Uhljebi iz županija povećavaju propagandu...na račun poreznih obveznika naravno
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Uhljebi iz županija povećavaju propagandu...na račun poreznih obveznika naravno
Iritiram te jer mislim drukčije? Ili jer si nesposoban iščitati moje argumente? Moji argumenti su da je regionalizacija loša jer je uvod u raspad države. Velike regije (makroregije) koje bi imale kulturno-poviesne identitete tražile bi sve više, i više, i više pravah, javio bi se sukob "stoka dalmatinska" i "prosjaci slavonski" (recimo), a to bi, uz centralizaciju na europskoj razini, rastočilo hrvatsku državu. Uz mogućnost da pokoja županija i otpadne (recimo požeška, hahaha), sadašnje su županije uglavnom formirane kao regije oko gradovah sa središnjim funkcijama (s obzirom da je Požega subregijsko središte, trebala bi izgubiti županiju). Upravo ovakve, teritorijalno male županije omogućuju bolje planiranje disperzivnoga razvoja države i bolju relokaciju poreza. Stvaranjem pet, šest velikih regijah dobili bismo pet, šest zagrebah, a ostatku države bi se isto pisalo. Puno boljim rješenjem smatram zadržavanje postojećih županijah, uz minimalnu korekciju (ukidanje zagorske, međimurske, koprivničke, virovitičke i požeške županije), uz veće ovlasti na području gospodarstva i veći udjel u prikupljenim porezima. Što se tiče broja županijskih zaposlenikah, masu plaća za njih treba odrediti u postotku u odnosu na izvorne prihode, dakle bez decentraliziranih sredstavah. Pa ako hoće imati 100 zaposlenikah, imat će plaću od 2500 kn, ako žele 5000 kn plaće, moraju prepoloviti broj zaposlenih.asilovski wrote:Ne nego što unatoč očiglednom trolaš temu, tako iako je apsolutno sasvim jasno da su sadašnje županije uhljeb vreće bez dna čija je jedina uloga skrb o stranačkom članstvu i to najviše hadezea, međutim ti bez ikakvih suvislih argumenata iritantno kako samo ti znaš trolaš temu, e sad ako ti nisi bot i gnojavac ja stvarno ne znam...Regoč wrote:A trol sam jer smatram drukčije nego ti?asilovski wrote:da trolovima ista ne trebaRegoč wrote:A moja struja argumentira što?
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Re: Uhljebi iz županija povećavaju propagandu...na račun poreznih obveznika naravno
Ne treba, a prirez je stvar lokalne samouprave, ne može ga država određivati. Uostalom, da to i napraviš svi bi otišli u Zaprešić, Samobor, Goricu... sumnjam da bi itko pohitao u Brođance.veber wrote:joda ne pizdi.preko_vode_do_slobode wrote:županije treba sjekirom rezati ..i motornom pilom po potrebi.. te županije kurca ne služe osim što sišu ono malo para što zagreb ne pokupi...
Hrvatsku državu treba i decentralizirati i regionalizirati... znači napraviti 3-4-5-6 regija, i dati im konkretne ovlasti i prebaciti hrpu administracije iz Zagreba u manje razvijena područja.. glavne gradove regija staviti u Vukojebine.
treba grad zg + 4 regije/pokrajine/županije
u zgu dići prirez na 50% pa tko želi neka živi u njemu, proširit zonu poreza i molim, tko voli, neka plaća.
isto tako u zg uvest porez na nekorištene nekretnine. i sve pet.
Raspravljaš o županijama kao da su to neke relane teritorijalne samoodržive teritorijalne jedinice na Jutlandu, a ne pet paračke krpelj tvorevine čija je svrha isključivo i jedino uhljebljivanje, kontrola resursa i kadrova te uništavanje lokalne privrede koje nikad neće postati ili se pretvoriti u ovo što ti navodiš (pšrepisuješ davno isčitane fraze i šarene laže) iz prostog razloga jer imaju drugu svrhu sasvim profaniju. Znači šefa stanicu, fudbal i još dosta toga, a vidim da i ne izlaziš iz kuće neko duže vrijeme...Regoč wrote:Iritiram te jer mislim drukčije? Ili jer si nesposoban iščitati moje argumente? Moji argumenti su da je regionalizacija loša jer je uvod u raspad države. Velike regije (makroregije) koje bi imale kulturno-poviesne identitete tražile bi sve više, i više, i više pravah, javio bi se sukob "stoka dalmatinska" i "prosjaci slavonski" (recimo), a to bi, uz centralizaciju na europskoj razini, rastočilo hrvatsku državu. Uz mogućnost da pokoja županija i otpadne (recimo požeška, hahaha), sadašnje su županije uglavnom formirane kao regije oko gradovah sa središnjim funkcijama (s obzirom da je Požega subregijsko središte, trebala bi izgubiti županiju). Upravo ovakve, teritorijalno male županije omogućuju bolje planiranje disperzivnoga razvoja države i bolju relokaciju poreza. Stvaranjem pet, šest velikih regijah dobili bismo pet, šest zagrebah, a ostatku države bi se isto pisalo. Puno boljim rješenjem smatram zadržavanje postojećih županijah, uz minimalnu korekciju (ukidanje zagorske, međimurske, koprivničke, virovitičke i požeške županije), uz veće ovlasti na području gospodarstva i veći udjel u prikupljenim porezima. Što se tiče broja županijskih zaposlenikah, masu plaća za njih treba odrediti u postotku u odnosu na izvorne prihode, dakle bez decentraliziranih sredstavah. Pa ako hoće imati 100 zaposlenikah, imat će plaću od 2500 kn, ako žele 5000 kn plaće, moraju prepoloviti broj zaposlenih.asilovski wrote:Ne nego što unatoč očiglednom trolaš temu, tako iako je apsolutno sasvim jasno da su sadašnje županije uhljeb vreće bez dna čija je jedina uloga skrb o stranačkom članstvu i to najviše hadezea, međutim ti bez ikakvih suvislih argumenata iritantno kako samo ti znaš trolaš temu, e sad ako ti nisi bot i gnojavac ja stvarno ne znam...Regoč wrote:A trol sam jer smatram drukčije nego ti?asilovski wrote:da trolovima ista ne trebaRegoč wrote:A moja struja argumentira što?
Kermit-
2014-04-17
Nabacuješ se procjenama, a ne vidiš što se iza brda valja. Zašto su baš "antifašisti" nalegli da se decentralizira i regionalizira? Iz svoje poznate ljubavi spram Hrvatske?asilovski wrote:Raspravljaš o županijama kao da su to neke relane teritorijalne samoodržive teritorijalne jedinice na Jutlandu, a ne pet paračke krpelj tvorevine čija je svrha isključivo i jedino uhljebljivanje, kontrola resursa i kadrova te uništavanje lokalne privrede koje nikad neće postati ili se pretvoriti u ovo što ti navodiš (pšrepisuješ davno isčitane fraze i šarene laže) iz prostog razloga jer imaju drugu svrhu sasvim profaniju. Znači šefa stanicu, fudbal i još dosta toga, a vidim da i ne izlaziš iz kuće neko duže vrijeme...Regoč wrote:Iritiram te jer mislim drukčije? Ili jer si nesposoban iščitati moje argumente? Moji argumenti su da je regionalizacija loša jer je uvod u raspad države. Velike regije (makroregije) koje bi imale kulturno-poviesne identitete tražile bi sve više, i više, i više pravah, javio bi se sukob "stoka dalmatinska" i "prosjaci slavonski" (recimo), a to bi, uz centralizaciju na europskoj razini, rastočilo hrvatsku državu. Uz mogućnost da pokoja županija i otpadne (recimo požeška, hahaha), sadašnje su županije uglavnom formirane kao regije oko gradovah sa središnjim funkcijama (s obzirom da je Požega subregijsko središte, trebala bi izgubiti županiju). Upravo ovakve, teritorijalno male županije omogućuju bolje planiranje disperzivnoga razvoja države i bolju relokaciju poreza. Stvaranjem pet, šest velikih regijah dobili bismo pet, šest zagrebah, a ostatku države bi se isto pisalo. Puno boljim rješenjem smatram zadržavanje postojećih županijah, uz minimalnu korekciju (ukidanje zagorske, međimurske, koprivničke, virovitičke i požeške županije), uz veće ovlasti na području gospodarstva i veći udjel u prikupljenim porezima. Što se tiče broja županijskih zaposlenikah, masu plaća za njih treba odrediti u postotku u odnosu na izvorne prihode, dakle bez decentraliziranih sredstavah. Pa ako hoće imati 100 zaposlenikah, imat će plaću od 2500 kn, ako žele 5000 kn plaće, moraju prepoloviti broj zaposlenih.asilovski wrote:Ne nego što unatoč očiglednom trolaš temu, tako iako je apsolutno sasvim jasno da su sadašnje županije uhljeb vreće bez dna čija je jedina uloga skrb o stranačkom članstvu i to najviše hadezea, međutim ti bez ikakvih suvislih argumenata iritantno kako samo ti znaš trolaš temu, e sad ako ti nisi bot i gnojavac ja stvarno ne znam...Regoč wrote:A trol sam jer smatram drukčije nego ti?asilovski wrote:da trolovima ista ne trebaRegoč wrote:A moja struja argumentira što?
realno bi 5 regija + ZG bilo zadovoljavajuce
i ovaj sustav s brdo zupanija isto bi funkcionirao da imaju novac/ovlasti
i nekakvu neovisnu kontrolu
u trenutnom sustavu gdje drzava skrbi o mir. zdr. i soc. nebitno kakva je reg. podjela
jer novca vise od sadasnjeg nece biti
i ovaj sustav s brdo zupanija isto bi funkcionirao da imaju novac/ovlasti
u trenutnom sustavu gdje drzava skrbi o mir. zdr. i soc. nebitno kakva je reg. podjela
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Republika Birokratska je potpuno promašena država i kao takva mora nestati. Županije su se odavno trebale maknuti; bilo kao racionalizacija bilo kao regije. Moderna Hrvatska ima 26 ljeta i dosad je se dosta toga pokazalo lošim, pokvarenim, neučinkovitim, jednom rječju - promašenim.
Germanske države se nisu raspale nakon ujedinjenja oko Pruske niti su istupile iz Njemačke pa otišle pod Austriju ili proglasile samostalnost što će reći kako se brojka od perverznih 20 županija na ovolikoj površini i 4 milijuna stanovnika mora maknuti.
Germanske države se nisu raspale nakon ujedinjenja oko Pruske niti su istupile iz Njemačke pa otišle pod Austriju ili proglasile samostalnost što će reći kako se brojka od perverznih 20 županija na ovolikoj površini i 4 milijuna stanovnika mora maknuti.
Guest- Guest
potpuno je svejedno kako će biti ustrojeno nasilje nad hrvatima, iz županija, općina, regija ili centra.
hrvati su jednostavno odgojeni na plošno prepričanim povijesnim događajima, di je bilo bitno othrvati se tuđincu i centralizirati vlast u "svojin" rukama. regoč se još boji trojedine kraljevine, jebote. generalno, nemo rozlike između hrvatov i redikula poput provokatora, epikura i jastreba.
rješenje naših patnji uopće ni zemljopisnog karaktera. sve ča bi neka naša verzija željezne gospođe tribala učiniti je uvesti konkurenciju. znoči, da se biloki hrvat more potčiniti bilokoj teritorijalnoj vlosti. i vrlo brzo bi svi bili registrirani u županiji s nojnižin porezima i prirezima, tj županije bi se tukle za građane, a tukle građane.
konkurencija je iz raja izašla.
hrvati su jednostavno odgojeni na plošno prepričanim povijesnim događajima, di je bilo bitno othrvati se tuđincu i centralizirati vlast u "svojin" rukama. regoč se još boji trojedine kraljevine, jebote. generalno, nemo rozlike između hrvatov i redikula poput provokatora, epikura i jastreba.
rješenje naših patnji uopće ni zemljopisnog karaktera. sve ča bi neka naša verzija željezne gospođe tribala učiniti je uvesti konkurenciju. znoči, da se biloki hrvat more potčiniti bilokoj teritorijalnoj vlosti. i vrlo brzo bi svi bili registrirani u županiji s nojnižin porezima i prirezima, tj županije bi se tukle za građane, a tukle građane.
konkurencija je iz raja izašla.
2014-04-16
Trebale bi postojati samo 4 regije u Hrvatskoj: Hrvatska, Slavonija, Dalmacija i Kvarner (moze i Liburnija). Moze eventualno jos i Istra i Dubrovnik kao regije, ali bolje je da imamo samo 4 centra: Zagreb, Osijek, Split i Fiume. Zupanije potpuno ukinuti, a ukinuti i svaku opcinu koja ima manje od 50.000 stanovnika - odnosno udruziti gradove i opcine tako da imaju potrebitih 50.000 stanovnika za stvaranje lokalne samouprave - sve sto je manje ne moze se samo financirati. Da ne duljim, to je prvi korak ka decentralizaciji...
Last edited by flumen on 2/5/2016, 22:55; edited 1 time in total (Reason for editing : antifasista)
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
to da, ali džabe ako ostane do sada tipa da država(zagreb) uzima oko 90% poreznih prihoda.. dok beograd je mislim uzimao puno manje oko 20%flumen wrote:Trebale bi postojati samo 4 regije u Hrvatskoj: Hrvatska, Slavonija, Dalmacija i Kvarner (moze i Liburnija). Moze eventualno jos i Istra i Dubrovnik kao regije, ali bolje je da imamo samo 4 centra: Zagreb, Osijek, Split i Fiume. Zupanije potpuno ukinuti, a ukinuti i svaku opcinu koja ima manje od 50.000 stanovnika - odnosno udruziti gradove i opcine tako da imaju potrebitih 50.000 stanovnika za stvaranje lokalne samouprave - sve sto je manje ne moze se samo financirati. Da ne duljim, to je prvi korak ka decentralizaciji...
Guest- Guest
naravno da i porezne prihode treba ravnomjerno raspodjeliti - drzavi samo sredstva za vojsku i ministarstvo vanjskih poslova (ili predsjednika ili premijera valja ukinut, smanjiti broj ministarstava i drzavnih agencija) sabor (smanjiti broj zastupnika i troskove).preko_vode_do_slobode wrote:to da, ali džabe ako ostane do sada tipa da država(zagreb) uzima oko 90% poreznih prihoda.. dok beograd je mislim uzimao puno manje oko 20%flumen wrote:Trebale bi postojati samo 4 regije u Hrvatskoj: Hrvatska, Slavonija, Dalmacija i Kvarner (moze i Liburnija). Moze eventualno jos i Istra i Dubrovnik kao regije, ali bolje je da imamo samo 4 centra: Zagreb, Osijek, Split i Fiume. Zupanije potpuno ukinuti, a ukinuti i svaku opcinu koja ima manje od 50.000 stanovnika - odnosno udruziti gradove i opcine tako da imaju potrebitih 50.000 stanovnika za stvaranje lokalne samouprave - sve sto je manje ne moze se samo financirati. Da ne duljim, to je prvi korak ka decentralizaciji...
Zdravstvo, skolstvo, MUP, gospodarstvo i infrastruktura trebaju biti u regionalnoj nadleznosti.
Last edited by flumen on 2/5/2016, 23:31; edited 1 time in total (Reason for editing : yugoslavija je bila tamnica Hrvata)
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
flumen wrote:naravno da i porezne prihode treba ravnomjerno raspodjeliti - drzavi samo sredstva za vojsku i ministarstvo vanjskih poslova (ili predsjednika ili premijera valja ukinut, smanjiti broj ministarstava i drzavnih agencija) sabor (smanjiti broj zastupnika i troskove).preko_vode_do_slobode wrote:to da, ali džabe ako ostane do sada tipa da država(zagreb) uzima oko 90% poreznih prihoda.. dok beograd je mislim uzimao puno manje oko 20%flumen wrote:Trebale bi postojati samo 4 regije u Hrvatskoj: Hrvatska, Slavonija, Dalmacija i Kvarner (moze i Liburnija). Moze eventualno jos i Istra i Dubrovnik kao regije, ali bolje je da imamo samo 4 centra: Zagreb, Osijek, Split i Fiume. Zupanije potpuno ukinuti, a ukinuti i svaku opcinu koja ima manje od 50.000 stanovnika - odnosno udruziti gradove i opcine tako da imaju potrebitih 50.000 stanovnika za stvaranje lokalne samouprave - sve sto je manje ne moze se samo financirati. Da ne duljim, to je prvi korak ka decentralizaciji...
Zdravstvo, skolstvo, MUP, gospodarstvo i infrastruktura trebaju biti u regionalnoj nadleznosti.
umjesto da se lova sljeva iz džepova bilo državnih uhljeba, u županijske uhljebe ili lokalne(nema puno veće koristi da umjesto bandić koji kupuje auto od 300konja, sada počne ekipa iz splita kupovati jer imaju odnedanput više prihoda ) lovu preko nižih poreza ostaviti građanima..
msilim da građani najbolje znaju sa svojim parama bolje nego u "ime države i partije" da odlučuju ekipa poput bandića, obersnela, jadronkovića, glavaševića itd
Guest- Guest
i zoto je tvoj fokus na decentralizaciju uzaludan.preko_vode_do_slobode wrote:flumen wrote:naravno da i porezne prihode treba ravnomjerno raspodjeliti - drzavi samo sredstva za vojsku i ministarstvo vanjskih poslova (ili predsjednika ili premijera valja ukinut, smanjiti broj ministarstava i drzavnih agencija) sabor (smanjiti broj zastupnika i troskove).preko_vode_do_slobode wrote:to da, ali džabe ako ostane do sada tipa da država(zagreb) uzima oko 90% poreznih prihoda.. dok beograd je mislim uzimao puno manje oko 20%flumen wrote:Trebale bi postojati samo 4 regije u Hrvatskoj: Hrvatska, Slavonija, Dalmacija i Kvarner (moze i Liburnija). Moze eventualno jos i Istra i Dubrovnik kao regije, ali bolje je da imamo samo 4 centra: Zagreb, Osijek, Split i Fiume. Zupanije potpuno ukinuti, a ukinuti i svaku opcinu koja ima manje od 50.000 stanovnika - odnosno udruziti gradove i opcine tako da imaju potrebitih 50.000 stanovnika za stvaranje lokalne samouprave - sve sto je manje ne moze se samo financirati. Da ne duljim, to je prvi korak ka decentralizaciji...
umjesto da se lova sljeva iz džepova bilo državnih uhljeba, u županijske uhljebe ili lokalne(nema puno veće koristi da umjesto bandić koji kupuje auto od 300konja, sada počne ekipa iz splita kupovati jer imaju odnedanput više prihoda ) lovu preko nižih poreza ostaviti građanima..
msilim da građani najbolje znaju sa svojim parama bolje nego u "ime države i partije" da odlučuju ekipa poput bandića, obersnela, jadronkovića, glavaševića itd
s kin god da govoriš, svi imaju iluzije. pogljedoj fiumena, on samo raspodjeljuje i misli da gospodarstvo triba biti u rukama regionalnih uhljeba, za rozliku od neregionalnih uhljeba.
gospodarstvo ne tribo biti u ničijin rukama, ono tribo biti slobodno.
2014-04-16
asilovski wrote: jednostavno ova država idu ravno u bezdan
Pa u bezdanu smo odavno...zar ti još nitko nije javio...čisto da se ne sekiraš bezveze...
darth_vader-
2014-04-17
Da bih rieč rekao. Sadašnjim županijama povećati ovlasti i udjel u porezima (ne povećati porez!, drukčije ga rasporediti).debotoijusto wrote:i ovaj sustav s brdo zupanija isto bi funkcionirao da imaju novac/ovlasti
Na manjoj površini Švicarska ima 26 županija. Koje imaju veće ovlasti nego naše. Mislim da je to bolji put. Ono što bih okrupnjavao su općine, desetak po županiji sasvim je dovoljno.Fénix wrote:Republika Birokratska je potpuno promašena država i kao takva mora nestati. Županije su se odavno trebale maknuti; bilo kao racionalizacija bilo kao regije. Moderna Hrvatska ima 26 ljeta i dosad je se dosta toga pokazalo lošim, pokvarenim, neučinkovitim, jednom rječju - promašenim.
Slažem se, spojiti funkciju u jednu osobu, ovako imamo dvovlašće.flumen wrote:ili predsjednika ili premijera valja ukinut
Može.flumen wrote:smanjiti broj ministarstava i drzavnih agencija) sabor (smanjiti broj zastupnika i troskove).
Školstvo podieliti tako da osnovno vode općine, srednje županije, a visoko i znanost država. Zdravstvo, gospodarstvo i infrastrukturu (autoceste i pruge, zbog ciene, može graditi samo država) po sličnom modelu.flumen wrote:Zdravstvo, skolstvo, MUP, gospodarstvo i infrastruktura trebaju biti u regionalnoj nadleznosti.
Oni ne dijele istu svijest kao i mi. Zato oni mogu imati i 100 kantona ako žele, opet će sve biti kako je i dosad bilo.Regoč wrote:Na manjoj površini Švicarska ima 26 županija. Koje imaju veće ovlasti nego naše. Mislim da je to bolji put. Ono što bih okrupnjavao su općine, desetak po županiji sasvim je dovoljno.Fénix wrote:Republika Birokratska je potpuno promašena država i kao takva mora nestati. Županije su se odavno trebale maknuti; bilo kao racionalizacija bilo kao regije. Moderna Hrvatska ima 26 ljeta i dosad je se dosta toga pokazalo lošim, pokvarenim, neučinkovitim, jednom rječju - promašenim.
Guest- Guest
Švicarska??? Mi smo na razini Malavija, osim toga povijest Švicarske, karakter, IQ švicaraca, povijest sve je u cijelosti nekompatibilno sa Hrvatskom. Također ponavljam da izađeš iz toplog roditeljskog doma i sam se uvjeriš gdje živiš...Regoč wrote:Na manjoj površini Švicarska ima 26 županija. Koje imaju veće ovlasti nego naše. Mislim da je to bolji put. Ono što bih okrupnjavao su općine, desetak po županiji sasvim je dovoljno.Fénix wrote:Republika Birokratska je potpuno promašena država i kao takva mora nestati. Županije su se odavno trebale maknuti; bilo kao racionalizacija bilo kao regije. Moderna Hrvatska ima 26 ljeta i dosad je se dosta toga pokazalo lošim, pokvarenim, neučinkovitim, jednom rječju - promašenim.
Kermit-
2014-04-17
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=890907
Kermit-
2014-04-17
Dobro primjećuje inače iritantan autor da nije stvar samo u parazitskim županijama već u plačanju ove ogavne kampanje novcem poreznih obveznika, to je vrhunac gadosti i dokaz da živimo u septičkoj jami...
Kermit-
2014-04-17
po ugledu na americke "kotare",odnosno,kako ameri kazu County..serifi vladaju,odnosno Šerif&Depjutiasilovski wrote:Da nije tužno bilo bi ironično, ali sasvim razumljivo jer 90% ljudi shvaća da su županije šeksova umotvorina kako stvoriti umjetne teritorijalne jedinice i onda ih kontrolirati
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Katolik Biden u epizodi 'abortus holyday na racun poreznih obveznika'
» Orešković spava na milijunima ali i dalje želi primati plaću na račun hrvatskih poreznih obveznika
» Uskoro bi mogli dobiti još jednu spalionicu novca poreznih obveznika
» Novo mjere vlade: novcima poreznih obveznika potiču zapošljavanje odabranih
» Jewsi prodaju ruzinu čardaku za masne pare hrvatskih poreznih obveznika
» Orešković spava na milijunima ali i dalje želi primati plaću na račun hrvatskih poreznih obveznika
» Uskoro bi mogli dobiti još jednu spalionicu novca poreznih obveznika
» Novo mjere vlade: novcima poreznih obveznika potiču zapošljavanje odabranih
» Jewsi prodaju ruzinu čardaku za masne pare hrvatskih poreznih obveznika
Page 2 of 3