Pojeftinjenje plina
Page 1 of 1
Re: Pojeftinjenje plina
već godinu dana na tržištu plaćaju puno jeftiniji plin a razlika nestaje u vidu magle.Eto,sad kad je zima prošla malo će ga pojeftiniti,onako da bace koju kost ozeblom i opljačkanom narodu.
vili40-
2015-08-02
Plin uwijek pojeftini na proljeće ...zakon ponude i potražnje.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
hahaha,što si sad rekao?Pa već godinu dana kućanstva plaćaju istu cijenu plina iz vremena kad je cijena na međunarodnom tržištu nafte i plina bila dvostruko veća.Taj monopol će nas sahraniti.RayMabus wrote:Plin uwijek pojeftini na proljeće ...zakon ponude i potražnje.
vili40-
2015-08-02
dogodine otvoreno trziste plina pa vidimo realne cijene...svejedno , ekonomicno cisto i relativno povoljno , moj prvi izbor grijaceg energenta
jel ovo vazi za gospodarstvo ? tamo vlada trzisna utakmica ?
jel ovo vazi za gospodarstvo ? tamo vlada trzisna utakmica ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ne znam koliko owa tema je bitna za Hr jer imamo i swoje izwore plina tj nismo tako owisni o tom energentu ko neki pa ono pola Hr je Jadran ....ja plin uopće ne koristim ....imam swoju šumu pa ono ako mi treba drwa odem tamo plus koja woćka ako je usahla ili tako šta .....tako da ono plin ne koristim za ništa a tako je i kod mnogih owdje na jugu.
Moguće je da je owa tematika bitnija owima u unutrašnjosti no ja ne mogu proćjeniti koliko kad plin uopće ne koristim jer mi ni ne treba.
Moguće je da je owa tematika bitnija owima u unutrašnjosti no ja ne mogu proćjeniti koliko kad plin uopće ne koristim jer mi ni ne treba.
2014-04-11
ja ću ti reći,ako imaš kuću na sjeveru i ako sve imaš na plin,monopolistička banda lopova te mjesečno zimi prejebe za bar 200 kuna.Mnogo se ljudi vratilo na drva pa ću tako morati i ja.RayMabus wrote:Ne znam koliko owa tema je bitna za Hr jer imamo i swoje izwore plina tj nismo tako owisni o tom energentu ko neki pa ono pola Hr je Jadran ....ja plin uopće ne koristim ....imam swoju šumu pa ono ako mi treba drwa odem tamo plus koja woćka ako je usahla ili tako šta .....tako da ono plin ne koristim za ništa a tako je i kod mnogih owdje na jugu.
vili40-
2015-08-02
A znam ....gore je grijanje swe ...ako nemaš zimi se smrzneš ....samo owdje nije tako ....nemamo mi baš takwe zime a ima šume okolo ....slabo se to koristi za grijanje ...možda baš kad je jako zima tj kad je bura i tako ...wiše se koristi za kućanstwa i auta na plin.
2014-04-11
vili40 wrote:hahaha,što si sad rekao?Pa već godinu dana kućanstva plaćaju istu cijenu plina iz vremena kad je cijena na međunarodnom tržištu nafte i plina bila dvostruko veća.Taj monopol će nas sahraniti.RayMabus wrote:Plin uwijek pojeftini na proljeće ...zakon ponude i potražnje.
riječ je o terminskim ugovorima, danas kupljeni plin isporuči se tek za par mjeseci, slično je i u poljoprivredi, trgovački lanci kupuju povrće unaprijed prije nego se posije i sazrije, pa cijena nema veze sa trenutnom cijenom na tržištu nego s onom koja je bila ugovorena u trenutku kupnje
Terminski ugovori
Terminski ugovori su ugovori koji se odnose na kupoprodaje roba i financijskih instrumenata s isporukama u budućnosti.
https://en.wikipedia.org/wiki/Futures_contract
Guest- Guest
ali zato se ti naši monopolistički terminatori uopće ne obaziru na te terminske ugovore kad plin poskupi,onda ti ga dernu odmah sljedeći dan,pa neće valjda čekat par mjeseci.deda na aparatima wrote:vili40 wrote:hahaha,što si sad rekao?Pa već godinu dana kućanstva plaćaju istu cijenu plina iz vremena kad je cijena na međunarodnom tržištu nafte i plina bila dvostruko veća.Taj monopol će nas sahraniti.RayMabus wrote:Plin uwijek pojeftini na proljeće ...zakon ponude i potražnje.
riječ je o terminskim ugovorima, danas kupljeni plin isporuči se tek za par mjeseci, slično je i u poljoprivredi, trgovački lanci kupuju povrće unaprijed prije nego se posije i sazrije, pa cijena nema veze sa trenutnom cijenom na tržištu nego s onom koja je bila ugovorena u trenutku kupnje
Terminski ugovori
Terminski ugovori su ugovori koji se odnose na kupoprodaje roba i financijskih instrumenata s isporukama u budućnosti.
https://en.wikipedia.org/wiki/Futures_contract
vili40-
2015-08-02
Similar topics
» Europska skladišta plina puna, cijena plina od kolovoza pale za 70%
» Sarajvo ostalo bez plina
» Opet eksplozija plina...
» Eksplozija plina u Budimpešti
» BiH nema zalihe plina
» Sarajvo ostalo bez plina
» Opet eksplozija plina...
» Eksplozija plina u Budimpešti