Bog OTAC!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Bog OTAC!
Dakle,,oni nisu imali a ti imaš,,i ove budaletine iz "Family org,"von_Starhemberg wrote:Pa vjeruj, vjerujem i ja da je počinjena velika šteta i nepravda izbacivanjem važnih evanđelja i nametanjem kanona, od ljudi koji za to nisu imali nikakav mandat niti autoritet, samovoljnici bez trunke pijeteta i poštovanja.Patriot_1 wrote:Ja vjerujem da je istina ono što je Isus najavio,da će crkva dobiti drugog učitelja kad on ode,i još reče:"bolje je za vas da odem",,von_Starhemberg wrote:Misliš, kao Pavlova djela? Ne znam, tu se razilazimoPatriot_1 wrote:A što ako su ta evanđelja,,p... dim?von_Starhemberg wrote:AH, no frks, nisam zlopamtilo Ljuti i mene isto što je par biskupa mislilo da su mjerodavni određivati što je kanon, a što ne, pa je veliki broj evanđelja završio praktički u recycle binu, tako da te razumijem...Patriot_1 wrote:Da,naučio sam da je gnosticizam gori nego sam mislio!
Opet,oprosti kad idem ad hominem,žao mi je,no mene izvrćanje Evanđelja ozbiljno ljuti!
Ono,,niš koristi!
Vjerujem da je Duh Sveti vodio crkvu,i tad prilikom odabira Evanđelja,da prepozna koja su prava a koja ne!Da Pavao nije sluga Božji sigurno Duh Sveti nebi dozvolio da je njegovo,,pola Novog Zavjeta!
I ti opet kopaš oko ljudi,,a ja naglašavam Duha Svetog kao autora!Zamisli ,,da je Bog SVE generacije iza Isusa ostavio u neznanju?Mraku,,poluistini,,,a bezobraznog li Boga!
U Evanđeljima je sve bitno i važno!Ostalo je nebitno,bilo ono hereza ili solidno štivo!
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Kažem, ti slobodno vjeruj da je tako, što se mene tiče nije.Patriot_1 wrote:Dakle,,oni nisu imali a ti imaš,,i ove budaletine iz "Family org,"von_Starhemberg wrote:Pa vjeruj, vjerujem i ja da je počinjena velika šteta i nepravda izbacivanjem važnih evanđelja i nametanjem kanona, od ljudi koji za to nisu imali nikakav mandat niti autoritet, samovoljnici bez trunke pijeteta i poštovanja.Patriot_1 wrote:Ja vjerujem da je istina ono što je Isus najavio,da će crkva dobiti drugog učitelja kad on ode,i još reče:"bolje je za vas da odem",,von_Starhemberg wrote:Misliš, kao Pavlova djela? Ne znam, tu se razilazimoPatriot_1 wrote:A što ako su ta evanđelja,,p... dim?von_Starhemberg wrote:AH, no frks, nisam zlopamtilo Ljuti i mene isto što je par biskupa mislilo da su mjerodavni određivati što je kanon, a što ne, pa je veliki broj evanđelja završio praktički u recycle binu, tako da te razumijem...Patriot_1 wrote:Da,naučio sam da je gnosticizam gori nego sam mislio!
Opet,oprosti kad idem ad hominem,žao mi je,no mene izvrćanje Evanđelja ozbiljno ljuti!
Ono,,niš koristi!
Vjerujem da je Duh Sveti vodio crkvu,i tad prilikom odabira Evanđelja,da prepozna koja su prava a koja ne!Da Pavao nije sluga Božji sigurno Duh Sveti nebi dozvolio da je njegovo,,pola Novog Zavjeta!
I ti opet kopaš oko ljudi,,a ja naglašavam Duha Svetog kao autora!Zamisli ,,da je Bog SVE generacije iza Isusa ostavio u neznanju?Mraku,,poluistini,,,a bezobraznog li Boga!
U Evanđeljima je sve bitno i važno!Ostalo je nebitno,bilo ono hereza ili solidno štivo!
Guest- Guest
Znači,,,sve što je crkva vjerovala dosad,,i ono što vjeruje danas,i katolička i pravoslavna i protestantska,,laž je,,,samo vas par tisuća,,,ste u pravu?Pa di ti je logika?von_Starhemberg wrote:Kažem, ti slobodno vjeruj da je tako, što se mene tiče nije.Patriot_1 wrote:Dakle,,oni nisu imali a ti imaš,,i ove budaletine iz "Family org,"von_Starhemberg wrote:Pa vjeruj, vjerujem i ja da je počinjena velika šteta i nepravda izbacivanjem važnih evanđelja i nametanjem kanona, od ljudi koji za to nisu imali nikakav mandat niti autoritet, samovoljnici bez trunke pijeteta i poštovanja.Patriot_1 wrote:Ja vjerujem da je istina ono što je Isus najavio,da će crkva dobiti drugog učitelja kad on ode,i još reče:"bolje je za vas da odem",,von_Starhemberg wrote:Misliš, kao Pavlova djela? Ne znam, tu se razilazimoPatriot_1 wrote:A što ako su ta evanđelja,,p... dim?von_Starhemberg wrote:AH, no frks, nisam zlopamtilo Ljuti i mene isto što je par biskupa mislilo da su mjerodavni određivati što je kanon, a što ne, pa je veliki broj evanđelja završio praktički u recycle binu, tako da te razumijem...Patriot_1 wrote:Da,naučio sam da je gnosticizam gori nego sam mislio!
Ono,,niš koristi!
2014-04-30
Pa ne znam, ajde ti meni reci gdje je logika imati neko svoje mišljenje o nekim stvarima? Ja očito ne znam, ti znaš....Patriot_1 wrote:Znači,,,sve što je crkva vjerovala dosad,,i ono što vjeruje danas,i katolička i pravoslavna i protestantska,,laž je,,,samo vas par tisuća,,,ste u pravu?Pa di ti je logika?von_Starhemberg wrote:Kažem, ti slobodno vjeruj da je tako, što se mene tiče nije.Patriot_1 wrote:Dakle,,oni nisu imali a ti imaš,,i ove budaletine iz "Family org,"von_Starhemberg wrote:Pa vjeruj, vjerujem i ja da je počinjena velika šteta i nepravda izbacivanjem važnih evanđelja i nametanjem kanona, od ljudi koji za to nisu imali nikakav mandat niti autoritet, samovoljnici bez trunke pijeteta i poštovanja.Patriot_1 wrote:Ja vjerujem da je istina ono što je Isus najavio,da će crkva dobiti drugog učitelja kad on ode,i još reče:"bolje je za vas da odem",,von_Starhemberg wrote:Misliš, kao Pavlova djela? Ne znam, tu se razilazimoPatriot_1 wrote:A što ako su ta evanđelja,,p... dim?von_Starhemberg wrote:AH, no frks, nisam zlopamtilo Ljuti i mene isto što je par biskupa mislilo da su mjerodavni određivati što je kanon, a što ne, pa je veliki broj evanđelja završio praktički u recycle binu, tako da te razumijem...Patriot_1 wrote:Da,naučio sam da je gnosticizam gori nego sam mislio!
Ono,,niš koristi!
Guest- Guest
Imati svoje mišljenje o stvarima koje su u suprotnosti sa mišljenjem Apostola!von_Starhemberg wrote:Pa ne znam, ajde ti meni reci gdje je logika imati neko svoje mišljenje o nekim stvarima? Ja očito ne znam, ti znaš....Patriot_1 wrote:Znači,,,sve što je crkva vjerovala dosad,,i ono što vjeruje danas,i katolička i pravoslavna i protestantska,,laž je,,,samo vas par tisuća,,,ste u pravu?Pa di ti je logika?von_Starhemberg wrote:Kažem, ti slobodno vjeruj da je tako, što se mene tiče nije.Patriot_1 wrote:Dakle,,oni nisu imali a ti imaš,,i ove budaletine iz "Family org,"von_Starhemberg wrote:Pa vjeruj, vjerujem i ja da je počinjena velika šteta i nepravda izbacivanjem važnih evanđelja i nametanjem kanona, od ljudi koji za to nisu imali nikakav mandat niti autoritet, samovoljnici bez trunke pijeteta i poštovanja.Patriot_1 wrote:Ja vjerujem da je istina ono što je Isus najavio,da će crkva dobiti drugog učitelja kad on ode,i još reče:"bolje je za vas da odem",,von_Starhemberg wrote:Misliš, kao Pavlova djela? Ne znam, tu se razilazimoPatriot_1 wrote:A što ako su ta evanđelja,,p... dim?von_Starhemberg wrote:AH, no frks, nisam zlopamtilo Ljuti i mene isto što je par biskupa mislilo da su mjerodavni određivati što je kanon, a što ne, pa je veliki broj evanđelja završio praktički u recycle binu, tako da te razumijem...Patriot_1 wrote:Da,naučio sam da je gnosticizam gori nego sam mislio!
Ono,,niš koristi!
???
Ma bravo!
Samo naprijed!
2014-04-30
A eto...zadovoljan napokon?Patriot_1 wrote:Imati svoje mišljenje o stvarima koje su u suprotnosti sa mišljenjem Apostola!von_Starhemberg wrote:Pa ne znam, ajde ti meni reci gdje je logika imati neko svoje mišljenje o nekim stvarima? Ja očito ne znam, ti znaš....Patriot_1 wrote:Znači,,,sve što je crkva vjerovala dosad,,i ono što vjeruje danas,i katolička i pravoslavna i protestantska,,laž je,,,samo vas par tisuća,,,ste u pravu?Pa di ti je logika?von_Starhemberg wrote:Kažem, ti slobodno vjeruj da je tako, što se mene tiče nije.Patriot_1 wrote:Dakle,,oni nisu imali a ti imaš,,i ove budaletine iz "Family org,"von_Starhemberg wrote:Pa vjeruj, vjerujem i ja da je počinjena velika šteta i nepravda izbacivanjem važnih evanđelja i nametanjem kanona, od ljudi koji za to nisu imali nikakav mandat niti autoritet, samovoljnici bez trunke pijeteta i poštovanja.Patriot_1 wrote:Ja vjerujem da je istina ono što je Isus najavio,da će crkva dobiti drugog učitelja kad on ode,i još reče:"bolje je za vas da odem",,von_Starhemberg wrote:Misliš, kao Pavlova djela? Ne znam, tu se razilazimoPatriot_1 wrote:A što ako su ta evanđelja,,p... dim?von_Starhemberg wrote:AH, no frks, nisam zlopamtilo Ljuti i mene isto što je par biskupa mislilo da su mjerodavni određivati što je kanon, a što ne, pa je veliki broj evanđelja završio praktički u recycle binu, tako da te razumijem...Patriot_1 wrote:Da,naučio sam da je gnosticizam gori nego sam mislio!
Ono,,niš koristi!
???
Ma bravo!
Samo naprijed!
Guest- Guest
pa naravno da jesi,da ti je znanje i mudrost veca vidio bi svoje limite i pogereske,a ovako kako se kaze seoski,budala se budali veseli i sve 5von_Starhemberg wrote:Već jesam.Patriot_1 wrote:hja jesam,,ti nikad nećeš biti!
Iknar-
2014-05-29
von_Starhemberg wrote:Već jesam.Patriot_1 wrote:ja jesam,,ti nikad nećeš biti!
A što ako si u krivu?Možeš li biti?
I nebi li bilo mudro Isusa zamoliti da ti pomogne,ta On je živ,nije mrtav!
2014-04-30
Ti si uvijek siguran da si u pravu? Možeš li biti?Patriot_1 wrote:von_Starhemberg wrote:Već jesam.Patriot_1 wrote:ja jesam,,ti nikad nećeš biti!
Trinity-
2014-04-17
Pa nemogu,,u mnogočemu!U poznavanju Biblije sam počesto jer sam ju pročitao ,,puno puta!I ona je izvor i temelj moje vjere!A imam i podosta životnih iskustava!Trinity wrote:Ti si uvijek siguran da si u pravu? Možeš li biti?Patriot_1 wrote:von_Starhemberg wrote:Već jesam.Patriot_1 wrote:ja jesam,,ti nikad nećeš biti!
Ovdje se ,,konkretno obraćam čovjeku koji tvrdi da je Apostol Pavao zločinac i lažov!Što je blasfemija,,,kršćani sve tri crkve vjeruju da je Pavao izvanredni Božji sluga!
Nešto sam studirao bogoslovije,pročitao masu teoloških knjiga,znam dosta o gnosticima kojima on pripada i uvjek su bili,,"otpad" od prave vjere!Pa,,pokušavam ga usmjeriti na Isusa,,,Isus je u pravu i ako smo iskreni i zamolimo ga da nas vodi,,odvest će ga pravim putem,,,ovo nije pravo!
Kršćanski gnosticizam zapravo ne postoji, jer su pravo kršćanstvo i gnosticizam međusobno isključivi sustavi vjerovanja. Načela gnosticizma stoje u proturječju sa stvarnom naravi kršćanstva. Prema tome, iako neki oblici gnosticizma tvrde da su kršćanski, zapravo su izrazito nekršćanski.
Gnosticizam je možda bio najopasnije krivovjerje koje je prijetilo prvoj crkvi tijekom prva tri stoljeća. Pod utjecajem filozofa kakav je bio Platon, gnosticizam se temelji na dvije lažne premise. Kao prvo, prihvaća dualizam u odnosu na duh i materiju. Gnostici tvrde da je materija sama po sebi zla, a da je duh dobar. Zbog te pretpostavke, gnostici vjeruju da sve što se učini u tijelu, čak i najgori grijeh, nema značenja jer pravi život postoji samo u duhovnoj sferi.
Kao drugo, gnostici tvrde da posjeduju uzvišeno znanje, „višu istinu“ poznatu samo odabranoj nekolicini. Gnosticizam dolazi od grčke riječi gnosis koja znači „znati”. Gnostici tvrde da posjeduju više znanje, ne iz Biblije, nego stečeno na nekoj mističnoj višoj razini postojanja. Gnostici sebe vide kao povlaštenu klasu koja je uzdignuta iznad sviju zbog svoje više i dublje spoznaje Boga.
2014-04-30
Patriot_1 wrote:Pa nemogu,,u mnogočemu!U poznavanju Biblije sam počesto jer sam ju pročitao ,,puno puta!I ona je izvor i temelj moje vjere!A imam i podosta životnih iskustava!Trinity wrote:Ti si uvijek siguran da si u pravu? Možeš li biti?Patriot_1 wrote:von_Starhemberg wrote:Već jesam.Patriot_1 wrote:ja jesam,,ti nikad nećeš biti!
Ovdje se ,,konkretno obraćam čovjeku koji tvrdi da je Apostol Pavao zločinac i lažov!Što je blasfemija,,,kršćani sve tri crkve vjeruju da je Pavao izvanredni Božji sluga!
Nešto sam studirao bogoslovije,pročitao masu teoloških knjiga,znam dosta o gnosticima kojima on pripada i uvjek su bili,,"otpad" od prave vjere!Pa,,pokušavam ga usmjeriti na Isusa,,,Isus je u pravu i ako smo iskreni i zamolimo ga da nas vodi,,odvest će ga pravim putem,,,ovo nije pravo!
Kršćanski gnosticizam zapravo ne postoji, jer su pravo kršćanstvo i gnosticizam međusobno isključivi sustavi vjerovanja. Načela gnosticizma stoje u proturječju sa stvarnom naravi kršćanstva. Prema tome, iako neki oblici gnosticizma tvrde da su kršćanski, zapravo su izrazito nekršćanski.
Gnosticizam je možda bio najopasnije krivovjerje koje je prijetilo prvoj crkvi tijekom prva tri stoljeća. Pod utjecajem filozofa kakav je bio Platon, gnosticizam se temelji na dvije lažne premise. Kao prvo, prihvaća dualizam u odnosu na duh i materiju. Gnostici tvrde da je materija sama po sebi zla, a da je duh dobar. Zbog te pretpostavke, gnostici vjeruju da sve što se učini u tijelu, čak i najgori grijeh, nema značenja jer pravi život postoji samo u duhovnoj sferi.
Kao drugo, gnostici tvrde da posjeduju uzvišeno znanje, „višu istinu“ poznatu samo odabranoj nekolicini. Gnosticizam dolazi od grčke riječi gnosis koja znači „znati”. Gnostici tvrde da posjeduju više znanje, ne iz Biblije, nego stečeno na nekoj mističnoj višoj razini postojanja. Gnostici sebe vide kao povlaštenu klasu koja je uzdignuta iznad sviju zbog svoje više i dublje spoznaje Boga.
To je tako.... čovjek očito poglupi kad kroz vjersku prizmu i vlastiti vjerski svijetonazor razmatra druge i drugačije... tako se stvaraju fanatici i budale od ljudi zbog samozatvaranja, samozavaravanja, i ograničavanja... a onda se ko pure dreku čude kad dobiju odgovore koji ih šokiraju....
kako siju.....tako i žanju....
2014-04-29
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Index: otac genetike nije otac jer je svećenik i vjernik
» Bog Otac, Sin i Duh sjati...:-))
» OTAC NOGOMETA
» Otac kaniđa
» Otac domovine
» Bog Otac, Sin i Duh sjati...:-))
» OTAC NOGOMETA
» Otac kaniđa