Putin daje besplatno zemlju na Dalekom istoku
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Putin daje besplatno zemlju na Dalekom istoku
gledaj, to su podaci s kojim raspolazem od prosle godine, mada je zaustavljeno osipavanje ljudi iz sibira i cak povratak nekih autohtonih naroda tamo, sto se tice zainteresiranosti za istok rusije, jako je velika no dosta rusa se boji da ta inicijativa ne ostane kratkog daha, inace je provedeno neko ispitivanje na netu prosle godine medju drzavljanima nekih euro drzava i usa bas o otj temi, otprilike 200 000 ljudi je izjavilo da bi iz istih stpa otislo zivjet u te divlje krajeve medjutim problem je rusko drzavljanstvo, od razloga odlaska najvise je navedeno zelja za bijegom iz civilizacije i drugi najveci razlog je otkrivanje divljih predjela, nesto ala pioniri divljeg zapada, medju eu drzavama najvise se izjasnilo svaba za odlazak , nekih 80 000,preko_vode_do_slobode wrote:Leviathan2 wrote:originalno je hektar po clanu obitelji s tim da se moze dobiti i 5 puta vise ukoliko se familija planira baviti nekim uzgojem, tipa plantaze ili uzgoj stoke pa cak i komercijalnim povrtlarstvom, zakon je sirok u obimu a mediji samo prenose jednu te isti mantru, inace po zadnjim podacim vec se prijavilo ok 6000 familija, drzava im obezbedjuje i gradjevinsk materijal i solarne panelepreko_vode_do_slobode wrote:abraham wrote:Evo izaberi hektar obradive zemlje bilo gdje u Slavoniji ja castim. Prezivis li od hktara pet godina, castim sa jos pet. Ako ne ti meni gajbu piva.Muahhahahahahaaapreko_vode_do_slobode wrote:da iako jedan hektar zemlje za takvu vukojebinu je nesiplativi rizik.. radije stati u Moskvi i onda preko Putinove Partije, riješiti posao u državnoj službi i ili državnoj firmi, u kancelariji, neloša plaća, itd..
jebeš ti rizični život tamo u vukojebini gdje imaš samo ruske medvjete i sibirske tigrove
da.. i u ostalom zašto da žicaju hektar milostinje , mogu ga i sami kupiti.. vjerojatno zemljište u toj vukojebini je bagatela
pa to je već nešto... iako 6000 familija.. to je 25 000 ljudi.. slabo.. vjerojatno bi trebali godišnje 250 000 ljudi ili čak 1milijun ljudi (a ne 25 000) da zaustave negativne trendove u sibiru(iseljavanje rusa, i kolonizacija sibira od strane kineza i muslimana)
recimo neki Ruski ekonomisti su predlagali Putinu da prebaci glavni grad iz Moskve u Sibir, to bi bio odličan potez za Rusku državu(isto kao što bi bio odličan potez prebacivanje administracije iz Zagreba u neke vukojebine)
preko_vode_do_slobode wrote:Leviathan2 wrote:originalno je hektar po clanu obitelji s tim da se moze dobiti i 5 puta vise ukoliko se familija planira baviti nekim uzgojem, tipa plantaze ili uzgoj stoke pa cak i komercijalnim povrtlarstvom, zakon je sirok u obimu a mediji samo prenose jednu te isti mantru, inace po zadnjim podacim vec se prijavilo ok 6000 familija, drzava im obezbedjuje i gradjevinsk materijal i solarne panelepreko_vode_do_slobode wrote:abraham wrote:Evo izaberi hektar obradive zemlje bilo gdje u Slavoniji ja castim. Prezivis li od hktara pet godina, castim sa jos pet. Ako ne ti meni gajbu piva.Muahhahahahahaaapreko_vode_do_slobode wrote:da iako jedan hektar zemlje za takvu vukojebinu je nesiplativi rizik.. radije stati u Moskvi i onda preko Putinove Partije, riješiti posao u državnoj službi i ili državnoj firmi, u kancelariji, neloša plaća, itd..
jebeš ti rizični život tamo u vukojebini gdje imaš samo ruske medvjete i sibirske tigrove
da.. i u ostalom zašto da žicaju hektar milostinje , mogu ga i sami kupiti.. vjerojatno zemljište u toj vukojebini je bagatela
recimo
Da su kuće od čokolade a ulice od mermelade
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Leviathan2 wrote:gledaj, to su podaci s kojim raspolazem od prosle godine, mada je zaustavljeno osipavanje ljudi iz sibira i cak povratak nekih autohtonih naroda tamo, sto se tice zainteresiranosti za istok rusije, jako je velika no dosta rusa se boji da ta inicijativa ne ostane kratkog daha, inace je provedeno neko ispitivanje na netu prosle godine medju drzavljanima nekih euro drzava i usa bas o otj temi, otprilike 200 000 ljudi je izjavilo da bi iz istih stpa otislo zivjet u te divlje krajeve medjutim problem je rusko drzavljanstvo, od razloga odlaska najvise je navedeno zelja za bijegom iz civilizacije i drugi najveci razlog je otkrivanje divljih predjela, nesto ala pioniri divljeg zapada, medju eu drzavama najvise se izjasnilo svaba za odlazak , nekih 80 000,preko_vode_do_slobode wrote:Leviathan2 wrote:originalno je hektar po clanu obitelji s tim da se moze dobiti i 5 puta vise ukoliko se familija planira baviti nekim uzgojem, tipa plantaze ili uzgoj stoke pa cak i komercijalnim povrtlarstvom, zakon je sirok u obimu a mediji samo prenose jednu te isti mantru, inace po zadnjim podacim vec se prijavilo ok 6000 familija, drzava im obezbedjuje i gradjevinsk materijal i solarne panelepreko_vode_do_slobode wrote:abraham wrote:Evo izaberi hektar obradive zemlje bilo gdje u Slavoniji ja castim. Prezivis li od hktara pet godina, castim sa jos pet. Ako ne ti meni gajbu piva.Muahhahahahahaaapreko_vode_do_slobode wrote:da iako jedan hektar zemlje za takvu vukojebinu je nesiplativi rizik.. radije stati u Moskvi i onda preko Putinove Partije, riješiti posao u državnoj službi i ili državnoj firmi, u kancelariji, neloša plaća, itd..
pa to je već nešto... iako 6000 familija.. to je 25 000 ljudi.. slabo.. vjerojatno bi trebali godišnje 250 000 ljudi ili čak 1milijun ljudi (a ne 25 000) da zaustave negativne trendove u sibiru(iseljavanje rusa, i kolonizacija sibira od strane kineza i muslimana)
recimo neki Ruski ekonomisti su predlagali Putinu da prebaci glavni grad iz Moskve u Sibir, to bi bio odličan potez za Rusku državu(isto kao što bi bio odličan potez prebacivanje administracije iz Zagreba u neke vukojebine)
meni je šema onaj ruski poluotok kamčatka
https://hr.wikipedia.org/wiki/Kam%C4%8Datka
Guest- Guest
ja sam dva puta posjetio kamcatku, i mohu ti reci da vrijedi otici na pola sata a provest godisnji je superpremija, za ljude koji normalno teze odmoru u miru i prirodi jer nema provoda u stilu diskoteka kafica i sl, :D, bio sam po tom dijelu rusije skoro godinu dana i mogu ti reci da sam jedini put uzivao u zimi koju inace mrzim iz dna duse
Stvarno si buio na Kamcatki??Leviathan2 wrote:ja sam dva puta posjetio kamcatku, i mohu ti reci da vrijedi otici na pola sata a provest godisnji je superpremija, za ljude koji normalno teze odmoru u miru i prirodi jer nema provoda u stilu diskoteka kafica i sl, :D, bio sam po tom dijelu rusije skoro godinu dana i mogu ti reci da sam jedini put uzivao u zimi koju inace mrzim iz dna duse
Zavidim ti. Volio bih I ja psojetiti taj poluotok.
I Bajkal. I Soci. I jos mnogo toga.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
preko_vode_do_slobode wrote:Leviathan2 wrote:gledaj, to su podaci s kojim raspolazem od prosle godine, mada je zaustavljeno osipavanje ljudi iz sibira i cak povratak nekih autohtonih naroda tamo, sto se tice zainteresiranosti za istok rusije, jako je velika no dosta rusa se boji da ta inicijativa ne ostane kratkog daha, inace je provedeno neko ispitivanje na netu prosle godine medju drzavljanima nekih euro drzava i usa bas o otj temi, otprilike 200 000 ljudi je izjavilo da bi iz istih stpa otislo zivjet u te divlje krajeve medjutim problem je rusko drzavljanstvo, od razloga odlaska najvise je navedeno zelja za bijegom iz civilizacije i drugi najveci razlog je otkrivanje divljih predjela, nesto ala pioniri divljeg zapada, medju eu drzavama najvise se izjasnilo svaba za odlazak , nekih 80 000,preko_vode_do_slobode wrote:Leviathan2 wrote:originalno je hektar po clanu obitelji s tim da se moze dobiti i 5 puta vise ukoliko se familija planira baviti nekim uzgojem, tipa plantaze ili uzgoj stoke pa cak i komercijalnim povrtlarstvom, zakon je sirok u obimu a mediji samo prenose jednu te isti mantru, inace po zadnjim podacim vec se prijavilo ok 6000 familija, drzava im obezbedjuje i gradjevinsk materijal i solarne panelepreko_vode_do_slobode wrote:abraham wrote:Evo izaberi hektar obradive zemlje bilo gdje u Slavoniji ja castim. Prezivis li od hktara pet godina, castim sa jos pet. Ako ne ti meni gajbu piva.Muahhahahahahaaapreko_vode_do_slobode wrote:da iako jedan hektar zemlje za takvu vukojebinu je nesiplativi rizik.. radije stati u Moskvi i onda preko Putinove Partije, riješiti posao u državnoj službi i ili državnoj firmi, u kancelariji, neloša plaća, itd..
meni je šema onaj ruski poluotok kamčatka
https://hr.wikipedia.org/wiki/Kam%C4%8Datka
Naravno da jest. Kamčatka je prelijepa, ogroma i netaknuta. Priroda samo takva, sve očuvano izvorno, vulkani šume rijeke......
.....BOGATSTVO netaknuto, zato Ameri i pizde i sline kako ....." usija ima previše zemlje pa bi je tribala dati i drugima"
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Samo da se ne uhvati rasprodaje po uzoru na cara ;-)
2014-04-12
bajkal sam isto posjetio , u soci nisam isao, vise me zanima divljina, inace sam bio poslom tamo al sam imao slobodnog vremena , 15 dana radnih 15 slobodan, placen put do frankfurta al sam to radije iskoristio za tumaranje, cak sam na kamcatki isao ispirat zlato :DRingo10 wrote:Stvarno si buio na Kamcatki??Leviathan2 wrote:ja sam dva puta posjetio kamcatku, i mohu ti reci da vrijedi otici na pola sata a provest godisnji je superpremija, za ljude koji normalno teze odmoru u miru i prirodi jer nema provoda u stilu diskoteka kafica i sl, :D, bio sam po tom dijelu rusije skoro godinu dana i mogu ti reci da sam jedini put uzivao u zimi koju inace mrzim iz dna duse
Zavidim ti. Volio bih I ja psojetiti taj poluotok.
I Bajkal. I Soci. I jos mnogo toga.
32 grama u 4 sata ispiranja, onda sam morao otici jer neruski drzavljan ne smije vrsiti iskapanje i eksploatiranje minerala :D, lik koji nadgleda tu zonu me pustio da to ponesem u zamjenu da mu donesem par gajbi pive iz europe, razlicitih marki,
ma nije ni car prodao aljasku nego je to bilo vlasnistvo neke kompanije koja je upala u dugove pa prodala, uglavnom neka zivahna muljaza je bilaIvyTeasdale wrote:Samo da se ne uhvati rasprodaje po uzoru na cara ;-)
to su bila ta vremena..jesi bio na Aljasci? :-)Leviathan2 wrote:ma nije ni car prodao aljasku nego je to bilo vlasnistvo neke kompanije koja je upala u dugove pa prodala, uglavnom neka zivahna muljaza je bilaIvyTeasdale wrote:Samo da se ne uhvati rasprodaje po uzoru na cara ;-)
2014-04-12
ne, ne da bih zelio al americku vizu mogu dobit samo ako mi predsjednik amerike bude bliski rodijak sto ne vjerujem, naime od 6 odbijanja poslovnih viza 5 bez objasnjenja i 6 da nisam nesto kao moralnopodoban, al onak fino upakirano s napomenom da ce svak buduci zahtjev biti najvjerovatnije odbijen, nisam nikad dao 7 zahtjevIvyTeasdale wrote:to su bila ta vremena..jesi bio na Aljasci? :-)Leviathan2 wrote:ma nije ni car prodao aljasku nego je to bilo vlasnistvo neke kompanije koja je upala u dugove pa prodala, uglavnom neka zivahna muljaza je bilaIvyTeasdale wrote:Samo da se ne uhvati rasprodaje po uzoru na cara ;-)
cim ti Putin nesto dzabe daje, znas koliko vrijediRayMabus wrote:Sada svaki građanin Rusije može da iskoristi svoje pravo da na rok od pet godina dobije na korišćenje najmanje hektar zemlje koja se nalazi u vlasništvu države ili opštine. Ona se može nalaziti na teritoriji Republike Saha (Jakutija), u Kamčatskom, Primorskom i Habarovskom kraju, Amurskoj, Magadanskoj i Sahalinskoj oblasti, Jevrejskoj autonomnoj oblasti ili Čukotskom autonomnom okrugu.
Nakon isteka pet godina zemlja se može uzeti u zakup ili dobiti u vlasništvo. Pritom, kupoprodaja dobijene zemlje nije dozvoljena. Ona se ne može davati u zakup ili na korišćenje strancima, kompanijama, kao ni ljudima bez državljanstva.
Nacrt zakona je bio izrađen po nalogu Vladimira Putina. Prema istraživanju, 63 odsto stanovnika Dalekog istoka smatra da će besplatno davanje zemlje povećati standard regiona.
Početkom marta Ministarstvo ekonomskog razvoja je predložilo da se stanovništvu besplatno dodeli zemlja koja se ne eksploatiše.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:603300-Putin-daje-besplatno-zemlju-na-Dalekom-istoku
Nece nitko tamo pa im nude zemlju da obrađuju i/ili drže stoku.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Joj,zanimljivo..pa ni turisticku vizu..:/
Nista od Aljaske onda,Sarah Palin,etc..
:D
2014-04-12
Dakle, ako si na forumu hvalio Rusiu ili kritzirao Ameriku, nema ništa od vize. Sve se prati
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
ima ljepsijeh mjesta za posjetit, recimo novi zeland juzni dio, patagonija, nepalIvyTeasdale wrote:Joj,zanimljivo..pa ni turisticku vizu..:/
ne, to je bilo prije nego sam dosao na forum inace boli me klinac za ameriku i rusiju, rusija mi je ljepsa zbog prirode a i ljudi su mi dragi, upoznao sam dosta amera i nisu ni do koljena rusima po ljudskosti, zaboravili suRingo10 wrote:Dakle, ako si na forumu hvalio Rusiu ili kritzirao Ameriku, nema ništa od vize. Sve se prati
Ne sumnjam,samo ih malo ima link Rusija-prodaja/ustupanje..;-)Leviathan2 wrote:ima ljepsijeh mjesta za posjetit, recimo novi zeland juzni dio, patagonija, nepalIvyTeasdale wrote:Joj,zanimljivo..pa ni turisticku vizu..:/
Japan,Madagaskar,Antili..dobro,mogu i ta tvoja mjesta B-)
2014-04-12
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Japan: ekonomski i demografski bolesnik na Dalekom istoku
» Putin u Sadiji: Potvrda sve većeg utjecaja Rusije na Bliskom istoku
» Putin: Izbjeglička kriza je proizvod zapadne politike na bliskom istoku!
» Ukrajinski predsjednik zove NATO u pomoć: "Putin želi cijelu moju zemlju"
» Putin daje Rusko državljanstvo građanima Sirije, Jemena, Iraka, Afganistana rođenima u Sovjetskom Savezu
» Putin u Sadiji: Potvrda sve većeg utjecaja Rusije na Bliskom istoku
» Putin: Izbjeglička kriza je proizvod zapadne politike na bliskom istoku!
» Ukrajinski predsjednik zove NATO u pomoć: "Putin želi cijelu moju zemlju"
» Putin daje Rusko državljanstvo građanima Sirije, Jemena, Iraka, Afganistana rođenima u Sovjetskom Savezu
Page 2 of 2