Zbog dugova se uvodi dodatno zdravstveno osiguranje? Smjernice u izradi, ministarstvo šuti
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Zbog dugova se uvodi dodatno zdravstveno osiguranje? Smjernice u izradi, ministarstvo šuti
Postotak je za sve jednak, a koliki je nemam pojma.debotoijusto wrote:dobro toEro wrote:Svi jednako, bez obzira na dohodak.debotoijusto wrote:Ero wrote:Ovdje plaćamo po osobi cca 30€/mjesec dodatnog osiguranja.
Podnošljivo. Imamo jedno od najboljih zdravstvenih usluga u svijetu.
Slabo to važi jedino kod zubara.
Mafija! Oderu ti kožu, kako god okreneš.Isto te dođe radiš li preko socijalnog ili privatno.
a koliko iz prosjecnog dohotka ?
mislim koliki postotak od place ide na zdravstveno , obvezni dio...
Ne znam ja ni pošto su moje cigarete. Ako bi morao odgovoriti najvjerojatnije bi fulao za 100%.
( gore sam morao gospođu pitat koliko plaćamo dodatno zdravstveno )
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: Zbog dugova se uvodi dodatno zdravstveno osiguranje? Smjernice u izradi, ministarstvo šuti
sad vidim tko kod tebe nosi hlaceEro wrote:Postotak je za sve jednak, a koliki je nemam pojma.debotoijusto wrote:dobro toEro wrote:Svi jednako, bez obzira na dohodak.debotoijusto wrote:Ero wrote:Ovdje plaćamo po osobi cca 30€/mjesec dodatnog osiguranja.
Mafija! Oderu ti kožu, kako god okreneš.Isto te dođe radiš li preko socijalnog ili privatno.
Ne znam ja ni pošto su moje cigarete. Ako bi morao odgovoriti najvjerojatnije bi fulao za 100%.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Misliš pare?debotoijusto wrote:sad vidim tko kod tebe nosi hlaceEro wrote:Postotak je za sve jednak, a koliki je nemam pojma.debotoijusto wrote:dobro toEro wrote:Svi jednako, bez obzira na dohodak.debotoijusto wrote:Ero wrote:Ovdje plaćamo po osobi cca 30€/mjesec dodatnog osiguranja.
debotoijusto wrote:OKO 22,3 milijarde kuna, sa čime ove godine raspolaže Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, bit će dovoljno za stabilno poslovanje zdravstvenih ustanova, ali ne i za vraćanje 2,5 milijarde kuna duga, smatraju u Udruzi poslodavaca u zdravstvu (UPUZ), koja podupire ideju ministra zdravlja Darija Nakića da se dugove počne vraćati uvođenjem dodatnog zdravstvenog osiguranja.
Ovogodišnji zdravstveni proračun dostatan je za poslovanje, no iz postojećih izvora dug se neće moći vraćati, rekao je Hini predsjednik UPUZ-a Dražen Jurković. Kao jednu od opcija za vraćanje dugova on navodi mogućnost uvođenja nadstandarda usluga koje bi se posebno plaćale i donijele zdravstvu dodatna sredstva, što je prije dva mjeseca najavio i ministar Nakić.
Jurković kaže da bi police dodatnog zdravstvenog osiguranja izdavali isključivo privatni osiguravatelji, a koliko bi one stajale na mjesečnoj i godišnjoj razini zasad je nemoguće odgovoriti jer još nisu definirani standardi.
Po UPUZ-ovu prijedlogu, imperativ bi bio zadržavanje dostignutog standarda zdravstvene zaštite, uključujući njegovu socijalnu komponentu. HZZO-ovo osnovno i dopunsko zdravstveno osiguranje trebalo bi ostati kvalitetno i dostupno svim građanima, solidarni javni zdravstveni sustav očuvan, a osnovna prava pacijenata zajamčena.
To, primjerice, znači da bi najjeftinije generičke lijekove i potrošni materijal standardne kvalitete, kao i dosad, pokrivao HZZO. No, građani koji žele kvalitetnije stentove, umjetna koljena ili kukove ili pak skuplje lijekove iste generičke skupine ubuduće bi ih mogli nadoplatiti, a medicinska pomagala i birati.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zbog-dugova-se-uvodi-dodatno-zdravstveno-osiguranje-smjernice-u-izradi-ministarstvo-suti/883543.aspx
AK-47...najbolje dopunsko osiguranje...
darth_vader-
2014-04-17
deda na aparatima wrote:aben wrote:
ma ne, prova reforma je postupno smanjivanje uplata u obvezno. ča će ljudi s tin viškon šoldov, ni na nami da određivomo.
Treba ukinuti prisilno cijepljenje koje država vrši nad građanima i njihovom djecom.
Nekoć kad su građani bili slobodni i država im se nije petljala u njihovo zdravlje, u vrijeme epidemije znalo je biti i po 30% djece oboljele od paralize.
Danas država prisilno cijepi djecu, često i protiv volje njihovih roditelja, a paralize nema.
Treba vratiti slobodu ljudima, a državu uništiti jer je zla, jer uzima porezima novac i daje ga uhljebima koji ništa ne rade.
Kod nas više nema slobode, a ni dječje paralize, ta su vremena davno prošla.
No u nekim rijetkim zemljama poput Somalije, sloboda postiji jer nema države ni uhljeba.
jednodimenzionalan si ka i većina forumskih klaunova, strašan je decline tvog forumskog opusa.
http://reason.com/archives/2014/03/25/should-vaccines-be-mandatory
prečitoj obedvi stranice.
2014-04-16
deda na aparatima wrote:Pogrešno je štedjeti novac za budućnost.
Za budućnost se treba ugalati danas. Jer ako se danas ne školuju djeca, ako se danas ne izliječe bolesni, ako se danas ne izgradi cesta, škola, bolnica, strujna mreža, internet svijetlovod itd. onda u budućnosti neće biti roba ni usluga koje taj ušteđeni novac može kupiti. Ušteđeni novac neće vrijediti ništa, jer on ima samo nominalnu vrijednost otiskanu brojem na novčanicu, stvorene robe i usluge imaju realnu vrijednost, školovanje djece ima realnu vrijednost. Ako nema realne vrijednosti, ako nema robe, novac ju ne može kupiti. Zato je štednja za budućnost na razini države potpuno besmislena i samoporažavajuća.
Većina građana ne zna računati, ne može zbrojiti 2 i 2, i misli da je počiniti kolektivno samoubojstvo jako pametna stvar.
pogrješno je reći da je pogrješno štediti novac za budućnost, ti nemoš kristalnu kuglu, pa da rečeš pojedincu ča je dobro za njega. samoubojstvo ili kolektivno samoubojstvo je čin na ki ti ne smiš imati utjecaja.
za državnu štednju se složin, država ne smi imati štednju, ona jednostavno sav suficit moro vrotiti ljudima kima ka je otela.
2014-04-16
Milijarda razloga za slobodno tržište
Poslovni.hr ima članak o tome kako su se premije uplaćene za autoosiguranja u samo dvije godine od liberalizacije tržišta smanjile za milijardu kuna, odnosno za trećinu. To je milijarda kuna godišnje više u džepovima vozača. Nije loše, zar ne? Nije uopće loše.
Nakon što nazdravimo podizanju životnog standarda, ovaj je slučaj dušu dao za ozbiljnu analizu. Sve je odlično dokumentirano i dalo bi se, vjerujem, precizno opisati kako to da se liberalizacija tržišta nije dogodila prije.
S jedne strane, jasno je tko je imao milijardu razloga godišnje da se ne dogodi. S druge strane, milijun vozača je imalo isto toliko razloga da se dogodi. Izmedju njih je bila politička elita, mediji, agencija za regulaciju tržišta osiguranja i agencija za zaštitu tržišta. Kako se dogodilo da čerupanje toliko potraje? Bilo je tako očito, i koštalo je tako puno — u deset godina to je deset milijardi.
Najjednostavnije je reći — korupcija. Ali to je preširok termin. Ovdje se pojavljuju i uži udžbenicki pojmovi poput “teorije javnog izbora” (public choice theory), “zauzimanja regulatora” (regulatory capture) i sličnog. Vidjeli smo i druge fenomene koji prate oligopole i dogovore o cijenama, “lojalnu konkurenciju” kao i “nelojalnu” — sjećate se nudjenja popusta (bonusa) ispod stola? Vidjeli smo i pasivnost samih vozača, nemoć institucija, nezainteresiranost medija.
Iščekujući hladnokrvnu analizu koja će nam pokazati gdje je točno zapelo, i što moramo promijeniti kako se slično ne bi ponovilo — nazdravimo za slobodno tržište i male pobjede koje nam svakodnevno donosi. Na kraju kad se zbroji, ispadnu milijarde.
2014-04-16
superMilijarda razloga za slobodno tržište
a ima li neki tekst-analiza stanje isplacenih premija prije/sad ?
vjerujem da ti korisnici nece biti sretni
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
ne zun, na svakon osiguraniku je da se informiro o ozbiljnosti tvrtke koju biro.debotoijusto wrote:superMilijarda razloga za slobodno tržište
a ima li neki tekst-analiza stanje isplacenih premija prije/sad ?
vjerujem da ti korisnici nece biti sretni
2014-04-16
U svakom slučaju birajte dodatno osiguranje.
Nije neki novac, ali zasigurno će vam povećati standard u zdravstvu.
Imate "kasko" za mali novac. Bez odbite frašize.
POPULARNA JE, ALI... Predsjednici već treći mjesec pada potpora među građanima
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i dalje uživa veliku potporu, točnije građani o njoj imaju pozitivan dojam uz jedan 'ali'. Dnevnik Nove TV u CROBAROMETRU donosi ipak, jedan po nju zabrinjavajući trend.
---------------------------------------------
Kolega , nemoj da ti ja otvaram teme
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i dalje uživa veliku potporu, točnije građani o njoj imaju pozitivan dojam uz jedan 'ali'. Dnevnik Nove TV u CROBAROMETRU donosi ipak, jedan po nju zabrinjavajući trend.
---------------------------------------------
Kolega , nemoj da ti ja otvaram teme
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Samo to sam htio reći za zaključak.Ero wrote:U svakom slučaju birajte dodatno osiguranje.
Vjerujte mi na riječ.
Ero wrote:U svakom slučaju birajte dodatno osiguranje.
budaletino, otkud ti znaš što to novo dodatno osiguranje nudi, a što će biti brisano iz prava preko obaveznog osiguranja???
bez ikakvog objašnjenja o čemu se radi ti se već upregnuo u promičbu.
nije neki novac veliš?
100 kuna po osiguraniku mjesečno ti je, budaletino 1200 kuna godišnje po osiguraniku što na 2.500.000 osiguranika znači ravno 3.000.000.000 kuna godišnje!
3 milijarde kuna godišnje tebi nije neki novac?!
sitting_bull-
2015-09-28
Ne radi se o nikakvoj propagandi, budaletino jedna.sitting_bull wrote:Ero wrote:U svakom slučaju birajte dodatno osiguranje.
budaletino, otkud ti znaš što to novo dodatno osiguranje nudi, a što će biti brisano iz prava preko obaveznog osiguranja???
bez ikakvog objašnjenja o čemu se radi ti se već upregnuo u promičbu.
nije neki novac veliš?
100 kuna po osiguraniku mjesečno ti je, budaletino 1200 kuna godišnje po osiguraniku što na 2.500.000 osiguranika znači ravno 3.000.000.000 kuna godišnje!
3 milijarde kuna godišnje tebi nije neki novac?!
Zahvaljujući sistemu dodatnog osiguranja Slovenija je danas
11.-a država na svijetu po kvaliteti zdravstvenih uslugama građanima.
Možemo se na mnogo toga potužiti osim na zdravstvo.
Ne izmišljajte toplu vodu, prekopirajte od Slovenaca.
Vara se onaj tko misli da ćete imati dobro zdravstvo bez love...
Ero wrote:Ne radi se o nikakvoj propagandi, budaletino jedna.sitting_bull wrote:3 milijarde kuna godišnje tebi nije neki novac?!
Zahvaljujući sistemu dodatnog osiguranja Slovenija je danas
11.-a država na svijetu po zdravstvenim uslugama građanima.
Možemo se na mnogo toga potužiti osim na zdravstvo.
Ne izmišljajte toplu vodu, prekopirajte od Slovenaca.
Vara se onaj tko misli da ćete imati dobro zdravstvo bez love...
budaletino, ovo nije kopiranje, nego pljačka kojom nesposobna vlast želi namaknuti lovu kako bi i dalje mogla trošiti na izmišljene sanacije na lokalnoj razini na koju aktualna ekipa planira spustiti troškove održavanja.
cijela priča je hdz izmišljotina zbog zamračivanja love, a ne zbog boljeg zdravstvenog sustava...
sitting_bull-
2015-09-28
PS:
Moja gospođa je po pitanju zdravlja prošla Kalvariju.
Zahvaljujući zdravstvu kakvo danas imamo ona je danas živa.
Kapa dolje onome tko je osmislio ovaj zdravstveni sustav.
Ulažemo na račun zdravstva neki dodatni novac i nikad ne znamo
kad će nas osobno pogoditi neka nedaća...
Davno bi bankrotirao da sam morao sva ispitivanja platit iz džepa.
Dapače siguran sam da moja gospođa danas ne bi više bila među živima
bez dodatnog osiguranja.
Moja gospođa je po pitanju zdravlja prošla Kalvariju.
Zahvaljujući zdravstvu kakvo danas imamo ona je danas živa.
Kapa dolje onome tko je osmislio ovaj zdravstveni sustav.
Ulažemo na račun zdravstva neki dodatni novac i nikad ne znamo
kad će nas osobno pogoditi neka nedaća...
Davno bi bankrotirao da sam morao sva ispitivanja platit iz džepa.
Dapače siguran sam da moja gospođa danas ne bi više bila među živima
bez dodatnog osiguranja.
Je li vam ovaj šta ste ga vi osmislili bio dobar ? Ima li gubitke i zašto?sitting_bull wrote:
cijela priča je hdz izmišljotina zbog zamračivanja love, a ne zbog boljeg zdravstvenog sustava...
Kako mislite da bi se ti gubici pokrivali bez novca?
Smanjili bi plate doktorima i ostalim zdravstvenim djelatnicima?
To bi bilo rješenje, ali bi vas onda lijećila baba Jaka.
uće
ad 1) u svakom slučaju je bio bolji od prethodnog i dao je određene rezultate.
- tko je napravio analizu tog sustava, analizirao pokazatelje i koji su prijedlozi za njegovo poboljšanje? ministar nakić koji je financijski sjebao zadarsku bolnicu???
ad 2) prethodni sustav je drastično smanjivao gubitke, a analiza postojećih gubitaka nije napravljena tako da ne možeš reći kako su gubici samo greška sustava. dio kbc-a i bolnica je po tom sustavu poslovalo pozitivno, a i za njih ne postoji analiza kojom novi ministar pokazuje zašto?
dakle, u sustavu postoje gubitci i njih on misli namiriti tako da uvede novi namet koji je nazvao novo dodatno osiguranje iz kojeg će podmirivati gubitke koji će se i dalje generirati ukoliko se ne promijene loše točke u sustavu.
još jednom: analiza koje bi pokazale što je loše i što treba mijenjati nema! ima samo prijedlog za novi harač kojim će se od naroda oteti lova koja nedostaje.
ad 3) to je pitanje bilo riješeno kolektivnim ugovorima. druga je stvar što se goluža kao voditelj uhbl-a politički eksponirao, kao i šatoraši, tražeći uvjete koji u sadašnjoj situaciji nije moguće ispuniti. gdje je danas goluža i zašto danas uhbl šuti??? dobili su što su tražili? malo morgen...
ad 4) ti si budala i to si još jednom dokazao.
Ero wrote:1.Je li vam ovaj šta ste ga vi osmislili bio dobar ? Ima li gubitke i zašto?
2. Kako mislite da bi se ti gubici pokrivali bez novca?
3. Smanjili bi plate doktorima i ostalim zdravstvenim djelatnicima?
4. To bi bilo rješenje, ali bi vas onda lijećila baba Jaka.
ad 1) u svakom slučaju je bio bolji od prethodnog i dao je određene rezultate.
- tko je napravio analizu tog sustava, analizirao pokazatelje i koji su prijedlozi za njegovo poboljšanje? ministar nakić koji je financijski sjebao zadarsku bolnicu???
ad 2) prethodni sustav je drastično smanjivao gubitke, a analiza postojećih gubitaka nije napravljena tako da ne možeš reći kako su gubici samo greška sustava. dio kbc-a i bolnica je po tom sustavu poslovalo pozitivno, a i za njih ne postoji analiza kojom novi ministar pokazuje zašto?
dakle, u sustavu postoje gubitci i njih on misli namiriti tako da uvede novi namet koji je nazvao novo dodatno osiguranje iz kojeg će podmirivati gubitke koji će se i dalje generirati ukoliko se ne promijene loše točke u sustavu.
još jednom: analiza koje bi pokazale što je loše i što treba mijenjati nema! ima samo prijedlog za novi harač kojim će se od naroda oteti lova koja nedostaje.
ad 3) to je pitanje bilo riješeno kolektivnim ugovorima. druga je stvar što se goluža kao voditelj uhbl-a politički eksponirao, kao i šatoraši, tražeći uvjete koji u sadašnjoj situaciji nije moguće ispuniti. gdje je danas goluža i zašto danas uhbl šuti??? dobili su što su tražili? malo morgen...
ad 4) ti si budala i to si još jednom dokazao.
sitting_bull-
2015-09-28
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Trump ukida Obamacare i uvodi zdravstveno osiguranje za sve
» Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova zbog dugova bolnica, a Ministarstvo kaže da je to zato jer premalo plaćamo zdravstvo
» Irak ukinuo besplatno zdravstveno osiguranje
» Dopunsko zdravstveno osiguranje moglo bi poskupjeti
» Velike vukovarske tvrtke izgubile pravo povrata doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje
» Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova zbog dugova bolnica, a Ministarstvo kaže da je to zato jer premalo plaćamo zdravstvo
» Irak ukinuo besplatno zdravstveno osiguranje
» Dopunsko zdravstveno osiguranje moglo bi poskupjeti
» Velike vukovarske tvrtke izgubile pravo povrata doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje
Page 2 of 2