ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

zavjere, zavjerice..

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

zavjere, zavjerice.. Empty zavjere, zavjerice..

Post by kic 7/11/2014, 00:34

ok da i ja pokrenem bar neku temu, teorije zavjera su područje o kojem se često govori, pa i u velikim medijima, u kafiću itd

meni je zanimljiv jedan fenomen:

- praktički svi ljudi će se u tim raspravama složiti da postoji neka skrivena ruka koja upravlja čovječanstvom

- unatoč tome postoji jaka tendencija da se odbacuju detaljne teorije, knjige i predavanja o temama kojima su se neki ljudi posvetili desetljećima u svom istraživanju, glavni argument je da su ti ljudi malo zabrijali, ipak neki će čak reći: pa ima tu nešto ali..

ali eto, zdravoseljački rečeno nemamo vremena za sve to proučiti, što je realan odgovor, no ipak je zanimljivo da tako lako odustajemo od zanimanja za tim tko je zapravo za aparatima moći u svijetu i što oni namjeravaju, a svi se slažemo da neka ruka ima..

eto za početak.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

zavjere, zavjerice.. Empty Re: zavjere, zavjerice..

Post by Trinity 7/11/2014, 08:27

Nemam ni ja baš trenutno vremena za ovo, ali neka ruka ima...i to ne samo jedna...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by kic 7/11/2014, 09:37

shvatljivo, ovo je jedna od onih tema gdje dobar dio ljudi već ima neki izgrađeni stav i daljnja kontemplacija ih ne zanima, dat će svoj citat tipa od Jaspersa o socijalnim urotama kao posljedice post-božjeg-društva gdje nam netko mora jednostavno sjediti na tronu, a neka degenerativna elita je izvrsna zamisao onda..

s druge strane, mora se priznati da je odbojan stav nekih teoretičara koji pokušavaju šokirati čitatelja i zastrašiti ga svojim konstrukcijama da živimo cijeli život u laži i kako smo obične ovce, odbijaju ljude od sebe.

to što veliš je isto zanimljivo, ruke, vrlo je privlačna misao da se vodi neka mahinejska borba za vladavinu svjetskim dobrima između više frakcija, jer bi taj konflikt objasnio mnoge sukobe u povijesti i odgovara ovoj slici našeg kaotičnog svijeta, u kojem nema autoriteta i nikom se više ne može vjerovati..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 7/11/2014, 11:10

Stvar je u tome da upravo zbog kaotičnosti nije realno moguće upravljati u potpunosti, postoje zakonitosti koje pomažu, al ne jamče.

Pokazni primjer na maloj skali je hrvatska državnost, jugići će tvrditi da su nas zaratili radi pljačke a hrvatine da je tuđman poveo vojsku i pobijedio, a i površni pregled događaja pokazuje da se radi o nebrojenim čimbenicima međunarodne scene koje niko nije vodio, niti imao odlučujući čin

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 7/11/2014, 13:49

dobro naravno, često se tek puno kasnije otkrije koliko tog diletantizma ima u diplomatskim odnosima..

ali ne znam, počeo sam s tom eto najvećom zavjerom koja je nekako i najpoznatija da postoji ta hrpa degenerativnih elita koji vuku porijeklo po Ickeu još od Babilona, izmislili su religiju kako bi zamazali oči javnosti jer su jedino oni posjedovali istinu koja im je dala vlast nad narodom, zapravo narod je delegirao svoju političku sudbinu u njihove ruke kako bi ih ta elita zaštitila od nečeg strašnog, konkretno taj tzv Snake God, ciljam naravno na svećenike, jer svećenici su u ranim kulturama bili i zakonodavci a često i sudci..

ali velika rupa mi je u toj cijeloj priči, što ne mogu vjerovati da su uspjeli održati krvnu liniju od tih antičkih vremena do danas što se stalno ponavlja u svakoj inačici te priče, mislim ima toga još..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 7/11/2014, 14:13

kic wrote:
ali velika rupa mi je u toj cijeloj priči, što ne mogu vjerovati da su uspjeli održati krvnu liniju od tih antičkih vremena do danas što se stalno ponavlja u svakoj inačici te priče, mislim ima toga još..
Glavna mana većina tih teorija zavjere što pokušavaju obuhvatiti nerealno veliko vremensko razdoblje i nerealno ogroman broj sudionika pod nazivnik planirane urote; povijest je već nebrojeno puta pokazala da je nemoguće predvidjeti i kontrolirati njezin tijek, još manje planirati ga da stvari ispadnu po nečijoj agendi. Budućnost ne postoji (zato su i proroci šarlatani) ona se stvara sa svakom sekundom koja prolazi i jedan pokret leptirovih krila (ako ćemo stvar dovesti do ekstrema) može u sekundi promijeniti događanja za sljedećih nekoliko dana, možda i mjeseci.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 7/11/2014, 14:38

Toliko se govorilo o ickeu u zlatno doba foruma a san ga mora i ja pročitati, uspia san svladati dvi knjige i to mi je jedina beletristika u životu akobse ne računa družba pere kvržice

On uvodi moćne protagoniste nove biološke vrste koi bi lako održavali krvnu liniju, al meni nije jasno zašto uopće mora postojati linija, dovoljno je skovati zavjeru i prenositi je štićenicima.

Onda babilon, to je europocentrično kratkovidno, što je s kineskom kulturom?

Ali najveći problem vidin u ljudima, nismo se mi prominili, teško ćeš kontrolirati brojača ovaca kako na početku civilizacije a tako danas , unatoč svoj sili birokracije. Znaš onu:" Neke ljude moš varat svo vrijeme..." Ako je religija pokušaj kontrole, to e kolosalni neuspjeh, fail of all time.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 7/11/2014, 17:06

von_Starhemberg wrote:
kic wrote:
Glavna mana većina tih teorija zavjere što pokušavaju obuhvatiti nerealno veliko vremensko razdoblje i nerealno ogroman broj sudionika pod nazivnik planirane urote; povijest je već nebrojeno puta pokazala da je nemoguće predvidjeti i kontrolirati njezin tijek, još manje planirati ga da stvari ispadnu po nečijoj agendi. Budućnost ne postoji (zato su i proroci šarlatani) ona se stvara sa svakom sekundom koja prolazi i jedan pokret leptirovih krila (ako ćemo stvar dovesti do ekstrema) može u sekundi promijeniti događanja za sljedećih nekoliko dana, možda i mjeseci.
butterfly effect, ma ako je i postojala ta elita na početku vremena čovječanstva, nema jebene šanse da su se uspjeli održati na vrhu piramide, toliko vremena i toliko nasilja je prošlo, a u tim knjigama je nekad dovoljno i zaključiti da su te i te osobe živjele u istom stoljeću, pa su sigurno i našle slobodan dan da dogovore kolaboriranje :D

ali da spustimo loptu na zemlju, mnogo ljudi osjeća da nemaju puno moći u odlučivanju o svom životu, ali ti okovi su zapravo zakoni koji su donijeli neki naši predstavnici, lakše je manipulirati s 151 zastupnikom nego 4,5m ljudi čiji dobar dio ipak nisu ovce i sve teže podnose situaciju gdje moraju 1/4 plaće vratiti državi u vidu niza nameta, a često je taj omjer i gori.

i zato mi nije jasna stvar, na ovoj temi su pisale 4 osobe, i svaka od njih je dijelićem u pravu i nadopunjavamo se, e, ali kod nas konkretno se donose zakoni na taj način da se potpuno ignorira druga polovica sabora i tako imamo stanje gdje se ni sveti Google ne sjeća kad je prihvaćen neki amandman od strane oporbe :D
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 7/11/2014, 17:11

aben wrote:Toliko se govorilo o ickeu u zlatno doba foruma a san ga mora i ja pročitati, uspia san svladati dvi knjige i to mi je jedina beletristika u životu akobse ne računa družba pere kvržice

On uvodi moćne protagoniste nove biološke vrste koi bi lako održavali krvnu liniju, al meni nije jasno zašto uopće mora postojati linija, dovoljno je skovati zavjeru i prenositi je štićenicima.

Onda babilon, to je europocentrično kratkovidno, što je s kineskom kulturom?

Ali najveći problem vidin u ljudima, nismo se mi prominili, teško ćeš kontrolirati brojača ovaca kako na početku civilizacije a tako danas , unatoč svoj sili birokracije. Znaš onu:" Neke ljude moš varat svo vrijeme..." Ako je religija pokušaj kontrole, to e kolosalni neuspjeh, fail of all time.
ma ok, zanimljivo je mišljenje da se Icke zapravo zaštitio tom pričom o nekim gmazovima na vrhu i tako dobio aureolu luđaka, i sad ga stvarno više nitko i ne doživljava ozbiljno pa može pričati što hoće.

ali zapravo on vrlo često govori o drugim stvarima, od nebuloznih prometnih kazni do njemu omiljene EU, previše toga se zahvaća pa je i to možda problem za njegovu vjerodostojnost.

imaš pravo to za Kinesku kulturu, teorije su zapravo rasističke u neku ruku jer vide bijelce na vrhu, u današnjem svijetu i drugi ipak imaju dobar dio kolača.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 7/11/2014, 21:29

Može se manipulirati i s 4,5 mil ljudi, vidi kako je šoroš lako instalira mesića, od političkog mrtvaca do dva mandata za par novčića.
Ili 'hope' profil kandidata u sjeni..

Al ne razumin ovo s nametima, pa mi želimo davati državi, to je dio društveog ugovora

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 7/11/2014, 21:47

aben wrote:Al ne razumin ovo s nametima, pa mi želimo davati državi, to je dio društveog ugovora
eh to je sad jedna druga, velika tema već.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Trinity 7/11/2014, 21:53

Dobro, ja nisam baš mislila ne neku sveopću urotu, zato sam i rekla da ima više ruku koje mogu i manipuliraju nama. Nešto sam o tome natuknula u 'mojim' temama na Tehnologiji. I one kojekakve PLUS kartice po supermarketima (DM, Konzum i sl) služe da se manipulira nama, a ne da se nešto povoljnije kupuje. Nijednu takvu nemam.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 7/12/2014, 15:20

kic wrote:
von_Starhemberg wrote:
kic wrote:
butterfly effect, ma ako je i postojala ta elita na početku vremena čovječanstva, nema jebene šanse da su se uspjeli održati na vrhu piramide, toliko vremena i toliko nasilja je prošlo, a u tim knjigama je nekad dovoljno i zaključiti da su te i te osobe živjele u istom stoljeću, pa su sigurno i našle slobodan dan da dogovore kolaboriranje :D

ali da spustimo loptu na zemlju, mnogo ljudi osjeća da nemaju puno moći u odlučivanju o svom životu, ali ti okovi su zapravo zakoni koji su donijeli neki naši predstavnici, lakše je manipulirati s 151 zastupnikom nego 4,5m ljudi čiji dobar dio ipak nisu ovce i sve teže podnose situaciju gdje moraju 1/4 plaće vratiti državi u vidu niza nameta, a često je taj omjer i gori.

i zato mi nije jasna stvar, na ovoj temi su pisale 4 osobe, i svaka od njih je dijelićem u pravu i nadopunjavamo se, e, ali kod nas konkretno se donose zakoni na taj način da se potpuno ignorira druga polovica sabora i tako imamo stanje gdje se ni sveti Google ne sjeća kad je prihvaćen neki amandman od strane oporbe :D
Mane demokracije, ili biračkog tijela. Sve tu ima svoje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 7/12/2014, 15:22

kic wrote:imaš pravo to za Kinesku kulturu, teorije su zapravo rasističke u neku ruku jer vide bijelce na vrhu, u današnjem svijetu i drugi ipak imaju dobar dio kolača.
Nije tu rasa ključna, ipak se gleda koncentracija moći, kapitala, utjecaja, a ona je ipak i dalje u rukama Europe i SAD-a, ili je barem tako do sada bilo, pa su takve teorije i išle tom logikom.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 7/13/2014, 20:19

von_Starhemberg wrote:
kic wrote:imaš pravo to za Kinesku kulturu, teorije su zapravo rasističke u neku ruku jer vide bijelce na vrhu, u današnjem svijetu i drugi ipak imaju dobar dio kolača.
Nije tu rasa ključna, ipak se gleda koncentracija moći, kapitala, utjecaja, a ona je ipak i dalje u rukama Europe i SAD-a, ili je barem tako do sada bilo, pa su takve teorije i išle tom logikom.
ima smisla, ali vidi ovo, ljudi znaju često teoretičare zavjera okarakterizirati kao ljude koji jednostavno vole vjerovati da postoji neka zavjera, i nekad se čak čuje da je tim ljudima postojanje neke zavjere comforting, evo primjera čovjeka koji to kaže a gotovo mi je idol, Alan Moore u jednom dokumentarcu:
The main thing that I learned about conspiracy theory is that conspiracy theorists actually believe in a conspiracy because that is more comforting. The truth of the world is that it is chaotic. The truth is, that it is not the Jewish banking conspiracy or the grey aliens or the 12 foot reptiloids from another dimension that are in control. The truth is more frightening, nobody is in control. The world is rudderless.

ali ako stanemo malo na loptu, zar je postojanje neke zavjere za preuzimanje svijeta i reaping time za većinu svjetskog stanovništva a comforting thought? pa meni nije baš :D
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 7/13/2014, 20:38

kic wrote:
von_Starhemberg wrote:
ima smisla, ali vidi ovo, ljudi znaju često teoretičare zavjera okarakterizirati kao ljude koji jednostavno vole vjerovati da postoji neka zavjera, i nekad se čak čuje da je tim ljudima postojanje neke zavjere comforting, evo primjera čovjeka koji to kaže a gotovo mi je idol, Alan Moore u jednom dokumentarcu:
The main thing that I learned about conspiracy theory is that conspiracy theorists actually believe in a conspiracy because that is more comforting. The truth of the world is that it is chaotic. The truth is, that it is not the Jewish banking conspiracy or the grey aliens or the 12 foot reptiloids from another dimension that are in control. The truth is more frightening, nobody is in control. The world is rudderless.

ali ako stanemo malo na loptu, zar je postojanje neke zavjere za preuzimanje svijeta i reaping time za većinu svjetskog stanovništva a comforting thought? pa meni nije baš :D
Možda u smislu da čovjek ima kontrolu nad događajima, da ipak postoji nekakav mehanizam kojim čovjek može kontrolirati sudbinu, budućnost, nazovi kako to želiš, da nismo prepušteni hiru neke sile moćnije od nas samih...pa onda nade da to mogu svi, jednom, u nekom trenutku...ali nada je kurva, jel  :^0
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 7/13/2014, 23:11

Ma zavjere su popularne jer su masovno zastupljene na maloj skali, jednostavno je malo poslovnog političkog kulturnog ili bilokakovog uspjeha a da ne postoji zavjera, odnosno nepotizam.

Nekidan je jedan povjesničar umjetnosti, pisalo je u novinama, otkrio talentirani umjetnički bračni par runje. Povjesničar umjetnosti se zvao runje.

Odatle je je samo jedna stepenica do zaključka- sve je namješteno

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 7/14/2014, 15:59

dobro, mislim da sad pretjeruješ, apsolutni determinizam s razlogom postoji samo kao misaoni pojam, zavjera za koju se zna nije zavjera, već objelodanjen način kako funkcionira naš svijet.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 7/14/2014, 16:37

Ne znan zašzo su bitni fizikalni pojmovi, društvo je različito i ima drukčije zakonitosti, historicizam je iskritiziran žestoko, na društv nije moguće primjeniti uobičajene metode itd, zavjera je zavjera i kad se otkrije, inače da nije tako ne bi postojala.

Više nisan sigurnan koje je pitanje, pa odgovaran na zašto ljudi vjeriluju u globalnu konspiraciju, odgovir je prvo jer su glupi, drugo jer misle da su tako pametniji, treće jer pogrješno modeliraju s male skale, a četvrto dopuštam nekakvu utjehu, al utom slučaju bi misaoni tok iša afirmativno- u stilu, ne će siva eminencija dopustit atomski rat, a ako ga dopuste ne će dopustit da svi izginemo

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Iknar 7/17/2014, 02:15

kic wrote:ok da i ja pokrenem bar neku temu, teorije zavjera su područje o kojem se često govori, pa i u velikim medijima, u kafiću itd

meni je zanimljiv jedan fenomen:

- praktički svi ljudi će se u tim raspravama složiti da postoji neka skrivena ruka koja upravlja čovječanstvom

- unatoč tome postoji jaka tendencija da se odbacuju detaljne teorije, knjige i predavanja o temama kojima su se neki ljudi posvetili desetljećima u svom istraživanju, glavni argument je da su ti ljudi malo zabrijali, ipak neki će čak reći: pa ima tu nešto ali..

ali eto, zdravoseljački rečeno nemamo vremena za sve to proučiti, što je realan odgovor, no ipak je zanimljivo da tako lako odustajemo od zanimanja za tim tko je zapravo za aparatima moći u svijetu i što oni namjeravaju, a svi se slažemo da neka ruka ima..

eto za početak.
pa prilicno dobra tema,ajde da odgovorim
pa netko upravlja ljudima danas to je jasno,e sad apitanje je tko,pa na ZEmlji je glavni Lucifer,a onda pali anđeli,nekakvi nadglednici itd

e sada grane i podgrane,a to su ljudi koji sluze ta bica,a zbog cega,pa covjek za zivota cesto zeli nekakve nocve,a kada ima puno novaca onda zeli moc,a kada ima nekakvu moc onda zeli kontrolur ecimo,ali pitanje je tko stvarno kontrolira ljude da se tako izrazim
oni koji su bar malo citali Bibliju znaju tko i sto,bar djelomicno,ne poimence svakog its
dakle  sve vlade,mediji itd,sve je kontrolirano,cak i sto sada pisem,dakle sve
mozda bi ti kao admin misliod a kontroliras ovaj forum recimo,ali nije tako ti mozes recimo nekoga opomenuti,dati neka ban na par dana i slicno,ali oni koji kontrolirajus ve to mogu tebe lako banirati,kao i druge ljude nevazno,e sada sto znaci ban on tih ljudi,bica necu reci,ali recimo   ima i gorih stvari od smrti,pa si vi mislite sto i kako,ipak nisu sva bica smrtna,a ljudi jesu

pa evo toliko i od men za pocetak,ako se pokaze rasprava imalo dostojna po mome msiljenju mozda nastavim,a ako ne  0 bodova bi se reklo
Iknar
Iknar

Male
2014-05-29

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics