Ni Isus nije okrenuo drugi obraz!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Ni Isus nije okrenuo drugi obraz!
Nama su na vjeronauku još u doba kad su vjeronauk držali isključivo svećenici govorili da se ne zna kad će i kako smak svijeta doći i da se ne zamaramo previše time .albatros wrote:Ovo je Isus koji će doći i suditi.
Ne nekakav djed mraz.
Tu je i Ilija koji će "nesumnjivo doći".
Ja bih im ovdje pridružio i Petra koji vadi mač iz korica.
Poplava, potresa, raznih nesreća bilo je i onda, a Izraelci i Palestinci ratuju otkad znam za sebe.
Ali kad smo već kod te teme, bojim se da ova slika koju si stavio nije ni približna onoj koja će biti.
Prije svega, valjda će se Isus outfitom prilagoditi vremenu dolaska.
Doduše, i onda je Isus razočarao mnoge, očekivali su silu i moć, a ono ispalo skroz drugačije.
A Petar i njegov mač mogli bi izgledati ovako:
Ne mogu uploadati sliku !?
A, evo je...
Ha? Dovoljno moćno i strašno?
Last edited by Trinity on 7/24/2014, 21:49; edited 7 times in total
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
Trinity wrote:
Ne mogu uploadati sliku !?
Ne znam zašto, koliko znam nijedna od tih opcija nije isključena. Možda da probaš naći s nekog druog linka ili drugi format?
Guest- Guest
Ma evo me u drugom pregledniku . isto...ajd valjda se nešto sredi...
ajoj, sad vidim, prevelika je, moram ju smanjiti...
ajoj, sad vidim, prevelika je, moram ju smanjiti...
Trinity-
2014-04-17
E da, to bi već bio jedan spektakularan eshatološki rasplet.
Guest- Guest
Razočarana sam tvojom maštom...zanstr wrote:Ma kajgot...albatros wrote:Ovo je Isus koji će doći i suditi.
Ne nekakav djed mraz.
...ovo je Isus koji će sudit... a kad te taj uhvati, nema tog boga koji bu te spasio :)
Trinity-
2014-04-17
Baš onako kako muški vole.Vegvísir wrote:E da, to bi već bio jedan spektakularan eshatološki rasplet.
Trinity-
2014-04-17
Trinity wrote:Baš onako kako muški vole.Vegvísir wrote:E da, to bi već bio jedan spektakularan eshatološki rasplet.
Pa ionako je taj dio religijskog diskursa uglavnom natopljen viškom testosterona pa onda neka i kraj bude takav, sirovi akcijom nabijeni blockbuster.
Guest- Guest
A zamisli da ovaj put Isus dođe kao žena? Da, to bi definitivno bio kraj...Vegvísir wrote:Trinity wrote:Baš onako kako muški vole.Vegvísir wrote:E da, to bi već bio jedan spektakularan eshatološki rasplet.
Pa ionako je taj dio religijskog diskursa uglavnom natopljen viškom testosterona pa onda neka i kraj bude takav, sirovi akcijom nabijeni blockbuster.
Trinity-
2014-04-17
Trinity wrote:A zamisli da ovaj put Isus dođe kao žena? Da, to bi definitivno bio kraj...Vegvísir wrote:Trinity wrote:Baš onako kako muški vole.Vegvísir wrote:E da, to bi već bio jedan spektakularan eshatološki rasplet.
Takav kraj bih čak i ja rado gledala...
Guest- Guest
Razočaran tvojim razočaranjem samTrinity wrote:Razočarana sam tvojom maštom...zanstr wrote:Ma kajgot...albatros wrote:Ovo je Isus koji će doći i suditi.
Ne nekakav djed mraz.
...ovo je Isus koji će sudit... a kad te taj uhvati, nema tog boga koji bu te spasio :)
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
Muški bi poumirali od muke...Vegvísir wrote:Trinity wrote:A zamisli da ovaj put Isus dođe kao žena? Da, to bi definitivno bio kraj...Vegvísir wrote:Trinity wrote:Baš onako kako muški vole.Vegvísir wrote:E da, to bi već bio jedan spektakularan eshatološki rasplet.
Takav kraj bih čak i ja rado gledala...
Trinity-
2014-04-17
Trinity wrote:Muški bi poumirali od muke...
Pa da vidimo kako bi onda objasnili da žene nisu za svećenice jer ne mogu djelovati in persona Christi...
Guest- Guest
E da, na jednoj stranici (koja sada ne radi, pa ne mogu c/p) pročitala sam da feministice ( a koja žena nije bar u nekoj mjeri feministica?) ne shvaćaju koja je njihova prava uloga u svijetu , pa su crkveni oci donijeli posebne uredbe kojima ih stavljaju na njihovo pravo mjesto. Nema vrdanja, uzele si previše maha, a neke nose i hlače !?(ovo zadnje ide jednog korisnika )Vegvísir wrote:Trinity wrote:Muški bi poumirali od muke...
Pa da vidimo kako bi onda objasnili da žene nisu za svećenice jer ne mogu djelovati in persona Christi...
Trinity-
2014-04-17
Neozbiljni ste.
2014-04-16
Naprotiv, jako sam ozbiljna.
Prvi razočarani se javio.
Prvi razočarani se javio.
Trinity-
2014-04-17
Trinity wrote:E da, na jednoj stranici (koja sada ne radi, pa ne mogu c/p) pročitala sam da feministice ( a koja žena nije bar u nekoj mjeri feministica?) ne shvaćaju koja je njihova prava uloga u svijetu , pa su crkveni oci donijeli posebne uredbe kojima ih stavljaju na njihovo pravo mjesto. Nema vrdanja, uzele si previše maha, a neke nose i hlače !?(ovo zadnje ide jednog korisnika )Vegvísir wrote:Trinity wrote:Muški bi poumirali od muke...
Postoje žene koje hlače nose? Stvarno se bliži sudnji dan.
Guest- Guest
Uuuuu...jbt...koji debilizam!albatros wrote:Kada je svećenički sluga ćušnuo Isusa,on nije okrenuo drugi obraz,već je mu odlučno odbrusio "Zašto me udaraš? Ako sam što krivo rekao,dokaži da je krivo!Ako nisam,zašto me udaraš???"
Došlo je vrijeme da Petar ponovo izvadi mač iz kanije.
Dolazi vrijeme da Ilija koji, kako kaže Isus "ima svakako doći" ,ponovo izazove na dvoboj Baalove svećenike.
Da medvjedica Elizejeva izađe iz šume i rastrgne hulitelje imena Božjega.
Da se vrati Onaj koji ima doći sa gvozdenom palicom!
Maran ata!!!
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
[quote="albatros"]Kada je svećenički sluga ćušnuo Isusa,on nije okrenuo drugi obraz,već je mu odlučno odbrusio "Zašto me udaraš? Ako sam što krivo rekao,dokaži da je krivo!Ako nisam,zašto me udaraš???"
Dolazi vrijeme da Ilija koji, kako kaže Isus "ima svakako doći" ,ponovo izazove na dvoboj Baalove svećenike.
Maran ata!!![/quote]
Sigurno. Pobunio se k'o i svaki čovjek.
Ribar s mačem koji reže uši. Hm...
Isus je rekao i da je Ilija već došao, ima tomu oko 2 000 ljeta.
Neće se taj više vratit. Doći će pravi i sredit stvari bez palica.
Maran ata!!![/quote]
Sigurno. Pobunio se k'o i svaki čovjek.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mislio je na Ivana Krstitelja!Mal. 4, 5 - 6:Mad_Vlad wrote:Sigurno. Pobunio se k'o i svaki čovjek.albatros wrote:Kada je svećenički sluga ćušnuo Isusa,on nije okrenuo drugi obraz,već je mu odlučno odbrusio "Zašto me udaraš? Ako sam što krivo rekao,dokaži da je krivo!Ako nisam,zašto me udaraš???"
Maran ata!!!
Evo, poslat ću vam proroka Iliju prije nego dođe Dan Gospodnji, dan velik i strašan. On će vratiti srce otaca k djeci, a srce djece k ocima, da ne doðem i ne udarim prokletstvom zemlju.
Dio ovog proroštva ispunio je Ivan Krstitelj došavši prije velikog dana Gospodnjeg - prvog Kristovog dolaska. Biblija kaže u Lk. 1, 17 za Ivana Krstitelja: "On će ići pred njim s Ilijinim duhom i snagom, da vrati srca otaca k djeci, a nepokorne nazoru pravednika, te pripremi Gospodinu sklon narod."
Isus nije iskoristio moć koju je posjedovao da bi se obranio od napadača!A kao Bog,mogao ih je sve potabanati!
Petra je ukorio zbog mača i Petar nikad nije više vadio mač!
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Svi fanatici i fundamentalisti bi htjeli pokretati nekakve izvanjske džihade i križarske ratove protiv "zla" kojeg vide u neistomišljenicima.
A nitko od takvih nema muda krenuti u jedinu hvalevrijednu bitku - onu protiv zla u vlastitim srcima.
A nitko od takvih nema muda krenuti u jedinu hvalevrijednu bitku - onu protiv zla u vlastitim srcima.
Bran_Do- Posts : 807
2014-04-17
pa djelomicno si u pravu,dakel kreni od sebeBran_Do wrote:Svi fanatici i fundamentalisti bi htjeli pokretati nekakve izvanjske džihade i križarske ratove protiv "zla" kojeg vide u neistomišljenicima.
pogledaj te fanakike kojis e zovu znanstvenicima,oni misle da nema Boga ili da su bolji od Boga
stvarno si ih dobro opisao kao sto si rekao,fanaticci i fundamentalisti
dakle svi zivimo u vremenu gdje je znanost nesto napredno,a Bozje ili ga nema ili je nazadno,dakle svijet je okrenut naglavacek
ja bih citirao jednom covjeka.Mamica i njegovu izjavu.dakle on je rekao svoju poznatu uzrecicu-MUČKI LAZOVE-
dakle Brando iz tvojih usta u tvoja djela,kao i za tebe tako i za sve druge i nece biti vise tih znanstvenika koji budu pokopali Boga
dragom mi je da si to spomenuo pa sam napravio slicnu paralelu sa slicnim fanaticima,a u detalje necu
Iknar-
2014-05-29
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» isus - nije ništa stvorio - jer nije bog
» Cudo u Britaniji a nije ni gospa ni isus
» đon.obraz@uhljeb.com
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» Vučič osvetlao obraz majčice Srbije pred Ujedinjenim Narodima
» Cudo u Britaniji a nije ni gospa ni isus
» đon.obraz@uhljeb.com
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca