Mogu li znanost i praznovjerje zajedno?
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 1 of 1
Mogu li znanost i praznovjerje zajedno?
Mogu, i te kako....
Poznato je već odavno da vodeći svjetski znanstvenici drže do boga kao do lanjskog snijega...
Oko 93% njih ne vjeruje u nikakvog čiču
link: http://drrajivdesaimd.com/tag/superstitious-belief/
dakle, iako samo par % redikula vjeruje u tzv boga - to ne smeta nekima da postave legitimno pitanje mogu li znanost i religija zajedno...Po nekim istraživanjima čak 15% znanstvenika vjeruje da broj 13 donosi nesreću, a otprilike onoliko koliko ih vjeruje u boga, vjeruje ih i u to da crna mačka prelazeći preko puta donosi nesreću...link: http://drrajivdesaimd.com/tag/superstitious-belief/
Zaključak: ukoliko je 7% znanstvenika dovoljno da se proglasi da religija i znanost idu zajedno
onda je 15 % praznovjernih među znanstvenicima i više nego dvostruko jači argument....
Poznato je već odavno da vodeći svjetski znanstvenici drže do boga kao do lanjskog snijega...
Oko 93% njih ne vjeruje u nikakvog čiču
able 1 Comparison of survey answers among "greater" scientists | |||
Belief in personal God | 1914 | 1933 | 1998 |
Personal belief | 27.7 | 15 | 7.0 |
Personal disbelief | 52.7 | 68 | 72.2 |
Doubt or agnosticism | 20.9 | 17 | 20.8 |
Belief in human immortality | 1914 | 1933 | 1998 |
Personal belief | 35.2 | 18 | 7.9 |
Personal disbelief | 25.4 | 53 | 76.7 |
Doubt or agnosticism | 43.7 | 29 | 23.3 |
Figures are percentages. |
link: http://drrajivdesaimd.com/tag/superstitious-belief/
dakle, iako samo par % redikula vjeruje u tzv boga - to ne smeta nekima da postave legitimno pitanje mogu li znanost i religija zajedno...Po nekim istraživanjima čak 15% znanstvenika vjeruje da broj 13 donosi nesreću, a otprilike onoliko koliko ih vjeruje u boga, vjeruje ih i u to da crna mačka prelazeći preko puta donosi nesreću...link: http://drrajivdesaimd.com/tag/superstitious-belief/
Zaključak: ukoliko je 7% znanstvenika dovoljno da se proglasi da religija i znanost idu zajedno
onda je 15 % praznovjernih među znanstvenicima i više nego dvostruko jači argument....
Re: Mogu li znanost i praznovjerje zajedno?
Znanost često zna biti praznovjerje, teorija je malo zbrkana...
Guest- Guest
Mala tipologija ateista u odnosu na njihov broj; oko 150 milijuna diljem svijeta!
1) Hot-ateist: zasto je Bog dopustio da moja cura dobije Herpes?
2) Politicki ateist, cijeli svijet je moja prcija.
3) Revolucionarni ateist-sve sto radim radim radikalno.
4) Ja sam inteligentniji od tebe-ateist.
5) Ja zderem djecu za dorucak ateist.
Reprezentativnost ateizma u kasnijoj potencijalnoj znanosti.
Samo se pitam: gdje mi je tu "Oldie"?
2014-04-23
ako imaš reći što o temi - samo naprijed
Znanost i praznovjerje - ne; znanost i vjera - da!
2014-04-14
oldie wrote:ako imaš reći što o temi - samo naprijed
Kategorija 4, "ja sam inteligentnoji od tebe"- ateist!
Hahahaha,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,jadni "Oldie".
2014-04-23
Dakle, zaključak:
Na isti način kao što znanost i religija mogu zajedno - tako mogu i znanost i praznovjerje ili znanost i kriminal (jer neki znanstvenici su kriminalci ili se bave proučavanjem kriminala) ili znanost i pederluk (neki su pederi, a neki se bave proučavanjem pedera) itd,,,,
Neki znanstvenici proučavaju tjelesne izlučevine a svi ih (znanstvenici) imaju (i ispuštaju), tako da slobodno možemo reći da znanost i mokraća(ili stolica - govno) mogu zajedno-
Znanost i religija (praznovjerje, kriminal i ostale slične negativne pojave i nuspojave) mogu zajedno, ali to ne znači da je biti govno ili biti religiozan ili biti kriminalac cool - jer eto, znanost se time bavi ili su neki znanstvenici to...
Na isti način kao što znanost i religija mogu zajedno - tako mogu i znanost i praznovjerje ili znanost i kriminal (jer neki znanstvenici su kriminalci ili se bave proučavanjem kriminala) ili znanost i pederluk (neki su pederi, a neki se bave proučavanjem pedera) itd,,,,
Neki znanstvenici proučavaju tjelesne izlučevine a svi ih (znanstvenici) imaju (i ispuštaju), tako da slobodno možemo reći da znanost i mokraća(ili stolica - govno) mogu zajedno-
Znanost i religija (praznovjerje, kriminal i ostale slične negativne pojave i nuspojave) mogu zajedno, ali to ne znači da je biti govno ili biti religiozan ili biti kriminalac cool - jer eto, znanost se time bavi ili su neki znanstvenici to...
Kako za koga, za neke biti ateist ili kriminalac ili govno nije cool.oldie wrote: ali to ne znači da je biti govno ili biti religiozan ili biti kriminalac cool
Guest- Guest
znanost i praznovjerje su zajedno it o dokazano
jedan od tih ancina je i takozvana"ljzudska evolucija"sa kojim se sopaju ljudi cijelo vrijeme skoro
ima jos mnog situacija,recimo stilovi kako kazu znanstvenici za 50000 godina ce sredozemno more presusiti,a jos nisu istrazili mora uopce,dakle tus e vidi kako neki znanstvenici idu toliko godina naprijed ili unazad a da ne shvacaju o cemus e radi
a idu na onu poznati,kao glupost ponovis vise puta onda neki to uzmu kao stvarno i tako lepeza tih idiotarija mnogi shvacaju kao cinjenicu,a ne kao pseudoznanost
nazalsot tis e i palcaju najvise,a cilj ej kako zaglupiti covjecanstvo
jedan od tih ancina je i takozvana"ljzudska evolucija"sa kojim se sopaju ljudi cijelo vrijeme skoro
ima jos mnog situacija,recimo stilovi kako kazu znanstvenici za 50000 godina ce sredozemno more presusiti,a jos nisu istrazili mora uopce,dakle tus e vidi kako neki znanstvenici idu toliko godina naprijed ili unazad a da ne shvacaju o cemus e radi
a idu na onu poznati,kao glupost ponovis vise puta onda neki to uzmu kao stvarno i tako lepeza tih idiotarija mnogi shvacaju kao cinjenicu,a ne kao pseudoznanost
nazalsot tis e i palcaju najvise,a cilj ej kako zaglupiti covjecanstvo
Iknar-
2014-05-29
grijesis,a objasnio sam prije i zasto,procitaj pa ce ti biti jasnijekingkong wrote:Znanost i praznovjerje - ne; znanost i vjera - da!
Iknar-
2014-05-29
Ma predivne su ti ovo komparacije...nema šta, stvarno da mi je malo tvoj mozak da odmorim! A nisan te sreće...oldie wrote:Dakle, zaključak:
2014-04-14
Istina ponekad boli.... (a isus nikada ne boli jer je daleko on od istine)kingkong wrote:Ma predivne su ti ovo komparacije...nema šta, stvarno da mi je malo tvoj mozak da odmorim! A nisan te sreće...oldie wrote:Dakle, zaključak:
ponovit ću: biti govno ili biti religiozan ide sa znanošću...o,,,da!
Nemoj pretjerati, moglo bi biti jedan put previšeoldie wrote:ponovit ću: biti govno ili biti religiozan ide sa znanošću...o,,,da!
Guest- Guest
von_Starhemberg wrote:Nemoj pretjerati, moglo bi biti jedan put previšeoldie wrote:ponovit ću: biti govno ili biti religiozan ide sa znanošću...o,,,da!
To Michael aka aganor pretjeruje....ja samo izvlačim zaključke, a to što se vjernicima ne sviđaju nije moj problem...
Ponovit ću za one koji slabije shvaćaju:
tvrdnje vjernika - (neke) znanosti i neki znanstvenici se bave religijom (a i neki znanstvenici su religiozni) = religija i znanost idu skupa
moja tvrdnja - (neke) znanosti i neki znanstvenici se bave govnima ( a i neki znanstvenici su govna) = govna i znanost idu skupa
ukaži na pogrešnu argumentaciju s moje strane...
Nećemo se nadmudrivati. Izjednačio si religiozne s govnima i kriminalcima. Imaš pravo iznositi svoj stav do milje volje, otvarati teme i raspravljati s drugima o istom. Imaš pravo da se tvoj stav kao ateista uvažava i poštuje. Ono što nemaš pravo, a što sam već upozoravao i "drugu stranu", na ovakav način vrijeđati druge zbog suprotnog stava. Govnima nikog nećeš zvati, to učini još jednom, pa ćeš na odmor.
Guest- Guest
Što već i ovo njegovo nije previše:"ponovit ću: biti govno ili biti religiozan ide sa znanošću...o,,,da!"von_Starhemberg wrote:Nećemo se nadmudrivati. Izjednačio si religiozne s govnima i kriminalcima. Imaš pravo iznositi svoj stav do milje volje, otvarati teme i raspravljati s drugima o istom. Imaš pravo da se tvoj stav kao ateista uvažava i poštuje. Ono što nemaš pravo, a što sam već upozoravao i "drugu stranu", na ovakav način vrijeđati druge zbog suprotnog stava. Govnima nikog nećeš zvati, to učini još jednom, pa ćeš na odmor.
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Ja?von_Starhemberg wrote:Izjednačio si religiozne s govnima i kriminalcima.
to su učinili upravo oni (religiozni)
ako npr tvrdiš "bog je svugdje", a ja pitam "je li i u mome šupku?" jesam li ja rekao da je u mome šupku? - ne - to ste rekli vi vjernici ("svugdje" je i moj šupak), a ja samo pitam da provjerim domete vašeg boga
Bio on u tvome šupku ili ne (to je panteizam i nije svojstven glavnoj liniji kršćanstva), tvoja namjera postavljanjem takvog pitanja je jasna. Moglo je čak i ostati na tome da nisi pismeno stavio znak jednakosti između religioznih, kriminalaca i govana. Upozoren si.oldie wrote: a ja pitam "je li i u mome šupku?" jesam li ja rekao da je u mome šupku? - ne - to ste rekli vi vjernici ("svugdje" je i moj šupak), a ja samo pitam da provjerim domete vašeg boga
Guest- Guest
Similar topics
» Mogu li znanost i religija zajedno?
» Suljo ne može a da u svoje govorancije nešto ne poveže sa Hrvatskom:Svi da se skupe,zajedno sa HDZ-om i SDP-om,ne mogu me pobijediti
» Komšić: Sarajevom mogu šetati svi dobronamjerni ljudi, upitno je mogu li Srbi šetati Zagrebom
» kad mogu svi ostali mogu i srbi
» Malakić: ustaše ne mogu proći, ali halal-ustaše mogu.
» Suljo ne može a da u svoje govorancije nešto ne poveže sa Hrvatskom:Svi da se skupe,zajedno sa HDZ-om i SDP-om,ne mogu me pobijediti
» Komšić: Sarajevom mogu šetati svi dobronamjerni ljudi, upitno je mogu li Srbi šetati Zagrebom
» kad mogu svi ostali mogu i srbi
» Malakić: ustaše ne mogu proći, ali halal-ustaše mogu.
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 1 of 1