Većinom propali: Pet pokušaja stvaranja idealnog društva
Page 6 of 13
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Re: Većinom propali: Pet pokušaja stvaranja idealnog društva
Pa što onda ako su životinje?red wolf wrote:Ne. Oni su još uvijek životinje.melkior wrote:Glupost, svako društvo ima svoje mehanizme iniciranja u svijet odraslih, pa i ona najprimitivnija u amazonskoj prašumi. Prirodna (životinjska) inicijacija je najpoštenija i najjednostavnija: sposobnost samostalnog nalaženja hrane.red wolf wrote:Ne. Koči te.aben wrote:čekoj, životinjsko ni dobro?red wolf wrote:Ponavljam, kad se oslobodite životinjskog u sebi, tad ćete krenuti na put...
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Pa ne razlikuju se od tebe...melkior wrote:Pa što onda ako su životinje?red wolf wrote:Ne. Oni su još uvijek životinje.melkior wrote:Glupost, svako društvo ima svoje mehanizme iniciranja u svijet odraslih, pa i ona najprimitivnija u amazonskoj prašumi. Prirodna (životinjska) inicijacija je najpoštenija i najjednostavnija: sposobnost samostalnog nalaženja hrane.red wolf wrote:Ne. Koči te.aben wrote:čekoj, životinjsko ni dobro?red wolf wrote:Ponavljam, kad se oslobodite životinjskog u sebi, tad ćete krenuti na put...
red wolf-
2016-02-10
I to bi mi trebala biti uvreda?red wolf wrote:Pa ne razlikuju se od tebe...melkior wrote:Pa što onda ako su životinje?red wolf wrote:Ne. Oni su još uvijek životinje.melkior wrote:Glupost, svako društvo ima svoje mehanizme iniciranja u svijet odraslih, pa i ona najprimitivnija u amazonskoj prašumi. Prirodna (životinjska) inicijacija je najpoštenija i najjednostavnija: sposobnost samostalnog nalaženja hrane.red wolf wrote:Ne. Koči te.aben wrote:čekoj, životinjsko ni dobro?red wolf wrote:Ponavljam, kad se oslobodite životinjskog u sebi, tad ćete krenuti na put...
2015-08-09
To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
inače, ova pitanja su esencijalna za dobro društveno uređenje.
Za morsku travu ne znam.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ne. Nisi shvatio. To je tužno.melkior wrote:I to bi mi trebala biti uvreda?red wolf wrote:Pa ne razlikuju se od tebe...melkior wrote:Pa što onda ako su životinje?red wolf wrote:Ne. Oni su još uvijek životinje.melkior wrote:Glupost, svako društvo ima svoje mehanizme iniciranja u svijet odraslih, pa i ona najprimitivnija u amazonskoj prašumi. Prirodna (životinjska) inicijacija je najpoštenija i najjednostavnija: sposobnost samostalnog nalaženja hrane.red wolf wrote:Ne. Koči te.aben wrote:čekoj, životinjsko ni dobro?red wolf wrote:Ponavljam, kad se oslobodite životinjskog u sebi, tad ćete krenuti na put...
red wolf-
2016-02-10
Što bi to bilo?Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
Guest- Guest
aben wrote:ali ni poanta idealnog društva da budemo roboti, da nema nevjera, ubojstava i krađa, jer je to očekivati protivno stvarnosti. bit idealnog, ili točnije idealnijeg uređenja je ispravan odnos prema stvarnosti.epikur37 wrote:Idealnog društva jasno nema ali je ljudska težnja k boljem društvu...i to je to. Negdje se zajebemo, negdje napravimo dobro, negdje se psovađamo i sve popalimo, negdje svi skupa upremo...ljudi, šta reć.
libertarijanci jedini imoju superiorna rješenja, i takovo uređenje bi bilo najmoralnije moguće.
nevjere i krađe i ubojstva te ostali kriminaliteti ili bolesti nisu predmet razmatranja u kontekstu idealnog društva...
Idealno društvo treba obuhvatiti ljudsku prirodu u cijelosti i prema njoj naći najbolje odgovre...a kako je to puno pitanja onda se svodi na principe a princip je ili smo roboti individualci ili smo obična vegetacija di su svi jednaki.
E pa odgovor je između.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ali ne,Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
to su odlike nemoralnog čovika, a ne društva. društvo ne more biti moralno ili nemoralno jer nema ljudski mozak. društvo more samol zabroniti ili dopustiti pojediuncu da bude debil. moje je mišljenje da svaki čovik imo pravo biti debil za svoj račun.
2014-04-16
De, objasni mi.red wolf wrote:Ne. Nisi shvatio. To je tužno.melkior wrote:I to bi mi trebala biti uvreda?red wolf wrote:Pa ne razlikuju se od tebe...melkior wrote:Pa što onda ako su životinje?red wolf wrote:Ne. Oni su još uvijek životinje.melkior wrote:Glupost, svako društvo ima svoje mehanizme iniciranja u svijet odraslih, pa i ona najprimitivnija u amazonskoj prašumi. Prirodna (životinjska) inicijacija je najpoštenija i najjednostavnija: sposobnost samostalnog nalaženja hrane.red wolf wrote:Ne. Koči te.aben wrote:čekoj, životinjsko ni dobro?red wolf wrote:Ponavljam, kad se oslobodite životinjskog u sebi, tad ćete krenuti na put...
2015-08-09
savršeno društvo je ekonomski slobodno društvo, a osobne slobode su pri tome bzvz to ja propišem šta se smi šta nesmije.... možemo se ugledati na Pinochetovo Čile, to je bilo najbliže savršenstvu. uveo neoliberalni kapitalizam, čile od najsiromašnije do najrazvijenije države Latinske Amerike, a usput potamanio antifašiste i sindikaliste i marksiste , idealno
Guest- Guest
Fašist potamanio antifašiste. Tebi je onda i Musolini idealan...preko_vode_do_slobode wrote:savršeno društvo je ekonomski slobodno društvo, a osobne slobode su pri tome bzvz to ja propišem šta se smi šta nesmije.... možemo se ugledati na Pinochetovo Čile, to je bilo najbliže savršenstvu. uveo neoliberalni kapitalizam, čile od najsiromašnije do najrazvijenije države Latinske Amerike, a usput potamanio antifašiste i sindikaliste i marksiste , idealno
Guest- Guest
Ne znam tko još definira brak na takav način.melkior wrote:A što je brak ako ne zakonita prostitucija monogamnog tipa?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
A što je alkohol ako ne legalizirana droga?
Što se boga tiče, ima ih i previše ili nimalo, ali nikako pronaći jebenu ravnotežu između količine bogova u određenom društvu i njihove kvalitete po jedinici proizvoda.
Alkohol će biti košer. za zdravlje ne za uništavanje organizma i braka.
Bog je samo jedan, nema ddrugih.
Mad_Vlad-
2014-05-02
nisi to dobro razrodi,epikur37 wrote:aben wrote:ali ni poanta idealnog društva da budemo roboti, da nema nevjera, ubojstava i krađa, jer je to očekivati protivno stvarnosti. bit idealnog, ili točnije idealnijeg uređenja je ispravan odnos prema stvarnosti.epikur37 wrote:Idealnog društva jasno nema ali je ljudska težnja k boljem društvu...i to je to. Negdje se zajebemo, negdje napravimo dobro, negdje se psovađamo i sve popalimo, negdje svi skupa upremo...ljudi, šta reć.
libertarijanci jedini imoju superiorna rješenja, i takovo uređenje bi bilo najmoralnije moguće.
nevjere i krađe i ubojstva te ostali kriminaliteti ili bolesti nisu predmet razmatranja u kontekstu idealnog društva...
Idealno društvo treba obuhvatiti ljudsku prirodu u cijelosti i prema njoj naći najbolje odgovre...a kako je to puno pitanja onda se svodi na principe a princip je ili smo roboti individualci ili smo obična vegetacija di su svi jednaki.
E pa odgovor je između.
kako misliš da društvo tribo obuhvatiti ljudsku prirodu, zoč bi to tribalo učiniti i kako?
društvo se samo tribo odnositi prema pojedinim situacijama. recimo, najteži oblik je stav prema abortusu di se ukrštavaju dva prirodna negativna prava.
čak i ti moroš prihvatiti tezu da je društvo koje njeguje negativna prava bolje od onog ko njeguje pozitivna prava.
2014-04-16
musloliniji je bio sklon socijalizmu, ili eventualno kronizmu(kao rodijački kapitalizam, to je vladalo italijom, ono rodijačke firme sklone partiji dobijaju poslove i dominiraju tržištem).Starhemberg wrote:Fašist potamanio antifašiste. Tebi je onda i Musolini idealan...preko_vode_do_slobode wrote:savršeno društvo je ekonomski slobodno društvo, a osobne slobode su pri tome bzvz to ja propišem šta se smi šta nesmije.... možemo se ugledati na Pinochetovo Čile, to je bilo najbliže savršenstvu. uveo neoliberalni kapitalizam, čile od najsiromašnije do najrazvijenije države Latinske Amerike, a usput potamanio antifašiste i sindikaliste i marksiste , idealno
Pinochet je bio za neoliberalni kapitalizam. Niski porezi, niske regulacije, sve privatizirano, država se nemješa u tvoje pare. Ali država kontrolira što se smije što nesmije. Ako zagovaraš socijalizam 10ak godina zatvora, i tako.
Neloše, to je kako kažu komunisti, privremeni prelaz prema još slobodnijem društvu. Kada potamaniš te antifašiste/marksiste, onda možeš pomalo uvoditi i osobne slobode.
Danas možda Kina nije daleko od slobodnog idealnog društva, ekonomski poprilično slobodni, a državna kontrola nije tako loša , jedino mi ide na živce što su zabranili bitcoin ;/
Guest- Guest
Iskreno, po meni je najsavršenije zapadno društvo bilo ono američko između 2 svjetska rata i neposredno nakon 2. svjetskog rata. Inače, ekonomske slobode su tek "odsjaj" važnijih, individualnih političkih i građanskih sloboda. Inače, kako znamo da jedno razvijeno (bilo koje) društvo krene na put prema dolje? Slobodu zamijeni institucionaliziranim pravima, a imanentnu odgovornost obvezama. U takvom stanju je danas čitav Zapad: nema sloboda ali ima hipeinflacije prava, nema odgovornosti ali ima hiperinflacije obveza i poreza. Uskoro i poreza na zrak.preko_vode_do_slobode wrote:savršeno društvo je ekonomski slobodno društvo, a osobne slobode su pri tome bzvz to ja propišem šta se smi šta nesmije.... možemo se ugledati na Pinochetovo Čile, to je bilo najbliže savršenstvu. uveo neoliberalni kapitalizam, čile od najsiromašnije do najrazvijenije države Latinske Amerike, a usput potamanio antifašiste i sindikaliste i marksiste , idealno
2015-08-09
svaki čovik tribo imati pravo biti debil, i osnivati samoupravne tvrtke di čista imo pravo glasa.preko_vode_do_slobode wrote:musloliniji je bio sklon socijalizmu, ili eventualno kronizmu(kao rodijački kapitalizam, to je vladalo italijom, ono rodijačke firme sklone partiji dobijaju poslove i dominiraju tržištem).Starhemberg wrote:Fašist potamanio antifašiste. Tebi je onda i Musolini idealan...preko_vode_do_slobode wrote:savršeno društvo je ekonomski slobodno društvo, a osobne slobode su pri tome bzvz to ja propišem šta se smi šta nesmije.... možemo se ugledati na Pinochetovo Čile, to je bilo najbliže savršenstvu. uveo neoliberalni kapitalizam, čile od najsiromašnije do najrazvijenije države Latinske Amerike, a usput potamanio antifašiste i sindikaliste i marksiste , idealno
Pinochet je bio za neoliberalni kapitalizam. Niski porezi, niske regulacije, sve privatizirano, država se nemješa u tvoje pare. Ali država kontrolira što se smije što nesmije. Ako zagovaraš socijalizam 10ak godina zatvora, i tako.
Neloše, to je kako kažu komunisti, privremeni prelaz prema još slobodnijem društvu. Kada potamaniš te antifašiste/marksiste, onda možeš pomalo uvoditi i osobne slobode.
Danas možda Kina nije daleko od slobodnog idealnog društva, ekonomski poprilično slobodni, a državna kontrola nije tako loša , jedino mi ide na živce što su zabranili bitcoin ;/
2014-04-16
Jebavanje kurvi i klanjanje bilo komu ili čemu drugom osim Bogu.Starhemberg wrote:Što bi to bilo?Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Kakvih kurvi? Kojem Bogu?Mad_Vlad wrote:Jebavanje kurvi i klanjanje bilo komu ili čemu drugom osim Bogu.Starhemberg wrote:Što bi to bilo?Mad_Vlad wrote:To što bi ti htio su odlike nemoralnog društva. Bludničenje i idolopoklonstvo.aben wrote:čekoj, od bolesti, iscrpljenosti, ili će me ćudoredna policija odvesti?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
Za morsku travu ne znam.
Guest- Guest
Ajmo malo o braku: ženi obećavaš doživotnu sigurnost, krov nad glavom i kruh svaki dan u zamjenu za doživotni seks. Legalizirana prostituc...ups. Nije religijski korektno. Što ne znači da nije istinitoMad_Vlad wrote:Ne znam tko još definira brak na takav način.melkior wrote:A što je brak ako ne zakonita prostitucija monogamnog tipa?Mad_Vlad wrote:Možeš ali nećeš dugo. Brzo ćeš otpast.aben wrote:jel mogu jebati kurbe, kupovati drogu, prodavati morsku travu ko lijek protiv celulita i klanjati se marksu ko bogu u tin društvu?Mad_Vlad wrote:Tora ima najbolji model savršenog društva- mesijansko doba.
A što je alkohol ako ne legalizirana droga?
Što se boga tiče, ima ih i previše ili nimalo, ali nikako pronaći jebenu ravnotežu između količine bogova u određenom društvu i njihove kvalitete po jedinici proizvoda.
2015-08-09
ma gle socijalisti otvoreno zagovaraju ubijanje i otimanje tuđe imovine. zašto da ih toleriramo ako oni nas ne toleriraju. dobro je jučer deda rekao, kada netko iz marksističke parazitske udruge, ili sa oltara govori kako je "potrošnja zlo" odmah 10godina zatvora.aben wrote:svaki čovik tribo imati pravo biti debil, i osnivati samoupravne tvrtke di čista imo pravo glasa.preko_vode_do_slobode wrote:musloliniji je bio sklon socijalizmu, ili eventualno kronizmu(kao rodijački kapitalizam, to je vladalo italijom, ono rodijačke firme sklone partiji dobijaju poslove i dominiraju tržištem).Starhemberg wrote:Fašist potamanio antifašiste. Tebi je onda i Musolini idealan...preko_vode_do_slobode wrote:savršeno društvo je ekonomski slobodno društvo, a osobne slobode su pri tome bzvz to ja propišem šta se smi šta nesmije.... možemo se ugledati na Pinochetovo Čile, to je bilo najbliže savršenstvu. uveo neoliberalni kapitalizam, čile od najsiromašnije do najrazvijenije države Latinske Amerike, a usput potamanio antifašiste i sindikaliste i marksiste , idealno
Guest- Guest
to je točno. al mi verujemo da je govor slobodan. jo morin govoriti ča oću, prititi, vikati požar u punom kinu i sve, ali ako dignen ruku na tvoj takulin, tada se unleash biblical revenge.preko_vode_do_slobode wrote:ma gle socijalisti otvoreno zagovaraju ubijanje i otimanje tuđe imovine. zašto da ih toleriramo ako oni nas ne toleriraju. dobro je jučer deda rekao, kada netko iz marksističke parazitske udruge, ili sa oltara govori kako je "potrošnja zlo" odmah 10godina zatvora.aben wrote:svaki čovik tribo imati pravo biti debil, i osnivati samoupravne tvrtke di čista imo pravo glasa.preko_vode_do_slobode wrote:musloliniji je bio sklon socijalizmu, ili eventualno kronizmu(kao rodijački kapitalizam, to je vladalo italijom, ono rodijačke firme sklone partiji dobijaju poslove i dominiraju tržištem).Starhemberg wrote:Fašist potamanio antifašiste. Tebi je onda i Musolini idealan...preko_vode_do_slobode wrote:savršeno društvo je ekonomski slobodno društvo, a osobne slobode su pri tome bzvz to ja propišem šta se smi šta nesmije.... možemo se ugledati na Pinochetovo Čile, to je bilo najbliže savršenstvu. uveo neoliberalni kapitalizam, čile od najsiromašnije do najrazvijenije države Latinske Amerike, a usput potamanio antifašiste i sindikaliste i marksiste , idealno
2014-04-16
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Putin nazvao Erdogana odmah nakon pokušaja puča i dao mu ogromnu podršku
» Ambasadori Kvinte i EU odgovorili Komšiću: Suzdržati se od stvaranja tenzija i okrenuti reformama
» Egipatski akademik: Bog je poslao Trumpa da spasi svijet od stvaranja islamskog hilafeta
» Anatomija pokušaja jedne pljačke i potrošna uloga jednog ministra
» Srbin i Hrvat ubili karabinjera tokom pokušaja bega VIDEO
» Ambasadori Kvinte i EU odgovorili Komšiću: Suzdržati se od stvaranja tenzija i okrenuti reformama
» Egipatski akademik: Bog je poslao Trumpa da spasi svijet od stvaranja islamskog hilafeta
» Anatomija pokušaja jedne pljačke i potrošna uloga jednog ministra
» Srbin i Hrvat ubili karabinjera tokom pokušaja bega VIDEO
Page 6 of 13