Njemačko čudo na aparatima
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Njemačko čudo na aparatima
bogomdani wrote:Pa upravo pricam o onima koji izbacuju neke brojke koje bas i ne vidim nes kao realno..ponavljam..ne kazem da je idealno,ali se gura naprijed,lomi i ne posustaje..deda na aparatima wrote:bogomdani wrote:Deda,ljudi svasta pricaju..treba se zapitati zasto..
točno, zato ja vjerujem brojkama i statističkim podacima, a ne tvojim ili abenovim pričama npr.
Njemačka je poznata po balkanskom mentalitetu i lažiranju brojki.
Zašto se truditi prodati više auta, kad jednostavno možeš napisati duplu brojku.
Guest- Guest
deda na aparatima wrote:aben wrote:žo bi mi bilo da zaraziš jodu, recimo.
ma ne brini, neću ti ukrasti druga
možete se i dalje veseliti kako je super biti nezaposlen
vidiš kako ti matematika odmože,
ti me moroš broijti ko nezaposlenoga, a jo rodin punom parom, i za moje usluge se ljudi tuču, a lista čekanja sve duža i duža :)
2014-04-16
aben wrote:nojjači si:) pa ne prelazi u drugi rod, nego odgovori,deda na aparatima wrote:aben wrote:
imo si dvo radnika, i nakon ča akumuliroš dovoljno kapitala za jednu biciklu, omoh otpustiš jednog radnika jer drugi more projti duplo terena u isto vrimena, i omoh kaloš cijenu usluge da bi bi konkurentniji.
najbolje je otpustiti radnika, tako se povećava zarada
nije poslodavac lud pa da jednog stavi da radi jutarnju smjenu, a drugog u popodnevnu smjenu sa istom opremom,
pa da ima dupli profit od povećanja kapaciteta i pada cijene proizvodnje
jel to dobra deflacija ili ni?
to je bio osvrt na tu tvoju tvrdnju sa biciklima, koja je očito jako glupa
slučaj deflacije iz tvog primjera sa biciklima nije slučaj koji je istovjetan onomu iz Njemačke
da kojim slučajem PMI u Njemačkoj raste, to bi značilo da rastu kapitalna ulaganja i da tvrtke ulažu više u "bicikle"
budući da PMI pada, to znači da tvrtke nemaju kapitalna ulaganja, a višak "bicikla" bacaju na smeće, ne povećava im se produktivnost
Guest- Guest
mene slatko ne zanima jer pijem pivobogomdani wrote:Cujem..Slatko ce vam poskupjeti,odnosno novi porez na Slatko stize..nahebali ste..!!! a zadnji put ,zimus kad sam vidio cijene doli,paralizirao sam se..govorim o prehrani...no bitno da je kofi ebeno jeftinih 7 kuna... ..ja je platim 2.80 Ojra...jednom tjedno budem lud..asilovski wrote:u n jemačkoj još i kupiš isto to ovdje dođe 30% skuplje a barem 40% lošijebogomdani wrote:hajd,bas budem pripazio,da vidim jel cijene padaju..zasad,odes sa 100 Ojra u dućan,Kajufland ili Lidl,i poslije se cudis,kad vidis da nisi nis kupio pametno,a love nema...dakle,zasad,prilicno se dobro cijene drze..
Kermit-
2014-04-17
aben wrote:deda na aparatima wrote:aben wrote:žo bi mi bilo da zaraziš jodu, recimo.
ma ne brini, neću ti ukrasti druga
možete se i dalje veseliti kako je super biti nezaposlen
vidiš kako ti matematika odmože,
ti me moroš broijti ko nezaposlenoga, a jo rodin punom parom, i za moje usluge se ljudi tuču, a lista čekanja sve duža i duža :)
ti si nezaposleni uhljeb kojemu država plaća zdravstveno osiguranje i druga socijalna davanja, to je činenica
kao nezaposlena osoba ti si dio javnog sektora, i uživaš u socijalnim doprinosima koje ti omogućuju drugi članovi društva
to što ti povremeno ubodeš nešto na crno je nebitno, slično kao i da lupač pečata umjesto u blagajnu sebi stavi u džep
tako da ja onako socijalistički od srca želim da dođu bolja vremena, kako ti i joda ne bi morali više biti dio javnog sektora, nego da radite i imate pristojnu plaću
Guest- Guest
točno, nije istovjetan, niti san tvrdi da je,deda na aparatima wrote:aben wrote:nojjači si:) pa ne prelazi u drugi rod, nego odgovori,deda na aparatima wrote:aben wrote:
imo si dvo radnika, i nakon ča akumuliroš dovoljno kapitala za jednu biciklu, omoh otpustiš jednog radnika jer drugi more projti duplo terena u isto vrimena, i omoh kaloš cijenu usluge da bi bi konkurentniji.
najbolje je otpustiti radnika, tako se povećava zarada
nije poslodavac lud pa da jednog stavi da radi jutarnju smjenu, a drugog u popodnevnu smjenu sa istom opremom,
pa da ima dupli profit od povećanja kapaciteta i pada cijene proizvodnje
jel to dobra deflacija ili ni?
to je bio osvrt na tu tvoju tvrdnju sa biciklima, koja je očito jako glupa
slučaj deflacije iz tvog primjera sa biciklima nije slučaj koji je istovjetan onomu iz Njemačke
da kojim slučajem PMI u Njemačkoj raste, to bi značilo da rastu kapitalna ulaganja i da tvrtke ulažu više u "bicikle"
budući da PMI pada, to znači da tvrtke nemaju kapitalna ulaganja, a višak "bicikla" bacaju na smeće, ne povećava im se produktivnost
ali ti ne želiš nikakvu deflaciju, nego inflaciju od 2%, jel tako?
2014-04-16
ono što vas očito zbunjuje je pojava deflacije na mikroekonomskoj razini, npr. u pojedinačnoj grani gospodarstva poput proizvodnje elektrinike, pa imate jeftinije mobitele, zbog tehnološkog napretka
te pojava deflacije u ukupnom gospodarstvu na makroekonomskoj razini, jer to je znak da proizvođači nemaju komu prodati svoju robu, te da stoga ne mogu pokriti troškove proizvodnje, što pak znači da će otpuštati radnike i bankrotirati, zatvoriti obrt
ovo nije prvi put da ne razlikuješ mikroekonomska zbivanja od makroekonomskih
te pojava deflacije u ukupnom gospodarstvu na makroekonomskoj razini, jer to je znak da proizvođači nemaju komu prodati svoju robu, te da stoga ne mogu pokriti troškove proizvodnje, što pak znači da će otpuštati radnike i bankrotirati, zatvoriti obrt
ovo nije prvi put da ne razlikuješ mikroekonomska zbivanja od makroekonomskih
Last edited by deda na aparatima on 10/4/2016, 16:36; edited 1 time in total
Guest- Guest
i to je točno, država mi ploćo osiguranje,deda na aparatima wrote:
ti si nezaposleni uhljeb kojemu država plaća zdravstveno osiguranje i druga socijalna davanja, to je činenica
kao nezaposlena osoba ti si dio javnog sektora, i uživaš u socijalnim doprinosima koje ti omogućuju drugi članovi društva
to što ti povremeno ubodeš nešto na crno je nebitno, slično kao i da lupač pečata umjesto u blagajnu sebi stavi u džep
tako da ja onako socijalistički od srca želim da dođu bolja vremena, kako ti i joda ne bi morali više biti dio javnog sektora, nego da radite i imate pristojnu plaću
ali nakon ča mi uzmu četvrtinu svega ča ne uspijen kupiti na crnom tržištu.
moja lista čekanja postoji jedino zoto ža je država nesposobna, i ako ikoja vlada provede neoliberalne reforme, moje usluge instantno postaju obsolentne. ali to ne znoči da je ispravno drukati za državu.
2014-04-16
aben wrote:
i to je točno, država mi ploćo osiguranje,
doprinosi se ne uplaćuju iz PDVa, ne znam da li je to potrebno crtati
Guest- Guest
makroekonomija stoji na mikrofundamentima.deda na aparatima wrote:ono što vas očito zbunjuje je pojava deflacije na mikroekonomskoj razini, npr. u pojedinačnoj grani gospodarstva poput proizvodnje elektrinike, pa imate jeftinije mobitele, zbog tehnološkog napretka
ti proizvođači su proizveli nešto ča ljudi ne tribaju i tribaju propasti, tj ne trošiti više resurse.
https://www.youtube.com/watch?v=n64yEg-x5Ko
2014-04-16
opet ti matematika smeta,deda na aparatima wrote:aben wrote:
i to je točno, država mi ploćo osiguranje,
doprinosi se ne uplaćuju iz PDVa, ne znam da li je to potrebno crtati
potpuno je svejedno iz kojeg žepa ploćaju.
2014-04-16
deda,imas statistiku za dobitnike i gubitnike..
Primjer: ŽMnoge firme imaju nekoliko vrsta vlastitih dionica,i nisu sve istovrsne niti profitabilne..
U prevodu,stoka sitna zuba..citaj:drifteri i marginalci dobijaju podatke,koji su im primjereni,oni drugi dobivaju tocne izvjestaje i tocne statistike..
Rezultat: Kupujemo dionice iste firme,ti gubis,ja zaradjujem njima...Kujiš poantu?
isto i sa ovim izvjestajima i statistikama..sto je dostupno drifterima i masi,to ne vrijedi bas puno,po pitanju tocnosti,a prije je u biti neka skrivena agenda,npr. obaranje vrijedosti svapskih firmi na burzama...
Primjer: ŽMnoge firme imaju nekoliko vrsta vlastitih dionica,i nisu sve istovrsne niti profitabilne..
U prevodu,stoka sitna zuba..citaj:drifteri i marginalci dobijaju podatke,koji su im primjereni,oni drugi dobivaju tocne izvjestaje i tocne statistike..
Rezultat: Kupujemo dionice iste firme,ti gubis,ja zaradjujem njima...Kujiš poantu?
isto i sa ovim izvjestajima i statistikama..sto je dostupno drifterima i masi,to ne vrijedi bas puno,po pitanju tocnosti,a prije je u biti neka skrivena agenda,npr. obaranje vrijedosti svapskih firmi na burzama...
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Njemačko tržište je zasićeno
» Njemačko tržište rada - prazno
» Loše vijesti za njemačko gospodarstvo
» Njemačko stanovništvo već je razočarano Olafom Scholzom
» Njemačko tržište rada oporavit će se za tri godine
» Njemačko tržište rada - prazno
» Loše vijesti za njemačko gospodarstvo
» Njemačko stanovništvo već je razočarano Olafom Scholzom
» Njemačko tržište rada oporavit će se za tri godine