gjenero o prvih 30 dana Rijetka razina netrpeljivosti kojom je dočekana Vlada; prozvao HRT
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: gjenero o prvih 30 dana Rijetka razina netrpeljivosti kojom je dočekana Vlada; prozvao HRT
Istina živa!jastreb wrote:Je,a posebno ona scena gdje pomahnitali srbo-komunist nevinom hrvatskom vojniku rafalom iz šmajsera na grudima ispisuje slovo U.Regoč wrote:Četverored je zasnovan na svjedočanstvima preživjelih, nema tu ništa nemoguće.jastreb wrote:Četverored je glupost kakva je rijetko viđena i koja uz to vrvi neistinama i nemogućim stvarima koje graniče sa SF.Regoč wrote:Solidan film je jedno (Četverored), epopeja je drugo (Neretva).
Dakle 0 bodova. Čak su ga i desno orijentirani kritičari iz Hrvatske vrlo nisko ocijenili.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Re: gjenero o prvih 30 dana Rijetka razina netrpeljivosti kojom je dočekana Vlada; prozvao HRT
što onda, da šutim?Regoč wrote: Ma jasno, neće. Iako mislim bezrazložno, čini mi se da je to više posljedica "rieči previše", nego stvarnoga neslaganja.
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Filmova o Domovinskom ratu nema previše, kad se snimaju tematski, prikaz je dobar. Recimo, Broj 55 dobro prikazuje kolektivni idealizam i individualnu tragiku. Govorim općenito o prikazu hrvatskih braniteljah u kulturi, recimo Fine mrtve djevojke (kazališna predstava u kojoj je branitelj zlostavljač, natjerava ženu na rađanje, nakon što mu uklone gelere iz tiela traži da ih vrate da ne izgubi invalidnost; u fimu silovatelj ima tau /simbol franjevačke mladeži/ oko vrata), Svećenikova djeca (buši kondome s kapelanom da se rađaju djeca), Svjedoci (zaostala skupina branitelja počini zločin).r_nevjesta wrote:nisam gledala nijedan domaći film o DR-u u kojem su hrvatski branitelji prikazani negativno, vjerojatno ne pratim dovoljno domaću produkciju, na koje filmove konkretno misliš?Regoč wrote:I tu se mogu složiti, ali mi je čudno da niti jedan naš scenarist ili redatelj nije dobio nadahnuće za pozitivan prikaz hrvatskoga branitelja.
a razlog može biti u tome što je pozitivne likove puno teže kvalitetno umjetnički napraviti i obraditi, a da to ne izgleda kao mediokritetska, jeftina patetika, negativni likovi su uvijek lakši za 'umjetničko' prikazivanje, pa ih možda zato više i biraju
Ma ne, ponekad napišem i stvari koje ne mislim, osobito kad se ide paušalno na branitelje i Hrvatsku, pa ako me komentiraš, držim se onoga što sam napisao, mada je blesavo. Kao kad je priveden Paravinja pa sam napisao da je kriv već samim time što je Srbin. E, tu smo se porječkali. Koji je bio razlog da to napišem, ne znam, ali eto, napisah.r_nevjesta wrote:što onda, da šutim?Regoč wrote: Ma jasno, neće. Iako mislim bezrazložno, čini mi se da je to više posljedica "rieči previše", nego stvarnoga neslaganja.
Ugodan ostatak dana, čitamo se sutra1
gledala sam samo Broj 55 i Svećenikova djeca, no ne vidim problem ni u filmskom prikazivanju negativnih likova i pojava u DR-u ili nakon, jer je nažalost i toga bilo. no to ne stavlja nikakvu stigmu na cijeli DR, ni na sve branitelje, mislim da je preusko i pogrešno tako promatratiRegoč wrote:Filmova o Domovinskom ratu nema previše, kad se snimaju tematski, prikaz je dobar. Recimo, Broj 55 dobro prikazuje kolektivni idealizam i individualnu tragiku. Govorim općenito o prikazu hrvatskih braniteljah u kulturi, recimo Fine mrtve djevojke (kazališna predstava u kojoj je branitelj zlostavljač, natjerava ženu na rađanje, nakon što mu uklone gelere iz tiela traži da ih vrate da ne izgubi invalidnost; u fimu silovatelj ima tau /simbol franjevačke mladeži/ oko vrata), Svećenikova djeca (buši kondome s kapelanom da se rađaju djeca), Svjedoci (zaostala skupina branitelja počini zločin).
glavni problem nije toliko u negativnim likovima, nego je više u tome što domaći pisci i redatelji očito nisu dovoljno sposobni da bi mogli napraviti poneki kvalitetan 'herojski' film koji ne bi izgledao kao plitka i površna patetika, pa pribjegavaju lakšem putu koji ne zahtijeva puno promišljanja, rada, inspiracije i talenta
2014-04-12
možda ja znam razlog, u politici ima i puno strasti.. a gdje ima strasti, svašta se dogodi :)Regoč wrote:Koji je bio razlog da to napišem, ne znam, ali eto, napisah.
pozdrav i tebi do idućeg tipkanja
2014-04-12
r_nevjesta wrote:gledala sam samo Broj 55 i Svećenikova djeca, no ne vidim problem ni u filmskom prikazivanju negativnih likova i pojava u DR-u ili nakon, jer je nažalost i toga bilo. no to ne stavlja nikakvu stigmu na cijeli DR, ni na sve branitelje, mislim da je preusko i pogrešno tako promatratiRegoč wrote:Filmova o Domovinskom ratu nema previše, kad se snimaju tematski, prikaz je dobar. Recimo, Broj 55 dobro prikazuje kolektivni idealizam i individualnu tragiku. Govorim općenito o prikazu hrvatskih braniteljah u kulturi, recimo Fine mrtve djevojke (kazališna predstava u kojoj je branitelj zlostavljač, natjerava ženu na rađanje, nakon što mu uklone gelere iz tiela traži da ih vrate da ne izgubi invalidnost; u fimu silovatelj ima tau /simbol franjevačke mladeži/ oko vrata), Svećenikova djeca (buši kondome s kapelanom da se rađaju djeca), Svjedoci (zaostala skupina branitelja počini zločin).
znajući tko je radio te filmove mislim da je baš difamacija te populacije cilj uostalom to se provlači kroz hrvatski i medijski prostor ko i rat u vijetnamu u americi sedamdesetih, kao što nam je to trebalo i fuj ustaše
naravno da se to ne može izravno, kritiziranjem smisla samog rata ali se uglavnom radi naokolo
daj me pusti s tim glupostima, ako redatelj nije desničar onda je, ZNA SE, automatski državni naprijatelj, difamator i podrivačmarcellus wrote:znajući tko je radio te filmove mislim da je baš difamacija te populacije cilj uostalom to se provlači kroz hrvatski i medijski prostor ko i rat u vijetnamu u americi sedamdesetih, kao što nam je to trebalo i fuj ustaše
naravno da se to ne može izravno, kritiziranjem smisla samog rata ali se uglavnom radi naokolo
vjerojatniji razlog je manjak sposobnosti i truda, lakši put, kritika i negativnosti uvijek su lakši za prikazati i na taj način se automatski osigurava kao neka 'slojevitost', 'umjetnički odmak' pa i 'kontroverza', a to je uvijek dobro za promociju filma
2014-04-12
Uspješan film o Dom.ratu mogao bi se napraviti samo uz koprodukciju sa zemljama ex Yu.
Kao i svi manje-više uspješni fimovi na tim prostorima nakon raspada.
Kao i svi manje-više uspješni fimovi na tim prostorima nakon raspada.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Najbolji film o Domovinskom ratu,u stvari je snimljen prije samog rata i to baš na područjima Korduna,gdje će se voditi žestoke bitke i biti prva linija.
Film je predskazanje rata i sami kadrovi i pejzaži zrače nekom zlokobnošću.
Riječ je o filmu Vrijeme ratnika ,snimljenom 1991. u posljednjim danima mira,sa izvrsnim Krunoslavom Šarićem i pok. Josipom Gendom.
Film je predskazanje rata i sami kadrovi i pejzaži zrače nekom zlokobnošću.
Riječ je o filmu Vrijeme ratnika ,snimljenom 1991. u posljednjim danima mira,sa izvrsnim Krunoslavom Šarićem i pok. Josipom Gendom.
2014-04-22
Najbolji su partizanski filmovi.
Guest- Guest
Najbolji film o DR napravili su stranci..;-)
2014-04-12
Pa kako koji.Eva wrote:Najbolji su partizanski filmovi.
Ima tu vrhunskih umjetničkih ostvarenja,izvrsne akcione drame,fenomenalnih scena...A imaš i smeća.
Partizanski film krenuo je nizbrdo kad su se u film počeli uplitati lokalni moćnici koji su od općinskih sredstava davali ogromne pare kako bi se snimio film o učešću te i te općine u NOB,a gdje su ti lokalni moćnici nastojali da se njihova uloga u ratu ističe i uveličava.
2014-04-22
Regoč wrote:Četverored je zasnovan na svjedočanstvima preživjelih, nema tu ništa nemoguće.
Šta opet ne znači da je film dobar niti da su svjedočanstva nepristrana kao ni autor
Nijedan autor nije nepristran..cak i stranci imaju stav,a kako tek domaci ne bi..pitanje je samo mozemo li se osobno poistovjetit s tim stavom ili ne..:-)dawson wrote:Regoč wrote:Četverored je zasnovan na svjedočanstvima preživjelih, nema tu ništa nemoguće.
Šta opet ne znači da je film dobar niti da su svjedočanstva nepristrana kao ni autor
2014-04-12
r_nevjesta wrote: ili je dovoljan 'grijeh' već i to što je musliman, nema podobna 'krvna zrnca'?
Evo da ti citiram jednog lika koji je imao dosta posla sa Hasanima i Begovima:
"Trgovac ti laze sa smijehom,
zena laze suze prosipljuci;
niko krupno ka Turcin ne laze!"
Ma film su i desno orijentirani kritičari loše ocijenili,a inače vrvi od nemogućih,pače fantastičnih scena i povijesnih neistina.dawson wrote:Regoč wrote:Četverored je zasnovan na svjedočanstvima preživjelih, nema tu ništa nemoguće.
Šuvarova Hrvatska ljevica je još 1999-te objavila 3 gusto tiskane strane u kojima je pisala o neistinama i fantazijama u filmu,koji je ustvari bio predizborni "spot" HDZ-a za izbore.
2014-04-22
r_nevjesta wrote:daj me pusti s tim glupostima, ako redatelj nije desničar onda je, ZNA SE, automatski državni naprijatelj, difamator i podrivačmarcellus wrote:znajući tko je radio te filmove mislim da je baš difamacija te populacije cilj uostalom to se provlači kroz hrvatski i medijski prostor ko i rat u vijetnamu u americi sedamdesetih, kao što nam je to trebalo i fuj ustaše
vjerojatniji razlog je manjak sposobnosti i truda, lakši put, kritika i negativnosti uvijek su lakši za prikazati i na taj način se automatski osigurava kao neka 'slojevitost', 'u mjetnički odmak' pa i 'kontroverza', a to je uvijek dobro za promociju filma
ma nije ne bi tomić grlić i ekipa nikad
jna imaju istetovirano na srcu jebote
Basš me briga jel me primate u društvo ili ne, sam sam se pozvaor_nevjesta wrote:.. a neće potrajati, to je sigurno, zato se sad još više veselimoRegoč wrote: E, jes mi se drago s tobom složiti. Još kad bi potrajalo.
Guest- Guest
Jel u Neretvi Richard Burton bil Tito?jastreb wrote:Pa kako koji.Eva wrote:Najbolji su partizanski filmovi.
Ima tu vrhunskih umjetničkih ostvarenja,izvrsne akcione drame,fenomenalnih scena...A imaš i smeća.
Partizanski film krenuo je nizbrdo kad su se u film počeli uplitati lokalni moćnici koji su od općinskih sredstava davali ogromne pare kako bi se snimio film o učešću te i te općine u NOB,a gdje su ti lokalni moćnici nastojali da se njihova uloga u ratu ističe i uveličava.
Guest- Guest
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Črampikinh prvih 100 dana
» PROSINAC KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ U samo prvih 11 dana posjetila je čak 13 gradova, a tijekom cijele godine obišla je čak 150 različitih mjesta
» '' LJUTNJA HOTELIJERI U PANICI: BIJESNI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA Vlada je bez ikakvih konzultacija s nama ukinula mjeru kojom smo zadržavali svoje najbolje radnike ''
» SDP-ova vlada u godinu dana povećala javni dug za 18 milijardi
» VUČIĆ DANAS U BANJALUCI Proslava dana RS, vlada atmosfera napetosti
» PROSINAC KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ U samo prvih 11 dana posjetila je čak 13 gradova, a tijekom cijele godine obišla je čak 150 različitih mjesta
» '' LJUTNJA HOTELIJERI U PANICI: BIJESNI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA Vlada je bez ikakvih konzultacija s nama ukinula mjeru kojom smo zadržavali svoje najbolje radnike ''
» SDP-ova vlada u godinu dana povećala javni dug za 18 milijardi
» VUČIĆ DANAS U BANJALUCI Proslava dana RS, vlada atmosfera napetosti
Page 5 of 6