Dalmacija u panici: sezonci zahtijevaju plaću!!!
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Dalmacija u panici: sezonci zahtijevaju plaću!!!
to ni istina, gazda more biti di oće, a ako ne more unda ni gazda.vuksadinare wrote:gazda mora uvijek biti tu...di se lova vrti..posao..a ne rajcati se na jahtama ili plazama..ljeto ej za zaradu i posao..a zimi nek lade jaja na kupresu..aben wrote:haha, a dobar si...vuksadinare wrote:....ma nije cak to problem..nego gazde odu ladit jaja na more...na brod..kurvati se..a onda sve prepuste sljakerima em da vode posao em da konobare i kuhaju..dođu dva puta tjedno pokupiti lovu ako im se ne svidi daju nogu..a ovaj ni kriv ni duzan..jer nije placen da jos vodi posao restorana,kafica,pizzerie...no nisu svi takvi ali ih ima poprilicno..vili40 wrote:stvar je vrlo jednostavna,granice su otvorene i ako ćeš za isto rintanje vani zaraditi nekoliko puta više,sigurno nećeš raditi za nekog domaćeg muftiju.vuksadinare wrote:..dobro ima doista i onih koji dobro placaju...kuhari zarađuju mjsecno od tisucu eura do tisucu i pol...znam dosta takvih..a i konobara dosta zna omastit brk..ali da se radi radi se..problem s placanjem nastaje kod pomocnog osoblja oni nisu dobro placeni..vili40 wrote:kad sezonski rad u većini slučajeva znači tri mjeseca rintanja bezslobodnoga dana uz desetosatno radno vrijeme, i to za prosječnu plaću od jedva 4000 kuna, mnogi u potrazi za dostojanstvom i poštenom naknadomradije odlaze...
treba li tome što dodati osim da si rade sami?
Plaćaju mjesečni najam po deset tisuća eura i više ali nemaju za radnika koji crnči od zore do mraka,bez slobodnog dana a ako se ozlijedi ili oboli,noga u guzicu.
Poslodavci znaju što rade tim pritiskom.
A uvozna radna snaga?Pa nisu ni oni blesavi,i oni bi se začas opametili.
pa ča unda ti radnici ne otvoru svoje restorante pa se kurvaju okolo?
aben- Posts : 35490
2014-04-16
Kako to da u buđenju secesionizma,Dalmatinci nisu tražili odvajanje od Jugoslavije???
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Kako to da u buđenju secesionizma,Dalmatinci nisu tražili odvajanje od Jugoslavije???
kad je to buđenje bilo?
2014-04-16
Pa ono kad ste osvajali sa Kukočem i Rađom sve živo.aben wrote:jastreb wrote:Kako to da u buđenju secesionizma,Dalmatinci nisu tražili odvajanje od Jugoslavije???
kad je to buđenje bilo?
2014-04-22
jugoplastika?jastreb wrote:Pa ono kad ste osvajali sa Kukočem i Rađom sve živo.aben wrote:jastreb wrote:Kako to da u buđenju secesionizma,Dalmatinci nisu tražili odvajanje od Jugoslavije???
kad je to buđenje bilo?
pa unda ste još sve držali vi, nemo da je ki mogo dignuti glovu...
2014-04-16
Mi???aben wrote:jugoplastika?jastreb wrote:Pa ono kad ste osvajali sa Kukočem i Rađom sve živo.aben wrote:jastreb wrote:Kako to da u buđenju secesionizma,Dalmatinci nisu tražili odvajanje od Jugoslavije???
kad je to buđenje bilo?
pa unda ste još sve držali vi, nemo da je ki mogo dignuti glovu...
Koji to mi???
2014-04-22
pa fašisti.
govori mi pino đerđa ča ste mu sve činili, mučno jebote.
2014-04-16
Taliano?aben wrote:pa fašisti.
2014-04-22
ma ne, jugoslovenski fašisti- komunisti.jastreb wrote:Taliano?aben wrote:pa fašisti.
represija je trajala do kraja, dalmacija se slavila kako se ne bi slavila hrvatska, ali da se ču ozbiljan secesionistički dalmatinski glos, omoh bi oni to udovili.
2014-04-16
jebli te socijalisti,ja kad radnika trebam onda ga i pošteno platim a kad nemam za radnika onda odradim sam i šlus.Pošteno?aben wrote:o, socijalisti, i bogu ste teški....vili40 wrote:
znam ja te "poslodavce"...Jedan se obogatio na znoju sirotinje
vili40-
2015-08-02
ne, to su socijalistički koncepti. ne postoji pošteno ploćanje- ča se tiče poštenja, more se govoriti o poštivanju ugovora i dogovora, ali ka je riječ o ploći, more se samo govoriti o cifri na ku ste pristali i ti i tvoj radnik.vili40 wrote:jebli te socijalisti,ja kad radnika trebam onda ga i pošteno platim a kad nemam za radnika onda odradim sam i šlus.Pošteno?aben wrote:o, socijalisti, i bogu ste teški....vili40 wrote:
2014-04-16
sindikat sezonaca nedostaje
i regulirati odnose sezonci/poslodavci/drzava
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
aben wrote:ne, to su socijalistički koncepti. ne postoji pošteno ploćanje- ča se tiče poštenja, more se govoriti o poštivanju ugovora i dogovora, ali ka je riječ o ploći, more se samo govoriti o cifri na ku ste pristali i ti i tvoj radnik.vili40 wrote:jebli te socijalisti,ja kad radnika trebam onda ga i pošteno platim a kad nemam za radnika onda odradim sam i šlus.Pošteno?aben wrote:o, socijalisti, i bogu ste teški....vili40 wrote:
2014-04-15
nemoj skretati sa teme.Dosta mi je filozofiranja.Bio je i veliki poslodavac Čačić koji je čak bio "prvi" u Vladi koja se kao borila protiv neplaćanja a lik po nekoliko mjeseci nije davao plaću i prijetio otkazima onome tko progovori.Pa čitav sistem je takav.aben wrote:ne, to su socijalistički koncepti. ne postoji pošteno ploćanje- ča se tiče poštenja, more se govoriti o poštivanju ugovora i dogovora, ali ka je riječ o ploći, more se samo govoriti o cifri na ku ste pristali i ti i tvoj radnik.vili40 wrote:jebli te socijalisti,ja kad radnika trebam onda ga i pošteno platim a kad nemam za radnika onda odradim sam i šlus.Pošteno?aben wrote:o, socijalisti, i bogu ste teški....vili40 wrote:
Tema je da ljudi ne žele raditi od rane zore do mraka bez slobodnog dana za crkavicu i sad se seronje našle iznenađene pa traže kineze da im to odrade za dolar po danu.
vili40-
2015-08-02
regulirani sudebotoijusto wrote:sindikat sezonaca nedostaje
2014-04-16
pa dobro ti veli aben...pojam pošteno platit' se razlikuje od poslodavca do radnika i među istima itekako...pošteno je ispunjenje onoga što ste dogovorili i potpisali/ovjerili pečatom, krvlju,rukovanjem
2014-04-15
što dobro veli?Pa poslodavci su se našli u mukama i to po meni nije nikakav problem,nek rade sami.n_razbojnik wrote:pa dobro ti veli aben...pojam pošteno platit' se razlikuje od poslodavca do radnika i među istima itekako...pošteno je ono što ste dogovorili i potpisali/ovjerili pečatom, krvlju,rukovanjem
vili40-
2015-08-02
Kod mene su dolazile sezonke(i još dolaze). Rade po čitav bogovetni dan za mizernu plaćicu.
Iz Podravine i Križevaca.
Potpomagali smo se na razne načine.
Iz Podravine i Križevaca.
Potpomagali smo se na razne načine.
2014-04-22
vili40 wrote:nemoj skretati sa teme.Dosta mi je filozofiranja.Bio je i veliki poslodavac Čačić koji je čak bio "prvi" u Vladi koja se kao borila protiv neplaćanja a lik po nekoliko mjeseci nije davao plaću i prijetio otkazima onome tko progovori.Pa čitav sistem je takav.aben wrote:ne, to su socijalistički koncepti. ne postoji pošteno ploćanje- ča se tiče poštenja, more se govoriti o poštivanju ugovora i dogovora, ali ka je riječ o ploći, more se samo govoriti o cifri na ku ste pristali i ti i tvoj radnik.vili40 wrote:jebli te socijalisti,ja kad radnika trebam onda ga i pošteno platim a kad nemam za radnika onda odradim sam i šlus.Pošteno?aben wrote:o, socijalisti, i bogu ste teški....vili40 wrote:
Tema je da ljudi ne žele raditi od rane zore do mraka bez slobodnog dana za crkavicu i sad se seronje našle iznenađene pa traže kineze da im to odrade za dolar po danu.
ako radnici želu roditi a ne primati ploću, ki si tio da se mišoš u njihov odnos?
tebi je u interesu da poslodavci nojdu ča jeftiniju radnu snogu jer će ti ljetovanje biti cinije. isto vridi za sev i svugdi, vino koje mi prodoš (iako se jo nika ne bi napi beloga vina) bi mi bilo jeftinije ka bi ti "poštenije" ploti radnika.
2014-04-16
sindikalno ?aben wrote:regulirani sudebotoijusto wrote:sindikat sezonaca nedostaje
nisam primjetio
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
nema tu puno mudrosti...pretpostavljam da se jako dobro zna koji poslodavci ne plaćaju radnike...takvome neka se nitko ne javi i sve 5...sve ostalo je palamuđenje...
Similar topics
» Njemačka poslala 1200 vojnika u Siriju, SAD zahtijevaju još !
» Bloomberg i liberalne elite zahtijevaju ukidanje gotovog novca
» Dalmacija obara turističke rekorde a gospodarstvo joj slabi
» Dalmacija 1939 godine
» Hoće svanut Republika Dalmacija
» Bloomberg i liberalne elite zahtijevaju ukidanje gotovog novca
» Dalmacija obara turističke rekorde a gospodarstvo joj slabi
» Dalmacija 1939 godine
» Hoće svanut Republika Dalmacija
Page 2 of 4