ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

IT news

Page 6 of 15 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 15  Next

Go down

IT news  - Page 6 Empty Re: IT news

Post by Trinity 25/9/2014, 16:05

medolino_zg wrote:strašno affraid
Bezobrazluk i drskost neviđena ... angry :^0

Trinity

2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 26/9/2014, 12:13

Direktoru FBI se ne dopada to što Google i Apple nude korisnicima enkripciju

IT news  - Page 6 V1_2895_gs

Bilo je očekivano da se nedavna najava koja je došla iz Applea da kompanija neće moći da dešifruje podatke korisnika na iOS 8 uređajima, neće dopasti predstavnicima vlasti zaduženim za sprovođenje zakona koji te podatke potražuju. Tako je direktor FBI Džejms Kami rekao novinarima okupljenim u sedištu agencije da je zabrinut zbog ovakvih najava.
On je izjavio da smatra da bi FBI, uz sudski nalog, trebalo da ima mogućnost da preuzme “sadržaj iz svačijeg ormara ili smart telefona”.
“Ideja da bi neko mogao prodavati ormar koji se nikada ne bi mogao otvoriti - čak i ako to uključuje otmicu deteta i sudski nalog - za mene nema nikakvog smisla”, rekao je Kami.
Ako vam ovo zvuči poznato, to je zbog toga što je veliki deo devedesetih potrošen upravo na ovo pravno pitanje, u pravnoj borbi koja je poznata kao “Kripto rat”, podseća sajt Verge. Tvorac PGP Fil Cimerman je zbog toga umalo završio u zatvoru. Razlika je u tome što su to bile devedesete i borba se vodila oko hard diskova desktop računara a ne oko smart telefona, ali kada se prašina slegla, sud je presudio da je potpuno legalno da renomirane kompanije kao što su Microsoft i Apple počnu da nude usluge šifrovanja diskova a da niko ne pravi problem zbog toga.
Osim toga, treba podsetiti da se ne radi samo o zahtevima za koje agencije imaju sudski nalog. Najveći razlog zbog kog je Apple implementirao ovu enkripciju je pre svega pokušaj da umiri zabrinute korisnike zbog neovlašćenog prikupljanja podataka od strane vlasti. Pominjanje otete dece nije dovoljno da poništi 20 godina pravnog presedana, zaključuje Verge.
http://www.informacija.rs/Vesti/Direktoru-FBI-se-ne-dopada-to-sto-Google-i-Apple-nude-korisnicima-enkripciju.html
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 26/9/2014, 20:04

Nekada najtraženiji haker u svetu sada prodaje vlastima 0-day exploite

IT news  - Page 6 V1_7442_km

Kevin Mitnik je devedesetih bio najpoznatiji haker u svetu koji se proslavio upadima u mreže praktično svih velikih tehnoloških kompanija, kao što su IBM, Nokia, Motorola, Sun Microsystems i mnoge druge. Dve i po godine je trajala potera FBI za njim, pa je u trenuku kada je uhvaćen slovio za najtraženijeg hakera u svetu.
Nakon što je 1995. uhapšen, proveo je pet godina u zatvoru, a posle odsluženja zatvorske kazne, počeo je da radi kao white hat haker i savetnik za bezbednost, pomažući kompanijama da se zaštite od hakerskih napada.
Sada je Mitnik odlučio da još jednom promeni boju šešira, i da uđe u sivu zonu, nudeći kompanijama i vladama svoj "Absolute Zero Day Exploit Exchange", servis koji prodaje “ekskluzivne” exploite za neispravljene bezbednosne propuste po ceni od 100000 dolara.
Mitnik je svoj novi biznis započeo pre šest meseci, ali je to saopštio tek krajem prošle nedelje.
Mitnik kaže da exploite koje on nudi kompanijama i vladama razvijaju istraživači koje je on angažovao, kao i spoljni saradnici.
Na pitanje šta njegovi klijenti rade sa tim exploitima, Mitnik je u intervjuu koji je dao sajtu Wired rekao: “Kada imamo klijenta koji želi 0-day ranjivost iz bilo kog razloga, mi ne pitamo, a ustvari, ne bi nam ni rekli.” On je objasnio da oni kupuju od istraživača 0-day exploite i da ih zatim preprodaju svojim klijentima.
Postoje dve opcije. Jedna koja omogućava klijentima da plate ekskluzivno pravo na upotrebu bilo kog exploita koji pronađu Mitnikovi istraživači, a druga opcija funkcioniše kao premium servis koji omogućava klijnetima da traže da se pronađu 0-day ranjivosti u softveru koji sami izaberu.
Mitnik je odbio da kaže ko su njegovi klijenti, kao i to koliko je exploita prodao do sada.
Na web sajtu koji je pokrenut prošle nedelje, Mitnik je ponudio bezbednosnim istraživačima i hakerskoj zajednici da iskoriste njegovu firmu za povezivanje sa vladama i kompanijama koje kupuju exploite.
Prodaja potencijalnih alata za nadzor vladinim agencijama izazvala je žestoke rasprave u bezbednosnoj zajednici o etici hakera koji to rade. Sada to radi i Kevin Mitnik, koji je devedesetih postao simbol ugnjetavanja od strane vlasti, kada je proveo četiri i po godine u zatvoru i osam meseci u samici pre samog suđenja zbog optužbi za hakovanje.
Zanimljivo je i to što istovremeno sa prodajom alata koji omogućavaju špijuniranje ljudi, Mitnik sprema knjigu koja će se zvati “Umetnost nevidljivosti”, za koju autor obećava da će naučiti čitaoce kako da se sakriju od “Velikog brata”.
Mitnik kaže da njegovi kupci nisu nužno iz redova vlasti, već da bi za njegove exploite mogle biti zainteresovane i antivirusne kompanije kao i kompanije koje proizvode softver koje bi plaćale za informacije o ranjivostima u svojim sopstvenim proizvodima. Mitnik ističe da ne želi da pomaže vladinim agencijama u špijuniranju ljudi, podsećajući na svoju istoriju odnosa sa vlastima koje su ga zatvorile u samicu.
Mitnik nije jedini haker koji je video priliku na rastućem sivom tržištu 0-day exploita. Time se bave i drugi, kao što su firme Vupen, Netragard, Exodus Intelligence i druge.
Iako ovakva trgovina nije nezakonita, kritičari kažu da ovakvi servisi imaju “labavu” politiku kada je reč o klijentima, koji mogu biti represivni režimi, pa čak i kriminalci koji tako dobijaju pristup opasnim hakerskim alatima.
Međutim, Mitnik tvrdi da on pažljivo proverava svoje kupce i da nikada ne bi trgovao sa vladama kao što je ona u Siriji, kao ni sa kriminalnim organizacijama.
http://www.informacija.rs/Vesti/Nekada-najtrazeniji-haker-u-svetu-sada-prodaje-vlastima-0-day-exploite.html
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 28/9/2014, 12:33

Zero-day exploit je onaj napad koji iskorištava sigurnosne ranjivosti nekog sofwarea istog dana kad ranjivost postaje opće poznata. Dakle , postoji nula dana između otkrića ranjivosti i prvog napada.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 30/9/2014, 07:13

Prije par dana izašla je nova verzija Tails-a 1.1.2  

IT news  - Page 6 Tails10

Tails je operativni sistem posebno  dizajniran i optimiziran da zaštiti korisnikovu anonimnost i privatnost baziran na Debian GNU/Linux-u.
To je kompletan operativni sistem  koji se ne instalira na računalo nego na neku vanjsku memoriju (USB, SD –card, DVD ...) i radi neovisno o operativnom sustavu na računalu tako da se može koristiti na bilo kojem računalu.
Jedini trag koji ostavlja je na računalu je onaj u RAM-u  koji se briše restartanjem .  
Sva  aktivnost na internetu obavlja se preko Tor-a.
Tails dolazi sa više pre-konfiguriranih alata poput  web preglednika , instant messaging klijenta,  email klijenta, office paketa,  sound and image editora...
Ovaj operativni sistem  svoju je popularnost postigao nakon što je  Edward Snowden  otkrio da ga je koristio da bi sačuvao svoju anonimnost i sigurnost.

Tails je besplatan , download i više informacija o njemu ovdje:

https://tails.boum.org/about/index.en.html
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 30/9/2014, 09:17

Jedini trag koji ostavlja je na računalu je onaj u RAM-u  koji se briše restartanjem .
To se traži... :20
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 30/9/2014, 19:54

Eksperiment pokazao: Ljudi pristaju na sve za malo besplatnog interneta
IT news  - Page 6 V1_3445_free_wifi

Istraživanje koje su u ime kompanije F-Secure nedavno sproveli britanski Institut za istraživanja sajber bezbednosti i nemačka firma SySS koja se bavi penetracionim testiranjem, a koje je podržao Evropol, pokazalo je da ljudi prilično bezbrižno koriste javni Wi-Fi, ne razmišljajući mnogo o svojoj privatnosti.
Za potrebe eksperimenta, na nekoliko prometnih lokacija u Londonu postavljene su pristupne tačke za bežični javni internet. Prolaznici su bez mnogo razmišljanja izložili svoje privatne podatke, sadržaj svojih emailova, pa čak se i saglasili sa klauzulom koja ih obavezuje da će se odreći svog prvorođenog deteta u zamenu za korišćenje javnog interneta.
Istraživači nemačke firme SySS napravili su prenosivu Wi-Fi pristupnu tačku od delova koji su koštali oko 200 evra, što je zahtevalo relativno malo tehničkog znanja. Uređaj koji su napravili lako se može sakriti u ženskoj torbici. Istraživači su postavljali uređaj na nekoliko lokacija u poslovnom delu Londonu i posmatrali šta se dešava kada se ljudi povežu na internet, nesvesni toga da se njihove aktivnosti na internetu špijuniraju.
U roku od trideset minuta, 250 uređaja se povezalo na internet, većina njih verovatno automatski, bez znanja njihovih vlasnika. Od njih 250, 33 je aktivno koristilo internet, pretražujući ga i šaljući podatke i emailove. Istraživači su otkrili da popularni POP3 email protokol otkriva lozinke u plain tekstu kada se koristi Wi-Fi. Reč je o ranjivosti staroj 13 godina, što pokazuje koliko se malo napora ulaže da bi se ispravili potencijalno veoma opasni propusti. Istraživači su uspeli da uhvate 32MB saobraćaja, a ti podaci su odmah zatim uništeni u cilju očuvanja privatnosti korisnika.
Ali bilo je još podataka do kojih su došli istraživači koji bi mogli biti od koristi hakerima. Čak i kada nisu bili povezani na hotspot, uređaji su otkrivali u proseku poslednjih 19 pristupnih tačaka, što je posebno uznemirujuće otkriće ako se ima u vidu nedavno istraživanje koje je pokazalo da je moguće otkriti nečiji identitet ako se znaju samo poslednje četiri pristupne tačke sa kojih se ta osoba povezivala na internet.
Istraživači su na kratko uveli u eksperiment stranicu sa Uslovima korišćenja mreže koji su morali da budu prihvaćeni da bi se koristila pristupna tačka. Uslovi korišćenja su sadržali neobičnu klauzulu koja obavezuje korisnika da se odrekne svog prvorođenog deteta ili omiljenog kućnog ljubimca da bi koristio internet. Ono što je iznenadilo istraživače je da se čak šestoro korisnika saglasilo sa Uslovima korišćenja, pre nego što je stranica povučena iz eksperimenta. To je dokazalo ono što se odavno zna - da ljudi ne obraćaju pažnju na stranice koje sadrže uslove servisa, jer takve stranice su obično predugačke za čitanje i nedovoljno razumljive korisnicima.
“Svi mi volimo da koristimo besplatan Wi-Fi da bismo uštedeli”, kaže Šon Saliven, savetnik za bezbednost u kompaniji F-Secure koji je učestvovao u eksperimentu. “Ali kao što pokazuje naše istraživanje, previše je lako da bilo ko podesi hotspot, dodeli mu ime koje izgleda kredibilno, i špijunira internet aktivnosti korisnika”.
Saliven ističe da ni legitimne pristupne tačke nisu bezbedne jer kriminalci mogu koristiti alate za špijuniranje korisnika bežičnog javnog interneta.
“Problem bezbednosti bežičnog interneta je jedan od onih problema zbog koga smo mi u Evropskom centru za sajber kriminal (EC3) Evropola veoma zabrinuti”, kaže Troels Oerting, šef EC3, koji ističe da zbog toga ovaj centar podržava sve aktivnosti koje ukazuju na svakodnevne rizike sa kojima se suočavaju korisnici.
Izveštaj koji je rezultat ovog eksperimenta donosi zaključak da postoji potreba za mnogo većom edukacijom korisnika u vezi korišćenja javnog bežičnog interneta, posebno pristupnih tačaka koje su nepoznatog porekla.
Na kraju, Salivan savetuje korisnicima da koriste VPN (Virtual Private Networking) softver koji šifruje podatke koji se šalju uređaju ili sa uređaja. Isključivanje WiFi na javnim mestima ili kada ste na mestu sa nesigurnim pristupnim tačkama takođe može biti od pomoći.
http://www.informacija.rs/Vesti/Eksperiment-pokazao-Ljudi-pristaju-na-sve-za-malo-besplatnog-interneta.html
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 1/10/2014, 11:49

Zaobilazim sve FREE vifije...nadaleko..imam instaliran scener koji prati ako se netko nepocudan zeli prikaciti,stzovise,imam cak i neke pakete za takve samodestruktivne.. :tw
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Yehudi 1/10/2014, 15:24

Ma meni su se neki dripci spajali na liniju. Doša mi račun duplo veći. Kažu ovi -vadite stik- iz laptopa ili kompa.  Čini mi se da točno znam tko mi se šlepao.
Skener bi dobrodošao ali nemam volje za tražiti ih jer bi im mogao i nauditi u konačnici.
 Najbolje je dobro se zaštititi.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Guest 1/10/2014, 21:23

Evo ti obicni pratitelj Wi-Fi prometa...nije poanta u vecem racunu,dao Bog,da je najvece zlo,no sto preko tvog IPeja klinci mogu raditi stvarno gadne stvari,koje nes moci dokazati da nisi ti radio... WPA2 obvezna zastita i ovo... biljezi ti spajanje na tvoju liniju,ima mogucnost blokiranja i loganja..u slucaju veceg sranja,samo das te podatke policiji i oni budu gorjeli...inace budes ti..

http://www.whoisonmywifi.com/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 2/10/2014, 07:26

bogomdani wrote:Zaobilazim sve FREE vifije...nadaleko..imam instaliran scener koji prati ako se netko nepocudan zeli prikaciti,stzovise,imam cak i neke pakete za takve samodestruktivne.. :tw
Tako se radi... :tu
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 2/10/2014, 07:31

Yehudi wrote:Ma meni su se neki dripci spajali na liniju. Doša mi račun duplo veći. Kažu ovi -vadite stik- iz laptopa ili kompa.  Čini mi se da točno znam tko mi se šlepao.
Skener bi dobrodošao ali nemam volje za tražiti ih jer bi im mogao i nauditi u konačnici.
 Najbolje je dobro se zaštititi.
Ma i meni dok nisam imala flat, ali mislim da je to maslo t-coma. Kad sam se žalila call službi, operaterka je prvo rekla da uzmem flat, na što sam ja odgovorila da meni dotadašnji paket skroz odgovara i zašto da plaćam i kunu više za nešto što mi ne treba. Na kraju sam uzela flat.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 2/10/2014, 07:32

bogomdani wrote:Evo ti obicni pratitelj Wi-Fi prometa...nije poanta u vecem racunu,dao Bog,da je najvece zlo,no sto preko tvog IPeja klinci mogu raditi stvarno gadne stvari,koje nes moci dokazati da nisi ti radio... WPA2 obvezna zastita i ovo... biljezi ti spajanje na tvoju liniju,ima mogucnost blokiranja i loganja..u slucaju veceg sranja,samo das te podatke policiji i oni budu gorjeli...inace budes ti..

Sve to i puno više možeš preko cmd-a... ;) :tw
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 2/10/2014, 13:14

Kasperski: Mafija je već u sajber prostoru, teroristi su sledeći

IT news  - Page 6 V1_5774_kasperski

Alati za sajber napade sve češće se koriste kao podrška tradicionalnom kriminalu, a kriminalci iz stvarnog sveta su sve prisutniji u sajber prostoru.
Ove tvrdnje izneo je osnivač i direktor kompanije Kaspersky Lab u intervjuu koji je dao britanskom Telegrafu.
Granica između tradicionalnog kriminala i sajber kriminala sve više postaje nejasna. Nekada su se lopovi, razbojnici i prevaranti oslanjali na oružje, a danas sve više na fišingDoS napade i trojance.
Motivi onih koji izvode sajber napade su krađa podataka, koji mogu biti prodati, direktna krađa novca, ili sabotaža kompjuterskih sistema neke kompanije ili organizacije da bi se ostvarili politički, finansijski ili neki drugi ciljevi.
Međutim, Jevgenij Kasperski upozorava na pojavu nove, daleko opasnije vrste sajber kriminala koji uključuje ciljano korišćenje malvera za podršku tradicionalnom kriminalu.
Kasperski navodi primer latinoameričkog narko kartela koji je hakovao SCADA sistem u luci Antverpen da bi se istovarili kontejneri puni kokaina ispred nosa carinskih službenika. Kasperski je ispričao i slučaj kada su mafijaši upali u kompjuterske sisteme ruske rudarske kompanije, ukrali i tajno prodali tone uglja. On je naveo i primer kriminalne grupe koja je, da bi dobila velike popuste, hakovala sistem lanca benzinskih pumpi koji izdaje kartice za lojalnost.
Neki sajber napadi su za posledicu imali gubitak života. U avgustu 2008, prilikom pada aviona kompanije Spanair poginulo je više od 150 ljudi. Istraga je pokazala da je centralni kompjuterski sistem bio zaražen malverom, koji je možda onemogućio da se otkriju tehnički problemi sa avionom.
Najdrastičniji primer je sajber napad koji je imao velike posledice u stvarnom svetu je bio napad na Natanz, iransko postrojenje za obogaćivanje uranijuma, u kome je korišćen malver Stuxnet koji je uništio veliki broj iranskih nuklearnih centrifuga. Stuxnet, za koji mnogi veruju da je delo američke vlasti, nazvan je prvim sajber oružjem u svetu.
“To nije naučna fantastika, nije scenario na koji čekamo, to se već dogodilo”, kaže Kasperski. “To je veoma zastrašujuće jer su ovi sistemi svuda - celim svetom upravljaju kompjuterski sistemi, od liftova do elektrana, vodenih pumpi i automobila.”
Sa pojavom “internet stvari”, uređaja povezanih sa internetom u zgradama i automobilima, mogućnosti za sajber špijunažu rastu. “Vi gledate TV, TV gleda vas”, kaže Kasperski.
Kasperski je podsetio na rezultate nedavnog istraživanja koje je sprovela njegova kompanija koji pokazuju da dve trećine korisnika nije svesno da sajber kriminalci mogu koristiti malver da bi preuzeli kontrolu nad kamerom njihovih mobilnih uređaja, ukrali privatne sačuvane fotografije ili čak sami napravili neke kompomitujuće fotografije.
Istraživanje kompanije Kasperky je otkrilo da 57% odraslih ima seksualne odnose u blizini mobilnog uređaja sa kamerom, 44% ispitanika priznaje da nosi telefon u toalet, 37% se presvlači u blizini ovih uređaja a 30% onih koji su učestvovali u istraživanju ostavlja osetljive dokumente ili platne kartice u blizini svojih uređaja.
Kada je reč o sajber špijunaži, Kasperski kaže da su alati za sajber špijunažu veoma slični sajber oružju. U fizičkom svetu, postoji velika razlika između dugmeta i bombe dok u sajber prostoru nema razlike jer je potrebno vrlo malo truda da se špijunski alat pretvori u sajber bombu.
Kasperski kaže da mnoge države već imaju sajber naoružanje koje, u slučaju rata, može naneti ozbiljnu štetu infrastrukturi drugih država. On je izrazio nadu da države nikada neće koristiti takvo sajber oružje na ovakav način, jer bi posledice mogle biti katastrofalne, upozorio je Kasperski.
Kasperski kaže da je mafija već u sajber prostoru i predviđa da će sledeći koji će u njega ući biti teroristi.
“Moguće je angažovati inženjere softvera da razviju komponente sajber oružja ali da ne znaju ko će sastaviti ove komponente. Možda teroristi baš sad projektuju takvo oružje. To bi se moglo desiti bilo gde”, kaže Kasperski. On kaže da obaveštajne agencije teško mogu pratiti ovakve pretnje jer, za razliku od kriminala u stvarnom svetu, sajber kriminal ostavlja veoma malo tragova.
Rešenje je, prema Kasperskom, da se iz temelja redizajniraju kompjuterski sistemi, a da se naglasak stavi na bezbednost. Zakoni treba da stvore bolje standade za sigurnosne sisteme važne infrastrukture.
Da bi se zaštitila ta infrastruktura, jedino rešenje je razvoj veoma bezbednih operativnih sistema i veoma bezbednih programa, kao i stroga pravila za ove sisteme. Za taj posao potrebno je mnogo stručnjaka, tako da nema države u svetu koja bi to mogla da uradi u kratkom vremenskom roku. Zbog ranjivosti ovih sistema koje sada ne možemo da ispravimo smo u velikoj opasnosti, smatra Kasperski.
http://www.informacija.rs/Vesti/Kasperski-Mafija-je-vec-u-sajber-prostoru-teroristi-su-sledeci.html
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 2/10/2014, 13:17

Zna Kaspersky o čemu priča.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 2/10/2014, 17:38

Trinity wrote:
bogomdani wrote:Evo ti obicni pratitelj Wi-Fi prometa...nije poanta u vecem racunu,dao Bog,da je najvece zlo,no sto preko tvog IPeja klinci mogu raditi stvarno gadne stvari,koje nes moci dokazati da nisi ti radio... WPA2 obvezna zastita i ovo... biljezi ti spajanje na tvoju liniju,ima mogucnost blokiranja i loganja..u slucaju veceg sranja,samo das te podatke policiji i oni budu gorjeli...inace budes ti..

Sve to i puno više možeš preko cmd-a... ;) :tw
jasno,ali mi se nes ne da petljati sa time..enivey THX .. ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 3/10/2014, 11:02

Wales slijedi Škotsku s vlastitim .wales i .cymru internetskim domenama

Wales slijedi Škotsku u ostvarivanju neovisnosti bar u digitalnom svijetu. Prvi koji će koristiti nacionalne domene su  National Assembly, Wales Online, Daily Post, the Welsh Rugby Union, Golwg360, Bloc, Gwalia, Atlantic PLC I Orchard and Portmeirion.
Nove domene  za poslovne subjekte bit će dostupne u studenom,  a za ostale u ožujku slijedeće godine.

Škotska je svoju novu nacionalnu .scot domenu pokrenula u lipnju ove godine.

http://www.theguardian.com/technology/2014/sep/30/wales-follows-scotland-with-its-own-wales-and-cymru-internet-domains
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 4/10/2014, 09:49

Nije Windows 9 nego Windows 10

I dok svi očekuju Windows 9 , Microsoft predstavio Windows 10 .
Nakon ne baš dobro prihvaćenog Windowsa 8  u  Microsoftu kažu da je nova verzija najopsežnija platforma ikad i da nije u redu da ima broj 9 nego se odmah preskače na broj 10. A možda se samo radi o marketinškom triku.
Što novoga donose novi Windowsi , ovdje:

http://www.theguardian.com/technology/2014/oct/01/windows-10-start-menu-nine-other-things-to-know
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Yehudi 4/10/2014, 12:41

Da da , imaš pravo naravno. Instalirao sam upravo.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Trinity 4/10/2014, 19:58

Promaklo mi skroz ... No

Prvi bitcoin bankomat u Hrvatskoj!
Bankomat je postavljen u kafiću History u Tkalčićevoj 68, Zagreb. Postavili su ga Vedran Kajić iz bSpendate njegov prijatelj Ivan Šimurina. Postavljanje je popratila televizijska ekipa N1 televizije, a novinski članci o bankomatu pojavit će se i u 24 sata te Večernjem listu.
Radi se o dvosmjernom bitcoin bankomatu kanadske kompanije Bitaccess. Dvosmjerni bankomat znači da osim što je moguće kupovati bitcoine za kune, moguće je i prodavati bitcoine za kune. Jednostavan je za korištenje te je već prvi dan potaknuo interes posjetitelja kafića.

http://crobitcoin.com/prvi-batm-u-hrvatskoj/
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 4/10/2014, 19:59

Super ! Odeš na bankomat i kupiš bitcoine ! :20
Trinity
Trinity

Female