Dan kad je život nakratko stao- milijuni su neutješno plakali
Page 19 of 21
Page 19 of 21 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21
Re: Dan kad je život nakratko stao- milijuni su neutješno plakali
Ero wrote:Svijet čeka da izumrete.Sora wrote:Odista , voljela bih sad jednu ozbiljnunparalelu ili analizu ustasioda foruma
Sto su to vama ostavili u nasljeđe ustasija od 45. I 91. Da se tako ogorčeno bunite protiv Tita i socijalizma.
Ajd , molim vas lijepo da se i Ja prosvjetlim.
Meni se cini samo JEDNU TRULU BANANU . ,
MOZDA NE ZNAM ..
Još ste samo vi ostali, sj Koreja, Venuzuela ošla u qratz, Cuba se polako otvara...I to bi bilo to.
Mozda ero daodgovoris na pitanje
To tvoje izbjegavanje odgovora mi ide polako na neku stvar
Dakle jel banana ili krastača?
Moje su pretpostavke cisto zdravorazumske . Voliš ustasiju , imas konkretne razloge ne
ZASTO. . Sta je ostalo iza ustasije 1945. A sta posle 1991 . .
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Sora wrote:marcellus wrote:Usne Stjepana Gnječa wrote:marcellus wrote:jesi i ti plakala kad je crko maršal?
Ako misliš na Marshall gitarsko pojačalo Made in UK moram te razočarati. Svi su modeli tog branda imali i još uvijek imaju komponente proizvedene u SFRJ. SVI muzičari gitaristi sav taj zvuk je zvuk SFRJ i elektronskih cevi EI-Niš i pasivnih komponenti Iskra i RIZ.
Uglavnom su koristili ruske cijevi, jer ih je zapad prestao raditi kad su izumili tranzistor... inače EI niš je radio zadnje smeće od cijevi
To je smeće s katodnim cijevima
O kojima ti nemas blage veze ali seres
radilo po 20 godina bez problema
Ok. Osim onog koje je eksplodiralo
O
Nego kad cete vi majstori rekonstrukcije i redizajna nase povijesti uzeti u obzir napredak tehnologije?
Ono fakat . Vrijeme da se bavite i time ili mislite da bi bilo dobro da se spremamo za kresanje kamena i vatricu u špilji ?
Ak vak blesavo nastavite živjeti...
lijepo smo pričali o ustašama i titu, a onda su ovi razvukli kablove
marcellus wrote:Usne Stjepana Gnječa wrote:marcellus wrote:jesi i ti plakala kad je crko maršal?
Ako misliš na Marshall gitarsko pojačalo Made in UK moram te razočarati. Svi su modeli tog branda imali i još uvijek imaju komponente proizvedene u SFRJ. SVI muzičari gitaristi sav taj zvuk je zvuk SFRJ i elektronskih cevi EI-Niš i pasivnih komponenti Iskra i RIZ.
Uglavnom su koristili ruske cijevi, jer ih je zapad prestao raditi kad su izumili tranzistor... inače EI niš je radio zadnje smeće od cijevi
Ti nemaš pojma o čemu pričaš jer si nestručan i nepismen pa trkeljaš po emotivnoj i subjektivnoj liniji rekla-kazala. Neznaš šta je trioda ni šta je pentoda ni kako radi ni ništa od ničega neznaš ali srati znaš o svemu.
Guest- Guest
Jel to pohvala ili opomena ?
marcellus wrote:ajde da vas čujem... ko nije plakao, ko se usudio?
Kad sam čuo da je krepala balkanska Bestija u lokalu kod Marija Gavranovića (München - landsbergerstr)
iz veselja potrošija i platio piće ljudima u iznosu ovo dolje,ima dojam da će uskoro krepat i njegova zločinačka jugoslawija .
( tad bia mlad i lijep , a sad samo lijep)
2014-04-18
kic wrote:lijepo smo pričali o ustašama i titu, a onda su ovi razvukli kablove
Još smo unplugged...čekaj da se uštekamo.
Guest- Guest
Usne Stjepana Gnječa wrote:marcellus wrote:Usne Stjepana Gnječa wrote:marcellus wrote:jesi i ti plakala kad je crko maršal?
Ti nemaš pojma o čemu pričaš jer si nestručan i nepismen pa trkeljaš po emotivnoj i subjektivnoj liniji rekla-kazala. Neznaš šta je trioda ni šta je pentoda ni kako radi ni ništa od ničega neznaš ali srati znaš o svemu.
naravno da jako dobro znam kako rade i trioda i pentoda, nekad davno sam čak znao i napraviti pojačalo ili light show, elektronikom se ne bavim od srednje a o istoj sam zaboravio više nego što ti znaš, kao i o većini ostalog
Finih 19 stranica temice o našem voljnom Maršalu :)
Guest- Guest
a gle ,
I ja bih da sam ustaski fun .
Dobili su po turu od Titovih , sto jest jest
Nisu se htjeli predati i to ti je ...
Tako im pao grah
Kužiš lobo
I ja bih da sam ustaski fun .
Dobili su po turu od Titovih , sto jest jest
Nisu se htjeli predati i to ti je ...
Tako im pao grah
Kužiš lobo
Last edited by Sora on 5/5/2016, 18:53; edited 1 time in total
Sora wrote:Jel to pohvala ili opomena ?
Htio sam reći Marčelu da nije žvaka za seljaka.
Guest- Guest
Inače ni u EI Nišu nisu znali ništa o pentodama i triodama... radili su ih na staroj predratnoj telefunkenovoj opremi odnosno strojevima, koje su dobili kao ratnu odštetu i po telefunkenovim originalnim nacrtima, i radili su ih do pred koju godinu.
Samo što te cijevi nikad nisu bile u klasi telefunkenovih, loša završna kontrola i još gori materijali
Samo što te cijevi nikad nisu bile u klasi telefunkenovih, loša završna kontrola i još gori materijali
drugim riječima, štancali su nešto što zapravo nisu znali sami konstruirati, kamoli smisliti strojeve za proizvodnju, i proces.
Trebali su samo uključiti stroj, i kontrolirati proizvod na izlazu, ali i to je bilo malo prekomplicirano
Trebali su samo uključiti stroj, i kontrolirati proizvod na izlazu, ali i to je bilo malo prekomplicirano
Ajde hvalite me cube mojemarcellus wrote:Usne Stjepana Gnječa wrote:marcellus wrote:Usne Stjepana Gnječa wrote:marcellus wrote:jesi i ti plakala kad je crko maršal?
naravno da jako dobro znam kako rade i trioda i pentoda, nekad davno sam čak znao i napraviti pojačalo ili light show, elektronikom se ne bavim od srednje a o istoj sam zaboravio više nego što ti znaš, kao i o većini ostalog
Ljepota njihova nas osvaja
A nisi više ni glup ko nekad. S godinama i u tome si prilično napredovao u intenzitetu.lobo1 wrote:marcellus wrote:ajde da vas čujem... ko nije plakao, ko se usudio?
Kad sam čuo da je krepala balkanska Bestija u lokalu kod Marija Gavranovića (München - landsbergerstr)
iz veselja potrošija i platio piće ljudima u iznosu ovo dolje,ima dojam da će uskoro krepat i njegova zločinačka jugoslawija .
( tad bia mlad i lijep , a sad samo lijep)
Guest- Guest
dakle,neuki koji su ignoranti po prirodi,ne znaju da su vacuum tubes u pojacalima i danas aktualna,stovise dapace vrlo trazena i skupa..Nije to nikakav kuriozitet,nego u konacnici daju pravilniji signal nego digitalna rjesenja,..cudno ali istinito..
Guest- Guest
ovo ti je problem s EI cijevima - kvaliteta
http://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/201014-testing-kt-90s-ei-nis-yugoslavia.html
I have 15 Ei NIs Yugoslavia KT-90's I want to test and match up before putting on ebay. Does anyone have GM numbers for KT-90's?
Thanks
...
I have about 10 or 12 of them myself. None are close enough to make a matched pair.
drugim riječima jako variraju u karakteristikama i kao takve su neupotrebljive
http://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/201014-testing-kt-90s-ei-nis-yugoslavia.html
I have 15 Ei NIs Yugoslavia KT-90's I want to test and match up before putting on ebay. Does anyone have GM numbers for KT-90's?
Thanks
...
I have about 10 or 12 of them myself. None are close enough to make a matched pair.
drugim riječima jako variraju u karakteristikama i kao takve su neupotrebljive
i skupa su da usi otpadaju...bogomdani wrote:dakle,neuki koji su ignoranti po prirodi,ne znaju da su vacuum tubes u pojacalima i danas aktualna,stovise dapace vrlo trazena i skupa..Nije to nikakav kuriozitet,nego u konacnici daju pravilniji signal nego digitalna rjesenja,..cudno ali istinito..
Guest- Guest
Otvorite si temu...zasto spamate ovu?
Guest- Guest
marcellus wrote:drugim riječima, štancali su nešto što zapravo nisu znali sami konstruirati, kamoli smisliti strojeve za proizvodnju, i proces.
Guest- Guest
bogomdani wrote:dakle,neuki koji su ignoranti po prirodi,ne znaju da su vacuum tubes u pojacalima i danas aktualna,stovise dapace vrlo trazena i skupa..Nije to nikakav kuriozitet,nego u konacnici daju pravilniji signal nego digitalna rjesenja,..cudno ali istinito..
zapravo ne daju pravilniji signal, cijevna pojačala imaju puno veći THD (izobličenje) ali ugodnije zvuče upravo zato jer dominiraju "ugodna" izobličenja, parni harmonici (drugi četvrti itd)
postoje ljudi koji žele samo cijevi u svom pojačalu, ali su ta pojačala u pravilu skupa i problem ih je održavati (cijevi ne traju predugo i treba naći "matched pair", zato su uparene cijevi skupe iako svaka za sebe košta malo jer se trideset cijevi baci dok se nađe par, ako su nekvalitetne)
Similar topics
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» Da se nakratko potsjetimo ....
» Novi milijuni pakija u Njemačkoj
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» Zasto na Tudjmana sve vise misle i oni koji za njim nisu previse plakali
» Da se nakratko potsjetimo ....
» Novi milijuni pakija u Njemačkoj
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» Zasto na Tudjmana sve vise misle i oni koji za njim nisu previse plakali
Page 19 of 21