Hrvatski plemićki zbor nezadovoljan jer nije u protokolu za princa Charlesa
Page 1 of 1
Hrvatski plemićki zbor nezadovoljan jer nije u protokolu za princa Charlesa
ZAR NE IZGINUŠE ONI NA KRBAVSKOM POLJU? Hrvatsko plemstvo ljuto jer ih nisu zvali na susret s princom Charlesom
Nitko nije ni znao da postoje još uvijek no hrvatski plemićki zbor nezadovoljan je što nije uključen u protokol posjeta princa Charlesa Hrvatskoj. Čak je i Goran Borelli, kancelar plemićkog zbora, uputio pismo predsjednici u kojem prosvjeduju jer ih se zaobišlo
Predsjednik Hrvatskog plemićkog zbora Marko pl. Mladineo kazao je za tportal da već dulje vrijeme nastoje postići dogovor da ih se uvrsti u protokol.
‘Svojedobno smo to bili zatražili još u doba Ive Josipovića, da kao predsjednik Republike uvrsti Plemićki zbor u protokol koji dočekuje visoke članove stranih plemićkih obitelji’, kazao je Mladineo.
Josipović je nešto obećao, ali ništa se nije realiziralo. ‘S predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović nismo ni imali direktan kontakt tako da smode facto odustali od toga ovoga puta, pa ćemo raditi na tome ubuduće’, rekao je.
Mladineo smatra da bi bio red da budu uključeni u doček stranih monarha. Napomenuo je da se ne žele nametati, ali žele dati do znanja da u Hrvatskoj postoje potomci plemića koji su branili Europu od Otomanskog carstva.
‘To Europljani cijene’, poručio je i dodao da je Zbor priznat od europskog udruženja. Njihov je cilj oživjeti slavne trenutke naše prošlosti koji su bili potisnuti tijekom 50 godina komunizma. ‘Hrvatska povijest seže mnogo dalje od ustaša i partizana’, naglasio je Mladineo.
http://poskok.info/wp/hrvatsko-plemstvo-ljuto-nisu-nas-zvali-na-susret-s-princom-charlesom/
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Hrvatski plemićki zbor nezadovoljan jer nije u protokolu za princa Charlesa
Marko pl. Mladineo
da hrvatsko plemstvo...nebulozno
jel bio glogoski , ako je bilo je plemstvo
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
neka kontaktiraju beograd, mozda dobiju kartu za balkon ):)
Guest- Guest
Preživjeli relikti prošlosti. Kakvi plemići???
Ukinuti i zabraniti.
Za mene su plemići Matija Gubec,ili recimo Stjepan Radić.
A ne tamo neke narodne derikože i požderuhi.
Poput Ivana Frankopana.
Ukinuti i zabraniti.
Za mene su plemići Matija Gubec,ili recimo Stjepan Radić.
A ne tamo neke narodne derikože i požderuhi.
Poput Ivana Frankopana.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
debotoijusto wrote:Marko pl. Mladineo
da hrvatsko plemstvo...nebulozno
jel bio glogoski , ako je bilo je plemstvo
AUPM ovo je za temu vicevi
Ima jedan lik koji je na pločicu od vrata od stana, izmedju imena i prezimena, stavio -pl.-
čak je tražio od sugovornika da ga se oslovljava sa plemeniti ....taj i taj
Nije potriba reći koliko služi za sprdačinu.
Nego zanima me tko njima piše i prodaje te diplome i potvrde o plemstvu :sleazy:
...................vaso pl. haso....
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Znam da su ljudima išli po kućama , pred koju godinu, oni trgovci sa grbovima...uleti obitelji u 40 kvadrata podstanarskog stana i prodaje foru o plemićkoj obitelji...grb cijena prava sitnica, možda ni potvrda nije bila puno skuplja
2014-04-15
zapravo su u pravu, smatram da nije primjereno duhu vrjemena da se tzv. kraljevskoj obitelji, čija je važnost u vb na razini folklora a funkcija isključivo protokolarna pridaje značaj kao da se radi o državnom posjetu na najvišoj razini.....
uostalom nikoga od tamo ne bih ni primio dok se ne bi ispričali za '45-tu.....
uostalom nikoga od tamo ne bih ni primio dok se ne bi ispričali za '45-tu.....
n_razbojnik wrote:Znam da su ljudima išli po kućama , pred koju godinu, oni trgovci sa grbovima...uleti obitelji u 40 kvadrata podstanarskog stana i prodaje foru o plemićkoj obitelji...grb cijena prava sitnica, možda ni potvrda nije bila puno skuplja
Ma i rodoslovlja su prodavali. Cijena ovisi koliko daleko u prošlost i do kojga velikaša.............sve originali
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Similar topics
» 'TAMO GDJE NIJE BILO HERCEG-BOSNE I HVO-A Hrvatski narod nije opstao'
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» Čitav Generalski zbor nije napravio nešto tako hrabro i odvažno kao ovaj par. Njihovo je junaštvo, vjerujte, veće i od Oluje i od Vukovara
» Uljanik – Niti jedan od uhićenih nije Hercegovac, niti je Hrvatski nacionalist, nije kockastoglavi katoliban niti je desničar
» Srpski rod i moj hrvatski dom (a nije crvenkasti i frka)
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» Čitav Generalski zbor nije napravio nešto tako hrabro i odvažno kao ovaj par. Njihovo je junaštvo, vjerujte, veće i od Oluje i od Vukovara
» Uljanik – Niti jedan od uhićenih nije Hercegovac, niti je Hrvatski nacionalist, nije kockastoglavi katoliban niti je desničar
» Srpski rod i moj hrvatski dom (a nije crvenkasti i frka)
Page 1 of 1