Dan kad je život nakratko stao- milijuni su neutješno plakali
Page 3 of 21
Page 3 of 21 • 1, 2, 3, 4 ... 12 ... 21
Re: Dan kad je život nakratko stao- milijuni su neutješno plakali
v_vlado wrote:Slažem se,diktator,demokrata,playboy,šarmer.....epikur37 wrote:Tito je bio kotroverzna osoba.
U ono vrijeme lukavo balansirao između dva bloka,izvlačeći novac i oružje....osigurao radnom čovjeku i seljaku uvjete za pristojan život uz uvjet nekritiziranja vlasti i bezpogovornu poslušnost.....neposluh se drastično kažnjavao...
i mjesec dana nakon njegove smrti dinar je devalvirao za 30%, pa je sva uvozna roba i repromaterijal postala toliko skuplja... a samo dvije godine nakon njegove smrti, proglašen je bankrot države prema kreditorima. Inflacija: 45% godišnje.
A sve samo zato jer se nitko "demokrati" nije usudio reći da smo propali dok je bio živ. Godinu prije titove smrti: dug 22 milijarde ondašnjih dolara (kao današnjih sto), s tim da je dolar skočio s 1,7 maraka na tri marke za dolar, dakle nam se dug zbog tečaja u godinu dana udvostručio (jugi se dogodio švicarac). Pokrivenost uvoza izvozom: 47%. Gubici industrije: 15% BDP-a. Vanjskotrgovinski deficit sedam milijardi dolara.
Titova ostavština - "poslije mene potop", kao i njegovih nesvrstanih prijatelja.
Za sobom je ostavio diktaturu, jednopartijski sustav, dugove, socijalističku nekonkurentnu industriju, i mentalitet "lezi lebe da te jedem".
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
radnik, u pravom smislu te reci, malo da ih ima
Guest- Guest
...jebote moja teta kod koje sam zivio dok su moji bili vani...bila krojacica imala mizernu placu...tetak je nesto malo bolje zarađivao kao vozac autobusa ali opet se nije moglo skroz pokriti..i da moji nisu za mene i pomoc njima slali iz vana lovu za nas..ne znam kako bi to sve ispalo
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Nisi radnik....vuksadinare wrote:molim.....pa kad ej radnik dobro zivio na ovim prostorima..seljak jos aj i nekako..radnik uvijek bio zadnja rupa na svirali...v_vlado wrote:Ajte ,bilo je dobro,uhljebi i paraziti sa državnog proračuna,korak naprijed,ostali stoj.....
Najveći hrvat a ako je pobio i danas bi trebalo napraviti reda da radnik i seljak može živjeti....
Bilo je časno živjeti sa Titom....
Zato danas je raj za neradnike ...
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Travac je imao super komentar o ovome prije dosta godina, veli da mu je mater spremila fritule nabolje do tada, ćaća je stavio članak iz novina o tome na zid kupatila da može bolje ke**ti, mamu je poseksao istu večer....marcellus wrote:Nama su rekli da moramo plakati i da nam je žao što je Tito umro.
Guest- Guest
..pusti te price....ustara vremena kao dijete su mi roditelji..baba..did..pricali 'sinko skoluj se imat ces sve a ako ces biti kopac kanala.obicni radnik ajme tebi'....v_vlado wrote:Nisi radnik....vuksadinare wrote:molim.....pa kad ej radnik dobro zivio na ovim prostorima..seljak jos aj i nekako..radnik uvijek bio zadnja rupa na svirali...v_vlado wrote:Ajte ,bilo je dobro,uhljebi i paraziti sa državnog proračuna,korak naprijed,ostali stoj.....
Najveći hrvat a ako je pobio i danas bi trebalo napraviti reda da radnik i seljak može živjeti....
Bilo je časno živjeti sa Titom....
Zato danas je raj za neradnike ...
2015-09-08
..i sad da mi se tu ne pravite blesavi...jesu vam roditelji govorili ucite nece niko se udat ili ozenit za tebe ako budes kopao kanale.zidar i slicno
2015-09-08
i dan danas izaziva suprotna mišljenja i interes a dijelovi njegovog života još su obavijeni velom tajne...diktator, ratni pobjednik ...tjah
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Reče moj susjed,jednom uz žuju.....
Jebem ti mater i životu..za vrijeme Starog mrzio sam onaj sistem i potajno želio da Stari krepa,Juga se raspadne i bude nam bolje.....
Stari krepo ,Juga se raspala a nama sve teže i gore....
Biće da je staro đubre ipak vrijedio.....
A i sprovod mu bio ko nikad nikom.....
Jebem ti mater i životu..za vrijeme Starog mrzio sam onaj sistem i potajno želio da Stari krepa,Juga se raspadne i bude nam bolje.....
Stari krepo ,Juga se raspala a nama sve teže i gore....
Biće da je staro đubre ipak vrijedio.....
A i sprovod mu bio ko nikad nikom.....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
tre911 wrote:Travac je imao super komentar o ovome prije dosta godina, veli da mu je mater spremila fritule nabolje do tada, ćaća je stavio članak iz novina o tome na zid kupatila da može bolje ke**ti, mamu je poseksao istu večer....marcellus wrote:Nama su rekli da moramo plakati i da nam je žao što je Tito umro.
Ja Ustaša i ćaća mi bio,
Otac sinu zanat ostavio.
crvenkasti-
2014-04-17
tre911 wrote:Travac je imao super komentar o ovome prije dosta godina, veli da mu je mater spremila fritule nabolje do tada, ćaća je stavio članak iz novina o tome na zid kupatila da može bolje ke**ti, mamu je poseksao istu večer....marcellus wrote:Nama su rekli da moramo plakati i da nam je žao što je Tito umro.
Jebo ti ustaša mater?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:
Jebo ti ustaša mater?
Boze mastovitosti.
Uglavnom upozorenje svima, ostavite se posalica na racun tudjih matera.
darla- Admin
2015-10-22
Ero wrote:To je to, ustvari.
Ovo mogu jedino psihijatri objasniti.
Pa ti se isto ponašaš odi kod psihijatra. Histerija i fanatično glorificiranje Kolinde to je to, ustvari.
Guest- Guest
sjecam se dana kad sam preskako ogradu da zadivim jednu zensku
kad me ufati u raskoraku. Zivot mi je nakratko stao, a nikad poslije toga nisam uspio tako snazno prdnut.
kad me ufati u raskoraku. Zivot mi je nakratko stao, a nikad poslije toga nisam uspio tako snazno prdnut.
2014-04-19
pizzon wrote:paaa, srbi su pokusali sedamdesetih,
da uvedu demokratiju, i zapadni model drustva.
nismo mogli od hrvatskog nacionalizma da uspemo.
Koji i danas moramo vraćati.v_vlado wrote:izvlačeći novac
IvyTeasdale wrote:Neki još plaču..vidi se najbolje na primjeru foruma..
Vidiš ti moju .. Neku misaonu produkciju i nista vise.
Plakanje mozes uzeti kao hiperbolu tuge.
Tko binplazili 35 godina
Ali da je bio veličina, bio je. Nijedan od njegovih kritičara ne moze , osim laganja , uzeti mu mjeru.
Jer je bio izniman politicar .
U pravom značenju te rijeci , to znaci ne sluga, ne manipulator, ne predator, ne blesavac poput mnogih danas.
Bio je velikan priznat u svijetu i zauvijek ce ostati u povijesti.
Hrvati koji su se izgubili po običaju ko guske u magli, se prave ludim guskama .
No na internetu je toliko materijala o njegovoj veličini da se tu nema sta dodati.
Hvala mu za sve.
Pa i to da ga se Hrvati odriču. Naime. Doci Ci vrijeme ...to je Sigurno . Kad ce slijepci progledati
bjež budaloSora wrote:IvyTeasdale wrote:Neki još plaču..vidi se najbolje na primjeru foruma..
Tko binplazili 35 godina
Ali da je bio veličina, bio je. Nijedan od njegovih kritičara ne moze , osim laganja , uzeti mu mjeru.
U pravom značenju te rijeci , to znaci ne sluga, ne manipulator, ne predator, ne blesavac poput mnogih danas.
Hrvati koji su se izgubili po običaju ko guske u magli, se prave ludim guskama .
No na internetu je toliko materijala o njegovoj veličini da se tu nema sta dodati.
Hvala mu za sve.
Pa i to da ga se Hrvati odriču. Naime. Doci Ci vrijeme ...to je Sigurno . Kad ce slijepci progledati
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Narod ju je izabrao većinski, za razliku od tvog satrapa, koga nitko nije birao.Usne Stjepana Gnječa wrote:Ero wrote:To je to, ustvari.
Ovo mogu jedino psihijatri objasniti.
Pa ti se isto ponašaš odi kod psihijatra. Histerija i fanatično glorificiranje Kolinde to je to, ustvari.
Sora wrote:IvyTeasdale wrote:Neki još plaču..vidi se najbolje na primjeru foruma..
Tko binplazili 35 godina
Hvala mu za sve.
Demokracija je, nitko ti ne brani da se voziš s fićom, par-nepar, a po banane, kavu i prašak za pranje, ideš u Trst.
Čak ti ni pasoš nije potreban.
prckov wrote:bjež budaloSora wrote:IvyTeasdale wrote:Neki još plaču..vidi se najbolje na primjeru foruma..
Tko binplazili 35 godina
Hvala mu za sve.
Gle njega .
U nesto da zahvali na časti.
Kad bi ju imao.
Nemaju je takvi ..
Page 3 of 21 • 1, 2, 3, 4 ... 12 ... 21
Similar topics
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» Da se nakratko potsjetimo ....
» Novi milijuni pakija u Njemačkoj
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» Zasto na Tudjmana sve vise misle i oni koji za njim nisu previse plakali
» Da se nakratko potsjetimo ....
» Novi milijuni pakija u Njemačkoj
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» Zasto na Tudjmana sve vise misle i oni koji za njim nisu previse plakali
Page 3 of 21