ZEMLJA SVETOG PATRIKA
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: ZEMLJA SVETOG PATRIKA
'ta će Švicarci klerofašisti na kubik, to se poziva na Boga u Ustavu...kamenjarcimarcellus wrote:A i u švicarskoj i na sjeveru italije je raspelo na skoro svakoj kući koju sam vidio...
n_razbojnik- Posts : 11441
2014-04-15
e da je to jedinogargamel0101 wrote:LOL Irci sve samo osim odjebali crkvu. Jedino gdje su ih odjebali je bio referendum o braku i to su napravili da se crkvi osvete za seksualna zlostavljanja. Avion sa kojim sam ja išao u Irsku je bio pun hodočasnika iz Irske koji su hodačastili u Međugorje. Žena sjedi pored mene i krunica oko vrata, plus nekakva narukvica sa križem oko zgloba.debotoijusto wrote:oni su krajem 90-ih lagano odjebali crkvu i tada i krenuo napredak , lako dostupan podatakmarcellus wrote:debotoijusto wrote:da utvrdimo gradivo
maknit KC iz skola i srezat lovu , preduvjet za bilo kakav napredak pa i ekonomski
Ali, ne možemo istodobno ne upozoriti i na pomodarstvo, na duh konzumerizma i na kratkovidne kalkulacije isključivo o visini zarade u domovini i inozemstvu, radi čega i zaposleni daju otkaze te odlaze i pomalo olako, zaboravljajući na blagodati koje ima pruža život u domovini i ne razmišljajući o poteškoćama druge vrste koje ih sigurno čekaju i koje sa sobom donose 'kruh sa sedam kora' i život u tuđini", istaknuo je Mranić u obraćanju novinarima u Nadbiskupskom domu u Đakovu.
dakle , pomodarstvo , velju on
KC je i te kako u Irskoj u svim školama i svugdje, puno više katolička zemlja nego mi
naravno i sve vec uradjeno na ek. planu sto uz crkveno upletanje u sve nije moguce napraviti
pogledaj malo kako su zivjeli do polovine 90-ih
nisam primjetio da je bilo tko od nasih otisao radit/zivjeti u dogmaticnu katolicku zemlju
naravno irska je ekstreman primjer , nase katolicanstvo nije tako morbidno bilo ( komunizam ) samo licemjerno
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
dobra je logika samo ti se drzis grafikona kao da su ljudi krompiripreko_vode_do_slobode wrote:gargamel0101 wrote:Katoličkih škola po irskoj ko pljeve.debotoijusto wrote:da utvrdimo gradivo
maknit KC iz skola i srezat lovu , preduvjet za bilo kakav napredak pa i ekonomski
Ali, ne možemo istodobno ne upozoriti i na pomodarstvo, na duh konzumerizma i na kratkovidne kalkulacije isključivo o visini zarade u domovini i inozemstvu, radi čega i zaposleni daju otkaze te odlaze i pomalo olako, zaboravljajući na blagodati koje ima pruža život u domovini i ne razmišljajući o poteškoćama druge vrste koje ih sigurno čekaju i koje sa sobom donose 'kruh sa sedam kora' i život u tuđini", istaknuo je Mranić u obraćanju novinarima u Nadbiskupskom domu u Đakovu.
sad ste mu ti i marc srušili koncepciju .. irska , puno više katolička zemlja od nas, i puno razvijeniji.. očito ne štima njegova logika.. čak i u njemačkim javnim ustanovama, u sudnici križ.. jao majko.
irska jednostavno napreduje jer je neoliberalni kapitalizam, zbog toga je puna pohlepnih neoliberalnih kapitalista, mladi tamo rade, plaćaju porez, i imaju obitelj
2014-04-12
Iseljavaju Irci, nije ni tamo med i mlijeko, jest nama koji baš iz potpunih govana dolazimo...preko_vode_do_slobode wrote:gargamel0101 wrote:Katoličkih škola po irskoj ko pljeve.debotoijusto wrote:da utvrdimo gradivo
sad ste mu ti i marc srušili koncepciju .. irska , puno više katolička zemlja od nas, i puno razvijeniji.. očito ne štima njegova logika.. čak i u njemačkim javnim ustanovama, u sudnici križ.. jao majko.
irska jednostavno napreduje jer je neoliberalni kapitalizam, zbog toga je puna pohlepnih neoliberalnih kapitalista, mladi tamo rade, plaćaju porez, i imaju obitelj
Guest- Guest
evo ti bartulica u par rijeci sve rekao
Kolege iz Irske javili su mi da je za vrijeme kampanje za referendum strana “za” imala 90 posto novca, a strana “protiv” samo 10 posto, pa je to bila borba Davida protiv Golijata. Zabrinjavajuće je što je taj novac, zajedno s velikim pritiskom, dolazio iz SAD-a. Dakle, ta odluka nije nastala u irskom narodu, nego je nametnuta iz SAD-a i raznih krugova. Rezultat je i posljedica višegodišnjeg urušavanja autoriteta Katoličke crkve u toj zemlji koja ima veliku katoličku tradiciju, nekad je slala misionare širom svijeta, a sad se svela samo na jedno sjemenište. Crkva u Irskoj nije bila u stanju izraziti argumente zašto glasati protiv, zato je rezultat takav – kaže Stjepo Bartulica, predstavnik novih konzervativaca u Hrvatskoj.
jos bi dodao da popustanjem stege crkve iznikla novas mlada generacija iraca koji vjeru prakticiraju a drzavu jasno odvajaju od iste
to na zalost kod nas nije moguce , trenutno
Kolege iz Irske javili su mi da je za vrijeme kampanje za referendum strana “za” imala 90 posto novca, a strana “protiv” samo 10 posto, pa je to bila borba Davida protiv Golijata. Zabrinjavajuće je što je taj novac, zajedno s velikim pritiskom, dolazio iz SAD-a. Dakle, ta odluka nije nastala u irskom narodu, nego je nametnuta iz SAD-a i raznih krugova. Rezultat je i posljedica višegodišnjeg urušavanja autoriteta Katoličke crkve u toj zemlji koja ima veliku katoličku tradiciju, nekad je slala misionare širom svijeta, a sad se svela samo na jedno sjemenište. Crkva u Irskoj nije bila u stanju izraziti argumente zašto glasati protiv, zato je rezultat takav – kaže Stjepo Bartulica, predstavnik novih konzervativaca u Hrvatskoj.
jos bi dodao da popustanjem stege crkve iznikla novas mlada generacija iraca koji vjeru prakticiraju a drzavu jasno odvajaju od iste
2014-04-12
Pa kao što sam rekao. Irci kaznili crkvu i ništa više. Autoritet crkve je urušen sa pedofilskim skandalima ničim drugim. Taj skandal se nije desio u istoj godini kad i referendum. Stega nije popustila 90-ih kao što si ti rekao. To je sve relativno novo.debotoijusto wrote:evo ti bartulica u par rijeci sve rekao
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
mozes i tako gledat ako zelisgargamel0101 wrote:Pa kao što sam rekao. Irci kaznili crkvu i ništa više. Autoritet crkve je urušen sa pedofilskim skandalima ničim drugim. Taj skandal se nije desio u istoj godini kad i referendum. Stega nije popustila 90-ih kao što si ti rekao. To je sve relativno novo.debotoijusto wrote:evo ti bartulica u par rijeci sve rekao
to se zove od stabla ne vidis sumu
2014-04-12
Iseljavaju oni koji ili nisu dovoljno učili ili imaju znanja koja se ne traže toliko (humanističko - društvenjačka). S druge pak strane za vrhunskog društvenjaka - humanistu nema zime ovdje. Pod ovim mislim na nekoga tko zbilja voli svoj poao i zna ama baš sve što treba znati o njemu, a ne o nekome tko je završio to i to obrazovanje zato jer morao nešto završiti. Imaš onu sliku sa Occupy Wall Street prosvjeda gdje lik kuka kako nema posla iako ima diplomu ženskih studija.Starhemberg wrote:
Iseljavaju Irci, nije ni tamo med i mlijeko, jest nama koji baš iz potpunih govana dolazimo...
2015-07-23
znači ni Irska nije obećana zemlja za diplomirane ekofeministe??
2014-04-15
Ovisi. Ako si dobar nema zime. Prošle godine su došle dvije Francuskinje sa diplomama iz ekonomije i našle posao u struci. Kineskinja iz Kanade našla posao u struci u Corku. A onda opet naše gore list kojem je obitelj za vrijeme rata otišla u Francsuku radi na recepciji u hotelu. Momak ima diplomu iz politologije (diplomirao u Francuskoj). Posljedica zasićenja tržišta određenim strukama itd....n_razbojnik wrote:znači ni Irska nije obećana zemlja za diplomirane ekofeministe??
Ja predpostavljam da kad se jednom zasiti IT tržište da će se desiti isto i sa IT ekipom.
2015-07-23
Čitam u Irish Timesu da im odlaze najviše mladi liječnici jer zarađuju premalo. Idu u SAD i Kanadu. Nije u Irskoj nimalo loše, to ne tvrdim nikako, imam dosta poznanika koji tamo rade i zadovoljni su, no kad sam bio u Dublinu, jedan Irac (društvenjak), kad sam mu rekao odakle sam, pitao me zašto Hrvati dolaze u Irsku kad Irci iz nje odlaze.gargamel0101 wrote:Iseljavaju oni koji ili nisu dovoljno učili ili imaju znanja koja se ne traže toliko (humanističko - društvenjačka). S druge pak strane za vrhunskog društvenjaka - humanistu nema zime ovdje. Pod ovim mislim na nekoga tko zbilja voli svoj poao i zna ama baš sve što treba znati o njemu, a ne o nekome tko je završio to i to obrazovanje zato jer morao nešto završiti. Imaš onu sliku sa Occupy Wall Street prosvjeda gdje lik kuka kako nema posla iako ima diplomu ženskih studija.Starhemberg wrote:
Iseljavaju Irci, nije ni tamo med i mlijeko, jest nama koji baš iz potpunih govana dolazimo...
Guest- Guest
Pa IT evci i kod nas bez problema mogu dobiti posao i to s dobrom placom a mogu raditi i sami za sebe i imaju posla.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ma stoji ali nije ti to isto. E sad sam našo jednu sliku. Čisto da vizualziram. Ovo je mrvicu dalje od O'Conell Street. Doduše ovo je samo što se nalazi u centaru ali eto.kaja_333 wrote:Pa IT evci i kod nas bez problema mogu dobiti posao i to s dobrom placom a mogu raditi i sami za sebe i imaju posla.
2015-07-23
To je kad smanjiš porez na minimum i privlačiš strane kompanije da otvaraju svoja predstavništva kod tebe. Da kod nas ima mozga, a manje ureda bivših predsjednika i lupača pečata, što reče Yoda, imali bi mi toga (koji ćeš ljepši ambijent od jadranske obale, npr.).
Guest- Guest
lupaci pecata su nebitni , imas rupu u mir. i soc. 1/4 proracunaStarhemberg wrote:To je kad smanjiš porez na minimum i privlačiš strane kompanije da otvaraju svoja predstavništva kod tebe. Da kod nas ima mozga, a manje ureda bivših predsjednika i lupača pečata, što reče Yoda, imali bi mi toga (koji ćeš ljepši ambijent od jadranske obale, npr.).
2014-04-12
stvarajte nove punjace proracuna,smanjite/ukinite mirovine onima koji su bili lijeni po tom pitanju..brutalno,ali izvjesno..;-)debotoijusto wrote:lupaci pecata su nebitni , imas rupu u mir. i soc. 1/4 proracunaStarhemberg wrote:To je kad smanjiš porez na minimum i privlačiš strane kompanije da otvaraju svoja predstavništva kod tebe. Da kod nas ima mozga, a manje ureda bivših predsjednika i lupača pečata, što reče Yoda, imali bi mi toga (koji ćeš ljepši ambijent od jadranske obale, npr.).
2014-04-12
Pa istina je. Ruka ruku mije. Osobnog sam mišljenja da bi sa manjim porezima tvrtke došle k nama, a sa više stranih tvrki i manjim porezima bi smanjio nezaposlenost, ali bi ujedno i imao praktično više manje isti porez, jer iako je porez manji više ga tvrtki plaća pa dolaziš na isto.Starhemberg wrote:To je kad smanjiš porez na minimum i privlačiš strane kompanije da otvaraju svoja predstavništva kod tebe. Da kod nas ima mozga, a manje ureda bivših predsjednika i lupača pečata, što reče Yoda, imali bi mi toga (koji ćeš ljepši ambijent od jadranske obale, npr.).
2015-07-23
ne mogu , zaposlim li nekoga mogu za po godine i zatvoritmaggie13 wrote:stvarajte nove punjace proracuna,smanjite/ukinite mirovine onima koji su bili lijeni po tom pitanju..brutalno,ali izvjesno..;-)debotoijusto wrote:lupaci pecata su nebitni , imas rupu u mir. i soc. 1/4 proracunaStarhemberg wrote:To je kad smanjiš porez na minimum i privlačiš strane kompanije da otvaraju svoja predstavništva kod tebe. Da kod nas ima mozga, a manje ureda bivših predsjednika i lupača pečata, što reče Yoda, imali bi mi toga (koji ćeš ljepši ambijent od jadranske obale, npr.).
mirovine isto , jedni su branitelji drugi invalidi rada treci propale firme...
2014-04-12
Da. U tom je zapravo tajna, manji porez i strane kompanije, a i domaće. Međutim njih ubijamo porezom kako bi financirali ove u daljnjem tekstu.Starhemberg wrote:To je kad smanjiš porez na minimum i privlačiš strane kompanije da otvaraju svoja predstavništva kod tebe. Da kod nas ima mozga, a manje ureda bivših predsjednika i lupača pečata, što reče Yoda, imali bi mi toga (koji ćeš ljepši ambijent od jadranske obale, npr.).
2015-08-15
Kome da se ukinu mirovine?maggie13 wrote:stvarajte nove punjace proracuna,smanjite/ukinite mirovine onima koji su bili lijeni po tom pitanju..brutalno,ali izvjesno..;-)debotoijusto wrote:lupaci pecata su nebitni , imas rupu u mir. i soc. 1/4 proracunaStarhemberg wrote:To je kad smanjiš porez na minimum i privlačiš strane kompanije da otvaraju svoja predstavništva kod tebe. Da kod nas ima mozga, a manje ureda bivših predsjednika i lupača pečata, što reče Yoda, imali bi mi toga (koji ćeš ljepši ambijent od jadranske obale, npr.).
2015-08-15
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ''Ovi koji misle da je Zemlja ravna kreću na krstarenje. Tko će im reći da navigacija radi na teoriji da je Zemlja okrugla? ''
» Uranile Suze Svetog Lovre
» suze svetog lovre od večeras..
» Marin Miletić: Mrzitelji svetog Leopolda
» Ukida se tunelarina kroz Svetog Ilija
» Uranile Suze Svetog Lovre
» suze svetog lovre od večeras..
» Marin Miletić: Mrzitelji svetog Leopolda
» Ukida se tunelarina kroz Svetog Ilija
Page 2 of 2