Banac: Milanović mi je o židovskoj imovini rekao: 'Figu će dobiti!'
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Banac: Milanović mi je o židovskoj imovini rekao: 'Figu će dobiti!'
Ako je Milanović reka da je sve ok, onda je ok...Antifašisti pljačkali, antifašisti sve vratili. Jesam li dobro razumija?bogomdani wrote:Ma nebitno tko je na vlasti..To bude poravnato..Ero wrote:Onda ništa, sačekajte da opet dođu na vlas'...Načekat ćete se.bogomdani wrote:Ma sa svima poravnamo racune,ili ovima ili onima..nebitno jel lijev ili malo vise lijev,posto desnih nema,samo copor neandertalaca..Ero wrote:Račune poravnajte s antifašistima, jbga...Šta ima s tim Orešković?bogomdani wrote:Oteto-prokleto Ero,to ti je jako dobro pznato,mislim izraz...a za ostalo,ne brini..Ne stize niti jedan Ojro ili dolar,dokj se te stvari ne rijese,kao i ovo revidiranje povijesti na sramotan nacin...Mladj vam bude kao i u doba Juge,isla u pečalbu jos godinama...reda mora biti..jel..Ero wrote:Valjda se mora znati je li oteto i tko je to činio? Ako je istina da su Židovi bili opljačkani, onda pljačkaše treba pronaći i kazniti.bogomdani wrote:Ero,Ero,ne odredjuju Balkanci da li ce se vratiti,...ovo je sad jos u bijelim rukavicama..ustase,fasisti,antifasisti,vratit ce,to je sigurno..
Valjda se razumiješ u pravni postupak...
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Nek naplate od Partije koja im je otela, kakve to ima sveze s današnjom Hrvatskom za koju kažu da je neoendehazija.
Antifašisti kažu da Židovima nisu ništa opljačkali, nit su im šta dužni.
Ja antifašistima vjerujem na riječ.
Ja antifašistima vjerujem na riječ.
Manje više takav stav da se zavlači sa povratom otete imovine od 1945-do 1948 su imale sve Vlade od 96 do danas.Ero wrote:
Izvor slike: screenshot
Bezobrazluk
Banac: Milanović mi je o židovskoj imovini rekao: 'Figu će dobiti!'Jugoslavenske komunističke vlasti zanimalo je samo kako doći do tuđe imovine i to je jedini motiv u ovim dokumentima, poentirao je Banac
Datum objave: 12.04.2016 | 15:30 Autor: Ivan Brodić
Povodom izjave Tomislava Karamarka kako će ubrzati inicijativu za povrat imovine prisilno oduzete Židovima koji su između 1945. i 1948. godine odlazili živjeti u Palestinu tj. današnje područje Izraela, za komentar smo upitali uglednog povjesničara sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr.sc. Ivu Banca.
Prošle su administracije su inzistirale na prisilnim potpisima tih ljudi na dokumente u kojima stoji kako se odriču državljanstva i potraživanja imovine koju ostavljaju za sobom što samo pokazuje, smatra Banac, u kojem vremenu je tim ljudima razmišljanje.
„Ovdje nije potrebno objasniti nikakav povijesni kontekst. Ovdje je samo pitanje doživljava li netko najgoru staljinističku vlast kao legitimnu. Niti jedna demokratska vlast ne može priznavati legalnim tako nešto. Zato nije potrebna odluka Sabora kao u slučaju kardinala Stepinca, jer u ovom slučaju je to nevaljano i bez toga“, rekao je Banac objasnivši kako se radi o otimačini privatnog vlasništva ljudi koji su iz raznih razloga, pogotovo iz razloga naravi tog režima odlazili iz zemlje.
„Jugoslavenske komunističke vlasti zanimalo je samo kako doći do tuđe imovine i to je jedini motiv u ovim dokumentima“, poentirao je Banac.
Kako komentira žal nekih kulturnih djelatnika za prošlim administracijama u kontekstu ove teme?
„Kada smo Čičak i ja razgovarali s Milanovićem o židovskoj imovini, on je napravio znak fige i rekao ovo će dobiti. Ovo će biti pravi test ima li ova vlada takvih intencija, gordijski čvor treba prekinuti. Bezobrazluk je što su prošle vlasti sve radile“, rekao je Banac.
Komentirao je i prosvjednu akciju na Kožerićevom suncu: „Kada adolescenti rade takve psine na javnim spomenicima, možemo reći da se iživljavaju, a kada to rade oni koji imaju 60 godina onda se moramo zamisliti nad njihovim mentalnim zdravljem“, zaključio je Banac.
Inače Karamarkova izjava da se ubrza povrat židovske imovine-mislim pozdravljam to ali ipak je malo diskriminatorna jer nisu komunisti samo židove pljačkali.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Milanović mi je o židovskoj imovini rekao: 'Figu će dobiti!'
» Baldasar:'Milanović mi nije rekao da sam ustaša,rekao mi je nešto puno gore'
» ''Milanović neće dobiti drugi mandat uz Beru na čelu SDP-a''
» Milanović je jučer potvrdio da će ljenčariti na Pantovčaku.Tko bi rekao
» Dodik: Bošnjaci su histerični, Milanović je samo rekao istinu
» Baldasar:'Milanović mi nije rekao da sam ustaša,rekao mi je nešto puno gore'
» ''Milanović neće dobiti drugi mandat uz Beru na čelu SDP-a''
» Milanović je jučer potvrdio da će ljenčariti na Pantovčaku.Tko bi rekao