ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću

Go down

Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   Empty Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću

Post by RayMabus 20/4/2016, 09:42

Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   Fd9d7bbfaadd6ccc3672

Ni dva mjeseca nakon apela za pomoć, kada su nam se požalili na katastrofalne uvijete života u kojima žive sa tri malene djevojčice, supružnici Danijela (36) i Ivica (50) Turić iz Županje imaju osmjehe na usnama.
Sve do nedavno, svih petoro živjeli su u maloj sobici od 18 kvadrata u kojoj boravili, spavali, kupali se i ručavali. Zahvaljući našim čitateljima i dobrim ljudima koji su im priskočili u pomoć, sakupljen je materijal za gradnju nove male kućice koja će ovih dana biti stavljena pod krov.
- Muž i ja smo nezaposleni pa nismo bili u mogućnosti naći nikakav smještaj. Primila nas je k sebi moja mama koja i sama živi u staroj kući od blata u dvije sobice. Smjestili smo se u jednu i tu smo već godinama. Imamo tri kćerke, Patriciju Milicu (7), Arijanu Ivanu (6) i Lanu Tiu (3) koje su narasle i soba nam je postala kao kutija šibica - kaže mama Danijela dodajući kako žive od socijalne pomoći jer suprug, inače završeni ugostitelj, ne uspjeva dobiti nikakav posao.

Kako su Turići dobra i nenametljiva obitelj, često im u pomoć priskoče jednako dobri ljudi koji im pomognu kad Danijela djeci nema što dati za ručak. Mali sobičak je prokišnjavao kod svake veće kiše, nisu imali toalet, nego poljski wc na kraj dvorišta i djevojčice su se bojale po noći ići van vršiti nuždu. Spavale su na jednom ležaju koji im je postao premalen pa je tijekom noći uvijek jedna pala sa njega, a kupale su se jedna po jedna u maloj plastičnoj kadici u sobi, nakon što mama ugrije vodu na štednjaku. U sobi nisu imali mjesta ni za stol pa svi ručali s tanjurima u krilu. Kao kuhinja je služio maleni hodnik.
No, unatoč svemu, mama Danijela sve je držala čisto i uredno. Moleći pomoć tata Ivica samo je tražio da ga netko zaposli jer je voljan radili bilo što, samo da obitelji osigura bolji smještaj. Najveća im je želja bila dograditi malenu kućicu s još dvije prostorije, ali im je nedostajao građevinski materijal. Mnogi su sponzori upravo u tome vidjeli šansu da im pomognu.
- Čim smo izašli u novinama ljudi su nas počeli zvati nudeći materijal. Ništa nismo odbijali. Davor Majstorović iz Vinkovaca koji ima firmu darovao nam je sve za kupaonicu i vodu, Anto i njegova supruga Marijana iz Dalmacije darovali su nam blokove za gradnju, đakovačka nadbiskupija i naš dekan Ivan Varoščić darovali su nam sav materijal za krov i jako su nas iznenadili time jer dok nisu došli, nismo znali kako ćemo riješiti krov za kuću. Slavonija gradnja iz Županje donirali su cement i sve drugo. Dobili smo sav namještaj za kuću, krevetiće za djevojčice, kuhinju. Nedostaje nam još jedino laminat, pločice za kuhinju i neki stol sa stolicama za ručavanje, stiropor za izolaciju i oko 10-tisuća kuna da uvedemo struju. Kad to riješimo, spremni smo za useljenje - kažu oduševljeni supružnici Turić koji nemaju dovoljno hvale za sve dobre ljude.

Presretne su i djevojčice koje svaki dan trče po novoj kući i planiraju gdje će im stajati kreveti, ormari, knjige.
- Zahvalni smo i našim majstorima, susjedima i rodbini koji su nam sve to gradili besplatno - kaže Danijela istaknuvši susjeda Niku Pejaka kao glavnog majstora.
- Osmislio sam im prostor od 47 kvadrata koji ima kupaonu, kuhinju, dnevnu i dječju sobu. Oni su dobri ljudi pa sam im odlučio pomoći jer je uostalom i Ivica meni više puta pomogao. Najviše mi je drago zbog curica koje do sada nisu imale i svoje krevete. Nitko ne bi smio tako živjeti - kazao je majstor Niko .
Sreća obitelji Turić biti će potpuna ako svoje obećanje ispuni i privatni poduzetnik iz Bošnjaka koji je obećao da će zaposliti Ivicu u svojoj pekari koju će uskoro otvoriti.

http://www.24sata.hr/news/osmijesi-na-licu-peteroclana-obitelj-turic-dobit-ce-novu-kucu-470192

Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   308cd14bf534846d2412

Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   75b5e550f1897cf678d4

Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   1ff245fbf9c8f8ccdfde
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   Empty Re: Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću

Post by epikur37 20/4/2016, 09:55

Lijepa priča :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   Empty Re: Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću

Post by RayMabus 20/4/2016, 09:58

To je to tj ta osnova , jućer sam posla poruku da ću im danas poslat još 1000 kuna jer tek sad kuća guta pare tj svi ti dodatni radovi. Kad popijem kavu idem se prošetat do pošte i uplatit.

Šta će nas bankari i korumpirani političari bacat na koljena  država oće natalitet a ne zna osigurat ni osnove elemente egzistencije ljudima ( stambeni prostor , posao itd itd itd ).

E baš nečete nego čemo gradit i radit.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 20/4/2016, 10:21

Da nisu onom vukodlaku Mesiću plaćali 6 godina ured, mogli su napravit ovakvih 1000 kuća.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/4/2016, 10:45

Ewo posla , sad ću naprawit drugu kawu i idemo dalje.

lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by udba 20/4/2016, 10:49

Treba više djece, u Irskoj nedostaju programeri, vozači, bravari i medicinske sestre, čak i po Njemačkoj.

2015-11-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/4/2016, 10:56

Treba otwarat manje i srednje pogone uz autocestu kroz Slawoniju pogotowo sad kad smo ušli u EU to je ono neka logična šema , tako da ljudi di imaju radit jer nije ni ta Njemačka baš bajna .....pogotowo ako moraš plačat tamo podstanarstwo pa ti se ne isplati to nego owako kad imaš swoj kwadrat radije radit kod kuče swoj na swome.

Bija sam ja tri godine wani u Italiji , znam šta pričam.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by udba 20/4/2016, 11:18

Sve je to jasno, samo otišlo je ne 5 nego sto iljada ljudi van, znači kako god nije bajno i sranje je sa smještajem opet je za 100 iljada bilo bolje gore nego vamo u ex jugi.
udba
udba

2015-11-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/4/2016, 11:34

udba wrote:Sve je to jasno, samo otišlo je ne 5 nego sto iljada ljudi van, znači kako god nije bajno i sranje je sa smještajem opet je za 100 iljada bilo bolje gore nego vamo u ex jugi.
Realno trebaš gledat da je s ulaskom u EU tržište rada postalo liberalnije ( slobodnije ) i da ćeš uvijek imat jedan određen broj ljudi koji će ići radit negdje drugdje radi nekih stvari poput veća plaća , napredovanje , učenje , bolji uvjeti rada i života tako da .....dakle toga će ti uvijek biti al ono stoji da treba malo više ovdje pokrenit industriju i to posebno manja i srednja poduzeća kako bi se barem ovaj dio stanovništva koji jednostavno ide iz čiste nužde zadržao .....i to ti je to.

Suštinski meni je želja otić radit nekoliko mjeseci il i godinu pa i više u neku zemlju gdje je govorni jezik španjolski da usavršim svoj španjolski i sad ja imam kuču , tri stana , vikendicu na otoku , pun kuraz nekretnina nemam pojma ni ja šta , nemam kredita , imam ušteđevine i na kartici 30-40 tisuča kuna u plusu i ako ti ovako ko ja netko ode vani taj ne ide iz ekonomskih razloga nego iz nekih svojih tj želje za učenjem i usavršavanjem te da vidi malo svijeta.

To trebaš ipak razlikovat tj nisu svi koji odu vani ta kategorija ekonomski imigranti.

Che passa amigo ?

lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/4/2016, 11:48

Ja imam neke šrioke poglede na svijet pa sam i prije nego šta sam postao punoljetan imao jaku želju naučiti talijanski.

Do svoje 21 il 22 godine sam ga tako usavršio da sam čitao knjige od po pesto strana , stručne literature i studirao i polagao ispite na talijanskom.

Sad oću usavršavat i svoj Španjolski.

To su mediterasnke zemlje i taj jezik je jezik komunikacije na Mediteranu.

Arapi dolaze ....a ja želim skakakti s broda na brod i da nemam jezićne barijere dok to budem radio.

[th]Euromarfor[/th][th]Active[/th][th]Country[/th][th]Allegiance[/th][th]Branch[/th][th]Type[/th][th]Motto[/th]
Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   190px-Coat_of_arms_of_Euromarfor.svg
1995–present
Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   23px-Flag_of_France.svg France
Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   23px-Flag_of_Italy.svg Italy
Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   23px-Flag_of_Portugal.svg Portugal
Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   23px-Flag_of_Spain.svg Spain
Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   23px-Flag_of_Europe.svg European Union
Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   20px-Flag_of_NATO.svg NATO
Navy
Rapid reaction force
At Sea for Peace
CHE PASSA AMIGO ? lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/4/2016, 12:05

Ja imam neke šrioke poglede na svijet pa sam i prije nego šta sam postao punoljetan imao jaku želju naučiti talijanski.

----

Doduše tad sam još bio srednja škola tako da u suštini to se tj ta ideja pojavila kasnije ....negdje oko 19 godine al stoji ono da sam već i prije punoljetnosti imao neki širi pogled na svijet itd itd itd ....i eto nije prošlo koja godina ja čitam knjige debele 500 strana , studiram na talijanskome ....parlam ono perfecto itd itd itd .....zaboravio pričat hrvatski jezik koliko sam se bio prebacio na tu lingua mediteranea.

Osmijesi na licu: Peteročlana obitelj Turić dobit će novu kuću   877783_56-mediterraneansea

Sad još malo španjolski usavršit i možemo u fihgt.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/4/2016, 12:15

No u suštini ja imam tako široke u daleko vidne misli da je mene teško uhvatit šta mi je cilj tj u kojem smjeru se gibam .....bitno je da smo mi ljudima pomogli da imaju svoju kučicu svoju slobodicu i pokazali da se može i razvijat ćemo Slavoniju .....koja nam je geostrateški bitna ....u svakom pogledu i kako god okreneš.

Samo pozitivno i bit će sve ok.

:tu
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics