Putinova ponuda: Hrvati, hoćete li EU centar za remont helikoptera?
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Putinova ponuda: Hrvati, hoćete li EU centar za remont helikoptera?
Pa šta ja znam ....nismo mi baš tako ....sad očito zrakoplovni remonti zavod u Velikoj Gorici ....a ćuj ono ovo opet ne može bit kao pod ministarvom obrane jer smo mi NATO al ....ono .....uvijek se da nešto iskemijat.bogomdani wrote:Kretencina,jer to znaci usavrsavanje mehanikusa i ucenje o jednoj kvalitetnijoj tehnologiji..Vise bi hrvatski mehanikusi naucili o tom heliću,nego sto ce ikada bez toga,ai Ruje placaju...Ministar je kreten,jer ga boli guzica,on prima placu iz proracuna,jebe ga se za ljude normalne..RayMabus wrote:Sudeći po prvoj izjavi novog ministra obrane ...niks ruska tehnika.
Nauciti o ruskoj tehnici moze samo idiot odbiti...Da RH ima normalne politicare i zdravo pravosudje,skupila bi se privatna ekipa i otvorila remontni centar i brala lovu...ovako..nis ni od toga..
---
Nekako u tišini protekla je realizacija senzacionalne hi-tech investicije u srcu Zagorja, u Krapinskim Toplicama. Gotovo dvije godine ulagači su čekali da završi proces međunarodne certifikacije i danas će Heli Centar Toplice, najsuvremenije mjesto u Europi za obuku pilota helikoptera Mi-8/17, svečano otvoriti vrata.
Koristi se u 80 zemalja
U njega su strani investitori već uložili 12 milijuna eura (gotovo sto milijuna kuna), a još 2013. na parceli od 8500 četvornih metara izgrađeni su objekti površine 3500 kvadrata. Najvrednija je u čitavoj priči oprema. Instalirana su dva takozvana full-flight simulatora, na kojima se obučavaju piloti, svaki vrijedan po nekoliko milijuna eura.
– Heli Centar Toplice jedini u Europi posjeduje simulator Mi-17 razine FFS-D, čime u treningu i obuci pilota znatno nadmašuju mogućnosti simulatora razine FSTD, kakvi se koriste u drugim centrima – reći će Tatjana Kuligina iz odnosa s javnošću.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/u-zagorski-heli-centar-toplice-od-12-mil-eura-stizat-ce-piloti-iz-cijelog-svijeta-993203
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
A podsjecaju me na bosanske Posavke..kao nece se ebati,a dok je nitko ne vidi,da vis kako siri noge...epikur37 wrote:Odjeb.
Ovdje remontirat helikoptere dikatatora Putina, što mislite kakva bi tek reakcija bila američkih prijatelja.
Vozi u Srbiju i onako nikad nismo bili Balkan.
Guest- Guest
Kakve dvije stolice?Ucka wrote:Brain32 wrote:Ovako nešto samo kompletni idioti mogu propustiti...dakle propustiti ćemo...
Ne mozes sjedit na dvije stolice.
Ne mogu nama Ameri uvjetovati s kime ćemo poslovati.
Ako imamo iole neovisnosti.
Ako nemamo,onda smo mogli ostati u Jugi.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
to je lova i tehnoloski napredak i to tako treba gledati..
Guest- Guest
Ako je sve to istina i ako tu ne postoji kakva kvaka onda će to biti prvi veći ispit za Oreškovića i njegove u Vladi.
vili40-
2015-08-02
Pa sad ....ne baš ....znaš kakvi smo ...Eskimima ćemo led prodat ....jedino ovo ne smije biti pod ministarstvom obrane nego kao privatno jel.epikur37 wrote:Odjeb.
Ovdje remontirat helikoptere dikatatora Putina, što mislite kakva bi tek reakcija bila američkih prijatelja.
2014-04-11
nemate ni ovako..jel vidis da su vam svi politicari Inoposlusnici..jedan poziv vamo i tamo i mjenjaju iz korijena predizbornu retoriku...jastreb wrote:Kakve dvije stolice?Ucka wrote:Brain32 wrote:Ovako nešto samo kompletni idioti mogu propustiti...dakle propustiti ćemo...
Ne mozes sjedit na dvije stolice.
Ne mogu nama Ameri uvjetovati s kime ćemo poslovati.
Ako imamo iole neovisnosti.
Ako nemamo,onda smo mogli ostati u Jugi.
Guest- Guest
znam neke koji bi u ovo ulozili,ali hajd ti investiraj u onakav nered od zakona DrzavnihRayMabus wrote:Pa sad ....ne baš ....znaš kakvi smo ...Eskimima ćemo led prodat ....jedino ovo ne smije biti pod ministarstvom obrane nego kao privatno jel.epikur37 wrote:Odjeb.
Guest- Guest
Ma lako je sa Rusima ...brzo su skužili kako ovdje biznis funkcionira ...plava kuverta .... i sve može ....AMerikanci ? Koji AMerikanci ? Izmislit ćemo nešto. No sikiriki.bogomdani wrote:znam neke koji bi u ovo ulozili,ali hajd ti investiraj u onakav nered od zakona DrzavnihRayMabus wrote:Pa sad ....ne baš ....znaš kakvi smo ...Eskimima ćemo led prodat ....jedino ovo ne smije biti pod ministarstvom obrane nego kao privatno jel.epikur37 wrote:Odjeb.
2014-04-11
Pa ...plava kuverta eliminira konkurenkciju a otvara vrata samo tebi.bogomdani wrote:znam neke koji bi u ovo ulozili,ali hajd ti investiraj u onakav nered od zakona DrzavnihRayMabus wrote:Pa sad ....ne baš ....znaš kakvi smo ...Eskimima ćemo led prodat ....jedino ovo ne smije biti pod ministarstvom obrane nego kao privatno jel.epikur37 wrote:Odjeb.
Moć jednostavno.
MOgli bi ovo privatizirat malo vamo tamo ...reforme ...nije više kao pod MORH-om ( Amerikancima ) pa nek to uvale ovdje.
Održavanje vojnih i civilnih zrakoplova
Zrakoplovno-tehnički centar dioničko je društvo kojemu je osnivač Republika Hrvatska. Osnovna mu je djelatnost održavanje, obnova i popravak zrakoplova. U tehnološki naprednim radionicama, s postojećom opremom, visoko kvalificiranim i stručnim radnicima obavlja poslove servisa zrakoplova, zrakoplovnih komponenti i svih vrsta radova u području aviotehnike.
Kompleks unutar kojeg obavlja djelatnost prostire se na površini od 230.000 m². Unutar kompleksa su hangari, pogoni, radionice, skladišta, upravna zgrada, heliodrom i uzletno-sletna staza. Ostvaren je i izravan pristup uzletno-sletnoj stazi Zračne luke Zagreb.
Uprava, rukovodstvo i radnici su usmjereni i motivirani na racionalno, odgovorno i učinkovito poslovanje. Ambicija im je da postanu regionalni centar za servis zrakoplova, a utemeljena je na bogatoj stogodišnjoj zrakoplovnoj tradiciji u Hrvatskoj.
Naši partneri mogu računati na brzu, kvalitetnu i pouzdanu uslugu koja uključuje inovativan i evolutivan pristup u obavljanju radnih zadataka.
Zrakoplovno-tehnički centar d.d. ima status ovlaštene
organizacije prema Part 145
http://www.ztc-atc.hr/
Sad još samo da proviziju ugovorimo .....he he he
2014-04-11
a ebote,samo da ne morate zasukati rukave i raditi... ...uz to bi se mogla oziviti metalobravarska bransa,i povuci niz srednjih i malih obrta u zivot...Kako kreteni od politicara ne razmisljaju..
Guest- Guest
Nećemo, mi smo NATO i nama ne treba ruska superiorna tehnologija jer dobivamo uvijek pogodnu količinu inače nepotrebnih, američkih hummwey-a. Uostalom, Ameri su nam zabranili :ovca:RayMabus wrote:Budući da se korisnici u Europskoj uniji prvi put suočavaju s remontom svojih helikoptera Mi-171, pravi je to izazov i za MORH, čiji stručnjaci trebaju imati na umu kako remontnu dokumentaciju i uvjete za remont Mi-171 za sada posjeduju samo ruski zavodi kao originalni proizvođači. To za "Slobodnu Dalmaciju" ekskluzivno ističe Aleksandar Mihejev, generalni direktor ruske kompanije "Ruski helikopteri" i donedavni zamjenik direktora "Rosoboronoexporta", tvrtke koja godišnje od izvoza vojne opreme i tehnike zaradi više od 10 milijardi eura.
Međunarodni certifikat
– Veliki interes i želja ruske strane jest osposobiti jedan zrakoplovno-tehnički centar za remont i nadogradnju helikoptera Mi-171 u zemlji EU-a. Voljni smo izgraditi europsko središte za servise svih razina, nadogradnju i opskrbu pričuvnim dijelovima za ruske helikoptere Mi. Zašto to ne bi bila Hrvatska? Imate odlične pilote, već koristite naše helikoptere, a imate i infrastrukturu. Naravno, ako postoji želja za našom investicijom – kaže Mihejev.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/302921/putinova-ponuda-oreskovicu-hrvati-hocete-li-eu-centar-za-remont-helikoptera
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
bogomdani wrote:a ebote,samo da ne morate zasukati rukave i raditi... ...uz to bi se mogla oziviti metalobravarska bransa,i povuci niz srednjih i malih obrta u zivot...Kako kreteni od politicara ne razmisljaju..
"Avioni koji dolaze u hangare su na takozvanom „D checku“, odnosno velikom pregledu. Mehaničari gotovo posve rastave avion, a takav pregled svaki avion mora proći jednom u šest godina“, javlja reporterka Al Jazeere Martina Kiseljak.
D check traje oko 25 dana i košta između 200 hiljada i pola miliona eura. U redu za pregled su još četiri aviona, a Croatia Airlines od održavanja aviona samo ove godine planira zaraditi više od četiri i po miliona eura.
"Dobili smo nove poslove na međunarodnom javnom natječaju gdje smo u konkurenciji svih drugih organizacija za održavanje bili najbolji ne samo po cijeni, nego i po kvaliteti, po znanju i iskustvu. Velika je preporuka to što od 2004. do danas održavamo zrakoplove Lufthanse“, rekao je Zlatko Širac, član uprave Croatia Airlinesa.
Hrvatski avioprevoznik i ovu će godinu završiti u plusu, dobit će na kraju godine biti i do milion i 300 hiljada eura.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/croatia-airlines-zaraduje-odrzavajuci-avione
2014-04-11
Šta ti znaš .....zabranili Ruse u vojsci ne i u privatnom biznisu.melkior wrote:Nećemo, mi smo NATO i nama ne treba ruska superiorna tehnologija jer dobivamo uvijek pogodnu količinu inače nepotrebnih, američkih hummwey-a. Uostalom, Ameri su nam zabranili :ovca:RayMabus wrote:Budući da se korisnici u Europskoj uniji prvi put suočavaju s remontom svojih helikoptera Mi-171, pravi je to izazov i za MORH, čiji stručnjaci trebaju imati na umu kako remontnu dokumentaciju i uvjete za remont Mi-171 za sada posjeduju samo ruski zavodi kao originalni proizvođači. To za "Slobodnu Dalmaciju" ekskluzivno ističe Aleksandar Mihejev, generalni direktor ruske kompanije "Ruski helikopteri" i donedavni zamjenik direktora "Rosoboronoexporta", tvrtke koja godišnje od izvoza vojne opreme i tehnike zaradi više od 10 milijardi eura.
Međunarodni certifikat
– Veliki interes i želja ruske strane jest osposobiti jedan zrakoplovno-tehnički centar za remont i nadogradnju helikoptera Mi-171 u zemlji EU-a. Voljni smo izgraditi europsko središte za servise svih razina, nadogradnju i opskrbu pričuvnim dijelovima za ruske helikoptere Mi. Zašto to ne bi bila Hrvatska? Imate odlične pilote, već koristite naše helikoptere, a imate i infrastrukturu. Naravno, ako postoji želja za našom investicijom – kaže Mihejev.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/302921/putinova-ponuda-oreskovicu-hrvati-hocete-li-eu-centar-za-remont-helikoptera
2014-04-11
vAMA zabranili..Sto mislis da se Poljska,Madjarska i neke druge clanice rjesile opakih Sukhoia,samo zato jer to ne pase Amerima???RayMabus wrote:Šta ti znaš .....zabranili Ruse u vojsci ne i u privatnom biznisu.melkior wrote:Nećemo, mi smo NATO i nama ne treba ruska superiorna tehnologija jer dobivamo uvijek pogodnu količinu inače nepotrebnih, američkih hummwey-a. Uostalom, Ameri su nam zabranili :ovca:RayMabus wrote:Budući da se korisnici u Europskoj uniji prvi put suočavaju s remontom svojih helikoptera Mi-171, pravi je to izazov i za MORH, čiji stručnjaci trebaju imati na umu kako remontnu dokumentaciju i uvjete za remont Mi-171 za sada posjeduju samo ruski zavodi kao originalni proizvođači. To za "Slobodnu Dalmaciju" ekskluzivno ističe Aleksandar Mihejev, generalni direktor ruske kompanije "Ruski helikopteri" i donedavni zamjenik direktora "Rosoboronoexporta", tvrtke koja godišnje od izvoza vojne opreme i tehnike zaradi više od 10 milijardi eura.
Međunarodni certifikat
Evo Poljskog MiG-29..
Guest- Guest
Simulator 'otpisan' nakon 2011. godine
Partnerski pristup Rusije nakon isporuke helikoptera Mi-171 Hrvatskoj bio je vidljiv u suradnji na razvoju simulatora za ovaj tip helikoptera čiji je nositelj bio MORH. Stručna zrakoplovna i šira znanstvena zajednica u Hrvatskoj itekako bi imala koristi od ovog projekta, ponajprije u pozicioniranju u "high-tech" proizvodima te komercijalni učinak u participaciji sa svojim simulatorom u različitim programima zajedničke obuke unutar inicijative tzv. pametne obrane. Nažalost, projekt razvoja simulatora u MORH-u je prekinut s posljednjim danima 2011. godine.
---
E bilo je i ovo ..zabranjeno ...vojska ...to je kao AMerika i ok ....
Eto :
https://www.hgk.hr/zk/krapina/otvoren-heli-centar-za-obuku-i-usavrsavanje-profesionalnih-pilota-helikoptera
Ti znaš ? Šta ti znaš ?
Partnerski pristup Rusije nakon isporuke helikoptera Mi-171 Hrvatskoj bio je vidljiv u suradnji na razvoju simulatora za ovaj tip helikoptera čiji je nositelj bio MORH. Stručna zrakoplovna i šira znanstvena zajednica u Hrvatskoj itekako bi imala koristi od ovog projekta, ponajprije u pozicioniranju u "high-tech" proizvodima te komercijalni učinak u participaciji sa svojim simulatorom u različitim programima zajedničke obuke unutar inicijative tzv. pametne obrane. Nažalost, projekt razvoja simulatora u MORH-u je prekinut s posljednjim danima 2011. godine.
---
E bilo je i ovo ..zabranjeno ...vojska ...to je kao AMerika i ok ....
Eto :
https://www.hgk.hr/zk/krapina/otvoren-heli-centar-za-obuku-i-usavrsavanje-profesionalnih-pilota-helikoptera
Ti znaš ? Šta ti znaš ?
2014-04-11
Iskreno, HV je jedna teška baruština nesposobnosti, korupcije i nepotizma, sustav u kojem još od doba Stipe Mesića traje negativna kadrovska selekcija na svim razinama. Da su imali mozga i kičme kao što nisu, naši političari bi još prije dvanaestak godina nabavili zamjenu za eskadrilu Mil Mi-24, nabavili eskadrilu MIG-29 M, ušli u suradnju s Iranom radi tehnologije izgradnje raketne tehnologije, ušli u deal s Izraelom radi zajedničke suradnje i nabave nove tehnologije bespilotnih letjelica, a Centar za remont helikoptera smo mogli imati samo tako i bez pol diplomatske muke. Sada, danas ići u realizaciju toga, a istodobno glavni državni odvjetnik podnosi raport Američkoj ambasadi je nerealno, blago rečeno.RayMabus wrote:Šta ti znaš .....zabranili Ruse u vojsci ne i u privatnom biznisu.melkior wrote:Nećemo, mi smo NATO i nama ne treba ruska superiorna tehnologija jer dobivamo uvijek pogodnu količinu inače nepotrebnih, američkih hummwey-a. Uostalom, Ameri su nam zabranili :ovca:RayMabus wrote:Budući da se korisnici u Europskoj uniji prvi put suočavaju s remontom svojih helikoptera Mi-171, pravi je to izazov i za MORH, čiji stručnjaci trebaju imati na umu kako remontnu dokumentaciju i uvjete za remont Mi-171 za sada posjeduju samo ruski zavodi kao originalni proizvođači. To za "Slobodnu Dalmaciju" ekskluzivno ističe Aleksandar Mihejev, generalni direktor ruske kompanije "Ruski helikopteri" i donedavni zamjenik direktora "Rosoboronoexporta", tvrtke koja godišnje od izvoza vojne opreme i tehnike zaradi više od 10 milijardi eura.
Međunarodni certifikat
2015-08-09
Bmk za glavnog državnog odvjetnika. MIslim da je ovdje najbitnije pitanje ....provizije .....za sve ostalo ....birokracija , papiri .....je je je je koliko ti papira treba ?
Last edited by RayMabus on 21/2/2016, 21:27; edited 1 time in total
2014-04-11
bogomdani wrote:vAMA zabranili..Sto mislis da se Poljska,Madjarska i neke druge clanice rjesile opakih Sukhoia,samo zato jer to ne pase Amerima???RayMabus wrote:Šta ti znaš .....zabranili Ruse u vojsci ne i u privatnom biznisu.melkior wrote:Nećemo, mi smo NATO i nama ne treba ruska superiorna tehnologija jer dobivamo uvijek pogodnu količinu inače nepotrebnih, američkih hummwey-a. Uostalom, Ameri su nam zabranili :ovca:RayMabus wrote:Budući da se korisnici u Europskoj uniji prvi put suočavaju s remontom svojih helikoptera Mi-171, pravi je to izazov i za MORH, čiji stručnjaci trebaju imati na umu kako remontnu dokumentaciju i uvjete za remont Mi-171 za sada posjeduju samo ruski zavodi kao originalni proizvođači. To za "Slobodnu Dalmaciju" ekskluzivno ističe Aleksandar Mihejev, generalni direktor ruske kompanije "Ruski helikopteri" i donedavni zamjenik direktora "Rosoboronoexporta", tvrtke koja godišnje od izvoza vojne opreme i tehnike zaradi više od 10 milijardi eura.
Međunarodni certifikat
Evo Poljskog MiG-29..
Guest- Guest
Misliš da se Rusi ne sjećaju "privatnog biznisa" s S-300 u vrijeme rata? Prvom prilikom su ga naši kreteni izručili Izraelu a ovi SAD-u. Više nikad nećemo dobiti nikakvu naprednu tehnologiju od Rusa. Ne takvog tipa. Ne isplati se za NATO kozojebe. Vrhunac političkog biznisa samostalne države je loš remont starog željeza u Ukrajini i nabava teretnih kamiona s provizijom za Mesića.RayMabus wrote:Šta ti znaš .....zabranili Ruse u vojsci ne i u privatnom biznisu.melkior wrote:Nećemo, mi smo NATO i nama ne treba ruska superiorna tehnologija jer dobivamo uvijek pogodnu količinu inače nepotrebnih, američkih hummwey-a. Uostalom, Ameri su nam zabranili :ovca:RayMabus wrote:Budući da se korisnici u Europskoj uniji prvi put suočavaju s remontom svojih helikoptera Mi-171, pravi je to izazov i za MORH, čiji stručnjaci trebaju imati na umu kako remontnu dokumentaciju i uvjete za remont Mi-171 za sada posjeduju samo ruski zavodi kao originalni proizvođači. To za "Slobodnu Dalmaciju" ekskluzivno ističe Aleksandar Mihejev, generalni direktor ruske kompanije "Ruski helikopteri" i donedavni zamjenik direktora "Rosoboronoexporta", tvrtke koja godišnje od izvoza vojne opreme i tehnike zaradi više od 10 milijardi eura.
Međunarodni certifikat
2015-08-09
Provizija je jedino i bitna.
Realnost jeda smo mi u NATOu i modernizacija helikoptera i ostale vojne opreme mora ići u tom smjeru ...dakle poslovna veza vojske i ovakvog centra u Hr ...bar ovako direktno nije izvediva.
Trebalo bi to malo privatizirat .......
Realnost jeda smo mi u NATOu i modernizacija helikoptera i ostale vojne opreme mora ići u tom smjeru ...dakle poslovna veza vojske i ovakvog centra u Hr ...bar ovako direktno nije izvediva.
Trebalo bi to malo privatizirat .......
2014-04-11
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Putinova ponuda zapadu:Ako priznate Krim kao dio Rusije onda Kosovo nije dio Srbije
» Ponuda aviona iz '45, Hrvati ionako žive u tom vremenu"
» Predsjednica RH: Najjeftinija ponuda za borbene zrakoplove ne mora biti najbolja ponuda
» POPULARNI SKIJAŠKI CENTAR KOJI SU POHODILI I BROJNI HRVATI PREKO NOĆI OSTAO BEZ GOSTIJU Sve se promijenilo kada se pojavio misteriozni Arapin
» Srbija radi remont tenkova na.... Palama (RS)
» Ponuda aviona iz '45, Hrvati ionako žive u tom vremenu"
» Predsjednica RH: Najjeftinija ponuda za borbene zrakoplove ne mora biti najbolja ponuda
» POPULARNI SKIJAŠKI CENTAR KOJI SU POHODILI I BROJNI HRVATI PREKO NOĆI OSTAO BEZ GOSTIJU Sve se promijenilo kada se pojavio misteriozni Arapin
» Srbija radi remont tenkova na.... Palama (RS)
Page 2 of 4