Trump ne odustaje:'NATO u ovakvoj formaciji više ne može postojati'
Page 1 of 1
Trump ne odustaje:'NATO u ovakvoj formaciji više ne može postojati'
Donald Trump ponovio je svoje viđenje NATO saveza u slucaju da postane prvi covjek Sjedinjenih Americkih Drzava.'Definitivno mora se razgovarati o drugom modelu funkcioniranja NATO saveza jer ovaj danasnji sistem ima vise mana nego pozitivnih strana.Prvo sto treba napraviti je analiza financiranja samog saveza.Kako sam vidio iz prilozenog mnoge clanice ne izvrsavaju uredovno financijske obveze prema savezu tu nema sanse da SAD-e pokriva neke tuđe troskove i dugove,da se razumijemo imat cu zaista tvrd stav prema toj stavki.Onaj tko ne moze platiti clanarinu ne moze ni ocekivati adekvatnu pomoc od SAD-e i ne samo od nas nego i od onih koji svoje obveze prema savezu redovito ispunjavaju.Ako netko misli da to ne moze pratiti bilo bi posteno onda da napuste kucu u kojoj ne mogu placati troskove.Drugi problem saveza je u tome sto mnogi ocekuju da ce Amerika za njih izvrsavati vojne i politicke obaveze a oni pritom eskiviraju probleme i jos gore koketiraju sa protivnicima saveza i Amerike,to svakako ne samo ja nego i Amerika nece vise tolerirati,ili ste sa nama a ako niste za vas mjesta u savezu vise nece biti'.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
2015-09-08
Re: Trump ne odustaje:'NATO u ovakvoj formaciji više ne može postojati'
da bar to mnetko oce rec i za EU...ali nemaju oni muda ko trump...
2015-09-08
i sta bi ti vucko,
bez nato i eu,
sta bi ti ??
evo, tu sam !
bez nato i eu,
sta bi ti ??
evo, tu sam !
Guest- Guest
ti vucko,
ko da je hrvatska nemacka, francusa
ili v.b.
ko da je hrvatska nemacka, francusa
ili v.b.
Guest- Guest
Similar topics
» Trump oduševljen NATO-om:"Nije više zastario"
» Crna Gora odustaje od članstva u NATO paktu
» Trzavice izmedju Hrvatske i NATO-a?Nato zapovjednistvo u Afganistanu optuzilo MORH da je pokazao kartu koju nije smio a prije toga general Sundov neizravno optuzio NATO zapovjednistvo da sigurnost hrvatskih i drugih vojnika u Afganistanu vise nije na najv
» Dodik:BiH ne moze u NATO jer su pomagali muslimane
» NATO: "Može da bukne novi rat u Evropi"
» Crna Gora odustaje od članstva u NATO paktu
» Trzavice izmedju Hrvatske i NATO-a?Nato zapovjednistvo u Afganistanu optuzilo MORH da je pokazao kartu koju nije smio a prije toga general Sundov neizravno optuzio NATO zapovjednistvo da sigurnost hrvatskih i drugih vojnika u Afganistanu vise nije na najv
» Dodik:BiH ne moze u NATO jer su pomagali muslimane
» NATO: "Može da bukne novi rat u Evropi"
Page 1 of 1