Kolinda huškačica rulje
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Kolinda huškačica rulje
Znaš kako kažu kod nas, čega se pametan stidi, budala se ponosi...Sora wrote:A čuj. Tko mi to kaze , meni je cast.
Evo.
Osim mene ima njih koji su ponosni kad im ere i krksni iz HDZ kuhinja to vele
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
U Kolinoj je poslanici nedostajalo adresiranje poticatelja društvenih sukobah, nije spomenula da su sve pokrenuli "antifašisti" nakon Tuđmanove smrti.
Yehudi wrote:
-----------------KOLINDA - huškašica rulje u ulozi predsjednice
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kolinda--huskacica-rulje-u-funkciji-predsjednice/893194.aspx
[size=34]Kolinda-huškačicaruljeufunkcijipredsjednice[/size]
Kič-poslanica
Da ne postoje neutralne riječi, kako je tvrdio Pierre Bourdieu, Kolinda Grabar Kitarović potvrdila je na početku u prvoj sintagmi svoje karikaturalne kič-poslanice, pozdravivši, kako to već dolikuje, prema nacionalističkome redu, najprije „Hrvatice i Hrvate“, a onda i sve hrvatske državljane, doslovce dajući do znanja tko je ovdje - jednakiji od jednakih - na prvom, a tko na drugom mjestu.
Jeftini, logički teško održivi klišeji
Ostalo u njezinoj poslanici jeftini su, logički teško održivi ideološki klišeji.
„Tisućljetna junačka i ponosna povijest našeg naroda“ romantizirana je fantazija na razini onog ganutljivo priglupog sastavka koji je KGK svojedobno objavila kao vlastiti životopis na službenim stranicama predsjednice Republike, pa ga, suočena s kritikama vlastite ograničenosti, povukla, umjesto da ga ostavi kao svjedočanstvo jedne infantilne (osobne ali i nacionanalne) epopeje.
Učinkoviti double blind
Poslanica KGK funkcionira kao učinkoviti double bind. Ona kritizira dvije ideologije vrijednosno ostajući na temeljima jedne od njih: u temeljima hrvatskih integralnih nacionalizama, onog 1940-ih, 1990-ih ili ovog danas stoji to da se „načela (...) svode samo na jedno: bolja Hrvatska“. Pritom se „bolja Hrvatska“ popravlja - već prema mogućnostima i u skladu s izazovima vremena - koncentracijskim logorima, sustavnim paljenjem kuća ili, u okovima političke korektnosti, nagovorom na uvrijeđenost ugrožene većine kakvu je, nedavno, efektno demonstrirala upravo huškačica rulje što trenuto obavlja funkciju hrvatske predsjednice; huškačica koja se danas, ljeta 2016. pojavljuje u remakeu integralnog nacionalizma kao Franjo Tuđman s ljudskim licem. Ono što je, pritom, najzloslutnije upravo je njezin ljudski lik.
INDEX
Kovindica i Bucmanec koja ekipa jebote
2014-04-14
Pa Sandi i jest neformalna gay ikona u Hrvatskoj. Samo nisam siguran vole li ga žene ili neIknar je gay wrote:Svaka čast Sandi,svaka mu je kao u Njegoša.
Inače,Sandi je jedan od najinteligentnijih i najsexy poznatih gay osoba u Hrvatskoj,stvarno ne znam zbog čega je još uvijek suzdržan u izlasku iz ormara,jer on bi bio puno bolja gay ikona i predvodnik gay aktivizma u Hrvatskoj,nego ovi šmokljani.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» Kolinda low IQ
» Kolinda se izvukla
» Kolinda
» ''Kolinda: Moj Lukica mi je kao sin''
» Kolinda low IQ
» Kolinda se izvukla
» Kolinda