tebe i takve kao ti odnosi?
Bože,,,bezobrazluka i pokvarenosti!Ljudi mole zajedno za taj narod,skupljaju pomoć za hranu a,,Haiti uopće nije neka kršćanska zemlja!
Dakle,pravom kršćaninu je prvenstveno stalo do čovjeka,ma koje vjere bio!
Jeste li vi,,jadni okultisti skupljeli pomoć za Haiti?

O sorry ,,ja mislio da ti komentiraš uvodni post,,,sad vidim to je reakcija na "slapa"!
Ja ne molim zate niti mislim!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sefirot 16/9/2014, 14:52

Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:

Tko TEBE dira?
Jel se ovo na tebe i takve kao ti odnosi?
Bože,,,bezobrazluka i pokvarenosti!Ljudi mole zajedno za taj narod,skupljaju pomoć za hranu a,,Haiti uopće nije neka kršćanska zemlja!
Dakle,pravom kršćaninu je prvenstveno stalo do čovjeka,ma koje vjere bio!
Jeste li vi,,jadni okultisti skupljeli pomoć za Haiti?

O sorry ,,ja mislio da ti komentiraš uvodni post,,,sad vidim to je reakcija na "slapa"!
Ja ne molim zate niti mislim!

Bezobrazluk i pokvarenost? Ma ni blisko kršćanima na Haitiju. Da se prisjetimo te "pomoći"? Kad su dostavili pomoć u selo bilo je....tko se pokrsti, dobije pomoć, tko se ne pokrsti neka crkne. Osim toga uhićeni su neki misionari koji su kidnapirali djecu.... prava pomoć, nema što :D 
Da, skupljali su i okultisti pomoć samo što to ni ne govorimo jer ne bi trebao biti cilj samopromocija, što kršćani rade (što nije pomoć nego vrsta trgovine) nego pomoć kao takva.

Molim ja tebe da ne molilš za mene da ti ne bi slučajno pozlilo :D i da, rekacija je na nebulozne splačine koje Slap piše.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 16/9/2014, 14:58

Patriot_1 wrote:

Ah, Sad vidimo da Patriot ne zna ni zemljopis ni kulture...

http://hr.wikipedia.org/wiki/Haiti

Katoličanstvo je državna religija, koju ispovijeda većina stanovništva. Neki su se obratili na protestantizam. Mnogi Haićani održavaju tradiciju vudua, iako se smatraju kršćanima.

http://en.wikipedia.org/wiki/Haiti

Around 80% of Haitians profess to be Catholics. Protestants make up about 16% of the population (Baptist 10%, Pentecostal 4%, Adventist 1%, other 1%), and others make up 3% consisting of Islam, Bahá'í Faith, Judaism, and Buddhism.[103] Some Haitians combine their Catholicism with elements of vodou

Trebam li i na drugim jezicima??? :D

Patriote? :D

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 16/9/2014, 20:39

Ma,,ne sviraj!
Komentiraj uvodni post,,ili odi ća!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sefirot 18/9/2014, 10:34

Patriot_1 wrote:Ma,,ne sviraj!

Što? Samo sam pokazao da pišeš gluposti, laži... sad da li je to namjerno ili iz neznanja... to je druga stvar....

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 18/9/2014, 15:34

Sefirot wrote:

Što? Samo sam pokazao da pišeš gluposti, laži... sad da li je to namjerno ili iz neznanja... to je druga stvar....
Jesi idiot,,veći od onog Tolstojevog!
Dakle,,ljudi su stradali,,ujedine se kršćani,mole za njih i skupljaju novac za hranu,iako su ovi,,sve samo ne kršćani( a ima kršćana i  tamo,kao i svagdje u svjetu).
Iumjesto da pohvališ tu inicijativu,,ti sereš!
Ovo je zbilja jadno,,,mene ne čudi!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Guest 18/9/2014, 20:01

Ovo tek sad vidim. Patriote, upozorila sam danas već na temi Pitaj me, pitam te da se ostavite međusobnog profiliranja, a ti i nakon toga nastavljaš u istom tonu. Idući takav post i ideš malo na hlađenje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Patriot_1 19/9/2014, 10:04

Vegvísir wrote:Ovo tek sad vidim. Patriote, upozorila sam danas već na temi Pitaj me, pitam te da se ostavite međusobnog profiliranja, a ti i nakon toga nastavljaš u istom tonu. Idući takav post i ideš malo na hlađenje.
Oprosti,priznam krivicu ali ljuti me ovo,ako ova inicijativa nije za pohvaliti,onda koja je.No njemu sve kršćansko smeta,i ono dobro i ono loše!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by kralj_david 26/9/2014, 20:33

Caritas je pomogao nekim osobama koje poznam i namjera je dobra makar to bilo iz humanitarnog načina. Pomaganje je kršćanski u svakom slučaju i dijeliti je kršćanski jer radi se o savijesti i kad se toga dotakne i nevjernici daju sve od sebe (koncerti, itd...)

kralj_david

Male
2014-09-26

Back to top Go down

Post by Sefirot 29/9/2014, 08:51

kralj_david wrote:Caritas je pomogao nekim osobama koje poznam i namjera je dobra makar to bilo iz humanitarnog načina. Pomaganje je kršćanski u svakom slučaju i dijeliti je kršćanski jer radi se o savijesti i kad se toga dotakne i nevjernici daju sve od sebe (koncerti, itd...)

Da, imao sam prilike vidjeti... bolji komadi odjeće se izdvajaju za svećenike i ostale klerike, djele po obiteljskoj i prijateljskoj liniji ili se čak preprodaju. Ostatak se daje za siromašne. Vidio na vlastite oči i zgadilo mi se.
Oh da ne pričam o Brajši koja je vodila Caritas...

Nevjerojatno ljudi kako vi vidite površno i to površno uzdižete, a ono što stoji ispod svega i što se događa, na to zatvarate oči... kako licemjerno.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 29/9/2014, 08:53

Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:

Dakle,,ljudi su stradali,,ujedine se kršćani,mole za njih i skupljaju novac za hranu,iako su ovi,,sve samo ne kršćani( a ima kršćana i  tamo,kao i svagdje u svjetu).

Ne mogu se zauzeti za inicijativu koja je licemjerna i koja ima jednu sasvim drugu ideju iza svega. Mogu se zauzeti za pojedince za koje uvidim da su korektni.
Molitva kršćana za nekršćane? Za što? da se preobrate? Ne hvala, pokvareno. Ta crnomagijska tehnika je nepotrebna.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 29/9/2014, 17:10

Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:

Ne mogu se zauzeti za inicijativu koja je licemjerna i koja ima jednu sasvim drugu ideju iza svega. Mogu se zauzeti za pojedince za koje uvidim da su korektni.
Molitva kršćana za nekršćane? Za što? da se preobrate? Ne hvala, pokvareno. Ta crnomagijska tehnika je nepotrebna.
Ma ti si duhovni i psihički bolesnik!
Oni su dali hranu gladnima,molili da im Bog pomogne i to je sve!
To što ti u svojoj bolesnoj glavi u,išljaš,,da su to radili iz ovog ili onog razloga je rezultat tvog bolesnog uma!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics