U ŠUPAK KOSMOSA SMO UPALI
Page 1 of 1
U ŠUPAK KOSMOSA SMO UPALI
U ŠUPAK KOSMOSA SMO UPALI…" Deca haških optuženika i naklon za ustaše, baš kao u stihovima Đorđa Balaševića
Milana Pejić , Lana Gedošević , | 16. 05. 2016 - 20:49h
| Komentara: 23
Potomci haških optuženika na protestima u Banjaluci. Hrvatski državni vrh odao počast ustaškim vojnicima. Dan na Balkanu kao iz pesme Đorđa Balaševića.
U šupak kosmosa smo upali, mnogi su domobranci zauvek prolupali“, ali i donekle „Putuj, Evropo, nemoj više čekati na nas“ Balaševićevi su stihovi u čije poruke se četnici, slike ruskog predsednika Vladimira Putina, ali i prisustvo Darka, sina Ratka Mladića, na mitingu vlasti i Sonje, ćerke Radovana Karadžića, na protestu opozicije odlično uklapaju.
Dok su se u RS povampirile devedesete, Hrvatska, koja je već članica EU, otišla je u još dalju prošlost. Ustaške kape, zastave, natpisi „Za dom spremni“ pratili su državni vrh koji se uz vod vojske poklonio u austrijskom selu Blajburg nastradalim vojnicima iz NDH i drugim Hitlerovim saveznicima.
Zapanjen sam ljudima koji imaju potrebu da slave i veličaju ljude koji su prema vrlo objektivnoj meri svom narodu doneli ogromnu bol i patnju. To je svakako ono što su uradili Mladić i Karadžić, kao i ustaše. Prošlost ne možete da promenite, možete samo budućnost. To je moja nada da će dobri ljudi na Balkanu odbaciti one koji nude ništa drugo do propalih heroja prošlosti i okrenuti se slobodi i prosperitetu - kaže za „Blic“ Danijel Server, američki politički analitičar i profesor Univerziteta „Džon Hopkins“.
Džejms Ker Lindzi, britanski stručnjak za Balakan sa Londonske škole ekonomije, najviše je zabrinut zbog porasta ekstremnog nacionalizma u Hrvatskoj.
Taj nacionalizam postao je veoma uznemirujuć i dostigao je najviši stepen još od 1995. Ne plašim se novih konflikata, ali čekam da vidim kada će neko reagovati. Skupove u RS ne vidim kao preveliki problem. Sigurno je da su Mladićev sin i Karadžićeva ćerka simbolički dovedeni na skupove, ali oni nisu Ratko i Radovan i mislim da se time samo želela poslati domaća poruka narodu da on nije zaboravljen, bez obzira na to što to u region i ostatak Evrope šalje pogrešnu sliku. Ali mi je drago da se razvija moderna opozicija voljna da napusti politiku Milorada Dodika - kaže Lindzi.
ntifašisti na Petrovoj gori, državni vrh u Blajburgu
Na Petrovoj gori, u Hrvatskoj, obeležena je godišnjica partizanskog proboja na Biljegu, a toj svečanosti se ni ove godine nisu odazvali predstavnici hrvatskog državnog vrha, od kojih dobar deo bio u Blajburgu.
Milana Pejić , Lana Gedošević , | 16. 05. 2016 - 20:49h
| Komentara: 23
Potomci haških optuženika na protestima u Banjaluci. Hrvatski državni vrh odao počast ustaškim vojnicima. Dan na Balkanu kao iz pesme Đorđa Balaševića.
U šupak kosmosa smo upali, mnogi su domobranci zauvek prolupali“, ali i donekle „Putuj, Evropo, nemoj više čekati na nas“ Balaševićevi su stihovi u čije poruke se četnici, slike ruskog predsednika Vladimira Putina, ali i prisustvo Darka, sina Ratka Mladića, na mitingu vlasti i Sonje, ćerke Radovana Karadžića, na protestu opozicije odlično uklapaju.
Dok su se u RS povampirile devedesete, Hrvatska, koja je već članica EU, otišla je u još dalju prošlost. Ustaške kape, zastave, natpisi „Za dom spremni“ pratili su državni vrh koji se uz vod vojske poklonio u austrijskom selu Blajburg nastradalim vojnicima iz NDH i drugim Hitlerovim saveznicima.
Zapanjen sam ljudima koji imaju potrebu da slave i veličaju ljude koji su prema vrlo objektivnoj meri svom narodu doneli ogromnu bol i patnju. To je svakako ono što su uradili Mladić i Karadžić, kao i ustaše. Prošlost ne možete da promenite, možete samo budućnost. To je moja nada da će dobri ljudi na Balkanu odbaciti one koji nude ništa drugo do propalih heroja prošlosti i okrenuti se slobodi i prosperitetu - kaže za „Blic“ Danijel Server, američki politički analitičar i profesor Univerziteta „Džon Hopkins“.
Džejms Ker Lindzi, britanski stručnjak za Balakan sa Londonske škole ekonomije, najviše je zabrinut zbog porasta ekstremnog nacionalizma u Hrvatskoj.
Taj nacionalizam postao je veoma uznemirujuć i dostigao je najviši stepen još od 1995. Ne plašim se novih konflikata, ali čekam da vidim kada će neko reagovati. Skupove u RS ne vidim kao preveliki problem. Sigurno je da su Mladićev sin i Karadžićeva ćerka simbolički dovedeni na skupove, ali oni nisu Ratko i Radovan i mislim da se time samo želela poslati domaća poruka narodu da on nije zaboravljen, bez obzira na to što to u region i ostatak Evrope šalje pogrešnu sliku. Ali mi je drago da se razvija moderna opozicija voljna da napusti politiku Milorada Dodika - kaže Lindzi.
ntifašisti na Petrovoj gori, državni vrh u Blajburgu
Na Petrovoj gori, u Hrvatskoj, obeležena je godišnjica partizanskog proboja na Biljegu, a toj svečanosti se ni ove godine nisu odazvali predstavnici hrvatskog državnog vrha, od kojih dobar deo bio u Blajburgu.
- Pročitajte još:
- INCIDENT U BLAJBURGU Naoružani Hrvati odavali počast ustašama, intervenisala austrijska policija
- REAKCIJA NA BLAJBURG Vulin:
Guest- Guest
Re: U ŠUPAK KOSMOSA SMO UPALI
Guest- Guest
Ali mi je drago da se razvija moderna opozicija voljna da napusti politiku Milorada Dodika - kaže Lindzi.
Zašto ?
Šta fali Dodiku ?
Zašto ?
Šta fali Dodiku ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Jel ovaj mnogo stručan?pizzon wrote:Džejms Ker Lindzi, britanski stručnjak za Balakan
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja_333 wrote:Jel ovaj mnogo stručan?pizzon wrote:Džejms Ker Lindzi, britanski stručnjak za Balakan
zeru stručniji od Carla Bildta
Guest- Guest
....a mlogo ble strucniji od jasušija presušija sušija akašijaNoor wrote:kaja_333 wrote:Jel ovaj mnogo stručan?pizzon wrote:Džejms Ker Lindzi, britanski stručnjak za Balakan
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
n_razbojnik-
2014-04-15
....neka vrst cevapan_razbojnik wrote:što ga dođe taj Balakan?
2015-09-08
Balakan (Azerbaijani: Balakən) is a rayon of northwestern Azerbaijan, located between Georgia and Russia. It borders Georgia to south and west and Dagestan of Russia to east and north. There is an Azerbaijan-Georgia border crossing at Postbina in the rayon that is open to both local residents and foreigners.
Pa što oni eksperta zasjevernozapadni Azerbejđan pitaju o Banjaluci...jes' i ti nounari u kurcu
Pa što oni eksperta zasjevernozapadni Azerbejđan pitaju o Banjaluci...jes' i ti nounari u kurcu
2014-04-15
vuksadinare wrote:....a mlogo ble strucniji od jasušija presušija sušija akašijaNoor wrote:kaja_333 wrote:Jel ovaj mnogo stručan?pizzon wrote:Džejms Ker Lindzi, britanski stručnjak za Balakan
je..mene uvijek iznova fascinira stručnost svih njih...
Guest- Guest
..mene fascinira..kako uspijuNoor wrote:vuksadinare wrote:....a mlogo ble strucniji od jasušija presušija sušija akašijaNoor wrote:kaja_333 wrote:Jel ovaj mnogo stručan?pizzon wrote:Džejms Ker Lindzi, britanski stručnjak za Balakan
je..mene uvijek iznova fascinira stručnost svih njih...
2015-09-08
Baš me briga što angločetnik vidi u Hrvatskoj. Žrtvama se počast iskazati mora. Bilo bi liepo da to uvide i "antifašisti" pa dođu u Bleiburg.
Za sva danasnja dogadjanja u svijetu imamo "strucnjake", "strucnjaci" za Balkan, za Bliski Istok, Aziju, Afriku, Arktik i Antarktik. Od sveg toga 99% uhljeba. Milan Tarot je to sve prejebao svjetlosnim godinama u pogledu strucnosti, on bi dao daleko tocniju analizu na sve dogadjaje u svijetu, od ljubavi, rata pa do prcanja bliznjeg svoga. Amen.
omni-
2014-04-12
Similar topics
» Šolc šupak
» PLAGIJATOR ,,šupak u velebitu
» Raspudić : Plenkovic je obični briselski šupak
» Cak se i rusi rugaju Vucicu na tolikom uvlacenju u supak Putinu
» Turčin tenkovima sravnio dva grada a zapad mu liže šupak i NGOvna šute ko pizde
» PLAGIJATOR ,,šupak u velebitu
» Raspudić : Plenkovic je obični briselski šupak
» Cak se i rusi rugaju Vucicu na tolikom uvlacenju u supak Putinu
» Turčin tenkovima sravnio dva grada a zapad mu liže šupak i NGOvna šute ko pizde
Page 1 of 1