ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LJEVIČARI PROTIV REDISTRIBUCIJE?

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

LJEVIČARI PROTIV REDISTRIBUCIJE? - Page 2 Empty Re: LJEVIČARI PROTIV REDISTRIBUCIJE?

Post by epikur37 23/3/2016, 23:54

aben wrote:
epikur37 wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:

da se vratim na post...vjedrujem da treba postojati redistribucija,ona je  temelj zajednice.
nasilna redistribucija je temelj zajednice?

gdje to tebi netko otima
porezi, doprinosi, parafiskalni nameti, inflacija

ajme čovječe....živiš u zajednici moraš dati doprinos...

netko će te zaliječiti,netko će ti djecu odškolovati, netko ćete obraniti kad ti netko drugi napadne pravo,netko će te u konačnici zbrinuti ako padneš i ostaneš sam.

možemo razgovarati o postotcima, više ili manje, doprinosima i slično ali o principima ne...
znoči, princip zajednice je prisila. ok.
well, fuck the community.

nije prislila negoparticipacija ....a sad odoh podkrpe....ajte bok.

epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

LJEVIČARI PROTIV REDISTRIBUCIJE? - Page 2 Empty Re: LJEVIČARI PROTIV REDISTRIBUCIJE?

Post by aben 23/3/2016, 23:55

epikur37 wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:

da se vratim na post...vjedrujem da treba postojati redistribucija,ona je  temelj zajednice.
nasilna redistribucija je temelj zajednice?

gdje to tebi netko otima
porezi, doprinosi, parafiskalni nameti, inflacija

ajme čovječe....živiš u zajednici moraš dati doprinos...

netko će te zaliječiti,netko će ti djecu odškolovati, netko ćete obraniti kad ti netko drugi napadne pravo,netko će te u konačnici zbrinuti ako padneš i ostaneš sam.

možemo razgovarati o postotcima, više ili manje, doprinosima i slično ali o principima ne...
znoči, princip zajednice je prisila. ok.
well, fuck the community.

nije prislila negoparticipacija ....a sad odoh podkrpe....ajte bok.
ok, princip zajednice je nasilna participacija..a i ti ga cjepidlačiš s terminima.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 24/3/2016, 00:31

svatko je socijalsit iz svoga interesa. tako će neki filozof sa FFZGa ili PFZGa zagovarati socijalizam, ili redistribuciju imovine bogataša, jer školuje višu uzaludnu i bez parazitiranja neće zaraditi nigdje kune, pa je u njegovom interesu socijalizam, uzimanje od sposobnijih.

sa druge strane sigurno on koji ima 5icu , neće dijeliti 5icu sa onim koji ništa ne uči, i gluplji je , pa dobija aseve, 5+1 pa bi oboje mogli dobiti 3.. to ga ne interesira
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/3/2016, 01:39

epikur37 wrote:

to je šupalj argument koji nikamo ne vodi
nije problem što netko puno zarađuje
problem je ako bogati ne troše svoju zaradu, ako kupuju vile, jahte, imaju poslugu, to znači da će od njihove potrošnje brojni drugi imati zaradu

ako bogati štede, jer je štednja isplativija od konzumacije, onda siromašniji nemaju posla, nemaju za kruh, nemaju za život

nije redistribucija rješenje nego konzumerizam i materijalizam

vama koji ste za socijalnu opciju nije najjasnije kako sustav funkcionira, promatrate ga iz žablje perspektive, i onda sabotirate svoja nastojanja besmislenim potezima

neka bogati žive na visokoj nozi i troše bez srama i javne osude, jer ono što potroše prelazi u ruke onih koji žive od rada svojih ruku

država treba destimulirati štednju i držanje mrtvog kapitala, a ne redistribuirati
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/3/2016, 01:47

deda na aparatima wrote:
epikur37 wrote:

to je šupalj argument koji nikamo ne vodi
nije problem što netko puno zarađuje
problem je ako bogati ne troše svoju zaradu, ako kupuju vile, jahte, imaju poslugu, to znači da će od njihove potrošnje brojni drugi imati zaradu

ako bogati štede, jer je štednja isplativija od konzumacije, onda siromašniji nemaju posla, nemaju za kruh, nemaju za život

nije redistribucija rješenje nego konzumerizam i materijalizam

vama koji ste za socijalnu opciju nije najjasnije kako sustav funkcionira, promatrate ga iz žablje perspektive, i onda sabotirate svoja nastojanja besmislenim potezima

neka bogati žive na visokoj nozi i troše bez srama i javne osude, jer ono što potroše prelazi u ruke onih koji žive od rada svojih ruku

država treba destimulirati štednju i držanje mrtvog kapitala, a ne redistribuirati

pa država upravo prisilnom redistribucijom(visokim porezima recimo, kao raspodjeliti ćemo lovu arapima na socijali) uništava i potrošnju, jer ljudima je onda isplativije štediti nego plaćati mega poreze.. ili štediti/investirati van te države.

kako god okreneš državni planovi re-distribucije su fail.. po meni je najpravedniji flat tax, to je "Neoliberalni koncept" koje su za neke poreze uvele ekonomije tipa rumunjska, estonija, mađarska(za plaće mislim).. svatko plaća istu razinu poreza, i porez na potrošnju(PDV) je isto ok.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/3/2016, 02:01

preko_vode_do_slobode wrote:jer ljudima je onda isplativije štediti nego plaćati mega poreze.. ili štediti/investirati van te države.
većina ljudi baš i nije racijonalna, pa ne donose baš najpametnije financijske poteze

npr. zarađuju u Kunama a štede u Euru, jer očekuju hiperinflaciju kune, a Kuna ima fiksni tečaj
financijski to nema smisla

kupuju zemljišta, stanove, kuće kad cijene podivljaju, sad kad su cijene relativno niske, negdje i prepolovljene, sad nitko ništa ne kupuje, a prije par godina kad je cijena bila duplo veće svi su kupovali, ima li to financijskog smisla, nema

država mora imati neke poluge moći kojima može sprječiti kolektivno ludilo krda koje juri prema litici da se strmoglavi
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 24/3/2016, 09:01

deda na aparatima wrote:
preko_vode_do_slobode wrote:jer ljudima je onda isplativije štediti nego plaćati mega poreze.. ili štediti/investirati van te države.
većina ljudi baš i nije racijonalna, pa ne donose baš najpametnije financijske poteze

država mora imati neke poluge moći kojima može sprječiti kolektivno ludilo krda koje juri prema litici da se strmoglavi
apsolutno je irelevantno ča ljudi činu sa svojon imovinom. čak i ako će ljudi biti totalno iracionalni, država ne smi imati poluge moći kojima će to spriječiti.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by mrincredible 24/3/2016, 09:02

gargamel0101 wrote:Prije nekoliko godina, skupina mladih naprednjačkih aktivista po američkim sveučilištima pokrenula je hvale vrijednu inicijativu za uvođenjem pravedne redistribucije ocjena između studenata na temelju jednakosti i socijalne pravednosti. Logika je identična državnim programima progresivnog oporezivanja i socijalnih transfera; studenti s natprosječnim prosjekom ocjena “solidarizirali” bi se s onima manje uspješnima koji ne zadovoljavaju uvjete prolaska na ispitima, tako što bi im se od njihovog prosjeka oduzeo određeni broj bodova i pripisao onim studentima sa slabijim ocjenama. Ipak je neprimjereno da ozbiljne obrazovne institucije na kojima se odgajaju mlade generacije na kojima svijet ostaje budu poprišta nejednakosti i društvene nepravde.

Ovo zvuči ko vijest sa Sprdexa.
mrincredible
mrincredible

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 24/3/2016, 09:03

mrincredible wrote:

Ovo zvuči ko vijest sa Sprdexa.

to je sprdanje sa socijalistima

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by catabbath 24/3/2016, 09:21

preko_vode_do_slobode wrote:. po meni je najpravedniji flat tax, to je "Neoliberalni koncept" koje su za neke poreze uvele ekonomije tipa rumunjska, estonija, mađarska(za plaće mislim).. svatko plaća istu razinu poreza, i porez na potrošnju(PDV) je isto ok.

Istina.
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by aben 24/3/2016, 09:41

dawson wrote:
preko_vode_do_slobode wrote:. po meni je najpravedniji flat tax, to je "Neoliberalni koncept" koje su za neke poreze uvele ekonomije tipa rumunjska, estonija, mađarska(za plaće mislim).. svatko plaća istu razinu poreza, i porez na potrošnju(PDV) je isto ok.

Istina.

ruku na srce, to isto nije dobar koncept.
jednostavno nije u redu da neko mora plotiti više, a neko manje. porez, ako ne moremo bež njega, moro biti svima jednok.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by catabbath 24/3/2016, 09:59

aben wrote:
jednostavno nije u redu da neko mora plotiti više, a neko manje. porez, ako ne moremo bež njega, moro biti svima jednok.

Pa ako je flat rate npr 20% onda svi plačaju 20% od prihoda, ako sam ja zaradio 10 000 kn normalno da ću platiti više novca nego onaj tko je zaradio 3000 kn. A "socijalno pravedna" raspodijela bi ti bila npr. da ako onom tko je zaradio 3000 kn uzmu npr 1000 kn pa mu ostanoe 2000 kn onda meni koji sam zaradio 10 000 kn uzmu 8000 kn pa na kraju imamo isto.
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by epikur37 24/3/2016, 10:08

dawson wrote:
aben wrote:

Pa ako je flat rate npr 20% onda svi plačaju 20% od prihoda, ako sam ja zaradio 10 000 kn normalno da ću platiti više novca nego onaj tko je zaradio 3000 kn.

to je ok i tako treba

aben wrote:A "socijalno pravedna" raspodijela bi ti bila npr. da ako onom tko je zaradio 3000 kn uzmu npr 1000 kn pa mu ostanoe 2000 kn onda meni koji sam zaradio 10 000 kn uzmu 8000 kn pa na kraju imamo isto.

to nije socijalna raspodjela nego pljačka i to nitko ne zagovara
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by aben 24/3/2016, 10:57

dawson wrote:
aben wrote:

Pa ako je flat rate npr 20% onda svi plačaju 20% od prihoda, ako sam ja zaradio 10 000 kn normalno da ću platiti više novca nego onaj tko je zaradio 3000 kn. A "socijalno pravedna" raspodijela bi ti bila npr. da ako onom tko je zaradio 3000 kn uzmu npr 1000 kn pa mu ostanoe 2000 kn onda meni koji sam zaradio 10 000 kn uzmu 8000 kn pa na kraju imamo isto.
ali zoč je pravedno produktivnijen uzimati više? logoika progresivnih stopa i postotka je ista. kažnjavanje korisnih.

nasilni porez najpravednije  je odrediti u obliku jednakih naknada za državu, recimo svi 500 kn.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by catabbath 24/3/2016, 11:37

epikur37 wrote:

Nije istina. Npr u Francuskoj su odlučili bogatima nabiti poreze 70% kako bi financirali cnrce na socijali pa bogati fino odlepršali u druge krajeve. Kod nas sam isto gleda na TVu nekog sindikalista koji se zalaže za istu stvar.
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by Guest 24/3/2016, 12:36

dawson wrote:
epikur37 wrote:

Nije istina. Npr u Francuskoj su odlučili bogatima nabiti poreze 70% kako bi financirali cnrce na socijali pa bogati fino odlepršali u druge krajeve. Kod nas sam isto gleda na TVu nekog sindikalista koji se zalaže za istu stvar.

Bogate treba poticati da troše, neka kupe fine cipele kod postolara, ili raskošnu haljinu kod krojača. Onda krojač i postolar neće biti nezaposleni, nego će imati vrhunske karijere u kojima će svoja majstorska znanja dovesti do savršenstva.

Zapravo, ne samo bogate, sve ljude treba poticati da troše i konzumiraju materijalna i duhovna dobra.
To je jedini način da produktivno rastemo u prostoru i vremenu te ostvarujemo napredak.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 24/3/2016, 15:19

a kad rečeš poticati, misliš na nasilje, jel tak

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Clone Stormtrooper 24/3/2016, 16:07

ljevicari giraju svoj paratizam gdje god stignu; treba raditi za njih ,treba uciti za njih ... sto je sljedece
Clone Stormtrooper
Clone Stormtrooper

Male
2016-02-19

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics