Sto je bilo? Rupa, a? Rupetina?!
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Sto je bilo? Rupa, a? Rupetina?!
A jesu našli Žaka? Jadničak je vjerojatno negdje u Australiji završio...OK to za močvarno tlo, ali zar ne vrvi Zagreb brojnim podzemnim tokovima i šupljinama...a i Sava je na tom području zavojita i puna kojekakvih rukavaca...zar nije to poprilično nepogodan teren za neke prevelike građevine...koliko znam nerijetko se stvaraju rupe ili se tlo urušava samo od sebe na tom području...što nije isti problem bio i u Kupskoj pa čini mi se da je nešto ne tako davno i u Kustošiji bilo...
darth_vader- Posts : 19766
2014-04-17
kako koji dio zagreba...u podsljemenskoj zoni na nekim lokacijama postoji rizik klizanja i puzanja tla...u kupskoj su stedjeli na materijalu tako da su 'racionalizirali' debljinu dijafragme i skratili sidra...dobro govoris za podzemne tokove, a sava ja osim sto je zavojita i puna rukavaca prilicno meandrirala kroz povijest...poanta je u pravilnom temeljenju jer je tu pored te rupetine mrcina od hypo centra kojem nije nista...u principu se treba temeljiti u tvrdom tlu...e sad ako je sljunak temeljno tlo (bez obzira na nivo podzemne vode) to je dobro jer se voda iz njega brzo izdrenira, a njegova zrna su veca od pijeska tako da manje gubi na nosivosti...uglavnom da skratim jer mogu ovako danima poanta je da temeljenje u tvrdom tlu ponekad, ukoliko je tvrdo tlo duboko, zahtijeva izradu pilota koji su sve samo ne jeftini...
2014-04-19
s moba pa me nekaj zeza...kic obrisi ovaj post pretty please
Last edited by Dread_Pirate_Roberts on 6/4/2016, 14:52; edited 1 time in total
BB-8- Posts : 3678
2016-01-25
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ŠTA BI BILO KAD BI BILO Kako bi izgledala Jugoslavija ako bi se danas OBNOVILA? (VIDEO)
» Gdje god žive Srbi, to je Srbija, bilo u Srbiji, bilo u BiH, Vojvodini, Crnoj Gori ili na drugim mjestima
» Kako je bilo to bilo prije točno 28 godina nakon pobjede HDZ-a na prvim izborima!Utisci iz revije START
» Izetbegović: Bilo je što je bilo, Hrvatska je izvršila agresiju na BiH
» Balkanska rupa
» Gdje god žive Srbi, to je Srbija, bilo u Srbiji, bilo u BiH, Vojvodini, Crnoj Gori ili na drugim mjestima
» Kako je bilo to bilo prije točno 28 godina nakon pobjede HDZ-a na prvim izborima!Utisci iz revije START
» Izetbegović: Bilo je što je bilo, Hrvatska je izvršila agresiju na BiH
» Balkanska rupa
Page 2 of 2