Neoliberalni kapitalizma - Fuck yeah
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Neoliberalni kapitalizma - Fuck yeah
Yehudi wrote:Kic ključaj onu moju temu - molim te
Hvala, pametno.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
preko_vode_do_slobode wrote:zar isti novac ne može stvoriti banka koja ima mogućnosti skoro iz zraka da stvara pare?deda na aparatima wrote:ako ti stvoriš nešto s dodanom vrijednošću, država mora stvoriti novac u iznosu te dodane vrijednosti, inače ne postoji novac kojim bi se platila ta dodana vrijednost i sav tvoj rad je uzaludan, možeš isto tako stvarati i nešto bez dodane vrijednosti, jer ima samo toliko kapitala u ekonomiji
banka ima ovlasti stvarati novac prema potrebi, no tko banku opskrbljuje likvidnošću?
centralna banka, kod koje sve banke moraju imati račun, novac u privatnu banku dolazi iz centralne banke
+ još država garantira štednju,
zato taj sektor i je tako jako reguliarn
preko_vode_do_slobode wrote:ako državi ne trebaju porezi, čemu su toliko porezi veliki u RH, i čemu ih država uvodi i čemu državni represivni aparat skuplja poreze tako žestoko? mogu ih sigurno smanjiti pa neka se financiraju.. na druge načine
Porezi daju vrijednost fiat novcu. Da se porezi ne moraju plaćati u Kunama, svi bi radije koristili Euro, iz nekog iracionalnog razloga.
Također porezima država prisiljava građane da obavljaju posao za nju, jer zašto bi ti radio za državu ako ti ne treba državni novac. Porezima država sebi uzima dio realnih resursa i kapitala iz ekonomije kako bi imala vojsku, izgradila ceste, škole, bolnice itd. Novac je fiktivan, ima samo nominalnu vrijednost, nema realnu vrijednost, rad koji ti obaviš ili nafta su realni i imaju realnu vrijednost koja se može izraziti i nominalno.
Guest- Guest
aben wrote:deda na aparatima wrote:pa tko se boji robota? ti svaki put gradiš lažne teze i lažne optužbe i pričaš glupostiaben wrote:brate, dedalose,
film ti pokaživo zoč se ne tribo bojati robotov.
izmisliš magično monetarno stablo, pripišeš ga meni, i onda misliš da si nešto dokazao
evo sad tvrdiš da ja imam strah od robota,
dakle, ti svaki put uopće ne razumiješ o čemu se govoriisprike, nis zno da si sarkastičan ka si ovo napisodedalos wrote:za radnike je to loše, privatnik će zaposliti robota
pa ostaje samo država koja će zapošljavati nezaposlene
a magično monetarno stablo nis jo izmisli, post kenejzijanci jesu.
i tko se boji robota? objašnjavat ti se što je ishod, doći će do rasta javnog sektora
ne postoji nikakvo magično monetarno stablo jer je količina kapitala jednaka količini duga
kapital + dug = 0
ti i ti drugi libertarijanci ne znate zbrojiti 2 i 2 pa ti ništa nije jasno
Guest- Guest
čekoj, jel loše za radnike ča više ne moraju dizati teški teret rukami i nogami ili ni?deda na aparatima wrote:aben wrote:deda na aparatima wrote:pa tko se boji robota? ti svaki put gradiš lažne teze i lažne optužbe i pričaš glupostiaben wrote:brate, dedalose,
film ti pokaživo zoč se ne tribo bojati robotov.
izmisliš magično monetarno stablo, pripišeš ga meni, i onda misliš da si nešto dokazao
evo sad tvrdiš da ja imam strah od robota,
dakle, ti svaki put uopće ne razumiješ o čemu se govoriisprike, nis zno da si sarkastičan ka si ovo napisodedalos wrote:za radnike je to loše, privatnik će zaposliti robota
pa ostaje samo država koja će zapošljavati nezaposlene
a magično monetarno stablo nis jo izmisli, post kenejzijanci jesu.
i tko se boji robota? objašnjavat ti se što je ishod, doći će do rasta javnog sektora
ne postoji nikakvo magično monetarno stablo jer je količina kapitala jednaka količini duga
kapital + dug = 0
ti i ti drugi libertarijanci ne znate zbrojiti 2 i 2 pa ti ništa nije jasno
2014-04-16
za radnike je loše što će ostati bez posla i bez plaće, privatni sektor ih neće zaposliti jer zbog robota nema potrebe za ljudskim radomaben wrote:
čekoj, jel loše za radnike ča više ne moraju dizati teški teret rukami i nogami ili ni?
ostaje samo država koja im može pružiti posao, dodatnu edukaciju i prekvalifikaciju
Guest- Guest
aha, ali zar ne ću jo, sa ka imun više šoldov jer mi skadište naplaćimo manje za svoje usluge jer mu roboti podižu produktivnost, zaposliti toga radnika da mi rodi u vrtu na crno?deda na aparatima wrote:za radnike je loše što će ostati bez posla i bez plaće, privatni sektor ih neće zaposliti jer zbog robota nema potrebe za ljudskim radomaben wrote:
čekoj, jel loše za radnike ča više ne moraju dizati teški teret rukami i nogami ili ni?
ostaje samo država koja im može pružiti posao, dodatnu edukaciju i prekvalifikaciju
naravski da oću. kakova crna država...država pružiti edukaciju? kriste kralju...
2014-04-16
aben wrote:
aha, ali zar ne ću jo, sa ka imun više šoldov jer mi skadište naplaćimo manje za svoje usluge jer mu roboti podižu produktivnost, zaposliti toga radnika da mi rodi u vrtu na crno?
naravski da oću. kakova crna država...država pružiti edukaciju? kriste kralju...
pa eto bolje da netko radi za državu i prima punu plaću te ima zdravstveno i mirovinsko nego da radi za takvog poput tebe za crkavicu bez zdravstvenog osiguranja
država pruža edukaciju, no to ne znači može povećati inteligenciju ili pamet građana
Guest- Guest
deda na aparatima wrote:aben wrote:
aha, ali zar ne ću jo, sa ka imun više šoldov jer mi skadište naplaćimo manje za svoje usluge jer mu roboti podižu produktivnost, zaposliti toga radnika da mi rodi u vrtu na crno?
pa eto bolje da netko radi za državu i prima punu plaću te ima zdravstveno i mirovinsko nego da radi za takvog poput tebe za crkavicu bez zdravstvenog osiguranja
država pruža edukaciju, no to ne znači može povećati inteligenciju ili pamet građana
kod mene bi bar stvoro novu vridnost, a zdravstveno i mirovinsko bi imo jednako ko i da je zaposlen ko uhljeb.
država ne pruža nikakovu edukaciju nego zbrinjava nastavnički kadar ako su u rodu ili Stranci, naravski.
2014-04-16
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Neoliberalni kapitalizma - Fuck yeah part.2
» Neoliberalni kapitalizma - Fuck yeah part 2.
» "Neoliberalni kapital"
» Neoliberalni kapitalizam cvjeta
» Duterte neoliberalni manijak
» Neoliberalni kapitalizma - Fuck yeah part 2.
» "Neoliberalni kapital"
» Neoliberalni kapitalizam cvjeta
» Duterte neoliberalni manijak
Page 2 of 2