Mi 28 VKS
Page 1 of 1
Re: Mi 28 VKS
Na video-snimku se vidi kako helikopter Mi-28N „Noćni lovac“ uspešno pogađa vozilo protivtenkovskom raketom.
Ovaj unapređeni tip helikoptera još uvek se koriste protiv terorista DAEŠ-a i Nusra fronta u Siriji, uprkos povlačenju jedinice ruskih vazdušnih snaga.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:599719-POGLEDAJTE-Ruski-nocni-lovci-Mi-28N-u-akciji-VIDEO
Pre četiri dana primećeno je da su put Rusije otpremljeni i prvi helikopteri Mi-24VM ali su zato prethodno u Siriju stigli borbeni helikopteri Mi-28N i Ka-52. Za sada su na fotografijama i satelitski snimcima viđeni po jedan helikopter oba tipa a neke pretpostavke govore o tome da će u Siriju stići 4-8 Mi-28 i isto toliko Ka-52.
Stoga se postavlja pitanje da li se Rusija zaista povlači iz Sirije ili se ustvari samo menja taktika? Još pre početka vazdušne akcije VKS rečeno je da će avionima za par meseci ponestati ciljeva i da neće više biti potrebe za njihovim angažovanjem.
http://tangosix.rs/2016/25/03/sirija-da-li-se-rusija-zaista-povukla/
Ovaj unapređeni tip helikoptera još uvek se koriste protiv terorista DAEŠ-a i Nusra fronta u Siriji, uprkos povlačenju jedinice ruskih vazdušnih snaga.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:599719-POGLEDAJTE-Ruski-nocni-lovci-Mi-28N-u-akciji-VIDEO
Pre četiri dana primećeno je da su put Rusije otpremljeni i prvi helikopteri Mi-24VM ali su zato prethodno u Siriju stigli borbeni helikopteri Mi-28N i Ka-52. Za sada su na fotografijama i satelitski snimcima viđeni po jedan helikopter oba tipa a neke pretpostavke govore o tome da će u Siriju stići 4-8 Mi-28 i isto toliko Ka-52.
Stoga se postavlja pitanje da li se Rusija zaista povlači iz Sirije ili se ustvari samo menja taktika? Još pre početka vazdušne akcije VKS rečeno je da će avionima za par meseci ponestati ciljeva i da neće više biti potrebe za njihovim angažovanjem.
http://tangosix.rs/2016/25/03/sirija-da-li-se-rusija-zaista-povukla/
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Da.
Ma biti će ciljeva koliko voliš
za to se ne brinem.
Bitno da su Aligatori i krokodili pokazali šta mogu.
Prodaja vrhunskog Ruskog oružja skočila za 300 posto
Ma biti će ciljeva koliko voliš
za to se ne brinem.
Bitno da su Aligatori i krokodili pokazali šta mogu.
Prodaja vrhunskog Ruskog oružja skočila za 300 posto
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Pa ok , zemlje koje imaju velike brisane prostore tipa pustinje , stepe .....ono ok stvar.
Dosta toga i zavisi protiv koga ideš sa ovim jer nije sve isto jel taj ima neki PZO ili ne.
Uglavnom široka tema al za konfiguraciju kao šta je sirijska tj pustinja i brisani prostori skroz ok i u osnovi poželjno ako ništa drugo onda za zaštitu baza iz zraka od nadolazeće pješadije i oklopa.
Dosta toga i zavisi protiv koga ideš sa ovim jer nije sve isto jel taj ima neki PZO ili ne.
Uglavnom široka tema al za konfiguraciju kao šta je sirijska tj pustinja i brisani prostori skroz ok i u osnovi poželjno ako ništa drugo onda za zaštitu baza iz zraka od nadolazeće pješadije i oklopa.
2014-04-11
Jasna stvar. U pravu si, samo ukazujem na vrhunske helikoptere kojima je
domet povećan sa 3 Km na 6 Km. Snimke koje su tu pokazuju izravne pogotke sa 5 Km
udaljenosti. jednako tako ( vidili smo) mogu kružiti njih 3-4 i sipati oganj a da ovi doli
glave ne smiju promoliti jer smrt dolazi po njih
domet povećan sa 3 Km na 6 Km. Snimke koje su tu pokazuju izravne pogotke sa 5 Km
udaljenosti. jednako tako ( vidili smo) mogu kružiti njih 3-4 i sipati oganj a da ovi doli
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Zato šta ih ne znaju rušit. Ja znam pa onda .....ok su to stvari al ono ako ti je s druge strane netko tko zna izać s time na kraj onda si u problemima.Yehudi wrote:
Češke originalne vojne signalne rakete 26 mm ( točnije 26,5 mm ) po svim standardima nato kalibar 4 za signalni pištolj M 57 ili LP 42 u crvenoj i zelenoj boji. Na području Rijeke i Zagreba mogu dostaviti besplatno.
U Sloveniji jedna raketa košta 55 kuna ( kineska ), ja prodajem za samo 30 kuna ( češka vojna original ) pogledaj link dolje:
http://www.njuskalo.hr/sportska-oprema-ostalo/signalne-rakete-26-mm-nato-standard-kalibar-4-povoljno-oglas-12934733
Ti su helikopteri skupi a mogu biti oboreni lukavstvom za vrlo male pare ......zato ja zazirem od toga da ih ja imam ili koristim.
2014-04-11
Rusi to proizvode odavno , imaju iskustva a to mislim da imaju i znanje kako se to pravilno koristi a kupci toga očito nemaju tu industriju pa onda nisu ni potkovani najbolje kako se to pravilno koristi pa ćine greške a te greške su skupe i nema povratka.
Rusi snime vozilo , lociraju ga , ovi dobiju naredbu , imaju točno rutu do toga , to je brisani prostor , neka cesta gdje oni ne dozvoljavaju prolaz , ovi dolete , znaju već di je meta , okinu i bjež .....i to je to ...faktor iznenađenja i voze po tzv sigurnoj ruti do mete.
Rusi snime vozilo , lociraju ga , ovi dobiju naredbu , imaju točno rutu do toga , to je brisani prostor , neka cesta gdje oni ne dozvoljavaju prolaz , ovi dolete , znaju već di je meta , okinu i bjež .....i to je to ...faktor iznenađenja i voze po tzv sigurnoj ruti do mete.
2014-04-11
Bilo šta može biti korišteno za ometanje leta helikoptera sa te tzv sigurne rute npr :
Pri ćemu ovo ide na putanju leta tog helikoptera i ovaj nema drugi manevar nego da bježi od toga a to znači skrećanje u lijevo ili desno suprotno odakle ovo dolazi a to mu je pomak sa te tzv sigurne rute.
Kad to napravi mrtav je jer ga upravo na drugoj strani čeka :
Pri ćemu ovo ide na putanju leta tog helikoptera i ovaj nema drugi manevar nego da bježi od toga a to znači skrećanje u lijevo ili desno suprotno odakle ovo dolazi a to mu je pomak sa te tzv sigurne rute.
Kad to napravi mrtav je jer ga upravo na drugoj strani čeka :
2014-04-11
2014-04-14
Rusi to znaju koristi. To kad se korisit pravilno onda nema problema. Evo kod Kosova primjer ; kako se to tamo koristi ?
Tvoje formacije su ispred i moraju držat jedan bok ....dakle slovo L .....upadaš po boku a ako se zapuca bježiš na svoj bok i tako se izvlaćiš van neprijateljske vatre ......ujedno rokaš po ovima na prvoj liniji i upadaš im i lomiš tu prvu liniju ....tako opet širiš zonu upada.
Dok god imaš fronut u obliku L tj ti držiš prednju stranu i jednu bočnu uvijek udaraš na njihovu bočnu liniju a povlačiš se u svoj bok gdje si zaštićen.
Kosovo je L linija s gornjih pa i s ove jugo istoćne strane.
Ovaj samo upada i ćim zagusti samo će skrenit u svoju zonu i to je to.
Nikad se sa tim ne napada frontalno tj kad nemaš jedan bok u svojim rukama.
1 bok je fronta linije L
Dva bloka je fronta linije U tj tvoja je prednja strana i obje boćne , tu moš upast i sprijeda pravac jer su oba boka tvoja tj zaštićene zone.
Treći scenarij je fronta oblika O tj oni su u okruženju.
Tvoje formacije su ispred i moraju držat jedan bok ....dakle slovo L .....upadaš po boku a ako se zapuca bježiš na svoj bok i tako se izvlaćiš van neprijateljske vatre ......ujedno rokaš po ovima na prvoj liniji i upadaš im i lomiš tu prvu liniju ....tako opet širiš zonu upada.
Dok god imaš fronut u obliku L tj ti držiš prednju stranu i jednu bočnu uvijek udaraš na njihovu bočnu liniju a povlačiš se u svoj bok gdje si zaštićen.
Kosovo je L linija s gornjih pa i s ove jugo istoćne strane.
Ovaj samo upada i ćim zagusti samo će skrenit u svoju zonu i to je to.
Nikad se sa tim ne napada frontalno tj kad nemaš jedan bok u svojim rukama.
1 bok je fronta linije L
Dva bloka je fronta linije U tj tvoja je prednja strana i obje boćne , tu moš upast i sprijeda pravac jer su oba boka tvoja tj zaštićene zone.
Treći scenarij je fronta oblika O tj oni su u okruženju.
2014-04-11
Uglavnom za svaku iole normalnu zemlju koja drži do sebe pa makar bila riječ i o zemlji veličine Zlovenije ćak i u mirnodopskim vremenima dobro je imati barem neki tip helikoptera pa neka je i laki koji ima strojnice na sebi i mogućnost ugradnje raketa.
Možda ti te rakete neće trebati , možda oće al mogučnost nadogradnje moraš imat no manji helikopter za patrolu i s mitraljezom to će ti trebati u miru npr presretanje neke potjere a nešto se zakuvalo do te mjere da moraš i ovo poslat.
Možda ti te rakete neće trebati , možda oće al mogučnost nadogradnje moraš imat no manji helikopter za patrolu i s mitraljezom to će ti trebati u miru npr presretanje neke potjere a nešto se zakuvalo do te mjere da moraš i ovo poslat.
2014-04-11
Ima šema kod ovih većih helikoptera ugradnje strojnice na boku al to je za zaštitu helikoptera i to je ok al nije to ova šema gdje ti imaš to ugrađeno sa strane tj strojnice i plus mogućnost nadogradnje raketa.
Riječ je baš o ovim dodacima sa strane i pucačkim instrumentima jer u suštini ovo u vrlo brzom roku iz patrolnog prelazi u laki jurišni helikopterčić.
Riječ je baš o ovim dodacima sa strane i pucačkim instrumentima jer u suštini ovo u vrlo brzom roku iz patrolnog prelazi u laki jurišni helikopterčić.
2014-04-11
Ruski vojni helikopter srušio se danas u Siriji blizu Homsa, a oba pilota su poginula, objavilo je rusko ministarstvo obrane, prenosi RT.
U ministarstvu su rekli da Mil Mi-28N nije bio pogođen.
Tijela pilota prebačena su u zračnu bazi Khmemim u akciji spašavanja.
- Skupina stručnjaka za zrakoplovne nesreće radi na mjestu pada. Uzrok nesreće se istražuje - priopćilo je ministarstvo.
Ovo je treća takva nesreća u povijesti ovog modela helikoptera. Prva nesreća dogodila se 2011., kada je poginuo glavni pilot. U kolovozu prošle godine Mi-28N srušio se tijekom zračnog showa kod Rjazana u Rusiji, pri čemu je poginuo jedan od pilota.
http://www.vecernji.hr/svijet/srusio-se-ruski-helikopter-u-siriji-oba-pilota-poginula-1075597
U ministarstvu su rekli da Mil Mi-28N nije bio pogođen.
Tijela pilota prebačena su u zračnu bazi Khmemim u akciji spašavanja.
- Skupina stručnjaka za zrakoplovne nesreće radi na mjestu pada. Uzrok nesreće se istražuje - priopćilo je ministarstvo.
Ovo je treća takva nesreća u povijesti ovog modela helikoptera. Prva nesreća dogodila se 2011., kada je poginuo glavni pilot. U kolovozu prošle godine Mi-28N srušio se tijekom zračnog showa kod Rjazana u Rusiji, pri čemu je poginuo jedan od pilota.
http://www.vecernji.hr/svijet/srusio-se-ruski-helikopter-u-siriji-oba-pilota-poginula-1075597
2014-04-11
Page 1 of 1